Egri Korona Borház & Wellness Hotel Demjén - Vendégvélemények összefoglalója
Az Egri Korona Borház & Wellness Hotel Demjén a Demjéni termálvölgyben, a szőlőültetvények között és mediterrán hangulatú kertjeivel ideális környezetet kínál a feltöltődéshez. A borház része pince-látogatásokkal, borkóstolókkal és helyben készített gasztronómiai élményekkel járul hozzá a tartózkodáshoz. A wellness-részleg sokoldalú: belső élmény-medencével, külső gyógyvizes medencékkel, szaunákkal, gőzkabinokkal, sókamrával és masszázs- illetve gyógykezelésekkel.
A teljes komplexum a tó és a kültéri medencék révén egész évben igénybe vehető, biztosítva a zavartalan kikapcsolódást. Az étkezések gazdag büfé- és menüválasztékkal rendelkeznek, a helyi borokkal és szezonális ízekkel kiegészítve. A borház rendszeresen szervez borkóstolókat és pincelátogatásokat, amelyek a borvidék hagyományait idézik. A kert és a belső terek gondozottsága kiemelkedő, a virágos növényzet és a mediterrán hangulat összhangot teremt. A szobák kényelmesek és tágasak, gyakran galériás kialakítással és közvetlen kijárattal a teraszokhoz vagy a wellness részegységekhez. A környék és a környező látnivalók könnyen elérhetők, így kulturális és természeti programokra egyaránt lehet időt szánni. A szolgáltatások meghatározó része a figyelmes és hozzáértő személyzet, amely a bor- és gasztronómiai programok magas színvonalát is támogatja. Összességében a hely a gyönyörű környezet, a kiváló borral és gasztronómiával, valamint a wellness-kínálattal nyújt nyugodt és emlékezetes pihenést.
Szemet gyönyörködtető helyen található a Borház. Ízlésesen kialakított parkba érkezünk, ahol gyermekek és felnőttek is jól érezhetik magukat. A szobák nagyon elegánsak és tiszták, a wellness is nagyon szép és jól kihasználható! A konyhájuk kiváló és bőséges! A személyzet nagyon figyelmes és kedves! Bátran ajánlom mindenkinek !
Számomra már maga a hely is a kikapcsolódást, a relaxációt jelenti. A szölő ültetvények közt, a tájba tökéletesen illeszkedik a korabeli borház, a welnesz szálló és a bungalók is. Végtelen a csend, gyönyörű a táj. A szobáknak kissé mediterrán jellegük van,a welnes részleg is ízléses a kovácsoltvas korlátoknak köszönhetően.
Háromféle infraszauna, egy finn szauna merülő medencével, sókabin, beltéri medence és kültéri, termálvizes medence illetve langyos vizű medence várja a pihenni vágyókat. A külső, finom melegvizes medencét éjszaka is lehet használni, ami egyedülálló. A borház konyhája igazán ízletes fogásokat kínál, helyben termesztett gombákat, kecskesajtot és vadételeket is. A bor szerelmesei finom, helyi, sokszor díjazott borokat kóstolhatnak. A fürdőköpeny bekészítve, a tiszta fürdőlepedők kéznél vannak. A személyzet kedves. A TV csatorna választék szerény. Egy alkalommal a bungaló üveg ajtaját nem találtam elég tisztának. Egy-két éjjeli lámpa nem működik. Ezeket a negatívumokat tudom felsorolni, mindössze. Minden távozáskor maradni szeretnénk még 1 éjszakát. Visszatérni pedig kellemes, jóleső érzés:tudjuk milyen szép, nyugott napok várnak ránk. Eddig még sosem csalódtunk. Köszönjük hogy vannak ilyen helyek.
Csodaszép a környék. Gyönyörű a több hektáros füves, szőlős terület, ahol elhelyezkedik. Nagyon jól esett az éjszakai fürdőzés. Kellemesen töltöttük el a hétvégét. Aki vágyik egy kicsit a csendre, a tiszta jó levegőre, a nyugalomra, annak csak ajánlani tudom. Nagyon hangulatos!
Negatívum, hogy a gőz nem üzemel normálisan, és szauna kendőt is úgy kell vadászni. Az apartman részen kicsit hiányzott, hogy nem tudtunk az ágyból tévézni, mert alacsonyan van, illetve a kád nagyon bután van kialakítva, nem lehet benne normálisan lezuhanyozni és a recepciós hölgy is eléggé udvariatlan [moderálva - a szerk. ] volt.
Az őszi szünetben jártunk itt,legelőször ezen a szálláshelyen. Választásunkkor mindig szem előtt van, hogy hát a gyerekek se unatkozzanak,de azért legyen valamivel több élmény az eddigieknél,persze le is fáradjanak,mert akkor jót és sokáig alszanak. . . stb. Mi felnőttek már jobban szeretnénk egy kicsit "unatkozni"és végre legalább egy picit kikapcsolódni.
Na ez, egy erre kitalált hely. Fővárosiak lévén a vidéki hangulat, az olykor trágya szagú levegő cseppet sem zavart. Napközben az a vár jellegű "építményen" lógtak a gyerekek,onnan kiabálva teljes hangerővel. Ott lehetett, végre nem szólt be senki ezért. Az esti és késő esti hangulatos fürdőzés csúcs volt,a vendégházból köntösbe ki a külső medencéhez,alig néhány lépésnyire volt. Az ülőmedencében ment a felnőtt traccsparti több nyelven, néhány helyi pohár bor elfogyasztása után,szálltak a viccek és poénok a gőzben. Ott mindenki mindenkinek az ismerőse lett! Közben a gyerekek a csúszdás nagy medencében élvezték a kellemes pancsolást. Az étkezés egyszerű,de szerintem senki sem marad éhes, aki pedig szereti a gombát,főve, sütve,rántva,azok az éves 1 főre jutó gomba fogyasztásukat is letudhatják egyben. Összegezve: Szép és rendezett környezet,felnőttek és gyerekek is megtalálják a szórakozást és kikapcsolódást,valami több mint sok más hely! Idén már a barátainkat is visszük.
Hetedszer is megérte idejönni, és visszajövünk! Hol találkozzon két barát időről-időre nagy beszélgetésekre? Épp egy ilyen helyen, ami Egerből könnyen megközelíthető, ahol szabad tér van a sétához, nagy beszélgetésekhez, ahol, ha telt ház van, akkor sincs zsúfoltság. Minden évszakban voltunk már, és mindig visszavágyunk.
A házikók kényelmesek, a kilátás fenséges, reggeltől estig van mit csinálni a napon, a medencében, szaunákban, forró vízben, télen is. Az étterem nagyon jó, a mindig feltálalt gomba is kiválóan elkészített. Mindenhol virágok, szép részletek, jólesik körülnézni. Itt béke van.
Visszatérő vendégek voltunk (az első 2011-ben). A kis házak egyikében svolt a szállás. Az étterem távol, de nem jelentett problémát (akinek ennyi sok, ott már baj van! ). Az ételek választéka kisebb lett 2011-től, de ennek ellenére remekül étkeztünk. A gyerekeknek (sem! ) volt ptobléma, hogy márciusi időben egy másik épületben volt a fürdés.
Az udvarra épült egy gyerek játszóvár, jó! ! ! Az animátorok munkája hiányzik. Pl. a húsvéti tojáskeresést a takarítónők szervezték, csak olyan is volt. . . (az élelmesebb anyukák hamarabb összeszedték az eldugott darabokat, mint ahogy a program "hivatalosan" megkezdődött volna (no comment). Összességében jó pihenés volt, talán mindenki megtalálta a boldogulásához szükséges pillanatokat.
Szép környezetben helyezkedik el. A személyzet kedves vendégszerető, felkészült. A szobák takarítása osztályon aluli, a karbantartása nagyon hiányos. A téli és hideg időben kisgyerekkel nem ajánlott, a fürdő és wellness a szobák csak kint közelíthető meg, az étterem messze van.
Névhez-elhelyezkedéshez méltatlan szolgáltatás. Olyan szobát kaptunk, mely fölött tetó Éceket és cserepet cseréltek, az ablak előtti lapostetón, ablakunktól 0. 5-2 méterre, láncfűrésszel szabták méretre a tetőléceket. Reklamáltunk, költöztünk. Kétszer, mert az első házban nem égett a villany a galérián.
A kinti medence élményelemei egyáltalán nem, a bentié akkor működtek, ha szóltunk. Igaz, , csak egyszer kerestük fel, bizalomvesztés okán. A vacsora szerdán nagyrészt megegyezett a hétfóivel. (vegetariánus fogás, valamint az - egyféle - desszert. Két étkezés kivételével a pincérek asztalhuzogatással, terítő-rázogatással és leszedéssel tették kínossá étkezésünket, pedig mindig "középidőben" étkeztünk. Mikor volt egy kétnapos konferencia, látványosan jobb minőségű volt az étkezés és nagyobb a választék. (3 féle desszert az 1-2-vel szemben, többféle péksütemény) és még a csillárokat is felkapcsolták(! ! ! ), szemben az egyébként takarékosra fogott világítàssal.
2015 márciusában jártunk itt négyen. Nagyon kényelmes szobáink voltak, lényegében a medence felett, így olyan meleg volt, hogy a hűvös esték ellenére is ki kellett nyitni az ablakot. Tetszett a mediterrán jelleg és főleg a nyitott medencék amiknek a vize finom meleg volt.
Az étel nagyon finom volt és mivel mi nagyon szeretjük a gombát ezért nem volt zavaró az sem, hogy legalább háromféle gombás étel mindig volt a terítéken :-). A pincérek nem voltak a helyzet magaslatán, néha elég sokat kellett várni, hogy leszedjék a tányérokat. A bor finom volt, többfélét ki is próbáltunk. A két szürkemarha bőgése erőteljes falusi jelleget is adott a helynek, de ez igazából nem volt zavaró. :-)
Most jártam ott júlusban. Nagyon szép hely, nyugodt, csöndes. Maximálisan lehet pihenni és élvezni a természetet. Mi nem a főépületben voltunk,hanem ott ahol a belső medence is. jó megoldás volt, hogy a szobák hátsó kijárata a medencékhez vezetett így rossz időben sem kell kimenni és lehet fürdeni. szép a medence és jó a vize.
Esetleg lehetett volna egyre mélyülőre készíteni. Mi sajnos elég rossz időjárásskor voltunk,így a kintit nem tudtuk kipróbálni. A szobánk is szép volt, viszont nekünk az volt a "gondunk", hogy a tetőtéri ablakot nem lehetett kinyitni így a galériába rakott ágyak kissé melegben voltak fent. A légkondi nagyon zörgött zúgott így azt nem használtuk. Egyébként más problémánk nem volt. A személyzet kedves és udvarias, az ételek a svédasztalos reggeli és vacsora kifogástalan és finom. Elég volt a mennyiség is és a választék is. Nagy ízletesek voltak! Bátran ajánlom a csendre és pihenésre vágyóknak. Sajnos a bekészített ajándék bor nagyon savanyú volt.