Kápolnai Autós Vendéglő Kápolna - Vendégvélemények összefoglalója
A Kápolnai Autós Vendéglő Kápolna tiszta, barátságos környezetet kínál, amelyhez hozzájárul a meghitt kandalló és a jellegzetes retró hangulat. A belső tér rendezett, kényelmes, a terasz pedig kellemes lehetőséget nyújt a szabadban étkezésre. Minden asztalt élő piros rózsa díszítése teszi különlegessé, ezzel egyedi hangulatot teremtve. Az étlap változatos, a hagyományos ételek széles választéka kiadós adagokban érkezik, gyors kiszolgálással.
A személyzet udvarias és figyelmes, a kiszolgálás általában gyors és gördülékeny. Az árak visszafogottak, így kedvező ár-érték arány jellemzi az étterem kínálatát. Ideális megálló út közben az autós vendéglő, hiszen a tágas parkoló és a vendégbarát légkör gyors kiszolgálást tesz lehetővé. Több visszatérő vendég bizonyítja a hely megbízhatóságát és állandó minőségét. A vendéglő hangulata részben retró, részben modern, de minden szempontból rendezett és tiszta. A Kápolnai Autós Vendéglő Kápolna ételei ízletesek, és a fogások mennyisége általában kielégítő, ami kedvező véleményeket szült. Összességében a hely megbízható választás, ahol a barátságos kiszolgálás és a jó ár-érték arány mellett a hangulatos környezet marad emlékezetes.
Már többször jártunk ebben az étteremben és általában meg voltunk elégedve. Most azonban hatalmas csalódás ért. Én kakashere pörköltet rendeltem galuskával, a feleségem harcsapörköltet ugyancsak nokedlivel. Hát: a kakashere ízetlen volt, a nokedli hideg és szétázott és a szaft nem szaft volt, hanem valami vizes lé.
A harcsapaprikás dettó: a harcsa ízetlen és annyira szétfőtt, hogy. . . . és ugyanazt a lisztes szétázott nokedlit adták hozzá és ugyanazzal a szafttal öntötték le, mint az én ételemet. Vagy fordítva, mert én is éreztem halízt. A harcsapörköltet eddig mindig tejfölös szaftos lében adták, így teljesen más az íze. Meg is kérdeztük,hogy más a tulajdonos vagy más a szakács?
Számos alkalommal jártam ebben az étteremben, a mai értékelésem a 2017. 06. 13-i látogatásra vonatkozik. Kollegával ebédelni tértünk be, a sztráda megépítése előtt jobb napokat látott étterembe (a régi 3-as út mellett fekszik). Az étlapról a "Csülök Pékné módra" volt a választásunk, a pincér szerint ez elérhető volt, majd visszajött, s közölte, tévedett, nem tud hozni.
Így a napi ajánlatot kértük, borjú bécsiszeletet. A hús mócsingos volt, a hús felületén otthagyott hártya díszelgett, s a húst a késsel alig lehetett elvágni. A panírból az olaj enyhén folydogált. Nyilván, ez a "borjú" végelgyengülés előtt kerülhetett levágásra. Annyit ettem belőle, hogy ne maradjak farkaséhes, a többi a tányéron maradt. A hely egyetlen előnye, hogy a környéken csak rosszabb van.
Szerda délután egy nagyszerü demjéni barlangfürdö után választottuk az autos vendéglöt(mivel a fürdöben találhato egyetlen étterem egyeduralkodo és ezzel csunyán visszaél mind árakban mind minöségben). Az étteremben 1felszolgálo volt összesen de ez nem látszodott meg hiába volt kb még 6 asztal rajtunk kivül.
A terasz, ahol leültünk, kellemes, virágos, tiszta. A pincér rögtön jött, ahogy helyet foglaltunk. Az étlapon nagyon sokféle étel szerepelt. Meg is kérdeztük, hogy mind kapható-e? Igen-volt a válasz. A frissensültet 15 perc alatt elkészítették és tálalták. Külön dícséretes, hogy fél adagot is lehetett rendelni.
Több éve fedeztük fel, időnként betértünk, és eddig az alkalomig a jól bevált kápolnai fatányérost kértük, amivel teljesen meg voltunk elégedve. Az idén változtattunk. . . . . vesztünkre. Beültünk. . . . vártunk. . . . sokat az étlapra, még többet a rendelt ételekre. Elfogadom, egy esküvőre díszítettek, de akkor nem kell vendéget fogadni !
! Egy bakonyi gombalevest és egy sztrapacskát kértem, hál' istennek desszertet később akartam rendelni. Kissé türelmet vesztetten és éhesen vártam a levesemre, és már előre tudni véltem milyen finom ízeket fogok élvezni. . . . . na ez teljesen másként történt. A kihozott leves, egy híg ízetlen lötty volt, pár darab répával, fehérrépával, krumplival néhány szelet gombával és mokkáskanálnyi tejföllel. . . . . tűzforrón. Miután leküzdöttem jött az igazi döbbenet. Kaptam egy tányért amin leveskanálnyi darabok úsztak a szó szoros értelmében egy vízes tejszerű túródarabokkal tarkított lében, a tetejükön tejföl foltokkal. . . . ők ezt nevezték sztrapacskának. Próbáltam megmagyarázni magamnak, hogy ez sztrapacska, de sehogysem sikerült. Végül engedtem a gyomrom folyamatos tiltakozásának és a felét otthagyva távoztunk, borotvaélen táncolva a bentmarad/kijön érzésében. Hogy visszatérek-e valamikor: több mint kétséges.
Mintha a hetvenes évekbe csöppentünk volna vissza. Egyszerűen berendezett, hatalmas étkező. Viszont maximálisan tiszta. Körülbelül fél órát vártunk az ételre. Ez rendben. A pincérek tették a dolgukat, de egy kis mosoly, kedvesség jól esett volna. Abban az iszonyatos hőségben nagyon hiányzott a klíma.