Népszerű író még 185 hasznos szavazat kell
2025. június 14.egyedül járt itt 35 A tegnapi esetben a vecsési McDonald's annak köszönheti a fogyasztásomat, meg én is a vegyes élményt, hogy jöttem haza a 4-esen Budapestre, és a reptér után véletlenül rossz sávba soroltam és legurultam az út alá, és akkor már azt kiáltottam, hogy ott egye meg a fene, legalább kávézom egyet.
Csúcsidő volt késő délután, tele volt a környék összes parkolója, de valahogy beszuszakoltam magam valami úthajlatba. Na jó, akkor már együnk is, messze volt már a dél. . . fali kiválasztóskán bökdöstem egy darabig az ujjammal, eltartott egy ideig, amíg megértettük egymást, gép és ember, mindig rám akart még valamit tukmálni, amit én meg nem akartam. Így aztán végül vettem egy darab szendvicset (Big Tasty 3090 forint), egy burgonyát (1020 forint), egy dzsúszt 880 forint, meg hát a kávé. amiért jöttem, Iced Latte 930 forint. Meg még jótékonykodtam is valami beteg gyerekek javára. Így aztán az egy szendvics-krumpli-ital összeállítás egy tálcán, ami nem túl sok, ugye, 6220 forint lett. Ezért van, ahol kétszer-háromszor megebédelek. Ja, és villát is kértem, hivatkozva arra hogy nem vagyok négykézláb élő, kézzel evő emlős, na, ebből is gond lett, a villa külön pénzbe került, de harmadiik nekifutásra ezt is meg tudtuk oldani. Így aztán ettem is, ittam is, tovább is álltam. Néha nehéz elviselni, ha melletted ül valaki, aki a saját irodájának tekinti a gyorséttermet, és folyamatosan hangosan ügyet intéz, telefonál. . .
Érdekes
2025. június 14.egyedül járt itt 45 Ez egy speciális helyzet, de nem feltétlenül csak Németbányára igaz, hanem más, nemzetiségek-lakta településekre is. Itt egy emlékmű egyesíti a világháborúkban harcoltak és meghaltak neveit, meg a kitelepítettekét is. Harcoltak svábok a világháborúkban? Persze, harcoltak, a német hadseregben is meg a magyar hadseregben is.
Saját jószántukból? Nem valószínű, csak a bolond megy háborúba lelövetni magát önként, pláne, ha nem is hazáját védi. Hát aztán izgalmas egy lelki válság, amikor átáll egy hadsereg, azaz az ország vezetése megváltoztatja a lövésirényt 180 fokkal. Például a bánáti svábok esetében, akik a román hadseregben harcoltak. Na, de Magyarországon is forgandó volt a szél, a betörő, győztes és leigázó szovjet hadsereg, piff-paff a barátunkká, szövetségesünkké vált és gonosz ellenségbő felszabadítóvá, testvérré lépett elő. A svábok meg? Hát ők a hibásak mindenben! Mert németek! Ki kell őket rámolni az országból, megvan a bűnbak, a felelős, és még ráadásul a házaikat, vagyonukat is megszerezzük. Gyönyörű, nemes gondolat, mondhatnánk.
2025. június 14.egyedül járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Onnan jutott eszembe, hogy mostanában voltam a Jia Le kínai gyorsbüfében az Üllői úton, és amikor kerestem itt, akkor kiderült, hogy van egy másik is, de az egybeírja, hogy Jiale. És én ott voltam, elég régen, és valahol Budán van a Móricz Zsigmond körtéren. Megkerestem, nem egy vidám hely, nem volt itt se kínai mosoly, se vigyor, semmi, csak egy városi abrakolda.
Vicces, hogy a blokkomra az van írva, hogy "Csirkecomb kacsa menü. . . " Hát, a csirkecombot nem láttam esküszöm, viszont az enyhén csípős kacsa a tésztával egész jó volt, a savanyúság is. A körülmények dacára az étel és az ár megérdemel egy négyest, 3000 forint alatt megebédeltem, nagyadag második fogás, teletál köret és feltét, mellé káposzta, és még jó is, ez nagyon jó ár. Szóval, jót ettem és távoztam.
Érdekes
2025. június 12.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Nem felújított, nem elbaltázott, csak egy kicsit állagmegóvott ősmaradvány. Nem is baj, hogy nem látogatóközpont büfével, meg esetleges nyitvatartással, csak az maga, ami. Nos, autóval bemenni nem lehet, csak ha Club Tihany vagy. A portáról elzavarnak, mint alacsonyabbrendű fajt. De gyalog, azt lehet.
Szóval, elgurulsz valami fizetős parkolóba a rév mellé, aztán visszavonszolod magad, a sorompón belül még talán 5-600 méter, aztán megtalálod a rést a kerítésen, és felmehetsz a Club Tihany által kisajátított romig. Kora, eredete nem érdekes, már korábban leírták. Erdei lépcsőn fel lehet sétálni, kis megerőltetés, de nem zavaró. Inkább érdekes. Úgy tűnik a templomok mindig dombon voltak már évszázadokkal ezelőtt is, hogy az öregek, mozgássérültek nehezebben közelíthessék meg őket.
2025. június 12.a párjával járt itt 45 Kis változásocskákon megy át olykor a 71-es bisztró, emlékszem, valaha amolyan házias, népies, erdélyies dolgok, beszélgetések voltak itt, valahogy így maradt meg bennem, aztán általánosult, nyáriasult, nemzetköziesedett, talán tanul, folyamatosan fejlődik vagy mi. . . Már úgy alig tudom felidézni a különböző látogatások stigmáit.
Most egy nagyon jól megérett, színvonalas étterem, jó a kínálat, rutinos, jó a kiszolgálás, a belső környezet nagyon alkalmas egy megállásra, én a kókuszos répalevest garnélával egyenesen imádtam, ezeket nem tudom, hogy hozták össze, de nagyon sikerült, remek ízélmény, közben feleségem rajongott a szamócalevesért, ő kacsamájas, rebarbarás, pisztáciás kalácsokkal utazott tovább, én meg a konfitált sertéstarja kolbászos babragu szerelvényre szálltam, ez egy lépéssel elmaradt a leves mögött, de így is nagyon ízletes volt. Szóval, jót ebédeltünk, ez tartósan a négyes-ötös tája étterem, fizetéskor 21672 forinttal rövidültünk meg, ránéztem a feleségemre, nálunk az asszonyi lélek gyakorlatiasabb, anyagiasabb, földreszálltabb, de mondta, hogy ez nagyon ok, teljesen rendben van, jó ár/érték arány. Szervizdíj benne van, felárak összesen 2322 forint.
Érdekes
2025. június 11.egyedül járt itt 45 A templomot egy drága lokálpartiótának köszönhetem, a vele való beszélgetés után keveredtem ide, ő hívta fel lelkesen a figyelmet, hogy ez mindig nyitva van napközben. Különben nem keltette volna fel az érdeklődésemet, bezárt templom annyi van, mint égen a csillag, és hát mit kezdjünk velük? De ez jó. . .
mellette van az a csillogó, vörös kővel borított térség, ott rajzolódik ki a körvonala a korábban itt álló szakrális intézménynek, aminek az utóda lehet ez a templom is. Valaha itt egy karthauzi kolostor állt. De most meg ez a szép templom. Nagyon jó egyedül lenni templomokban, rendkívül jó hangulatot áraszt ilyenkor. Nos, Lourdes-i barlang is van, de itt inkább bent, a templom közepénél. A főoltár meg a szószék külön műemléki védelmet élvez, ha megnézzük, meg is értjük, hogy miért. Szépek a festett üvegű templomablakok igazán hálás fotóstéma mindig.
2025. június 11.egyedül járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Nos, hogy itt mi dominál meg mi nem. . . szóval a kollegina azt írja, hogy itt van az aradi 13 hős mártír vezér emlékműve, aztán meg itt vigyáz rájuk a turul. Máshol ez az összeállítás a turul emlékmű, ami helyhiányában vagy miért, nem tudom, az aradi 13 parkjába, emlékoszlopai közé került. De hogyan jön ez a dolog így össze?
Sehogy. Az 1848-49 forradalom és szabadságharc jelképei között egyáltalán nem szerepelt a turul. Egy fenét. A szabadságukért, a nemzeti függetlenségükért harcoltak, nem a királyságért. A turul a királyság, a hatalom jelképe, a magyar királyi ház mitikus őse. Köze sincs a szabadsághoz. Hát, hogy itt együtt mutatkoznak. . . de valószínűleg nem önszántukból. Ez a kis összeállítás is Kisgyőr megszámlálhatatlan fafaragás-gyűjteményét gazdagítja.
2025. június 11.a párjával járt itt 35 Ez volt az egyik főcél a napokban, hogy ezt a kitelepítési emlékművet megleljem, ezért bolyongtam Iszkaszentgyörgy meg Isztimér környékén, különösebben nem volt nehéz megtalálni,. a település központjában, az út mellett található, de annyira nem túl érdekes alkotás, hogy ajánlani lehetne másoknak is.
Szép dolog, hogy helyben megemlékeztek erről a gyalázatról, készült egy kőre egy dombormű és talán segít, hogy ne felejtsék el az emberek, hogy ez történt akkor. De ezt nem kell felvenned a bakancslistádra.
2025. június 11.egyedül járt itt 55 Tegnap némi dolgon akadt a Kossuth téren, viszonylag későn fejeződött be a dolog, aztán elindultam a város felé, közben eszembe jutott, hogy jó irányba megyek, hát erre van a Zhu. az nagyon jó hely. . . de éppen bezárt már, mire odaértem. Láttam még bent mozgást, de az nem segített rajtam. Nem, baj, akkor majd az Unicorn!
De már az is bezárt. . . Hát akkor jöjjön, aminek jönnie kell, itt az Apacuka! Jéé,. és nyitva is van, éjfélig! Nosza, befelé! Úgy általában kint és bent üres, ez egy zárt terasz, kiülhetsz és nem az utca koszában eszel mégsem! Szóval, terasz. Kellemes hangulatvilágítás. . . étlap, de jól hangzik a fokhagymás tejben pácolt karaj, legyen az. . . előzetesen egy pohár Konyári rosét kértem, konyha csipkedte magát, mert egy fél órán belül bezár, de hamar megvolt a nem túl bonyolult élelmem is. Lány a kiszolgálásnál kedves, mosolygós, szolgálatkész. . . mindkét lány az volt, aki velem törődött, egyedül a férfi volt egy kicsit nyers dorong, azért nem ötös a kiszolgálás. Étel kellemes, jól fogyott, után kértem még egy somlói Juhfarkot, az régen mekkora kedvencem volt! És most is nagyon jó volt! Mi kell még, lágy este a palota udvarán, jó vacsora, jó borok. ,. . Ezeket úgy mérik, hogy 5600 a fokhagymás karaj, Konyári rose 1550, a Kancellár Birtok Juhfark meg 1750. . . szervizdíj 1088 forint. Ez volt az egyik vacsorám 2025. júniusában.
2025. június 11.egyedül járt itt 55 Németbányára nem csak azért érdemes ellátogatni, mert van az a bizonyos tüneményes kis erdő kápolnája, de a katolikus templomért is, ami itt éppenséggel kápolna-rangban van. És, hogy még nagyobb legyen az élmény, mindkét kápolna nyitva is van, vár téged. De hát itt normális emberek élnek! Nem lopnak, nem tesznek tönkre, becsület van és tisztesség.
Én is inkább megdupláztam a nyitott kasszában lévő összeget, semmint elvettem volna belőle. Szóval ez a világ normális rendje, állapota. Amúgy gyönyörű ez a kis csendes, néptelen falu, meg amikor a templomaiban bolyongsz, csak magad vagy a te isteneddel. Nem máséval, nem a politikai bizniszvallásokkal, csak egyszerűen a meztelen istennel. Érdekes nézegetni a német emlékeket, meg azt, hogy ők hogyan élték, élik meg a sorsukat, mint lakták be ezt a helyet, hogyan lett hálátlan a történelem velük szemben, és ők erre hogyan reagáltak. Mindenképpen szép, szakrális élmény, ajánlott kirándulási célpont rendes embereknek, de már ismerlek, úgysem fogsz elmenni ide sem.