Egri Korona Borház & Wellness Hotel Demjén - Vendégvélemények összefoglalója
Az Egri Korona Borház & Wellness Hotel Demjén a Demjéni termálvölgyben, a szőlőültetvények között és mediterrán hangulatú kertjeivel ideális környezetet kínál a feltöltődéshez. A borház része pince-látogatásokkal, borkóstolókkal és helyben készített gasztronómiai élményekkel járul hozzá a tartózkodáshoz. A wellness-részleg sokoldalú: belső élmény-medencével, külső gyógyvizes medencékkel, szaunákkal, gőzkabinokkal, sókamrával és masszázs- illetve gyógykezelésekkel.
A teljes komplexum a tó és a kültéri medencék révén egész évben igénybe vehető, biztosítva a zavartalan kikapcsolódást. Az étkezések gazdag büfé- és menüválasztékkal rendelkeznek, a helyi borokkal és szezonális ízekkel kiegészítve. A borház rendszeresen szervez borkóstolókat és pincelátogatásokat, amelyek a borvidék hagyományait idézik. A kert és a belső terek gondozottsága kiemelkedő, a virágos növényzet és a mediterrán hangulat összhangot teremt. A szobák kényelmesek és tágasak, gyakran galériás kialakítással és közvetlen kijárattal a teraszokhoz vagy a wellness részegységekhez. A környék és a környező látnivalók könnyen elérhetők, így kulturális és természeti programokra egyaránt lehet időt szánni. A szolgáltatások meghatározó része a figyelmes és hozzáértő személyzet, amely a bor- és gasztronómiai programok magas színvonalát is támogatja. Összességében a hely a gyönyörű környezet, a kiváló borral és gasztronómiával, valamint a wellness-kínálattal nyújt nyugodt és emlékezetes pihenést.
5 napot töltöttünk két kicsi gyerekkel ezen a csodálatos helyen. Mindenhol szőlő és virágok, gyönyörű a panoráma a borfalu egész területén. A személyzet nagyon kedves és segítőkész, az ételek nagyon ízletesek, a reggelinél és a vacsoránál folyamatosan töltötték fel a svédasztalt.
A felszolgált borok mind nagyon finomak voltak és megfizethetőek, pl: 1 dl olaszrizling 200 Ft, turán 160. Az egyik apartman házban szálltunk meg, ahol minden volt, amire csak szükségünk lehetett egy nagyon forró augusztusi héten, hűtő, légkondi, két palack helyi bor! ! , gyerekeknek rácsoságy, babakád, a galérián egy kényelmes duplaágy, a ház előtt saját terasz. A gyerekeknek hatalmas élmény volt az állatsimogató és a játszótér is. Egyetlen negatívum a medencék hőmérsékelete,nekünk nagyon hideg volt, pedig saját termélvizes kútjuk van. A fedett wellnessben a gyerekpancsoló kiírás szerint 32 fokos, azonban nem volt több kb 29-nél, az élménymedence pedig 26-29. Az apartman házak előtt lévő úszómedence 25 fokos, a termálvizes medence 36, ahová gyerekek nem mehetnek. Ezért nagyon pici babásoknak nem ajánlanám ezt a helyet és annak sem aki allergiás a darázscsípésre, a folyamatos írtás ellenére rengeteg a darázs az apartmanházaknál és a wellness-szálloda éplületénél.
Mi nagyon jól éreztük magunkat,a szállás kiváló volt a légkondis kis házakban. Az étkezés bőséges volt és volt választék. A borkóstoló abban a csodálatos pince rendszerben, felejthetetlen. Nagyon jók a borok. Mi már több alkalommal voltunk, mindíg meg voltunk elégedve mindennel. A személyzet nagyon segítőkész. Én ajánlom mindenkinek.