Hotel Bellevue Esztergom - Vendégvélemények összefoglalója
A Hotel Bellevue Esztergom a Dunára kilátást kínáló impozáns kastély-szerű szálloda a Búbánat-völgyben, ideális pihenésre és kirándulásokhoz Esztergom közelében. A wellness részleg sokféle medencével és szaunával rendelkezik (bio szauna, finn szauna, sókamra), amely hozzájárul a pihenéshez. A beltéri és kültéri teraszokról nyíló lenyűgöző panoráma a Dunára és a környező vidékekre terül el.
Reggeli és vacsora svédasztalos kínálata bőséges, változatos, így széles körben kielégíti az étkezési igényeket. A személyzet több tagja kedves és segítőkész, a kiszolgálás gyors és figyelmes. A látványos belső terek, a sok festmény és a Tiffany-lámpák jellegzetes hangulatot adnak az egyébként modern környezetnek. Gyermekes családok számára játszószoba és gyermekmedence áll rendelkezésre, így a családi pihenés zökkenőmentes lehet. A szobák tágasak és ízlésesek, a kilátás pedig több esetben lenyűgöző, az ablakokon keresztül a természet és a Dunára nyíló panoráma érvényesül. A hotel ideális kiindulópont Esztergom történelmi látnivalóihoz és a környékbeli kirándulásokhoz. Az ár-érték arány, a kellemes környezet és a széles körű wellness-kínálat a szálloda kiemelkedő vonásai közé tartoznak. Összességében a Bellevue Esztergom az utazók számára pozitív élményt nyújt, a környezet szépségével, a panorámával és a vendégközpontú szolgáltatásokkal kiemelkedően beilleszkedik a Dunakanyar szállásai közé.
Az év első napját töltöttük itt. Már a szálloda megtalálása sem volt egyértelmű a sötétben, tábla nem jelzi , illetve érthetetlen módon csak egy írányba lehet be kanyarodni a szállodához. Érkezéskor csak Esztergom felől, távozáskor csak Szentendre felé engednek a tábla szerint. Vacsorát csak svéd asztalos rendszerben lehet kérni nagyon drágán.
Reggelinél 10 óra 3 perckor elég udvariatlanul kizavartak mindenkit, hogy le telt a reggeli ideje, beszélgessenek máshol, nekik itt még dolguk van. Már rengeteg hazai illetve külföldi szállodában jártunk, de ilyennel még nem találkoztunk, főleg nem 3 perc után. A szobákból 11-ig kell ki jelentkezni, de már 10 óra 50 perckor nem tudtunk bemenni a szobába mert központilag zárták. A wellnes részben gyakorlatilag semmi nem működött az élmény medencéknél, a pezsgőfürdőre is ráférne egy alapos karbantartás mert elég sok fuvóka elzárkózott már. Ár-érték arányában senkinek nem ajánlom, a mogorva személyzetet pedig lecserélném. Én biztos, hogy többet ide nem megyek, nagyot csalódtam.
A környezet gyönyörű ezt senki sem vitathatja,jó parkolási lehetőséggel. A recepciósok kedvesek és udvariasak, igaz belépve inkább kastélyszálló feelingem volt, nem pedig egy négycsillagos hotelé. Tiszta és rendezett a külső (kert és park) mind a belső. A színek egyszerűek és passzolnak.
Az "alap" szoba egyszerűen berendezett,nekem élettelen(fehér fal, barna bútorok, padlószőnyeg, nem modern bútorok, igaz úgy néznek ki, mint ha három héttel ezelőtt vették volna. A szoba egyébként tiszta és rendezett, én a superior kétágyas szobát választottam, ami az udvarra nézett, tágas és igazán elegáns. Harmonikus színek, oszlopok, ami hiányzott a képek a falról. A wellness nagyon hangulatos a boltívekkel, igaz telt ház esetén szerintem kicsi, de nagyon jó szolgáltatásokkal rendelkezik! A közösségi WC-kimondottan elegánsra sikeredet. Az étterem hangulatos és ízletesen főznek, a reggeli bőséges és van választék, a kiszolgálás négycsillagos. A wifi-vel gondjaim voltak, maradt a mobil net, de az "aulában" működött. Az árak. . na igen az négycsillagos. Check in:1400, Check out:1100. Csak 3 éves korig térítés mentes, a korhatárt én 5-6 évesre emelném, mint sok más szállodában (pl:Hotel Fagus)
A szoba dohos, a szemetes nem volt kiuritve, az agy kenyelmetlen, a csapok lotyognek es vizkovesek. Ez fellelheto volt a szalloda egesz teruleten, ugy velem a karbantartoi allas meg betoltetlen! A hetfoi vacsora hutobol kivett melegitett. . . es ugy altalaban rossz volt, kedden mar aznapi. A sef kopenyenek az ujja koszos volt! A kavesbogre ruzsfoltos. . . A hianyossagokat a szemelyzet sem potolta . . . a kedvesseg hianyzott.
Közvetlenül a Duna parton fekvő nagyon szép szálloda. Az első alkalommal arra a vidékre látogatónak talán kellemetlen meglepetést okozhat, hogy a Hotel a várostól kb. 10-12 km. -re van így a városnézés nehézkes, bár sajnos Esztergom a mai állapotában nem igazán vendégcsalogató. Érdekességképpen említem, hogy közvetlenül az árvíz levonulása után voltunk ott.
Ennek ellenére a szállóban és annak területén szinte egyáltalán nincs szúnyog, 100 m. -re a kaputól már szinte elviselhetetlen tömegben vannak. Fogalmam nincs, hogy ezt a szálloda hogy csinálja! A legnagyobb kánikula elől menekültünk oda, így rendkívül jól esett, hogy az EGÉSZ épület légkondicionált! A szoba szép, tiszta, ropogós hófehér ágyneművel, nagyméretű lapostv-vel, wi-fi-vel csodaszép és tiszta fürdőszobával felszerelt. Jártunk már néhány helyen, de én ilyen nagy és kényelmes ágyban, -ráadásul kiváló minőségű ágyneművel - még nem aludtam! A rendelkezésünkre bocsájtott fürdőköpenyek kissé rontottak az összképen, sokszor mosott szürke és apró méretű, így hát nem is használtuk. A wellness egyszerűen csodálatos! Kristálytiszta vizű kellemes hőmérsékletű medencék, folyamatosan működő élményelemekkel, mintaszerű tisztaság , 5 vagy 6 féle szauna (nem tudom pontosan, én nem szaunázom) szerintem minden igényt kielégít. Innen egyszerűen és könnyen elérhető a hatalmas napozóterasz, melyen rengeteg napozóágy, napernyő asztal és szék is található. A személyzet kedves, szolgálatkész, mosolygós és diszkrét. Az étterem gyönyörű, az ételek kiválóak, változatosak és a svédasztal a megadott időpont végéig folyamatosan tele van. Ez nem kis teljesítmény a 6-8 főfogásból és a számtalan előételből, hidegtálból álló választéknál! Sajnos itt is meg kell jegyeznem, hogy az egyébként ragyogóan tiszta tányérok közül elég sok csorbult. Az előre foglalt időt ezek után nem csoda, hogy megtoldottuk még 2 nappal! Nagyon jól éreztük magunkat, biztos, hogy megyünk még oda és csak ajánlani tudom mindenkinek!
Másodszor jártunk itt barátokkal. Pozitívumok:-A személyzet barátságos, segítőkész. -A szobánkból remek volt a kilátás. -Van hideg vizes úszómedence (nagyon-nagyon hideg volt a víz, szinte csak egy-két szauna utáni elvetemült merült meg benne, meg én úszkáltam kitartóan (legalább nem volt tömeg) -jó wellnessrészleg Negatívumok: -A vizes dolgainkat nem tudtuk hol megszárítani.
-3 szobának közös volt az erkélye, -Az ételválasztékban csalódtam, a reggelik szinte ugyanazok voltak, a vacsoraválaszték az első este kimondottan szegényes volt, és semmi kis különlegességet nem találtam egyszer sem -Programok nincsenek,- kicsi szaunalepedő (alá kell írni, hogy elvitted, és visszahoztad, - Jól éreztem magam, de ez főképp az úszómedencének, és a társaságnak volt köszönhető.
Wellness hétvégére utaztunk Esztergomba. Francia ágyas szobát kértünk,két ágyast kaptunk. E miatt össze vesztünk a párommal. A recepciós miután panaszt tettünk kimért és lekezelő volt. A wc tető ha ráültünk félre csúszott,valamint borzasztó kosz volt az ágy alatt. (próbáltuk össze tolni a két ágyat).
2 napot töltöttünk a hotelban már megérkezésünkkor probléma volt ugyanis standard szobát foglaltunk le telefonon felár ellenében és meg is beszéltünk részletesen a recepcióssal mindent ennek ellenére amikor megérkeztünk nem tudtak erről és egy alacsonyabb komfortú classic szobában akartak elszállásolni. . .
A hotel önmagában szép olyan hibákat tapasztaltunk amit eddig még sehol! Az egyik törölköző csupa kosz volt az ágyon lévő matracra pedig egy ócska szivacs volt rádobva ami állandóan csúszkált! Én egy ócska több helyen szakadt köntöst kaptam és a fürdőszoba tele volt hangyával a szobában pedig pókok voltak! Első nap állítólag új szakács volt(nem volt egy Jamie Oliver) és az ételeknek borzasztó ízük volt ezért rántott zöldségeket ettünk hasábbal. A desszert és gyümölcskínálat borzasztó szegényes volt (narancs,banán)szép barnán! Másnap ebédelni szerettünk volna de már az étlap is nevetséges volt alig volt egy pár étel. Még egy útszéli restiben is nagyobb a választék. Kértem egy gulyáslevest mert rajta volt az étlapon erre a felszolgáló 2 perc múlva visszajött hogy nincs. . . aha. . . a férjem evett egy húslevesnek csúfolt zöldséges forró vizet amit egy kb. 2,5 dl-es csészében kapott! Ha én ilyen levest főznék neki és ilyen mennyiségben már elváltunk volna! :) A reggeli az elfogadható volt (mondjuk azt nehéz is elrontani)! Ez a hotel maximum külsőre 4 csillagos szolgáltatásaiban 1-2. Az üzletvezetőt és a szakácsot elküldeném egy wellness körútra az országban tapasztalatgyűjtés céljából. Röviden ennyi! Ide biztos nem megyünk többet! ! ! !
Kicsit félve érkeztünk a szállodába, mivel olvastam a nem túl hízelgő véleményeket. Kellemesen csalódtam. Nagyon szép környezetben van az épület. A berendezés is hangulatos. A tiffany lámpák a legszebb kilátást nyújtó étteremben, a bárpult, a wellness rész. A személyzet rendkívül kedves, figyelmes.
Ami nem tetszett, a tetőtéri szobánk közvetlenül egy szervizszoba mellett volt, így állandóan hallható volt morgásszerű hang. A szoba csupasz asztalára helyezték a 2 poharat, egy kis tálca illene alá. Néhány étel nem volt kellően meleg. Összességében mi nagyon jól éreztük magunkat.
Az Önök hirdetése megtévesztő! Kérem a törvènyeknek megfelelően "javítani" "csillagok"fotók. . . stb Szoba cserével kezdtük(amit kaptunk azt vendégnek még ingyen sem szabadna értékesíteni. ) Csere miatt még 15. 000Ft-ot fizettünk Eleve 83-84000Ft volt a foglalasunk . (egyébként 69. 900Ft) Kb 30. 000Ft a különbség!
Két nyugdíjasnak ez nem kevés összeg. A higiénia tragikus,a reggeli,vacsora hideg ,elfogyott ha később érkezel . . . stb Törülköző helyett "kád kilépőt kaptunk 3-at. Mások is panaszkodtak még távorányítót sem tudtak adni Nekik. Nem folytatom, mert felmegy a vérnyomásom. Szóval a pihenésünk "horror" volt . Második nap nem is tartózkodtunk a szálláshelyen. /Párkány/ Senkinek nem ajánlom Önöket! Tisztelettel: Reich Ferenc
Semmi nem tetszett a szállodában . A szoba amit előszőr kaptunk szőrnyű volt, az ágy ezer éves rugós , minden mozdulatnál a hátamba álltak a rugók, undorító vékony kb 2 Centiméteres szivacs volt rá rakva ami gusztustalanul koszos volt. Reggelre el leptek a hangyák a fürdőszobában, a WC elé egy falat építettek szóval nem lehetett ráülni .
A tükör le volt törve , zuhanyzó gusztustalan volt a csap koszos . a csaptelep meg volt ragasztva. Első éjszaka kértünk egy másik szobát, délre kaptunk is egy ugyanolyan rossz szobát . Ezt már nagyon felháborítónak tartottuk. Kaptunk egy harmadik szobát . Itt is voltak gondok , de sajnos rá voltunk kényszerítve hogy elfogadjuk ezt a szobát , mert sajnos nem találtunk másik szállást a városban , mert fesztivál volt ,és mindenhol teltház volt. Sajnos nekünk is halaszthatatlan programunk volt a városban sajnos maradnunk kellett. Szóval visszatérve , a harmadik szobára a beépített szekrény ajtaját nem lehetett eltolni mert nem volt gőrgője szóval pakolj be ha tudsz, vagyis sehogy . A terasz ajtót nem lehetett bukóra kinyitni , úgyhogy úgy aludtunk odahúztuk a széket és a bőröndöt az ajtóhoz hogy senki idegen ne álljon meg felettünk éjszaka. Mert a szomszéd szobáknak is ez volt a terasza , és még a folyosóról is bárki bejöhetett a teraszra és onnan a szobákba. A teraszon összetört burkolók térdig érő gaz , a korlát baleset veszélyes spaniferrel , volt átkötve, hogy ne dőljön el. Internet hol volt hol nem . A wellness szerintem kb . 1 éve nem volt kitakarítva felmosva, A szauna koszos pókhálós , elrohadt az ülő része. A reggeli és a vacsora 5 napon keresztűl ugyanaz volt a desszert is . Az ebédlő beázva poros koszos mű virágokkal . A tízórai a gyerekeknek az a sütemény volt amit előtte 3 napig adtak a vacsorához. Kis kutyával érkeztünk és fizettünk a kutyáért is , persze egy pohár vizet nem adtak a kutyának , még egy kutya tálat sem . És még nagyon sok negatív dolgot tudnék írni. Zarasként a számlánkhoz hozzá csaptak plusz 4 reggelit szervízdíjjal , Szóval nem tudom , hogy ennek a Szállodának hogy van működési engedélye Soha senkinek nem ajánlanám Az ár nem érték aranyos a szolgáltatásokkal . Fényképeket is tudok csatolni ,mindent rögzítettünk . Nagyon sok szállodában szálltunk már meg , de ilyet mèg soha nem tapasztaltunk.