A ma már szállodaként működő Teleki-Degenfeld Kastély egykoron Magyarország legimpozánsabb barokk kastélya volt. A kor igényeinek megfelelően minden igényt kielégítő wellness részleg üzemel a kastélyban, így a modern stílus remekül keveredik a finom eleganciával.
A Recepzió-s Személyzet- nem vendég orienált! ! Érkezéskor a szobában az ablakokról félig leszaggatva voltak a függönyök! Reklamáltam,hogy nincs internet a szobában! Válasz-AZ NEM IGAZ-! Majd holnap megnézik. Más nap nem történt semmi. Harmadik nap reggel rá kérdeztem a dolgokra. Válasz-A függönyt ki javítják!
Az internet meg jóóó. . . . ! Mert az internet gazda TÁV Kapcsolatban Rá Nézett és minden OK-é. ! ! ! Ez nem lehet igaz! ! ! ! "Táv kapcsolatban" nem lehet megnézni azt,hogy X? Y-szobában van-e internet. A Welness részleg nem alkalmas 10-15- főnél több fogadására. TisztelettelSz. N.
A Mikszáth szoba ablaka előtti parkrész növényzete elhanyagolt, emiatt a szoba nappal is nagyon sötét, napsütésben is végig folyamatos villany-világítás szükséges!!!!
A szálláson a szeméyzet nagyon kedves és segítőkész. A szobák extravagánsak, bútorzatukban a XIX. századot idézik, de minden megvan bennük, amit ma is elvárunk egy szállodai szobától/ lakosztálytól. Két kisebb problémával kell szembenézni: 1.
A környéken 20 Km-es körzetben nem sok minden tallható (kivétel Hollókő, ami szerintem megér egy egész napos kirándulást, valamint a lovardák a kastély mellett). 2. A szállót felújították, de a gépészete régi (20-30 éves). Sajnos ez a vízellátáson néhol meg is látszik. A mi fürdőnkben alig folyt a melegvíz a tusból. A személyzet viszont mindent megtett, hogy ezt a problémát is orvosolják, köszönet nekik. . . +1. A Wellness rész nem igazán az, amit ma egy 4 csillagos hoteltől elvárunk, ha valaki főleg wellnessre vágyik, akkor ez nem az a hely. El lehet itt tölteni 2-3 órát, de nem ez a szálloda ékköve. . . Nyáron, amikor kirándulni is lehet a környéken, bizonnyára még sokkal élvezetesebb. Mindent összevetve nagyon jól éreztük magunkat. Mindenkinek csak javasolni tudom.
Szép és hatalmas park, reprezentatív környezetet azt hittem eltévedtünk. Hatalmas szobák, kedves és udvarias személyzet, nincs zsúfoltság érzetem. Kicsit Keszthelyt, kicsit Kazinczy Kastélyra emlékeztet. A szoba szép és rendezettek, de koránt sem „az a hétköznapi” berendezésű, simán lehetne benne tengózni.
A díszterem lenyűgözött a szépségével és nagyságával. Az étterem kellemes hangulatú, finom és ízletesen főznek, itt minden a vendégről szól. A wellness nekem mint már annyi helyen tapasztaltam és írtam kicsi és „kevés”, de ilyen miliőben nem ez az elsődleges.
Mindennel elégedett voltam. A szálláson mindenki figyelmes és segítőkész volt. A recepción korabelinek tűnő szép ruhában vártak, végigvezettek az ajtóig, elmondták mit hol találok, mit érdemes megnézni. A környezet csodálatos, a régi bútorok nagyon szépek. Az étteremben kiváló ételekkt szolgáltak fel. Soha nem voltam még ilyen helyen, királynőnek éreztem magam.
A kastély kívül-belül gyönyörű. A szoba tiszta, és jól berendezett. Az étterem választéka ugyan nem nagy, de a felszolgált ételek kivétel nélkül ízletesek, különlegesk voltak. Nagyon jól tudták kezelni a feleségem glutén-, laktóz-, és tejintoleranciáját, az ő részére reggelire is nagy választékot kínáltak.
Eddig még egyik szállodában sem tapasztaltam ilyen közvetlen, igazán vendégközpontú figyelmet, és kommunikációt , mint itt. Az ételek gyönyörűen voltak tálalva és nagyon finomak voltak. Néhány bor hőmérséklete nem volt megfelelő. Jó lett volna leghalább ventillátor a szobában, amit utólag kérésünkre biztosítottak.
Augusztusban töltöttünk 3 napot a szállodában. A szálloda gyönyörű, kissé átmenet a múzeum és a hotel között, betérő vendégek 550 Ft-ért tekinthetik meg. A szobánk - Wattay Borbála szoba - szép nagy, korhű bútorokkal berendezett. A classic szobákon kívül mindegyik szoba valamelyik korábbi tulajdonos vagy vendég nevét viseli, a honlapon külön is megtekinthető.
A nagy melegben sem hiányzott a légkondicionálás a hatalmas falak között, a tetőtéri classic szobákat azért nem próbáltam volna ki. A welness elég kicsi, a műemlékvédelem nem engedett nagyobbat építeni, azért egy úszómedence elkelne, más kastélyoknál is megoldják valahogy. A svédasztalos reggeli és a menüválasztásos vacsora megfelelő, de nem kiemelkedő. A személyzet nagyon figyelmes, a kiszolgálás is a főúri kényelmet biztosítja, 200 évvel ezelőtti főúrnak érezheti magát a vendég, a csomagunkban levő ötórai teázás a szalonban vagy a privát wellness növeli az élményt. A környéken túl sok látnivaló nincs, így néhány nap elég ehhez az időutazáshoz.
Nagyon kellemes 3 napot töltöttünk a szállodában, remek alkalom kikapcsolódásra. Csend és nyugalom van a kastély környezetében. Tisztaság volt a jellemző, nagyon finom, bőséges és egészséges vacsorákat fogyaszthattunk, a személyzet kedves és figyelmes volt.
Köszönjük :-) A főútról letérve az odavezető és a környező utak minősége döbbenet volt számunkra, ami sajnos eléggé befolyásolta, hogy a közelben lévő látványosságokat is megtekinthessük.