Korona Hotel Nyíregyháza - Vendégvélemények összefoglalója
A Korona Hotel Nyíregyháza a város főterén található, és kívülről patinás, historikus jellegét megőrizve sugároz eleganciát. A klasszicista épület belső tereiben a tisztaság és a kifinomult egyszerűség olyan hangulatot teremt, mintha egy mesebeli kastélyba lépett a vendég. A részletek összhangja a személyzet figyelmességével és a mosolyogó szolgálatkészséggel egészíti ki a tartózkodást. A belvárosi elhelyezkedés előnyöket jelent a közeli terek és látnivalók könnyű megközelíthetősége szempontjából.
A szobák tágasak és kényelmesek, amelyeket a belső enteriőr igényes berendezése koronáz meg. A belső illat és az általános atmoszféra otthonos és megnyugtató érzést kelt. A belső udvaron díjmentes parkolási lehetőség érhető el néhány hely áll rendelkezésre. A reggelik bőséges választéka és a szolgáltatások színvonala egy többnapos tartózkodás kezdeti, jó kiindulópontot biztosít. A város gyönyörű, rendezett környezete és a környék barátságos hangulata tovább emeli a szállodai tartózkodás értékét. A Korona Hotel Nyíregyháza tehát kifejezetten központi és elegáns lehetőséget kínál a városnézésre és a pihenésre egyaránt. A hotel külseje és belső terei egyaránt lenyűgözőek, és a történelmi atmoszféra összekapcsolódik a modern kényelemmel.
November első napjaiban jártunk itt. Szépen felújított szobát kaptunk, a fűtés kicsit hangos volt, mert radiátor nem volt, valahonnan légkondi utján jött a meleg levegő. A kiszolgálás megfelelő az ételek is rendben voltak. Állatbarát szálloda révén igen kedvezményes áron vihettük a kiskutyát is, senkit nem zavart.
A kapott Állatparki belépőt felhhasználtuk, 1 napig tartott a bejárása. Fókabemutató show-t láttunk,felejthetetlen élmény volt. Remek időnk volt, lehetett sétálni, nézelődni a városban. A személyzet kedves volt, a kiszolgálás megfelelő. Összességében jól éreztük magunkat.
3 napot töltöttünk a hotelben. A tisztaság megfelelő volt. A személyzet barátságos. A szobák tágasak,kényelmesek. Az ablakokat nem tudtuk kinyitni. Ami nem tetszett a portán dolgozók nem viseltek névjegy kártyát. A leadott kulcsra 10 percet kellett várnunk. A személyzet a portán evett ami 1 szállodában vendégtérben nem megengedett.
Csendes, nyugodt környezet. Udvarias, segítőkész személyzet. Kamerával felszerelt zárt parkoló. Bőséges, svédasztalos reggeli. Udvarias kiszolgálás. A szobában talán lehetne modernebb TV. készülék,de sok program fogható. Sajnos lift nincs,de gyalog is fel lehet menni az első emeletre. Azt nem néztem meg,hogy mozgáskorlátozottak hogy jutnak fel.
A Korona Hotel nem csak egy szálláshely, - ez maga a tökéletes elegancia megtestesülése, A klasszicista épület már messziről is lenyűgöző,de ami igazán megdöbbentő , az az ,hogy belépve egy valódi időutazás részesei lehetünk, A belső terek tiszta,kifinomult egyszerűsége olyan, mintha egy mesebeli kastélyba lépnénk be, ahol minden egyes részlet tökéletes összhangban van az ott dolgozók kifogástalan hozzáállásával, a letisztultság és az elegancia magától értetődően árad minden sarokból , minden mosolyból, A belső teret egy kellemes , különleges illat lengi körbe, ami még otthonosabbá és hívogatóbbá teszi az ott tartózkodást, Az élmény amit itt kapunk messze túlmutat a szokásos vendéglátáson, Ajánlom mindenkinek ,aki egy varázslatos világba szeretne egy kis időre 'kilépni' .
Nyíregyháza , maga a város pedig gyönyörűen rendezett, virágzó, és az itt élők barátságosak, segítőkészek, Egy ilyen helyre biztosan visszatérek,hogy újra átéljem ezt a fantasztikus élményt,
Márciusban két felnőtt gyermekünkkel együtt töltöttünk el két éjszakát a hotelben, akik névnapjukra ajándékba kapták tőlünk e kikapcsolódást, de bevallom önös érdekek is vezéreltek bennünket. Mivel szeretünk mindent, mi a régi korokból fennmaradt, kiváló választásnak tűnt a városközpontban elhelyezkedő patinás homlokzattal és belső terekkel rendelkező nyíregyházi Korona Hotel.
Ugyan március lévén a fák még nem zöldelltek és az időjárás sem volt igazán kegyes hozzánk, ennek ellenére nagyon jól éreztük magunkat. A szállodában tiszta szobák, kényelmes ágyak fogadtak, az ételek ízletesek voltak, a felszolgálók előzékenyek, a környék pedig egyszerűen gyönyörű. Két éjszakára foglaltuk a szobákat félpanzióval, mely szobánként 40 ezer forintba került, mely árban a félpanzión túl benne foglaltatott még egy üveg bekészített pezsgő, a wellness részleg használata (ingyen szoláriummal, ami ritkaság), valamint az állatkertbe és az élményfürdőbe szóló kétszemélyes belépő is, úgyhogy remek volt az ár-érték arány. Az esti órákra kivilágított város, illetve a sóstói rész szemet gyönyörködtető, a szobában a közlekedés zaja egyáltalán nem zavarta a pihenésünket és nagy örömünkre szolgált az is, hogy a fűtés egyéni igény szerint állítható volt. Összességében nagyon jól éreztük magunkat, egyetlen negatívumként tudnám megemlíteni, hogy a recepcióban üldögélő úr nem volt túl udvarias és figyelmes, amikor rákérdeztünk, hogy milyen feltételekkel tudjuk igénybe venni a wellness részleget, csak annyit mondott, hogy előtte egy órával szólnunk kell neki, hogy fel tudja fűteni a jakuzzit és már csak mikor az emeleten lévő wellnessben voltunk, akkor derült ki, hogy a szolárium zsetonnal működik, amit a földszinten lévő recepción kellett volna igényelni. Így aztán a lányom visszament a szobájába, felöltözött és lement a zsetonokért. Ettől a kis kellemetlenségtől eltekintve mindannyian remekül éreztük magunkat.