Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

7 káprázatos kastélyszálló, amit legalább egyszer ki kell próbálni

A gazdag múlt és a modern kényelem találkozik egy felejthetetlen élmény jegyében azokban a varázslatos kastélyszállókban Magyarországon, ahol a szolgáltatások magasabb szintre emelik a pihenésedet. Hódolj az elegáns enteriőröknek, élvezd a harmonikus szobákat, és fedezd fel a tágas kertek szépségét! Legyen szó romantikus hétvégéről, családi vakációról vagy baráti kiruccanásról – érdemes magatok mögött hagyni a megszokott helyeket, és elmerülni a kastélyok elbűvölő világában.

 

Mesés kastélyszállók és kúriák>>

 

Teleki-Degenfeld Kastélyszálló****, Szirák

Közel 300 éves múltra tekint vissza a Cserhát hegységei alatt nyújtózkodó Teleki-Degenfeld Kastély, amely az ország egyik leggyönyörűbb barokk kastélyépülete. Jó hír, hogy te is lehetsz időutazó: akár a főépületben, akár a szárnyépületben vagy a wellnessközpontban is foglalhatsz szobát, illetve látványos lakosztályt. A békés, nógrádi, barátságos hangulat átjárja az egész birtokot, ahol a magas színvonalú, korhű berendezés és a négycsillagos szállodákhoz hű kiszolgálás találkozik. Légy részese te is a 18. század óta íródott történetnek, és csobbanj a kastély Sonya fantázianevű wellnessközpontjában! Tovább a Teleki-Degenfeld Kastélyszálló ajánlataihoz>>

7 káprázatos kastélyszálló, amit legalább egyszer ki kell próbálni - Teleki-Degenfeld Kastélyszálló**** (Szirák)7 káprázatos kastélyszálló, amit legalább egyszer ki kell próbálni - Teleki-Degenfeld Kastélyszálló**** (Szirák)

 

 

Batthyány Kastélyszálló****, Zalacsány

Elképesztő, hogy a Batthyány kastély alapjait már 1490-ben lerakták. Mai kinézetét természetesen jóval később, a 20. század elején nyerte el, amikor Batthyány Pál, Zala megye főispánja és felesége, Inkei Karolina grófnő úgy döntött, újjáépítésbe kezdenek. A késő gótikus jegyek így sokkal inkább átcsaptak a barokk és szecessziós stílusba, amelynek páratlan hangulatát te is megtapasztalhatod. Foglalj egy kellemes hosszú hétvégét a 10 hektáros parkosított környezetben elterülő szállóban, amelynek wellnessrészlegében pontosan úgy pihenhetsz, mintha te is kastélytulajdonos lennél! Tovább a Batthyány Kastélyszálló ajánlataihoz>>

7 káprázatos kastélyszálló, amit legalább egyszer ki kell próbálni - Batthyány Kastélyszálló**** (Zalacsány)7 káprázatos kastélyszálló, amit legalább egyszer ki kell próbálni - Batthyány Kastélyszálló**** (Zalacsány)

 

 

gróf Degenfeld Kastélyszálló****sup, Tarcal

Ha a monarchia korszakát idéző, elegáns kastélyszállóra vágysz, méghozzá a Kopasz-hegy (vagy Tokaji-hegy) ölelésében, akkor még véletlenül sem kell messzebb menned a gróf Degenfeld Kastélyszállónál. Ahogy a 19. század közepén, úgy napjainkban is fenséges borokat termelnek a környéken, így a szőlősorokkal tűzdelt birtok akkor is szuper választás, ha pincelátogatással és borkóstolással szeretnéd egybekötni kiruccanásodat. A festői környezethez, finom borokhoz és mennyei ételekhez még add hozzá a szaunát és (nyári szezonban) a feszített víztükrű medencét – máris kész a grófi kényelem! Tovább a gróf Degenfeld Kastélyszálló ajánlataihoz>>

7 káprázatos kastélyszálló, amit legalább egyszer ki kell próbálni - gróf Degenfeld Kastélyszálló****sup (Tarcal)7 káprázatos kastélyszálló, amit legalább egyszer ki kell próbálni - gróf Degenfeld Kastélyszálló****sup (Tarcal)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
10 magyarországi kastély, ahol elveszhetsz a történelemben
Az ország településeit járva számos impozáns kastélyra bukkanhatunk, melyek élő példái gazdag történelmünknek és lenyűgöző építészeti örökségünknek. Betekinthetünk a mindennapi nemesi életbe, miközben családtörténeti kiállítások és festői kertek várnak, úgyhogy érdemes a nyakunkba venni Magyarországot, és felkeresni a cikkünkben szereplő kúriákat.

 

 

Károlyi Kastély Hotel & Restaurant, Fehérvárcsurgó

Tudtad, hogy az 1844-ben (a régi kastélyépület felhasználásával) építtetett Károlyi-kastély munkálataiban a fiatal Ybl Miklós is segédkezett? A klasszicista épület napjainkban is Fehérvárcsurgó ékkövének számít, nemcsak szépsége, hanem eszmei értéke miatt is. Az építtető ugyanis Károlyi György, a reformkor egyik legnagyobb alakja volt, aki az MTA egyik alapítójaként vonult be a történelembe. Ma a korhű hangulat természetesen találkozik a modern igények kielégítésével: a kastély hatalmas pincéje például gasztroeseményeknek, bor- és pálinkakóstolóknak, borvacsoráknak és kiállításoknak ad otthont. Tovább a Károlyi Kastély Hotel ajánlataihoz>>

7 káprázatos kastélyszálló, amit legalább egyszer ki kell próbálni - Károlyi Kastély Hotel & Restaurant (Fehérvárcsurgó)7 káprázatos kastélyszálló, amit legalább egyszer ki kell próbálni - Károlyi Kastély Hotel & Restaurant (Fehérvárcsurgó)

 

 

Kőkapu Vadászkastély és Hotel, Nagyhuta

Irány a Zempléni-hegység középső részén nyújtózkodó békés, madárcsicsergős zsáktelepülés, Nagyhuta, és az ott magasodó vadászkastély, amely a 19. és 20. század fordulóján épült! Digitális detoxra tökéletes helyszín, ugyanis a szálláshely lokációjából adódóan sem az internet, sem a mobilhálózat nem működik fennakadásmentesen. Vonulj hát el a modern, nyüzsgő, látszólag meg nem álló pörgés elől a Kőkapu Vadászkastélyba, ahol napjainkban 5 teljes körűen felszerelt lakosztály található, méghozzá mennyei panorámával a szomszédos zempléni vonulatokra és a csónakázótó festői víztükrére! Legyen tél vagy nyár, itt aktív programokat is biztosan találsz: barangold vagy biciklizd körbe az erdőbirtokot, pattanj fel az erdei kisvasútra, kirándulj terepjáróval, vagy épp síelj, szánkózz, korcsolyázz! Tovább a Kőkapu Vadászkastély ajánlataihoz>>

7 káprázatos kastélyszálló, amit legalább egyszer ki kell próbálni - Kőkapu Vadászkastély és Hotel (Nagyhuta)7 káprázatos kastélyszálló, amit legalább egyszer ki kell próbálni - Kőkapu Vadászkastély és Hotel (Nagyhuta)

 

 

La Contessa Kastélyhotel****, Szilvásvárad

Szilvásvárad kérdés nélkül Magyarország egyik legszebb kirándulóhelye, olyan látnivalókkal, mint a Szalajka-völgy, a Fátyol-vízesés, az Istállós-kői-barlang, a Millenniumi Kilátó és a Kerektemplom. A kisebb-nagyobb kincsek felkutatásához pedig érdemes grófi kényelemmel bíró origót választani – ezért is ajánljuk jó szívvel a több 100 éves La Contessa Kastélyhotelt. A legenda szerint a kastélyt őrgróf Pallavicini Alfonz Károly ajándékként vásárolta szerelmének, Wenckheim Mária grófnőnek. Az általuk megtestesített elegancia és romantika mind a szobákban, mind a 650 négyzetméteres wellnessközpontban visszaköszön. Tapasztald meg te is! Tovább a La Contessa Kastélyhotel ajánlataihoz>>

7 káprázatos kastélyszálló, amit legalább egyszer ki kell próbálni - La Contessa Kastélyhotel**** (Szilvásvárad)7 káprázatos kastélyszálló, amit legalább egyszer ki kell próbálni - La Contessa Kastélyhotel**** (Szilvásvárad)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Ördögök építette hegy és a Vértes merész vára – egynapos kirándulások Magyarországon
Túrázz a Kemenesalja legendás hegyén, amit a régi öregek szerint az ördögök építettek Lucifernek! Mászd meg a Vértes sziklaszirtjéről őrködő Csókakő várát, merülj el a „dolce vita”, azaz az édes élet érzésben Villányban, vagy találj rá Magyarország többi szuper, egynapos kirándulásra alkalmas úti céljára is!

 

 

Kastélyhotel Sasvár****, Parádsasvár

Az 1800-as évek végén épült – Ybl Miklós által tervezett – kastélyt számos izgalmas részlet teszi egyedivé: működött már főúri rezidenciaként, gyermektáborként, és sajnos egykor lepusztult, üres rom is volt. Története 1996-ban vett fordulatot, ugyanis ekkortól üzemel szállodaként. A Mátra domborulatainak északi oldalára érkezve pedig nem is találhatnánk mesésebb szálláshelyet: a természeti környezet és a berendezés eleganciája bámulatos, a kényelemből kihozták a maximumot, sőt az élményfürdő is vissza-visszacsábít egy újabb csobbanásra. Kalandozz te is a Mátra megdöbbentően szép kastélyában! Tovább a Kastélyhotel Sasvár ajánlataihoz>>

7 káprázatos kastélyszálló, amit legalább egyszer ki kell próbálni - Kastélyhotel Sasvár**** (Parádsasvár)7 káprázatos kastélyszálló, amit legalább egyszer ki kell próbálni - Kastélyhotel Sasvár**** (Parádsasvár)

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A napfényes tavaszi időben nincs is jobb egy szuper kirándulásnál. Ajánló cikkünkben olyan településekről olvashattok, ahol a wellness pihenés mellett számtalan érdekes látnivaló, izgalmas programok és meseszép környezet vár rátok. Így hát elő a bőröndökkel és kezdjetek csomagolni!
A Zánka és Ábrahámhegy között elterülő csodás panorámás tájat számtalan bűbájos település, rom, kilátó tarkítja, melyeket végig járva nem csak a térség szépségében gyönyörködhetünk, de megtapasztalhatjuk a természet érintetlenségét, felfedezhetjük a történelem nyomait, de mindezek mellett élvezhetjük a Káli-medence marasztaló vendégszeretetét is.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 szállás privát jakuzzival, pezsgőfürdővel a szobában
2022.12.02 | 7 perc | Szállások | Wellness
Mindannyiunknak jár egy kis kényeztetés néhanapján, és van, hogy erre leginkább a négy fal között vágyunk. Ezért összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szálláshelyet, ahol lehetőségetek van olyan szoba foglalására, amiben privát jakuzzi is rendelkezésetekre áll.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.