Egri Korona Borház & Wellness Hotel Demjén - Vendégvélemények összefoglalója
Az Egri Korona Borház & Wellness Hotel Demjén a Demjéni termálvölgyben, a szőlőültetvények között és mediterrán hangulatú kertjeivel ideális környezetet kínál a feltöltődéshez. A borház része pince-látogatásokkal, borkóstolókkal és helyben készített gasztronómiai élményekkel járul hozzá a tartózkodáshoz. A wellness-részleg sokoldalú: belső élmény-medencével, külső gyógyvizes medencékkel, szaunákkal, gőzkabinokkal, sókamrával és masszázs- illetve gyógykezelésekkel.
A teljes komplexum a tó és a kültéri medencék révén egész évben igénybe vehető, biztosítva a zavartalan kikapcsolódást. Az étkezések gazdag büfé- és menüválasztékkal rendelkeznek, a helyi borokkal és szezonális ízekkel kiegészítve. A borház rendszeresen szervez borkóstolókat és pincelátogatásokat, amelyek a borvidék hagyományait idézik. A kert és a belső terek gondozottsága kiemelkedő, a virágos növényzet és a mediterrán hangulat összhangot teremt. A szobák kényelmesek és tágasak, gyakran galériás kialakítással és közvetlen kijárattal a teraszokhoz vagy a wellness részegységekhez. A környék és a környező látnivalók könnyen elérhetők, így kulturális és természeti programokra egyaránt lehet időt szánni. A szolgáltatások meghatározó része a figyelmes és hozzáértő személyzet, amely a bor- és gasztronómiai programok magas színvonalát is támogatja. Összességében a hely a gyönyörű környezet, a kiváló borral és gasztronómiával, valamint a wellness-kínálattal nyújt nyugodt és emlékezetes pihenést.
A személyzet nagyon bunkó, jobb szó nincs rá, főleg egy idősebb úr az étteremben. A fürdő része nagyon klassz, bár enyhe túlzás a hat meghirdetett medence, a lépcsős résznél. . . az egyik túl forró ( ki is van írva, hogy ne fürödjön benne), egy másik túl hideg, nem is használta senki. . . .
Az ételek minőségéről annyit, hogy az egy féle savanyúságról ( ami aznap csalamádé volt) muslicák hada röppent fel mikor levettem a fedőt, hm érdekes. A szoba nem lett volna rossz, csak kicsit koszos volt.
Harmadjara jartunk itt.Azt vettem eszre hogy a szobak kezdenek lerobbanni. Furdoszobaban letorni akaro szappantarto,falbol kiallo regi tarto maradvanya,a zuhanyrozsat nem lehetett raakasztani a tartora. A termalto vize olyan forro volt hogy nem lehetett tiz percnel tovabb benne lenni. Szegenyes svedasztalos vacsora az elmult ket evhez kepest.
Az utóbbi másfél éven belül 3. alkalommal jártam Demjénben. Egyszerűen minden szuper. Unokáimmal két alkalommal voltunk nyári csobbanáson. Már tervezzük a következő nagy családi nyaralást. Ide mindenkinek el kell menni - mondták a fiúk,akik a Szigetközből érkeztek. Gyönyörű a tó. Minden igényt kielégítő. Csak így tovább és velünk. . . . .
Harmadjára látogattunk el a helyre egy januári meghirdetett akció alapján. Észrevehető az étterem kínálatának szűkülése, a vendégek skálájának szélesedése. Korábban ezmásabb volt, mostanra erősen hígulni kezdett. A kis házak fürdőszobájában polcok, de egy akasztó nincs, a törülközők szárítása nem egyszerű.
Ami hibát lehetett, mindent begyűjtöttek. Köntöst adni elfelejtettek, amikor kértünk, nem volt. A hűtő rossz volt, nem is akartak úgy csinálni, mint akik rá akarnak nézni. Pénteken éjjel semmit nem lehetett aludni, egész éjjel ment a nagy hangzavarral járó építkezés. Szombaton reggel egy órán keresztül nem volt víz, ez eléggé kellemetlen tud lenni.
Az étteremben volt kb 27 fok és a vendégek szórakoztatását szolgáló zenészek túl nagy hangerővel nyomták a műsort. A számlán kétszer számoltak fel egy tételt, de amikor jeleztük, akkor elnézést kértek és visszafizették az összeget. A szoba hangulatos volt, a wellness részleg nagy és szép, a bor kóstoló vidám. Még nem tudom, teszünk-e még egy próbát?
Most voltunk először ezen a helyen. A hideg idő miatt a wellness részlegbe kértük a szobát, de végül is nagyon kellemes időt fogtunk ki, és bántuk, hogy a szállásunk a wellnessrészlegben van, és nem kint a vendégházak valamelyikében. A benti medence nekem nem volt elég meleg, ezért a kinti, termálvizes medencében, és a kinti úszómedencében tartózkodtunk többnyire.
Most ugyan építkezés volt a területen, de az már most látszódott, hogy hamarosan még több olyan lehetőség lesz, ami még kellemesebbé teszi az ottlétet. Az étterem hangulatos, az ételek, - kevés kivételtől eltekintve - gasztronómiai élményt jelentettek, és mindezeknek kellemes kísérője volt a finom helyi bor. Egyetlen gond, hogy az étterem a 2 emeleten van, egy extra belmagasságú épületben, így aki mozgásában korlátozott, annak sajnos megközelíthetetlen, de mi is hiányoltuk a liftet, gerincbetegségünk miatt.
Masodjara voltunk Marton napi libalakoman,gyonyoru hely,kivalo szolgaltatasok,szuper wellnessz,egyszoval semmi kifogasolnivalo.A rossz ido elleneben nagyon jol erztuk magunkat,imadnivalok a galerias szobak.Tisztasag,elegancia,finom etelek.Gratulalunk!
Férjemmel voltunk itt a gyerekek jóvoltából. Autóval mentünk kb. 1óra volt dugó nélkül. Nagyon csendes,nyugodt környék. A szobák tágasak és kényelmesek voltak. A medencéket estére bezárták,addig élvezhettük kényelmesen a szolgáltatásokat. Az étteremben rendkívül kedvesek a pincérek,ajánlom teljes szívvel mindenkinek a helyet! Annyi negatívum,hogy kicsit nehéz megtalálni a helyet.
Június első hétvégéjét töltöttük ezen a csodás helyen. Korábban egyszer már jártunk itt, de most mindent felülmúlt a hely. A táj látványa, a levegő, a csend, nyugalom, az ételek. . . mind mind hozzájárult ahhoz hogy egy csodálatos ünnepi (szülinapomra kaptam a wellness élményt) hétvégét töltsünk el.
Maximálisan kihasználtunk minden hely adta előnyt. Kipihenve jöttünk haza. A szállodában mindenki azon munkálkodik, hogy a vendég valoban vendégnek érezhesse magát, és ugy távozzon, hogy megfogadja, ujra visszatér (ahogy mi is teszzük majd :))! ! ! Köszönjük az élményt! ! !