Borzalmas túlárazott hotel, koszos és zajos. Az utolsó éjszaka születésnapi bulit tartottak rengeteg meghívottal a hotel ebédlőjében. Az ebédlő semmilyen módon nincs se elszeparálva, se hangszigetelve a szálloda többi részétől, a zenekar pedig konkrétan a lobbyban helyezkedett el, a szobákhoz felvezető lépcső tövében.
Mivel semmi nem gátolta a lépcsőházban, majd a vendégfolyósokón terjedő üvöltő zenét, ezért minden kedves fizető vendég élvezhette a bulit, pihenés helyett hajnal fél 3 ig. A szálloda személyzete éjjel, jelzésünk ellenére nem tett semmit, bár megígérték hogy cselekednek, ezek üres szavak ( hazugságok ) maradtak. Reggel kicsekkoláskor pedig még csak elnézést sem kértek. Soha többet ilyen helyre, ahol a vendég pénze az kell, de azon túl magasról le van ejtve.
Egy kis kikapcsolódásra vágytunk január végén. Minden jól indult, kellemes hangulat, finom ételek, kedves személyzet. Azonban ezen a bizonyos hétvégén a Miskolci Egyetem kb 40 fős csoportja is ott volt. Első este mondták, hogy lesz egy kis buli. A kis buli reggel negyed hatig tartott és emiatt semmit nem tudtunk aludni.
Másnap szóvá tettük és a személyzet azt mondta, hogy "ma este 10kor takarodó". Eljött hát az este, de sajnálatos módon hiába a biztonsági őr, még se lett csend. Hajnali egykor még mindig üvöltözés és ajtócsapkodás volt. Ezt mindennek nevezném csak pihenésnek nem. Azt ajánlom mindenkinek aki oda szeretne menni, hogy kérdezze meg a recepciót milyen társaság várható, mert a pihenésre vágyók nagyot csalódhatnak! ! ! ! !
Augusztus elején egy hétvégét töltöttünk itt el családdal. Egy 20 és egy 2 hónapos gyerekkel. Esküvőre jöttünk és babával ez a szállás tünt a legmegfelelőbbnek,mivel a környéken nincs semmilyen szállás. Smaragd völgyben vannak fa ás kőházak ahol a násznép többi része megszállt. Az a no comment kategória még szerencse,hogy mi nem oda mentünk.
Megérkezésünkkor nagyon kedvesen fogadtak. Kaptunk egy csomó kupont:állatsimogató,bob pálya,50%masszázs,50%koktél,bowling. A szoba pici volt és elég viseltes bútorok voltak benne. A csillár búrája tele volt döglött bogarakkal. A fürdőben a kád és mosdó öreg,vízköves. Zuhanyfüggöny volt a kádnál ami tiszta és új volt,de azért ez fura. A törölköző szárító radiátor poros! Az ágy sajnos 2 egyszemélyes összetolva. Az ajtó sem volt elektromos záras csak kulcsos,egy idegen férfi be is nyitott így zárni kell az ajtókat. Fa lépcső vezetett az emeletre és ez beszívja az ételszagot ami a közeli konyhából árad. Az étterem rész is inkább olyan 3 csillagos kategória. A bútorok régiek,pókhálók mindenütt. A választék a svédasztalos vacsinál nem nagy ellenben NAGYON finom! 4 féle sült körettel,1 féle leves,1 féle desszert,3 féle gyümi. A reggelinél sem volt nagy választék. 2 féle rétes,méz,lekvár,corn flakes,2-3 féle felvágott és sajt,némi zöldség,joghurt(silány könnyű és finom). Sima kifli,zsemle,fehér kenyér. Vacsora helyett ebédet kértünk és ebben nagyon rugalmasak voltak! Nagyon finom volt az ebéd. A,B,C menü volt a második fogás. Első fogás Francia hagymaleves roqfortos piritóssal. Sült pisztráng salátaágyon Fetával és Olivával töltött rántott csirkemell sültkrumplival Ezek nagyon jól elkészítve,szépen tálalva. Nem volt,túlzsúfolva a tányér,pont jól laktunk vele! Még a wellnessről szólnék,ez verte ki nálunk a legjobban a bisztosítékot. KOSZ! ! Egy kicsi uszó medence hideg vízzel és egy jaccuzzi amibe kb 4 ember fér el. Homokkal tele volt a jacuzzi alja. A járólap pedig nagyon koszos! ! Néhol repedezett. A csúszásgátlás miatt ugye matt és érdes járólapot válassztottak ami dícséretes ezt viszont nem elég moppal áttörölni. Szállásközvetítő oldalon [moderálva - a szerk. ] kedvezményesen foglaltuk így kb 40e Ft volt a két éjszaka. Szerencse,hiszen az eredeti árért ami 65e lett volna még nagyobb lett volna csalódottságunk. Még megjegyzem,hogy az állatsimogatóba ami közvetlenül a Hotel mellett van nem tudtunk felmenni mert egy nagyon meredek hegyoldalon kellett volna fa rönk lépcsőn felmászni amit nagyon elmosott a víz. Ez pici gyerekkel Mission Impossible. A környéken állítólag ez a legjobb szálloda.
A szálloda 4 csillagos. . . elvileg. A szobák fala papírvékony, minden áthallatszik,ami a bowling és a csocsó miatt meglehetősen kellemetlen (párommal konkrétan azt hittük, hogy a szomszéd szobában vannak, miközben egy emelettel lejjebb és jó pár szobával arrébb voltak). A "wellness"-nek titulált részleg is botrányos.
Nem adnak törölközőt, ülőlepedőt. A tisztaságról nem is beszélve. Takarító sem törekszik a tökéletességre a napi ellenőrzés során, ágyat például messziről elkerüli. Az biztos, hogy a 4 csillagot nem érdemli meg, a 3 csillagos szállodákban minőségibb szolgáltatásokat kaptunk!
Augusztusban jártunk ott a párommal. Nagyon kellemes kirándulásokat lehet tenni a környéken. Zemplén csodás hely, a hotel pedig jó helyen van a zempléni kalandpark mellett. A kerítés másik oldalán szarvasok legelésznek, mi ezt láttuk az ablakunkból. Nem húznám le a hotelt,mert nem rossz, de nem is különösen jó.
Néhány napos lakhatásra megfelel, ám egy 4 csillagostól azért többet vártam. Az épület kicsit ütött kopott, a szobák is egyszerűek. A fürdőszobában csatornalegyekkel találkoztunk, amit kempingben láttam utoljára. A vastagon lerakodott vízkő a csapokon, nem pénz és felújítás függő, hanem csak igényesség és odafigyelés kérdése. A wellness részleg erősen felújításra szorul. A mozaik csempék leestek, a jakuzziban a víz hideg és nem pezseg, a környezet puritán (elszáradt virág, lepukkant öltöző). A reggeli bőséges, de nem változatos. A svédasztalos vacsora 3 választékkal szolgált, volt olyan amelyiket nem tudtam megenni, de volt olyan is ami egész jól sikerült. (pl. a paprikakrém leves) Mindenesetre a szakács nem kápráztatott el bennünket. A népszerűbb ételeket nem pótolták időben, sokat kellet várni rá. Úgy érezhette magát az ember, mintha azt sugallták volna; -nem rakjuk ki amíg el nem fogy a másik! Alternatív étkezést folytatók bajban lennének, sok lehetőségük itt nincs választani. A személyzet kedves, segítőkész. Ahhoz képest hogy nem egy luxus szállás, kicsit drága. Jópofa lehetne ez a hotel, csak korszerűsíteni kéne (meg vízkő mentesíteni).
A hotel berendezése megfelelő. Kisebb hátrány, hogy nincs felvonó, így a 3. emeletre idősebb vagy nehezen közlekedő személy nehezen jut fel. A konyha nem kínál széles választékot, de finom, és a személyzet nagyon szolgálatkész. A wellnes részleg eléggé elhasznált, ráférne egy kisebb - nagyobb javítás.
Kellemes környezetben elhelyezkedő szálloda, mely ár-érték arányban jó választás. Kellemes kedves személyzet, tiszta kényelmes szoba, bőséges reggeli vacsora. A welnes részleg viszont nem az igazi.
Parommal jartunk itt, aktiv pihenes celjabol, 5 ejszakat toltottunk itt el. A hotel elhelyezkedese kedvezo, a telepules kulteruleten helyezkedik el. A kepek alapjan kicsit csalodtam, a hotel egy fobb ut mellett helyezkedik el, kicsit kietlenebbre szamitottam. Ennek ellenere csendes hely, tudtunk pihenni, szerencsere este fele a forgalom jelentosen lecsokken.
A minoseget, felszereltseget inkabb 3*-osnak mondanam. A szobaban nagyon keves a konnektor, keves a ruhaakaszto. A furdoszobaban nem volt hajszarito, keves a torolkozotarto (keztorlonek nincs), a konnektor eszmeletlen magasan van. Nehany apro piperecuccnak orultem volna egy 4*-osnak mondott szallason (fultisztito palcika, zuhanysapka stb). A tv elavult. Hianyoltuk a tv-t a barbol, valasztani kellett a szorakozas es az olimpia kozott. Ami a legnagyobb negativum volt szamomra, hogy eszmeletlen vizkoves minden vizesblokk. A furdoszobaban minden szanitert massziv vizko fed, a zuhanyfuggonyt is. A wellnessben szintugy: az oltozoben, a szauna melletti zuhanyzoban, a medence es jakuzzi teruleten. A jakuzzi vize/szellozorendszere dohos szagot araszt. A vizko pedig vonzza a piszkot. A medence letraja veszelyesen kilazult. Sajnos sehol sem ereztem a mas helyeken nem kellemes klorszagot, ami a tisztasagot juttatna eszembe, hianyzott. Nem szivesen hasznaltam oket. Hianyoltam a kisebb prospektusokat, melyek a telepules es kornyek latvanyossagait felvazoljak. Ezerkert a turinformba erdemes bemenni. Hogy pozitivumot is emlitsek: a szemelyzet kedves, segitokesz. Az etelek finomak, bar sok a tanulo felszolgalo, neha docogosebben mennek a dolgok, de csak noszogatni kell oket. A koktelok szinten jok. A Bambi allatfarm kellemes, sok vadon elo allat kozel jon, etethetok, simogathatok. A Kalandpark csak 2 perc seta. A parkolas ingyenes. A hangoskodasra figyelnek, legtobbszor este 10 utan csend van. A bowlingpalya jol mukodott. Osszefoglalva kellemes nyaralas volt, jol ereztuk magunkat, a kornyek sok lehetoseget tartogat magaban, csak a 4* alapjan egyaltalan nem erre szamitottunk, bar ezeket a vizesblokkokat szerintem egy turistaszallon sem fogadnam el. Egy hatalmas takaritas kene.
Áprilisban töltöttünk el pár napot itt egy nagyobb társasággal. A szálloda nagyon szép helyen fekszik, közel a Zemplén-kalandparkhoz. Voltam már azonos kategóriájú szállodákban, ezekkel összehasonlítva sajnos jócskán elmarad a színvonal.
A tisztaság is hagyott kívánnivalót maga után, a wellnessrészlegben fordíthanának nagyobb gondot a medence állapotára ( hiányzó csempék, kilazult, balesetveszélyes létra). Az étkezés svédasztalos félpanzió volt, ám ez is gyengécskére sikeredett, különösen a vacsora egyféle levese és háromféle főétele volt szegényes egy négycsillagos szállodában. Összességében lenne mit javítani, szerintem is túl sok ennek a szállodának a négy csillag.
Egy januári hétvégét töltöttünk ebben a szállodában, melyet egy családtagunktól kaptunk ajándékba. Azzal kezdődött a kálvária, hogy elfelejtették bekészíteni a megrendelt bort és gyümölcsöt, amit előtte egyeztettek, majd kiderült, hogy sajnos valamiért nincs fűtés a szobában.
Szóltunk, hogy gyakorlatilag 10 fok van a szobában és gyakorlatilag az volt a megoldás, hogy bevittek a szobába egy olajradiátort, ami tiszta retek volt és olyan büdöset csinált, hogy nem lehetett megmaradni mellette. Mivel akitől kaptuk ajándékba a hétvégét, szintén velünk tartottak, ezért az ő szobájukban le tudtunk zuhanyozni. Gondoltuk sebaj, majd az esti vacsora kárpótol, ezért a tulajdonos hölgy kifejezett ajánlására foglaltunk asztalt estére svédasztalos vacsorára, majd amikor megérkeztünk, kiderült, hogy elfelejtették felírni a foglalásunkat és hát sajnos nem tudnak bennünket fogadni. Na hát itt már kezdtem berágni, de szerencsére a söröző részben tudtunk vacsorázni, ami amúgy nagyon finom volt és mindennel meg voltunk elégedve. Bowlingozni is szerettünk volna, de az sem sikerült, illetve a masszőrhöz sem sikerült bejutnunk, mert foglalt volt végig. Felmentünk a 10 fokos szobába, felöltöztünk kabátba és aludtunk reggelig. Tévét nem tudtunk nézni, mert a távirányító rossz volt és csak azzal működött! Másnap az uszodában is komoly meglepetések vártak ránk, amit most inkább nem írnék le, mert kabaréba illő volt minden. Összességében nem lenne rossz hely, de nagyon nagy káosz volt és látszik hogy nagyon-nagyon le van lakva minden. Folyamatosan csak elnézést kértek mindenért, de nem történt semmi. Ettől függetlenül azért ajánlom, ,mert talán egy rossz időszakot fogtunk ki, amikor telt ház volt és meghaladta a kapacitásukat ez a vendégszám. Drukkolok nekik!