Hotel Bellevue Esztergom - Vendégvélemények összefoglalója
A Hotel Bellevue Esztergom a Dunára kilátást kínáló impozáns kastély-szerű szálloda a Búbánat-völgyben, ideális pihenésre és kirándulásokhoz Esztergom közelében. A wellness részleg sokféle medencével és szaunával rendelkezik (bio szauna, finn szauna, sókamra), amely hozzájárul a pihenéshez. A beltéri és kültéri teraszokról nyíló lenyűgöző panoráma a Dunára és a környező vidékekre terül el.
Reggeli és vacsora svédasztalos kínálata bőséges, változatos, így széles körben kielégíti az étkezési igényeket. A személyzet több tagja kedves és segítőkész, a kiszolgálás gyors és figyelmes. A látványos belső terek, a sok festmény és a Tiffany-lámpák jellegzetes hangulatot adnak az egyébként modern környezetnek. Gyermekes családok számára játszószoba és gyermekmedence áll rendelkezésre, így a családi pihenés zökkenőmentes lehet. A szobák tágasak és ízlésesek, a kilátás pedig több esetben lenyűgöző, az ablakokon keresztül a természet és a Dunára nyíló panoráma érvényesül. A hotel ideális kiindulópont Esztergom történelmi látnivalóihoz és a környékbeli kirándulásokhoz. Az ár-érték arány, a kellemes környezet és a széles körű wellness-kínálat a szálloda kiemelkedő vonásai közé tartoznak. Összességében a Bellevue Esztergom az utazók számára pozitív élményt nyújt, a környezet szépségével, a panorámával és a vendégközpontú szolgáltatásokkal kiemelkedően beilleszkedik a Dunakanyar szállásai közé.
Ami tetszett: A szálloda csendes, nyugodt helyen van a Duna partján. Buszmegálló közel a szállodához. Egy kisebb túrát is lehet tenni a Búbánat völgyében. A személyzet kedves, segítőkész. Parkolás jól megoldott. A szoba kényelmes, elég tágas, sok pakolási lehetőséggel. Ami nem tetszett: Ebédkor a pincér azt sem tudta, hogy mit rendeltünk nem tudta, hogy mit hoz ki.
A rendelést sültkrumplival kértem kaptam rizst. Nekünk egy másik vendég fogyasztását számlázták a szobánkhoz. 15 órától lehetett elfoglalni a szobát, ezzel nincs is semmi baj de mondták, hogy kb. fél óra múlva tudják hozni a köntöst, mert még száradnak. Ahhoz pedig hogy hol helyezkedik el a szobánk, vagy mikor van reggeli és vacsora semmilyen tájékoztatást nem kaptunk. A szobát elég kacifántos volt megtalálni, kb 15 percig kóvályogtunk a szállodában (nem simán 100 akkor első emelet, hanem első emelet másik lift és megint első emelet). Sajnos a szoba elfoglalása után derült ki, hogy csak két kéztörlő van a szobába bekészítve és a kézmosó szappanadagoló is üres. (hogy takarítottak? ). kétszer kellett szólni a köntös és a törölköző miatt, majd este fél 8 tájékán meg is kaptuk azokat. Egy wellness szállodában nem elfogadható, hogy a köntösért és a törölközőért kétszer kell szólni, mi van ha én du. leakartam volna menni a wellness részlegbe? Étkezés: a reggelin és a vacsorán a választék nem túl nagy. Ebédnél viszont hatalmas adagokat kaptunk. Ebédnél a felszolgáló simán elnézi, hogy már befejeztük az étkezést és ülünk ott fél órája, ha nem szólunk neki oda nem jött volna megkérdezni kérünk-e még valamit? Egyébként az ételek ízletesek voltak. Összességében szép szálloda, a személyzet is kedves, segítőkész, de szerintem kevesen vannak az étteremben vagy rossz a munkaszervezés.
A szálloda elhelyezkedése és a szoba rendben volt. A személyzet kedves udvarias. Ami hiányosság: -februárban /Valentin nap előtt is az étterem asztalain még karácsonyi dekoráció volt a vázákban. -három éjszakás tartózkodásunk alatt nem volt törölköző csere. -a welness részlegben a nagyobb medencénél nem volt világítás -az infraszaunaban valamikor volt só kihelyezve.
. . de már csak a nyomokat lehetett látni. pedig milyen jó lenne ! - a weless részlegben van bár, finom koktélokat lehet rendelni ,de műanyag üdítős pohárban. Esetleg műanyag koktélos pohárban szebben mutatna. Apróságok, de a változtatást bizonyára szivesen venné a Vendég.
A szoba felszereltsége hiányos volt. A törölközőkért a vendégnek kellett utánjárni. A fűtés kritikán aluli volt. A bekészitett fürdőköpeny vizes (nyirkos volt). A televizió elavult,két távirányitóval müködött. A lift január 3. -a óta nem müködik az emeletre való közlekedés idősebbeknek nehézkes. Ami igazán elfogadható az a svédasztal változatos kinálata
A wellness részleggel meg voltunk elégedve, a teltház ellenére kényelmesen elfértünk. A szilveszteri műsor "sztárvendége" az éjféli koccintásnál húzta az időt, kétszer újrakezdte a Himnuszt, miközben már éjfél elmúlt. Ez csalódás volt. Továbbá az ételek/étkezések gyengére sikerültek, ízetlen vagy túlságosan sós/cukros/zsíros volt az étel.
A 31-i pezsgős reggelinél nem találkoztunk pezsgővel. Az újévi svédasztal kimerült 2 féle ételben. Mindezek ellenére a személyzet nagyon kedves volt, a kilátás gyönyörű és nagyon kényelmesek az ágyak.
Ami kevésbé tetszett az az, hogy a szobáinkkal nem foglalkoztak hiába kértünk takarítást. A wc deszka törött volt, többszöri jelzésünkre sem cserélték ki. A szappan és tusfürdő adagolók üresek voltak, ezeket harmadik szólás után töltötték fel. A fürdőszobánkban nagyon szennyvíz szag volt, már be sem mentünk leginkább.
A csomag tartalmazta a "meglepetés szobai bekészítést", ez nem volt, valamit a gyermeknek járó uzsonna után is nekünk kellett szaladni. Kiemelném az egyik ott dolgozó fiatalembert, aki mindezt pótolta nekünk miután jeleztük. A szobában a széf nem működött, a szoba (leginkább fürdő) tisztasága és vízkövessége sajnos rontott az összképen. Az étel a legtöbb esetben finom volt. A wellness részlegen dolgozó hölgyek közül az egyik rendkívül goromba volt, a masszázsunkat pedig elírták, így egyikőnk le is maradt róla. Összességében nem rossz hely, inkább az idősebb korosztálynak ajánlanám. Az árát egyértelműen nem érte meg, mert nem nagyon foglalkoztak velünk, inkább úgy mondanám a csomag tartalma hiányos volt ottlétünkkor elég rendesen. A környék meseszép, emiatt viszont megéri ott lenni.
a szálloda épületgépészeti szempontból diszkomfortos, minden vízvezeték használattal nagy zaj van ami áthallatszik a szobákba. Ablakok nyikorognak. Az ágy 2 matraccal van ellátva ami össze-vissza csúszkál, kényelmetlen. A lift rossz volt. Az idősebb vendégeknek nehézséget okozott a lépcsőzés. ( a vendégek életkora 60-70 + volt 70% ban ).
Egy hosszú hétvégét töltöttem a Bellevue-ben 86 esztendős édesanyámmal. Első este Pénteken munka után indultunk Pestről, igy 8 órára értünk le vacsorázni. Fél kilencig volt vacsora,minden fogyóban volt, szerettünk volna süteményet vagy gyümölcsöt enni: anyám kérdésére hogy van-e, a fiatal pincéfiú egy egyszerü" Fél kilencig van vacsora" válasszal elnitézte 86 éves anyámat.
Másnap délelőtt , mig a wellnessbe lementünk, az éjjeli szekrényemről eltünt a Skagen órám, nem különösebben értékes, de nekem emlék. Jegyzőkönyve vetettem a recepciónál, nem gondoltam , hogy Magyarországon ilyen kategóriájú szállásnál probléma, ha elöl hagyom az órám. A WIFI egyáltalán nem müködött a szobában, ami csak azért baj, mert dolgozni terveztem volna pár órát. Kilátás , miután padlásszoba volt, semmi nem volt, csupán a szürke ég felé. A szobán belüli lépcsők problémásak voltak a fürdőszoba felé . idős mozgáskorlátozott embernek, előzetes tájékoztatás jó lett volna. A wellness jó volt. Sajnos összességében nekünk egyáltalán nem érte meg odamenni. Több sokkal jobb szállás van Esztergomban.
Wellness részlegen az egyik medence nagyon hideg volt, senki nem használta, feleslegesen ment benne a "bugyogás". Ha kicsit később mentünk vacsorázni az ételek vagy elfogytak vagy már kihűltek. Reggel nem volt mindig kávéscsésze, gyümölcs. Kifogásolható minőségű volt mind a reggeli, mind a vacsora, annak ellenére, hogy sokan voltak.
Voltunk már itt a bezárás előtt kétszer, jobb volt minden szolgáltatás. A recepción a kijelentkezéskor az előlegről majdnem elfelejtkeztek, a teljes árat akarták kifizettetni. A kapott köpenyek erősen kopottak voltak a törülközőkkel együtt. Összességében romlott a szálloda minden tekintetben.
Személyzet nagyon kedves és figyelmes Az első napon kisebb zökkenők voltak úgymint az ágynemű nem volt felhuzatolva ill. nem is volt. A szobába nem lehetett bejutni kártyával ,mert az elemek lemerültek,de ezeket elég hamar orvosolták. A wellness részleg rendben volt. A reggeli választékos a vacsora finom volt,itt azért lehetne nagyobb választék 4*-nál máshol több volt.
Most voltunk itt harmadjára, de megdobbentünk a hanyatláson. A wellness- ből jól működő dolgok tűntek el, a medencék akkor működtek, mikor kedvük volt. A szoba? ? Koszos falak, igénytelen párnák, a fürdőben mindenütt felvállott, mozgó csempe, ami csikar, vág. A törölközők és köpenyek agyonmosottak.