A Hotel Szieszta a soproni Lővérek egyik legszebb részén helyezkedik el, gyönyörű zöld környezetben, a történelmi városközponttól 15 percnyire. A szálloda kényelmes, erkélyes szobái csodálatos kilátást bizotsítanak a környező erdőkre.
Gyönyörű helyen, jó adottságokkal átlagos minőségű hotel. Páratlan mikroklíma várja a Sopronba látogatót az augusztusi nagy melegben. Elfogadható a hőmérséklet, viszonylag alacsony páratartalom mellett. A hegyekben árnyékban kifejezetten jól lehet létezni, sportolni a legmelegebb hónapokban is az átlagosnál intenzívebben mozog a levegő.
Szúnyog nincs! A szálloda kiváló helyen épült és páratlan adottságokkal bír a kilátás gyönyörű érdemes távcsövet vinni. Van kilátóterasz a nyolcadikon ki ne hagyják. A hotel külön programjai változatosak, színesek gondoltak kicsikre, nagyokra és elégséges, információkkal szolgálnak a szervezők. Sportszer bérléstől a kirándulásokon át a városnézésig sokféle szabadidős programot biztosítanak a vendégek számára átlagos áron. A környéken több iható vizű természetes forrás van a turistautak mentén, ami komfortosítja a nyári túrázást, kerékpározást. Nagy értékű kerékpárok biztonságos tárolása a pincében megoldott ami igen ritka dolog piros pont jár érte! A hotel személyzete, tisztasága átlagos, ár érték arányban elfogadható vagy inkább jó közepes. A szobák a szállodai besorolásnak megfelelően átlagosnak mondhatók az ágymatracok botrányosak, garantált a derék vagy hátfájás pár nap után. Fekete pont. Sajnos Magyarországon ez megszokottnak tekinthető. . . Az ételek minősége átlagos, semmire nem lehet azt mondani, hogy különösen finom vagy különleges lenne, igaz kifejezetten gyenge minőséggel se találkoztunk( én édességet nem ettem). A felhasznált alapanyagok frissnek tűntek, említésre méltó hibát nem tapasztaltunk. A mennyiség bőséges, ha valami elfogy azt többnyire idővel pótolják. A hotel az étkeztetés bonyolítása terén a hozzáértés hiányát mutatja ott kicsi "befektetéssel" nagyot lehetne javítani. A wellness részleg a hotel méretét tekintve nagyon kicsi a medence vize kifejezetten hideg volt, tisztasága közepes gyerekekkel rövid fürdőzést engedményezett. Igaz a Városi Fürdő és a Tómalom Fürdő díjmentesen látogatható a hotel vendégeinek ami kompenzált bennünket. Összességében príma hely, aki jól akarja és tudja érezni magát annak bátran ajánlom, amennyibe kerül annyit pont megér de nem kiemelkedő ajánlat azt ne várjuk tőle. Aki sokat eszik, mozog, kirándul, bicajozik, várost néz valamint fontos a kilátás és a levegőminőség no meg a szúnyogmentesség azoknak pont jó hely. Aki a szálláson dekkol és hajlamos elveszni az apróbb hibákban, annak nem ajánlom mert azoknak bizony se vége se hossza. Aki az átlagosnál tisztább helyet visel csak el annak szintén nem ajánlom. Én idén nagy valószínűséggel visszatérek a Sziesztába nyáron ha kapok valami jó ajánlatot feliratkoztam a hírlevelükre.
Sajnos mi épp kifogtuk, mert a rosszabb állapotú szobát kaptuk és nem ajánlották fel, hogy ha még ráfizetünk, jobbat is kaphatnánk. (Volt akinek igen. ) Amikor megláttuk a szobát, azon tanakodtunk a párommal, hogy vajon most menjünk haza, vagy várjuk meg még a vacsorát, hogy ott mit kapunk.
Viszont tényleg az volt a szerencse, hogy az étterem és a wellness részleg kompenzálta a szoba minőségét. Mivel először jártunk itt, azt hiszem, hogy utoljára is. . . . Ezek után nem hiszem, hogy valaha is ajánlanám másoknak.
A szálloda igazi retro hangulattal.A wellnes rész kicsi,teljes kihasználtságnál elég szűkösnek bizonyulhat.A szobába a hűtö nem igazán működött,és a tv is a múltat idézte,nagyon kevés csatornával.Érkezésünkor ért végett az áramszünet,amiről elfelejtettek értesíteni előre.A személyzettel minden rendben volt.
A szálló elhelyezkedése annak, aki pihenni, kikapcsolódni, erdei sétákra vágyik, eltekintve néhány zavaró tényezőtől,ragyogó. A zavaró tényezők: a teniszpályák fele haladó erdei ösvényen és az épület mögött otthagyott levágott ágak, a kistraktor és a munkagép délutánonkénti hangos megjelenése.
Zavaró volt, hogy nem szerepel az ajánlások között a kötelező fürdőköpeny alkalmazása. Kellemesebb lenne a törölközőkkel együtt a szobákban az előre bekészített fürdőköpeny is. Ámbár így talán megelőzhető a fürdőköpenyek "elvándorlása". Visszatetsző volt néhány vendég megjelenése a fürdő - liftek útvonalon. Itt említhető a fürdő megközelítése: egy bárban nem feltétlenül mutat jól ha valaki élemledett kora ellenére egy szál fürdőgatyában, bikiniben vág át a szórakozó vendégek között. Az étkeztetés, beleértve a személyzet hozzáállását, étterem tisztaságát, ételválasztékot, nem hagy kívánnivalót maga után. Összességében kellemes néhány napot és éjszakát sikerült eltöltenünk az Önök szállodájában. Köszönjük a lehetőséget.
Teljesen elégedettek voltunk a személyzet, (beleértve a takarítót is), hozzáállásával, segitő készségével, az ételek minőségével, mennyiségével,szobák tisztaságával. Nagyon kényelmesek az ágyak, és jó, hogy minden szobához erkély van, folyosók végén a teraszok is nagyon hasznosak. (panoráma a 9. emeletről is csodálatos.
)Fontos a csomagban , hogy változatos programokat állítanak össze, és három strandra is korlátlan belépést biztosítanak vendégeik számára. Amit szeretünk volna , hogy a szobában is elérhető lenne az internet. a hütő (330 szoba) picit lehetett volna nagyobb,és ha lenne légkondi akkor teljesen szuper minden. Önöknél jól éreztük magunkat, jövőre is biztos vendégek leszünk. Elégedettségünk jeléül augusztus 14-15-16. -ra lányomat és a barátját befizettem szálodájukban. Remélem Ők is elégetten távoznak. Üdvözlettel: Kreiner György
Régóta terveztük, hogy újra meglátogatjuk Sopront. Ezúttal nem a városban, hanem a hegyek közt szerettünk volna szállást szerezni, erre a Szieszta Hotel teljesen jó választás. Belülről sokan azt mondanák: retro, meg ócska, meg hasonlók. De őszintén: aki túrázni, erdőtjárni jön ide, mit szeretne?
Tiszta szobát, ágyat, fürdőszobát, ahol mondjuk a 40 kilométeres Fertőtavi bicikli túra után megpihenhet. Ehhez kap még egy csodás kilátást. Főleg a 9. emeleti teraszról. Aki welnesszelni akar jönni, csalódni fog, nekik javaslom keressenek más szálláshelyet. Persze van egy kis medence, meg szauna, ami jóljöhet egy túra után, de ha nem lenne, én nem hiányolnám. Kedves, tájékozott és segítőkész személyzet, sok igyenes és fizetős (de olcsó) túraprogram, jó konyha, több, mint kellemes környezet.
Tavaly karácsony előtt pihentünk Sopronban, a Hotel Sziesztában. A táj és a város csodálatos, alapvetően a szoba is rendezett és tiszta volt, de a társalgóban retro hangulat uralkodott. Mindezeket azonban kompenzálta a bőséges és finom étkezés. Csendes, nyugodt hely, a hegyek, a jó levegő hatásának köszönhetően jól kipihentük magunkat.
Kedves Sziezta Dolgozói! Köszönjük a szives vendéglátást, nyagyon jól éreztük magunkat. Ha lehetőségünk lesz máskor is ott fogunk vendégeskeni. nagyon jól megközelithető városi közlekedési eszközzel. Javasolni tudom a tájékoztatóba felvenni, hogyan lehet megközeliteni a vasuti- autóbusz pályaudvarról, helyi közlekedési eszközzel.
Gyönyörű helyen van és nagyon olcsó, viszont az itt eltöltött napok olyanok, mintha az ember visszament volna 25 évet az időben. A retró szobákban alig lehet elférni, még a hűtő ajtaja sem nyitható az előtte levő ágy miatt, a fürdőszoba pedig igazi nyomasztó múltidéző, retkes törölközőkkel, és még a zuhany is mindenfelé fröcsköl, kivéve a szükséges irányt.
A személyzet, bár barátságos, kissé lassú: előre elutalt teljes költség mellett 20-25 perc recepciónál álldogálás kellett hozzá, hogy konstatálják, igen, minden ki lett fizetve, még a parkolódíj is, ezért több az utalt összeg, mint csak a szoba ára. . . Sajnos a vendégközönség is igen vegyes az alacsony ár miatt. Apróságokkal is sokat lehetne javítani a szálláson: pl. padok és virágok a 9. emeleti tetőteraszra, zuhanyrózsa kiecetezése, lefolyó kitisztítása. . .
24 év után ismét Sopronban lehettünk. Számunkra nagyon kellemes benyomást tett az ott dolgozók udvariassága és kedvessége. 24 évvel ezelőtt a Sziesztába jártunk át az esti táncestre,melyet korunk ellenére hiányoltunk,érdeklődésünkre azt a választ kaptuk,hogy erre nincs igény.
Ezek után úgy gondoljuk mégsem vagyunk annyira öregek,ha az ilyen irányu igényünk még meg van. Mindezek után jól éreztük magunkat,reméljük még a továbbiakban lesz módunk visszatérni.
• OTP SZÉP kártya • K&H SZÉP kártya • MBH SZÉP kártya
Parkolás info
• Sorompóval zárt parkoló, kamerával felügyelt: 900 Forint / éj (Foglalás nem szükséges)
Kisállat bevihető
• Nagy testű kutya, 20 kg-ig: 4000 Forint / nap (Foglalás nem szükséges) • Macska, 10 kg-ig: 4000 Forint / nap (Foglalás szükséges)
Étkezés
• bankett rendezési lehetőség • étterem / kávézó • gluténmentes étkezési lehetőség • laktózmentes étkezési lehetőség • vegetáriánus étkezési lehetőség • étterem • bár