Nemrég látogattuk meg újra az újpesti Horváth Cukrászdát, hogy vigyünk haza néhány szelet tortát és megállapítottuk, hogy határozottan lecsúszott a cukrászdák rangsorában. A választék is mintha szűkült volna és minőségben is csak az üzemi szintet hozza.
Manapság, amikor sorra nyílnak a kézműves sütizők és újhullámos cukrászdák, néha nem elég az Országtortákkal, pár klasszikussal, és néhány absztrakt megjelenésű sütivel operálni (finoman túlárazva). A Szabolcsi almás máktorta iszonyú édes volt, de az igazi mák és almaíz elmaradt. A Red velvet szelet nem volt rossz, és egy cukormentes túrós-ribizlis szeletet ettünk még, ami szintén csak ebbe a kategóriába fért bele. Emellett a kiszolgálás szétszórt, nagy a sorban állás és olyan zaj van bent, csak egy gyorsétteremhez tudom hasonlítani. Az ott fogyasztó vendégek távozása után a személyzetnek sokszor nincs ideje leszedni az asztalokat, így néhányon hosszú ideig kukucskálnak a maradékok. Illetve a padlón, amit szintén nem nagyon van idő felsöpörni/felmosni, úgyhogy a gyorsétterem-érzés ezen a téren is utolér. Ezeknek dacára mindig tömve van a hely, szóval biztosan tartja a törzsközönségét. Csak az nem mindegy, hogy azért, mert kiemelkedőt nyújt, vagy csak azért, mert leugorva a szomszéd házból közel van. . . ja, és mert Horváth Cukrászda.
Sajnos sokadszor tapasztalom "nagy nevű", külvárosi cukrászdáknál,hogy a cukrászat szakmailag nem hajlandó fejlődni, megmarad a 80as, 90es évek szintjén. Csakhogy, tudomásul kéne venni,hogy a gasztronómia fejlődik, ami akkor kiváló volt,ma már a minimum. Ezzel a fejlődéssel pedig vagy lépést tartanak,vagy lemaradnak, középút nincs.
Nem, nincs "régi iskola" és ne higgyék,hogy csak azért,mert sokan járnak,jó az,amit csinálnak. Persze,hogy sokan járnak, tömegek számára közel s távol sehol egy jó konkurencia. 2-3 süteményüket kóstoltam, a szokásos hibákkal találkoztam. Átlagos piskóta, kicsit nehéz, semmi kiugrót nem nyújtó krémek. Ha valaki életében evett már jó süteményt,az tudja,hogy milyen finom, milyen lágy krémek vannak, milyen habkönnyű finomságokat lehet kapni pl. Daubnernél vagy az Auguszt cukrászdában. Egyik sütemény sem volt rossz ebben a cukrászdában,de egyik sem volt olyan, amelyikért visszamennék. Én amondó vagyok,hogy egy desszertnek valamiben kiugrót kell nyújtania. Sajnálom,hogy a modernitásra való törekvés kimerül toffifee tortában , illetve Darth Vader díszben. Ezek egyébként tök jók, semmi baj velük, de jó lenne,ha a cukrászat része is kicsit modernizálódna, elvégre ez a lényeg! A kiszolgálás gyors volt és nagyon kedves, az árak átlagosak, 500ft körül volt egy sütemény.
Esküvői torta ügyben jöttünk, a pultos nő többször ránk nézett és ahelyett, hogy köszönt volna előre, megvárta, amíg mi tesszük meg "az első lépést". Közben elkezdett beszélni hozzá a kolléga és annyit nem mondott, hogy pillanat. Szánalmas. Ők nem azért kapnak pénzt, mert jönnek vendégek és mert rendelnének tortát?
Régen ez egy kiváló cukrászda volt. A pultnál egyidőben több kiszolgáló volt, az árak megfizethetőek voltak. Most az árakat a csillagos égig emelték, és még a kiszolgálás sem olyan, mint régen. Egyetlen kiszolgáló dolgozott, másik kettő tett-vett valamit, látták, hogy áll a sor, nem halad, de nem álltak be kiszolgálni.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.