A megújult Residence Hotel Balaton Siófok egyik legszebb szállodája, a város csendes villa negyedében, 100 méterre a Balatontól. Az ötvenhét, minden komforttal felszerelt, tágas szoba nyújtotta kényelmet egy komplex wellness oázis teszi teljessé és szolgálja vendégeik kényeztetését.
Március elején voltunk a hotelben. A szobát egy hirtelen jött ötlettől vezérelve foglaltunk le, bízva abban, hogy jó időnk lesz egy kis sétához és wellnesshez. Az időjárás sajnos nem kedvezett, de egyébként jól éreztünk magunkat. A Delux szobát ajánlom, mert két légteres és tágas. A wellness rész is tetszett, külön pozitívum, hogy este 10-ig volt nyitva.
Vacsoránál lehetne külön gyerek menü,de ettől függetlenül a választék ízletes. Megemlíteném, hogy a pincérek figyelmesek és kedvesek. Sajnos nagy sok 4 csillagos hotelre az ellenkezője a jellemző. A játszóba elég kicsi, de méretével ellentétben elég jól felszerelt. Összességében tetszett, persze ehhez nagyban hozzájárult, hogy kevesen voltak a hotelben :)
A szállodában eltöltött 3 nap nagyon kellemesen telt. Igazán jól éreztük magunkat. Egyet leszámítva. A mi kislányunk, tej, tojás, és lisztmentes diétát kell, hogy tartson. Ezt mi még a megérkezésünk előtt jeleztük a szállodának. Azt mondták, hogy az ő étkeztetését is teljes mértékben meg tudják oldani.
Úgy érzem, ez csak részben sikerült. Három napig, vagyis hat főétkezést, nem lehet egy két és fél éves gyereknek tésztamentes húslevessel, natúr csirkemellel, és rizzsel megoldani. Ezzel csak arra szeretnék utalni, hogy a táplálékallergiások étkeztetésére még nincsenek igazán felkészülve. Egy felnőtt ember ezt valószínűleg könnyen viselné három napig, de egy kisgyerek nem. És az ő esetükben nagyon fontos a változatos és tápláló étrend. Ez persze nem csak erre a szállodára vonatkozik, azt hiszem ez országos probléma a vendéglátásban.
2013. októberében pihentünk a szállodában. A Hotel Residence Ózonban már négyszer jártunk, hasonló színvonalat vártunk ettől a hoteltől is. A felújított szobák gyönyörűek, a berendezés, a felszereltség, a tisztaság semmi kivetnivalót nem hagyott maga után. Ami számunkra negatív volt, hogy az étterem egy légtérben van az előtérrel, amiből a szobák nyílnak.
Reggelente ételszagra ébredtünk, így következtetni tudtunk, hogy hagymás máj is lesz reggelire. Wellnesrészleg: A wellnes recepcióján többszöri kísérletünk ellenére sem találtunk személyzetet. Koktélivási szándékunkat sem tudtuk jelezni senkinek. A kül- és beltéri pezsgőmedencék kicsik. Összességében: Jól éreztük magunkat, a hotel szépsége kárpótolt minket az egy-két negatívumért, de legközelebb ismét az Ózont választjuk.
Vegyes érzelmekkel távoztunk, a szálloda gyönyörű, a szobánk is az volt igaz nem a standard szobába laktunk. Szimpatikus,hogy gyermekkedvezmény a szülőkkel egy szobában Elő-utó- és középszezonban (persze hétköznapokon) 0-7 éves korig ingyenes. Az étterem, amin kicsit változtatni kellene, mind az ízeken mind pedig a kínálaton, tudom már szezon vége volt, de akkor is az árak nem ezt mutatták.
Drága az ital, de ez szinte minden szállodáról elmondható sajnos. A wellness rész szerintem kicsi, tudom ott a Balcsi, de télen ugye csak korlátozottan használható pl. : szánkózásra, lékhorgászatra, úszásra nem igazán. A mi fura volt távozáskor belestünk az egyik szobába, amibe takarítottak és nem láttuk jelén annak a ”technikának” (egy sima hepaszűrös porszívót láttunk) amit hirdetnek ”szobáinkat olyan kifinomult és magas fokú tisztítási eljárással készítjük elő érkezésükre, melynek során minden Önt bántó por, atka és kosz eltávolításra kerül a padlószőnyegből, a textíliákból és a matracból, így maximális tisztaság „. Nehéz elképzelni mikor teltház van és kb 6-8 perc van egy szobára, de ki tudja mindenesetre azért elégedettek voltunk és ez a lényeg.
2013 áprilisában harmadik alkalommal jártunk a szállodában. Korábban mindig ketten, konferencia céljából. Ezúttal vittük a gyereket is. Korábban mindig akkora szobánk volt, hogy táncos-zenés mulatságot rendezhettünk. Idén, a gyerek miatt, személyesen bementünk előző este, hogy jelezzük, plusz egy fő lesz velünk.
Kértük a nagyobb méretű szobát és jeleztük, hogy természetesen kifizetjük a különbözetet. Mondták, hogy ó, persze, természetesen. Namármost abszolút sztenderd szobát kaptunk, mozdulni alig lehetett. Minden bekészítés 2 főre volt. Fürdőköpenyt harmadik nekifutásra kaptunk. A wellness részleg csak időszakosan és részlegesen üzemelt, viszont ordító gyerekből nem volt hiány. És az étkezés: nonszensz. Nagyon kedves volt a séf, de wellnessnek nyoma sincs: minden hús csík, vagy kocka, szelet hús, pláne korszerű, diétás nincs. Ha elfogy a saláta, akkor elfogy, pótlás nincs. A séf ajánlata pl. sült oldalas. Mint wellness? ! Reggelinél: párizsi, Zala felvágott, tejbegríz. Mint wellness. A szálloda tiszta, ezzel semmi gond nem volt, de pl. miért reggel 7 és 8 között kell az ablakom alatt 3 embernek fennhangon beszélgetve, a vezetőséget és a rendetlen vendégeket(! ) szídva seperni a járdát? Két hete nagyon jó az idő. A strand zárva, merthogy április van. És akkor? Lenne még tovább is, de minek.
Tökéletes hely a pihenésre,tiszta,kenyelmes,nyugodt szalláshely. Az étélek tökéletesek,finom,változatos. Mindig volt vacsoranál hal,marha,vad is 2x is. Reggelik valtozatosak,melegből többfele is volt minden nap. Gyerekekre is gondolnak reggelinél és vacsoranal is. Egyetlen egy dolog volt ami kellemetlen volt,2napig hideg volt a nagymedence ami együtt van a gyerekmedencével. Igy azt akkor nem hasznaltuk,de a többi medencében tudtunk fürödni.
A szoba kényelmes, tiszta volt. Az ételkínálat nagyon változatos és ízletes. A személyzet kedves segítőkész. Wellnes-részleg szolgáltatásait nem vettük igénybe, mert - jó idő lévén - a szálloda saját strandján töltöttük az időt. Mi vonattal utaztunk, az egyik hátránya a szállodának, hogy élelmiszerbolt messze van.
Nagyon szuper szálloda kedves barátságos személyzet, segítőkészek voltak a pincérek, a recepción és a takarítok is, gyönyörü tiszta száloda minden igénynek meg felel, a wellness részleg kiváló, a reggeli és a vacsora böséges és változatos külön tetszett h minden este volt fagylalt három féle minden nap más, mindent össze foglalva csak ajánlani tudom mindenkinek nem bánja meg ha ezt a szállodát válassza, negatívan nem tudok írni mert nincs
Alapvetően minden nagyon szép, tiszta és elegáns. A szobák gyönyörűek, talán a legszebb azok közül ahol eddig voltam. Étkeztetés bőséges, mindenki tud magának találni valamit, akár gluténmentes, akár vega. Itt az egyetlen hátrány hogy vacsoránál nincs víz és muszáj venni valamilyen üdítőt vagy alkoholt.
Welness nagyon rendben van, mindent meg lehet találni, különösen tetszett a 2 személyes jakuzzi a terem közepén. Kinti rész nagyon kényelmes, rengeteg napozóággyal. Teljes ellátással voltunk, tudtunk kérni a welness részlegre snack ebédet, ami szintén nagyon ízletes volt. Egyetlen zavaró dolog, hogy amikor mi jöttünk nagyon sok kisgyermekes család volt és rendszeresen sírt a baba/gyermek étkezéseknél, a nap többi felében is. Sajnos még a közvetlen mellettünk lévő szobában is síró gyerek volt, viszont ezzel együtt is 5*. A személyzet is irtó kedves, beszéltük is párommal, nem értjük hogy lehet ilyen jó a kedve mindenkinek.
A hotel Siófokon, az Ezüst parton található, 2 utcával feljebb a Balatontól. Nyáron saját stranddal a parton. A Balaton ősszel is gyönyörű. Második emeleti erkélyes szobát kaptunk, modern bútorokkal, kényelmes ággyal. A wellness részleg nagy, minden korosztály számára megfelelő. A kinti jacuzziban jól esett megmártózni és élvezni az októberi napsugarakat.
A svédasztalos reggeli és vacsora bőséges kínálatú. Tekintettel a járvány helyzetre, az asztalokat gondosan fertőtlenítik minden vendég után . Különböző szállodai programok voltak, a wellnessben szauna szeánszok. A személyzet nagyon kedves és segítőkész. Összességében, igényes a négycsillagot kiérdemelt szálloda. Jól éreztük magunkat.
• OTP SZÉP kártya • K&H SZÉP kártya • MBH SZÉP kártya
Parkolás info
• Szabadtéri parkoló, nem őrzött: ingyenes (Foglalás nem szükséges) • Zárt parkoló, nem őrzött: 2000 Forint / nap (Foglalás szükséges)
Étkezés
• bankett rendezési lehetőség • étterem / kávézó • szobaszervíz • medence bár • gyermekmenü • gluténmentes étkezési lehetőség • laktózmentes étkezési lehetőség • vegetáriánus étkezési lehetőség • cukormentes étkezési lehetőség • étterem • bár