Gyémánt 500
Népszerű író még 185 hasznos szavazat kell
2020. július 30.a párjával járt itt 35 Tulajdonképpen házigazdánk ajánlotta. Mi meg miért is ne hittünk volna neki? Ok, egy ebédre ez a hely is remek lesz. De nem annyira. . . elég nyomott hangulatú kis udvar, bár az épület maga szép, gondozott a kert is, csak hát nem sült ki ebből semmi vonzó.
Olyan kis pusztult környezetnek tűnt a konyha előtti rész, rekeszek, ládák heverésztek a bejárat mellett, talán a szállólakóknak kényelmes, hogy ott ehetnek, helyben, nekem semmi olyan nem volt ott, amiért visszamennék. A kiszolgálás lassú volt, bár alig volt vendég. Sokáig vártunk, tényleg. A leves érdektelen volt, semmi emlékezetes. Az "úriparasztosnak" nevezett második fogás két félbevágott rántott husi, ismeretlen anyaggal töltve, mellé minden ok nélkül odatéve valami ványadt sült hagymácska darabka, meg valami szomorú gombácskadarabok. Tulajdonképpen ehető volt. A pincér az ebéd elején lerabolta az asztalunkról a só- és borstartót és ebéd végéig nem hozta vissza. Kérdeztem, hogy mivel érdemeltük ezt ki, azt mondta, hogy tele volt a keze és nem tudott másikat hozni, vagy valami hasonló értelmetlen választ adott.
2020. július 30.a párjával járt itt 55 A környéken jártunk és ismerősünk ajánlotta az interneten. Éppen nem volt nyitva az oroszlános étterem Tállyán, hát több se kellett, indultuk ide! Jó időben, jókor, jó helyen. . . szóval, nagyon sikeres találkozás volt, az étterem, meg mi!
Kellemes környezet, valami zöldsáv határol is az országúttól, kényelmes, hangulatos terasz, bent kellemesnek mondható belső tér, némi klasszikus építészeti örökséggel. A kiszolgálás figyelmes, gyors, nagyon finom volt az ebéd is, a zene nem bántó, kellemesen simul az ebéd alá, zongoradallamok kísérték a falatokat, Újházi-tyúklevest ettem, majd óriás bécsit kértem hideg majonézes burgonyával, ami szintén jó választás volt, nejem egy zempléni szarvaspörköltet kívánt meg, majd egy mákos bobájkát házi mákfagylalttal, és mindennel maximálisan meg voltunk elégedve. Köszönjük az ajánlást, mi is ajánljuk másoknak a helyet!
2020. július 30.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Még tartoztunk magunknak ezzel a látogatással. Itt volt az ideje. Ahogy kell, e-mailben időben helyet foglaltam, kb. időben meg is érkeztünk, és megállapítottuk, hogy nem adják ingyen a hírnevet nyilván, de itt őrzik is, amennyire lehet. Tiszta, szép asztal várt, nem valami fényes helyen, de éppen megfelelt. A kiszolgálásra semmi panasz nem lehet.
Türelmes, kedves, informatív. Én marhahúslevessel kezdtem, feleségem thai kókuszlevessel csatlakozott, én azután kacsazsúrban utaztam, a nejem kacsamáj Terrine fogást kért, később meg mentes desszertet. Az ebéd minden kilométert és minden forintot megért. Ült ugyan egy baseballsapkás tahó a szomszéd asztalnál, aki hangosan kérkedett, hogy ő kétszeres doktor, de azért a fején hordta az amerikai jelmez-sapit étkezés közben is, de erről nem az étterem tehet. A hely méltó a hírnevére, és tartja a színvonalat!
2020. július 24.barátokkal járt itt 45 Gilvánfára igyekeztünk volna Cserdi felől ma, de egy durva baleset miatt lezárták az utat teljes szélességben. Mit tegyünk, kicsit visszamentünk és elfordultunk Sellye felé, aztán közben még az ebéd is nagyon aktuálissá vált. És Sellye központjában találtuk ezt a helyet.
Benéztem óvatosan, aztán behívtam a többieket is, semmi vész, tűrhető a hely ránézésre, a kínálat is elég széles, nem csak pizza. . . négyen voltunk, négyfélét rendeltünk, ketten még levest is, és mit is mondjak. . . valamennyien meg voltunk elégedve az étellel, én a levessel különösen, mert a kommersz, előrefagyasztott levestípusok után végre egy tele tál, színültig ízes és finom ragulevest ettem, annyira jó volt, hogy hosszú idő után először semmiféle külön csípőst nem kívántam bele, nem kellett ezen javítani semmit, úgy volt jó, ahogy van! A pacal is! Bár zúzapörköltben reménykedtem, de egész véletlenül az ma nem volt, csak az étlapon, a pacal is kitűnő volt, előtte-utána ittam is bőséggel, mert nagyon meleg napunk volt arrafelé, de mindenki sokat kapott, és a bőséges ebédért alig fizettünk valamit. A hely azért mégis kicsit átmenet a falusi kocsma és az étterem között, de rengeteg dolog van, ami javít ezen, a felszolgálás figyelmes és kedves, a felszolgáló srác feltűnően jóképű és jómodorú is, a konyha gyors és tiszta, a WC-ben sajnos nem volt WC papír, csak három üres guriga, de összességében ajánlott, ha arra jár valaki ki hagyja, érdemes betérni! Kerthelyiség is van, bár elég visszafogott hangulatú. . . kátyával lehet fizetni, 800 forint felett.
Érdekes
2020. július 20.a párjával járt itt 45 Az az igazság, hogy az úgynevezett "bakonyi gyilkos tavat" kerestük Ugodon, amit a neten már párszor láttunk, mint érdekes kirándulóhelyet, és senki nem tudott helyben útbaigazítást adni. Az a néhány ember, akit sikerült megszólítani, csak tekergette a nyakát, maflázott, de végül valaki mondta, hogy menjünk az iskolához, ott van tábla, mutatja a irányt, bent van az erdőben.
Mentünk, néztük, ilyen tóra való utalás nem nagyon volt, csak erdei utak. . . aztán végül megtaláltuk ezt a kilátót. De egy szemet sem bánkódtam ezen, nagyon szép volt a kilátás, magányos szép hely, öröm itt elidőzni kicsit. . . mindaddig persze, míg néhány motorját bőgető helyi suttyó meg nem jelent a csendben. Így aztán inkább elmentünk onnan.
2020. július 13.a párjával járt itt 45 Tulajdonképpen közel volt a legjobb értékhez, de majdnem. Az Esterházy-kastélyban ajánlották, hogy oda menjünk ebédelni. Nem bántuk meg. Alig volt vendég, de azért azt nem állítanám, hogy elkapkodták az asztalunk felkeresését. nem volt ez felháborítóan sok idő, de nem is volt egy olyan gyors és kedves vendégfogadás.
A medvehagymás-sonkás csirkemellet választottam, már kint kinéztem az étlapon. Elég jó volt, nem is bántam. Valahogy olyan fura volt minden. Benne jártunk a járványidőszakban, sehol egy szájmaszk, egy kesztyű, egy kézfertőtlenítő. . . egy fiatal srác kihozta a tiszta evőeszközöket a tálalószekrénybe, csak úgy civilben, kesztyű nélkül és közben kicsit meg is vakarta az orrát. . . lehet, hogy ez csak nekem volt fura. Egyébként merem ajánlani, jó a hely, sok szempontból megfelelő.
2020. július 10.barátokkal járt itt 35 Nem, ez már messze nem ugyanaz. Évekig voltam itt lelkes vendég, most, pár hete még el is vittem ide külföldi vendéget, de ez már csak árnyéka régi önmagának. Már ez sem volt, meg az sem volt. Lepukkadt udvar, igénytelen teríték, mintha egy faluszéli pótasztalnál ültünk volna. A leves már nem volt jóízű, pedig ez volt az egyik zászlóshajó.
Gyöngytyúk már nincs. Még tonic sem, mert elromlott a gép. . . kisvacak ebédünket elköltöttük, de talán az utolsó alkalom volt, hogy itt megálltam. (Gondolkodtam, hogy akkor most kettes vagy hármas, de a régi emlékek. . . )
2020. július 9.a párjával járt itt 35 Már pár település óta töprengtem, hogy hol is ehetnék valamit, amikor hirtelen felbukkant az úton a Zsindelyes Csárda felirat, Balatonudvari vége felé. Lássuk! A főúttól a part irányába kell menni, valami zsákutca felé, láthatóan nincs arra semmi más, amiért ide érdemes lenne lejönni. Nyár van, meleg, ebédidő, vendég szinte semmi.
Egy család üldögél rajtunk kívül a teraszon, de talán csak pihengetnek. Pincér nem túl fiatal, de annál tapasztalatlanabb, hiába, örülni kell, ha van egyáltalán valaki, aki felszolgál. Bemegyek, körülnézek. Érdekes a belső tér, súlyos, hatalmas, faragott bútorok. Kint egy kicsit fapadosabb a terasz. Se maszk, se kézfertőtlenítő, se kesztyű sehol. Hát itt biztos nem kell. Az ebéd nem volt rossz egyáltalán, drágának sem mondanám. Megnéztük ezt a helyet is. Nem tudom, milyen nagy múltja van, de a nagy jövőjét sem látom ennek a csárdának.
2020. július 8.a párjával járt itt 25 Valójában ez nem egy csárda, hanem egy falusi kocsma. A vártól lefelé elhatároztuk, hogy iszunk egy üdítőt, egy kávét, meg talán valami süteményt is. Ezt találtuk. Brutális lakodalmas dajdaj bömbölt a hangszóróból, a lány egykedvűen elvolt ezzel, bennünket kiszolgált amúgy, a tonic gyárilag hideg volt, finom, jól is esett, a kávé meg valami olyasmi, amit soha senkinek nem ajánlanék.
Fogalmam sincs, miből készült, felháborító íze volt, ott is hagytam, szomorúan. Sütemény persze nem volt, még csak valami hasonló sem, csak valami helyi ember támasztotta a pultot valami olcsó sörrel a kezében.
2020. június 18.a párjával járt itt 55 A mindszentkállai Kő fagyi? egy legendás hely, biztos nem túlzok, ha azt mondom, hogy az ország egyik legjobb fagylaltozója, a recept alapján már jelen voltak Budapesten is, a Kell Fagylalt? formájában a Városmajor mellett, de azok nem ők voltak, hanem csak a lisence.
Most viszont itt a sárkány is, megjelent valóban az igazi a Bartók Béla úton, a fagylalt továbbra is kiváló, pillanatok alatt népszerű lett, de a hangulat nem ugyanaz, mint a Balaton felvidékén, ez csak egy kiváló utcai fagylaltárus, nem egy intézmény, mint a felmenője. Viszont nagyon ajánlom mindenkinek!