Az étkezéseknél felszolgált ételek bőségesek, finomak, változatosak, mindenki talál magának megfelelőt (és igen, az egyik reggel mi is belefutottunk a pacalpörköltbe. Mivel máshol olvastam róla, hogy szembe jöhet, annyira nem lepődtem meg rajta. Az izén viszont igen, mert ritka finom volt). Viszont itt volt az egyik negatívum is: az egyik esti vacsorán felszolgált harcsafilé keszthelyi módra (vagy valami hasonló néven) étel íz és színvilága teljes egészében megegyezett a másnap déli levesbüfében felszolgált "halkrém" levessel. Nem akarok összeesküvés elméleteket gyártani, de a hasonlóság nagyobb volt a véletlennél. A wellness részleg is tiszta és megfelelő volt, apró hiányosság, hogy a gyógyvizes medencénél nem voltak külön feltüntetve az összetevők, és eről a jelenlévő személyzet sem tudott felvilágosítást adni. A kültéri medence, a hozzá tartozó napozó ágyakkal, napernyőkkel, polifón szivacsokkal tényleg jó volt (kis megjegyzés itt is: kb. 15-20 darabbal több napozó ágy azért még elfért volna, látva, hogy sokan a reggelihez fél nyolckor törölközővel indultak el, hogy 8 - 1/4 9 körül már szinte az összes foglalt legyen, noha a víz közelében sem volt még akkor szinte senki). A szobában az egyik ágy elég beteg hangot kiadva nyikorgott minden mozdulatra, egy rosszabb alvónak álmatlan éjszakákat okozott volna, mint ahogy kellemetlen lehetett az érintetteknek a reggel nyolckor szobákba takarítási célból bekopogtató szobalány is (ez ellen mi úgy védekeztünk, hogy reggelre kikerült a "Ne zavarjon" tábla az ajtókilincsre). És akkor jöjjön az egyik legnagyobb gondom, igaz ez nem csak erre a hotelra volt igaz, hanem az ott tartózkodásunk során szinte mindenhol, ahol megfordultunk, legyen az étterem, kávézó stb. : amikor egy külföldivel kommunikáltak a pincérek, akkor utána magyarul mindig volt valami gúnyos, vicces stb beszólás (leginkább már hallótávolságon kívül) a külföldi felé, vele kapcsolatban, leginkább minden ok nélkül, amit magyarként hallva azt gondolom, a legalja a vendéglátóiparban. Ez sajnos a hotel éttermében is nemegyszer megtörtént, és nem csak a fiatal pincérektől, hanem a náluk idősebbektől is. És tényleg egész hévízre jellemző volt, ami nagyon elszomorító (az egyik étteremnél -ahol ugyancsak megfordultunk- ez már 3-4 éve is jellemző volt az egyik étterem értékelő oldalon. Talán pont itt.