John Bull Pub Szeged - Vendégvélemények összefoglalója
A John Bull Pub Szeged a belváros központjában, a Kárász utca egyik végén található, és 1996-os nyitásától viktoriánus hangulatot idéző étteremként ismert. A belső tér elegáns és hangulatos, a pubberendezés Angliában felsőkategóriás helyeken is megállná a helyét. Nyáron a teraszon is kényelmesen el lehet férni, miközben a kínálat változatos és kiemelkedő minőségű fogások várják a vendégeket. A sörcsarnok Bombardier csapolt sörét sokan kedvelik, amely jellegzetes pubélményt ad a helynek.
Tovább olvasom >>
Az étlap változatos fogásokkal szolgál: marhahúsleves, tűznyelő csirkemell, Indonéz csirkemell nyárs chilivel mogyorós szósszal és sült édesburgonyával, valamint tüzes bélszínnyárs chilivel és tepsis krumplival. A fogások ízét és minőségét a konyha magas szakértelme jellemzi, a receptúrák változatossága figyelemre méltó. A kiszolgálás gyors, professzionális és udvarias, a pincérek tapintatosak és szem előtt tartják a vendégek igényeit. A tálalás látványos, a kerámiatálak hozzák a jellegzetes pub-hangulatot. A hely rendkívül népszerű, így előre foglalás ajánlott, különösen csoportos vacsorák vagy hétvégék esetén. A vendégközönség általános véleménye szerint ez az étterem és pub a város egyik legkiválóbb lehetősége Szegeden, ahol a minőség és a vendéglátás magas színvonalon összpontosul. Összességében a John Bull Pub Szeged a hangulatos belvárosi közeg, a kiváló alapanyagokból készült ételek és professzionális kiszolgálás révén hosszú távon is kedvelt választás.
Céges évzáró vacsora keretében látogattunk a JBP-ba. Előző munkanap leadtuk a rendeléseket - így ki-ki a la carte választhatott. A hely nagyon belvárosi, nagyon fölkapott (nem véletlen). A pincérek szimpatikusak, talpraesettek, nagyon ügyesek voltak. Amikor kellett, akkor mindig ott voltak, de nem nyomultak.
Tüzes bélszínnyárs (medium) sült chilivel és paprikával volt a választásom, tepsis krumplival. Aki szereti a csípős ételeket -mint én is- annak minimum 5* a hús is, a paprika is. Számomra ugyan a tepsis krumpli kopogósabb-ropogósabb állagú, de amit kaptam is nagyon illet/ízlett a húshoz-paprikához. A 2 korsó Guinness sör is teljesen rendben volt (bár nálam a korsó 5 dl, és nem 4). Ez így együtt bizony 9 és 10 E közt állt meg. . . A kulináris élmények alapján ugyanakkor egyáltalán nem tűnt véletlennek, hogy folyamatosan kvázi teltházas volt az étterem, amíg ott voltunk. A kritikai rész: Az eleve is magas árakat pár nappal a vacsora előtt néhány %-kal még emelték (ehhez inkább január 1-jével vagyunk hozzászokva, de az év ezen időszaka az éttermeknek olyan lehet, mint a virágosoknak az Anyák Napja). Viszont a kuncsaftok ezeket az árakat is -úgy tűnt- visszaigazolják, a jelenlétükkel. A rendelkezésre álló helyet is kellően kihasználják (értsd: nem túl sok hely jut egy-egy étkezőnek, és a kabátfogasokkal is elég takarékosan bánnak; fő szempont ugye az asztalhelyek számának optimalizálása). Ez még éppen nem rontott semmit a vacsoraélményen. Személy- de talán fogásfüggő is, hogy egy kicsivel nagyobb adaggal még elégedettebb lettem volna:)
A JBP-konyha tehát tesztelten nagyon jó! Érték alapján legalábbis jelenleg ennél jobbat Szegeden nem tudnék. Kérdés, hogy ár-érték alapján nincs-e kedvezőbb választás itt (szerintem és nálam van, de ez aztán már végképp szubjektív). Köszönjük, jó volt, finom volt!
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.