Hotel Bellevue Esztergom - Vendégvélemények összefoglalója
A Hotel Bellevue Esztergom a Dunára kilátást kínáló impozáns kastély-szerű szálloda a Búbánat-völgyben, ideális pihenésre és kirándulásokhoz Esztergom közelében. A wellness részleg sokféle medencével és szaunával rendelkezik (bio szauna, finn szauna, sókamra), amely hozzájárul a pihenéshez. A beltéri és kültéri teraszokról nyíló lenyűgöző panoráma a Dunára és a környező vidékekre terül el.
Reggeli és vacsora svédasztalos kínálata bőséges, változatos, így széles körben kielégíti az étkezési igényeket. A személyzet több tagja kedves és segítőkész, a kiszolgálás gyors és figyelmes. A látványos belső terek, a sok festmény és a Tiffany-lámpák jellegzetes hangulatot adnak az egyébként modern környezetnek. Gyermekes családok számára játszószoba és gyermekmedence áll rendelkezésre, így a családi pihenés zökkenőmentes lehet. A szobák tágasak és ízlésesek, a kilátás pedig több esetben lenyűgöző, az ablakokon keresztül a természet és a Dunára nyíló panoráma érvényesül. A hotel ideális kiindulópont Esztergom történelmi látnivalóihoz és a környékbeli kirándulásokhoz. Az ár-érték arány, a kellemes környezet és a széles körű wellness-kínálat a szálloda kiemelkedő vonásai közé tartoznak. Összességében a Bellevue Esztergom az utazók számára pozitív élményt nyújt, a környezet szépségével, a panorámával és a vendégközpontú szolgáltatásokkal kiemelkedően beilleszkedik a Dunakanyar szállásai közé.
A szálloda épülete és berendezése esztétikus, praktikus és stílusos volt, igazán szép környezetben pihenhettünk volna, ha a személyzet képzetlensége és udvariatlansága nem okozott volna nap mint nap valami apró bosszúságot.
Az étel minősége és mennyisége is kifogásolható, a lyukas törölközőről nem is beszélve, valamint a sértő feltételezés miszerint minden vendég megrögzött köpeny tolvaj, ezért a vizes használt köpenyünket távozáskor adjuk le a recepción, különben 5000ft-ot vonnak le fejenként több mint felháborító. A szoba kicsi, az ágy kényelmetlen volt, meleg volt a légkondicionáló dísztárgyként funkcionált ablak nyitható elérhetőségben nem állt rendelkezésünkre. A szobában széf sem volt, ezért a "négy csillagos" kategóriát erős túlzásnak érzem. Összességében a pihenésünk jól telt, a kiváló időnek köszönhetően a legtöbb időt a szállodán kívül tölthettük el.
Szinte mindennel megvoltunk elégedve. kivételt képez a fürdőköntös ami olyan állapotban volt hogy itthon sem venném fel. A zuhanyzó vízelvezetése is kívánnivalót hagy maga után, részleges dugulás. A szoba ablakait (tetőtéri ablak) csak ágyra állva lehet kinyitni (baleset veszélyes, idősebbek ne is próbálják).
Ezeket leszámítva csak ajánlani tudom mindenkinek, a víz hőfoka és tisztasága kiváló. A személyzet odaadóan és kedvesen végezte munkáját. Máskor is ellátogatunk a Hotel Bellevue-ba! ! ! Köszönet mindenért! ! !
Egy 4 csillagos szálódába ne keljen csengetnem ha inni szeretnék egy kávét. A reggeli választék szerintem egy kicsit gyenge volt, de a wellness részleg mindenért kárpotolt. Ebéd időben a feleségem és én voltam az éterembe ketten az magáért beszél. amugy a személyzet kedves volt csak nem megfelelő létszám miatt kicsit kapkodtak.
A szállodára általában véve nem lehet panasz. A személyzet udvarias és segítőkész, a wellness részleg az átlagosnál nagyobb és jól felszerelt, az ételek kiválóak, bár az utánpótlás gyorsaságán lehetne leheletnyit javítani.
Ami sajnálatos, és általában véve is jellemző a szállodákra - és ez a hotel sem kivétel - hogy a remek séf mellett nem tudnak normális cukrászt alkalmazni, így a vacsorához felszolgált desszertek a nevüknek sem felelnek meg és gyakorlatilag értékelhetetlenek. Ezen felül egyetlen dolog volt még, ami miatt a négy éjszaka kényelmetlenül telt, ez pedig a matracok minősége. Több, mint furcsa, hogy egy négycsillagos szálloda, amely képes príma minőségű fürdőszobákat építeni minden szobához, festményeket applikálni a falakra, basic rugós matraccal látja el a fekhelyeket, melyen minden rugót külön meg lehet számolni. Ha normálisan tudtunk volna aludni éjszakánként, kiválóra minősíteném a szállodát, így viszont épp, csak megfelelő minősítést kap.
Kétszer is jártunk már a hotelben. Első alkalommal, nem sokkal a nyitás után voltunk,és akkor még hagyott némi kívánni valót maga után elég sok minden. Másodszorra már elégedettek voltunk, egy-két apróságot kivéve. Kisgyermekesként számomra furcsa,hogy az élmény medencébe nem mehet be 3 éven aluli gyermek, úszópelus+fürdőnadrág kombinációban sem.
Nem igazán jó úgy fürödni,hogy az egyik szülő ül abban a pici babamedencében a kicsivel, a másik meg egyedül fürdőzik. Eddig soha egy szállodában nem volt ilyen gondunk! Az ágyak bár hatalmasak, elég kényelmetlenek. Az ételek viszont kitűnőek, bőséges a választék, a kiszolgálás kedves. A wellness részleg felszereltsége is tökéletes.
Az akadálymentesített szoba nem volt túl jó választás, mert így a fürdőszobán nem volt csak egy összehúzható ajtó, ami azoknak akik nem kerekesszékkel közlekednek nem túl kényelmes. A törülköző csere nem ment túl zökkenőmentesen, mert a wellnesben használt vizes törülközőket csak másnap este tudták kicserélni mert nem jöttek meg, de ezek mellett is a szálloda nagyon szép.
Mikor megérkeztünk az előző lakó után a szemét még a szobánkban volt, a kézmosók nem voltak feltöltve. A svédasztalos vacsora kiábrándító volt. nem volt nagy a választék, és ami volt, azok között is volt ehetetlen, és meglepő, hogy például a rizs főzéssel is akadnak problémák. Ennek ellenére a wellnes részleg kifogástalan volt.
Péntektől vasárnapig élveztük a hotel vendég szeretetét. A recepción nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. A vacsora nagyon változatos és ízletes volt, hal, csirke, vadhús. . . stb. A reggeli szintén tökéletes. A wellness rész nagyon hangulatos, bőven van hely pihenni, többféle szauna. A szobák tiszták.
Egyetlen negatívum volt a matracok nem voltak túlzottan kényelmesek, de ezt is megoldottuk. A személyzet segítőkész a pincérek kedvesek, gyorsak. A fizetés is gördülékenyen ment, nem kellett várni! Szuper volt! + gyerkőccel is nagyon jó lehet, nyáron vissza térünk :-)
Márciusban, nászúton töltöttünk néhány napot a hotelben. Minden nagyon tetszett, az ételek ízletesek és sokszínűek voltak. A szaunák közül terhességem miatt sajnos csak az aromakabint tudtam kipróbálni, de férjemnek mindegyik nagyon tetszett. Láttuk mennyire bababarát a hely, ezért télen mindenképpen visszalátogatunk a szállodába.
A tetőtérben lévő szobánkkal volt egy kis probléma. A recepciós hölgy rugalmas, segítőkész volt ìgy kaptunk másik szobát. A wellnesrészen kiemelném a hölgy kedvességét. Az étterem kínálata kicsit szegényes pl. nem volt vegetáriusoknak leves, a reggeli választék mind a két nap ugyanaz, a második nopon kevés friss zöldséggel.