A Szentendrei Határcsárda a Duna-parton, Leányfalú és Szentendre határán fekvő étterem, amely a térség egyik kedvelt találkozóhelye. A kerthelyiség árnyas fái alatt és a belső terekben egyaránt kellemes hangulat uralkodik, miközben a Dunára nyíló kilátás megnyugtató látványt nyújt. A kiszolgálás viszonylag gyors és udvarias, a személyzet barátságos, amely hozzájárul a zökkenőmentes étkezéshez.
Tovább olvasom >>
A kínálat hagyományos halászlét és más halételeket is tartalmaz, amelyek a hely jellegzetes ízvilágát képviselik. A palacsinta és túrós csusza is a beválogatott magyar fogások közé tartozik, így családi ebédekre is megfelelő választás lehet. A halászlé bográcsban készül, gazdag ízvilággal és bőséges adagokkal érkezik, amely autentikus hangulatot kölcsönöz az étkezésnek. A hely a turisták és a helyiek körében is népszerű, ezért előre tervezés ajánlott a nagyobb társaságok vagy hétvégi látogatások esetén, ugyanakkor a szolgáltatás gyors. A Dunára néző sétányra és a szigetmonostori révre irányuló kirándulásokhoz ideális kiindulópont. A kerthelyiség nyáron különösen vonzó; a teraszok közötti választási lehetőség kényelmes. A belső terek dekorációja hagyományos, a falakon népi elemek és régi textilek idézik a vidéki hangulatot. Összességében a Szentendrei Határcsárda egy kiegyensúlyozott választás, amely a dunai környezethez illő ízeket, jó hangulatot és rendezett környezetet kínál.
Elsőre személyesen mentünk be asztalt foglalni, egy pincérnek szóltunk. Mikor odamentünk, a foglalásunk nem volt rögzítve, "nagy kegyesen" adtak egy asztalt. A leves olyan forró volt, hogy még 20 perc múlva sem lehetett enni. Másodszorra már telefonon foglaltunk asztalt, a biztonság kedvéért. Mikor odaértünk, a pincér közölte, hogy ilyen foglalás nincs.
Úgy beszélt velünk, mint egy hülyével, aki skizofréniában vagy tudatzavarban szenved, merthogy ilyen foglalás biztos hogy nincs és nem is volt. Még azt sem ajánlotta fel, hogy esetleg nézzük meg, nem lehet-e hogy elírtuk a nevet. Flegma (xxxx moderálva - a szerk. ) személyzet, totálisan felejthető kaja. Biztos, hogy nem megyünk ide többet.
Úgy gondoltuk, hogy a Duna mellett csak jó halászlét lehet kapni, főleg olyan csárdában, ahol teltház van, és alig kaptunk asztalt. Az első csalódást a kis felszolgálólány kérdése okozta: " Kérnek inni? "- Hát persze:)A kenyér pünkösd hétfő ellenére is friss ropogós volt, de a halászlének se íze, se bűze.
Sóztuk, borsoztuk- olyan érzetünk volt, mikor keveset főznek és egy kis vízzel szaporítsuk már, hogy elég legyen. Magára az étteremre is ráférne pár korszerűsítés! 70 évekből menzás tányérok, olyan lepukkant érzésünk volt! Lehetne ebből egy kicsit vagányabbat is varázsolni, egy-két jó ötlettel:
Leányfalui barangolásunk után tértünk be egy gyors ebéd reményében a csárdába. A jó idő kicsalogatott mindenkit a szabadba, igy az étteremben is sokan voltak, parkoló helyet is csak egy éppen távozó autó után tudtunk elfoglalni. Szinte mindegyik szabad asztalon ott díszelgett a foglalt tábla.
Azért sikerült egy asztalt foglani, majd saját kezűleg egy étlapot szerezni. Filézett halászlét választottunk, amiben azért bőven volt szálka, izre is csak épphogy az átlagot súrolta. A haltepertő sajnos szintén átlagon aluli volt, sok lilahagyma, kicsit sületlen hal, vastag halbőr. A pincérek nem igazán foglakoztak velünk, a fizetésre is sokat kellett várni, a kávét már nem is rendeltük meg. A vendégek között rendetlenkedő gyerekek a kompra váró autókat kővel dobálták, iletve a melletük lévő asztal mellett lévő kerítés tetején rohangáltak, az ott ülő vendégek közelében. Az egyik autós nem válogatott szavakkal fejtette ki véleményét az étteremben tartózkodó szülőkről, akiket, illetve a pincéreket sem zavarta ez a tevékenység. Legközelebb biztos, hogy nem itt ebédelünk.
Előszó: Évtizedek óta ismerjük az étterem létezését. Római part és a leányfalusi strand közötti számtalan utunk okán. Hét végén vélhetően folyamatos telt ház. Hátköznapokon is sokan lehetnek-. Ezek alapján most kipróbáltuk. - a személyzet profi, vendégbarát, gyors, segítőkész /mozgáskorlátozott vagyok/ - az étterem kellemes belső hangulatot áraszt.
- az étterem tele, - Rendelt ételek: Haltepertő Halászlé Túrós csusza Lekváros palacsinta Véleményünk összességében lesújtó! A haltepertő jó volt A halászlét nem lehet minősíteni, ahány ház annyi szokás. Baján a halászlé főző versenyen több száz bográcsban, több száz módon főzik. A Határcsárdában főzött nekünk kevésbé ízlett. A túrós csusza és a palacsinta kritikán aluli volt. A csusza hideg,"sivatag" száraz, sült szalonnát soha nem látott. A csuszatészta szélei feketére égve! ! ! A palacsintát reggel süthették, mi délután rendeltük. A szélek csont keményre száradva. Van gyakorlatom a palacsinta minőségét megítélni. több évig üzemeltettünk palacsintázót a Velencei tónál. Reklamáltuk, vita nélkül, elnézést kérve visszavitték és a számlából törölték. Nem a pincérek hibáztak. A séf aki kiengedte ezeket a tételeket. Sajnáljuk, hogy egy ilyen régi, ikonikus étteremről ilyen véleményt kell írnunk. De talán az étterem is tanul belőle. Ettől függetlenül ajánlani tudom, lehet, hogy csak egy rozs napot fogtak ki. Üdvözlettel Sz. Gyula
Étkezés és fizetés után a személyzettől érdeklődtem, hogy étlapjuk "német" fordítását ki végezte, mert gyakorlatilag egészében rossz. Nem létező "német" szavakkal tele, az ételek nevei félrefordítva. Ez az idegennyelvű étlapkészítés non plus ultrája. Választ nem kaptam.
Leányfalui fürdőzés után tértünk be ebédelni a csárdába. Korábban már jártunk itt, nem túl jó tapasztalatokat szereztünk, főleg a személyzet hozzáállásában találtunk akkor kifogást. Most ezzel nem volt probléma, udvarias, gyors kiszolgálásban volt részünk. Viszont az ételek minősége nem a legjobb, átlagosnak mondható.
Igazából a teltházat nem értettük, mert annyira nem volt jó sem a hangulata, sem az ételek. Valószínűleg ebben az étteremben nem lesz több próbálkozásunk.
Először pontosan húsz éve voltunk náluk. Átlagos kiszolgálás, átlagos étel marad meg bennünk. Akkor úgy gondoltuk annak ellenére, hogy naponta megyünk el az étterem előtt, nem lesz a törzshelyünk. Most, ennyi idő elteltével, egy hirtelen ötlettől vezérelve, beugrottunk ebédelni.
Egyikünk vadast rendelt burgonya gombóccal, másikunk ponty szeletet rántva, hasábburgonyával. Kiszolgálás udvarias, gyors. Az étel viszont továbbra is átlagos. A vadas mártás íze minden volt, csak nem vadas. A rántott halhoz mirelit hasábburgonya jár. A tálalás üzemi, semmi dekorációt, még egy pici zöldség sincs a tányéron. Fura ez manapság. Már csak azért is mert az árak a többi hasonló forgalmas vendéglátó helyhez igazodnak.
Gyakran csak elmentem mellette. Kívülről nem túl vonzó, de mindig teltházas hely. Most az ünnepi hosszú hétvégén is várakoztak a kerthelyiségben, épp ebédidő volt és a hideg idő ellenére sokan az udvari padoknál foglaltak helyet, ott ebédeltek. Míg körbesétáltunk és megnéztük a szigetmonostori révet, a Dunát, be is jutottunk, nem kellett sokat várakozni.
Egy kedves pincér hölgy azonnal jött és máris hozta a kért italokat, étlapot. Természetesen egy jó halászlére vágytam és ez most be is jött, mert nagyon finom harcsahalászlét ettem. Belsőséget is kértem hozzá, mert 400 Ft+ért azt ki nem hagynám. S lőn, pár perc alatt már ott ropogott a kis tűzön a bográcsom. Rengeteg halszelettel és még a belsőséggel megtűzdelve, finom fehér friss kenyérrel, hogy alig bírtam megenni. Ha ezt tudom, 2 személyre kérjük a tálalást. Párom egy sima roston sült csirkemellet kért, az is szép nagy adag volt, jóízűen ette meg. De a harcsahalászlét ajánlom mindenkinek, mert az isteni finom volt, ma is érzem még ízét, illatát a számban ha csak rágondolok.
Szép környezetben, a fák alatt a Dunára nézve finom ebédet fogyasztottunk el. Különösen a korhely halászlé nyerte el a tetszésünket. A kiszolgálás kissé lassú, igaz elég sok a vendég, így ennek tudható be elsősorban a lassúság. Már többször jártunk itt, mivel a lakhelyünkhöz elég közel van. Általában halászlevet mindig eszünk. Kint a kerthelyiséget részesítjük előnyben.
Maga a csárda nagyon jó helyen van, Leányfalu és Szentendre határán, a Dunaparton, hangulatos és kedves, árnyas fák között. A parkoló kicsi és gondozatlan, ugyanúgy, mint maga a csárda épülete. Nem túlzok, ha azt mondom,hogy az épület koszos, sajnos az asztalok sem nagyon tiszták.
A személyzet vegyes, van aki kedves és udvarias, de sajnos nagyon "bunkó" és unott pincérrel is találkoztunk. De az előbbieket mind felejteti az isteni ponty halászlé, amiért vissza-vissza térünk. Belsőséggel (és azt bőven tesznek bele, ha külön 400 Ft-ot még fizetünk érte)egy kis bográcsban 3000 Ft körül van az ára.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.