Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

7 káprázatos kastélyszálló, amit legalább egyszer ki kell próbálni

A gazdag múlt és a modern kényelem találkozik egy felejthetetlen élmény jegyében azokban a varázslatos kastélyszállókban Magyarországon, ahol a szolgáltatások magasabb szintre emelik a pihenésedet. Hódolj az elegáns enteriőröknek, élvezd a harmonikus szobákat, és fedezd fel a tágas kertek szépségét! Legyen szó romantikus hétvégéről, családi vakációról vagy baráti kiruccanásról – érdemes magatok mögött hagyni a megszokott helyeket, és elmerülni a kastélyok elbűvölő világában.

 

Mesés kastélyszállók és kúriák>>

 

Teleki-Degenfeld Kastélyszálló****, Szirák

Közel 300 éves múltra tekint vissza a Cserhát hegységei alatt nyújtózkodó Teleki-Degenfeld Kastély, amely az ország egyik leggyönyörűbb barokk kastélyépülete. Jó hír, hogy te is lehetsz időutazó: akár a főépületben, akár a szárnyépületben vagy a wellnessközpontban is foglalhatsz szobát, illetve látványos lakosztályt. A békés, nógrádi, barátságos hangulat átjárja az egész birtokot, ahol a magas színvonalú, korhű berendezés és a négycsillagos szállodákhoz hű kiszolgálás találkozik. Légy részese te is a 18. század óta íródott történetnek, és csobbanj a kastély Sonya fantázianevű wellnessközpontjában! Tovább a Teleki-Degenfeld Kastélyszálló ajánlataihoz>>

7 káprázatos kastélyszálló, amit legalább egyszer ki kell próbálni - Teleki-Degenfeld Kastélyszálló**** (Szirák)7 káprázatos kastélyszálló, amit legalább egyszer ki kell próbálni - Teleki-Degenfeld Kastélyszálló**** (Szirák)

 

 

Batthyány Kastélyszálló****, Zalacsány

Elképesztő, hogy a Batthyány kastély alapjait már 1490-ben lerakták. Mai kinézetét természetesen jóval később, a 20. század elején nyerte el, amikor Batthyány Pál, Zala megye főispánja és felesége, Inkei Karolina grófnő úgy döntött, újjáépítésbe kezdenek. A késő gótikus jegyek így sokkal inkább átcsaptak a barokk és szecessziós stílusba, amelynek páratlan hangulatát te is megtapasztalhatod. Foglalj egy kellemes hosszú hétvégét a 10 hektáros parkosított környezetben elterülő szállóban, amelynek wellnessrészlegében pontosan úgy pihenhetsz, mintha te is kastélytulajdonos lennél! Tovább a Batthyány Kastélyszálló ajánlataihoz>>

7 káprázatos kastélyszálló, amit legalább egyszer ki kell próbálni - Batthyány Kastélyszálló**** (Zalacsány)7 káprázatos kastélyszálló, amit legalább egyszer ki kell próbálni - Batthyány Kastélyszálló**** (Zalacsány)

 

 

gróf Degenfeld Kastélyszálló****sup, Tarcal

Ha a monarchia korszakát idéző, elegáns kastélyszállóra vágysz, méghozzá a Kopasz-hegy (vagy Tokaji-hegy) ölelésében, akkor még véletlenül sem kell messzebb menned a gróf Degenfeld Kastélyszállónál. Ahogy a 19. század közepén, úgy napjainkban is fenséges borokat termelnek a környéken, így a szőlősorokkal tűzdelt birtok akkor is szuper választás, ha pincelátogatással és borkóstolással szeretnéd egybekötni kiruccanásodat. A festői környezethez, finom borokhoz és mennyei ételekhez még add hozzá a szaunát és (nyári szezonban) a feszített víztükrű medencét – máris kész a grófi kényelem! Tovább a gróf Degenfeld Kastélyszálló ajánlataihoz>>

7 káprázatos kastélyszálló, amit legalább egyszer ki kell próbálni - gróf Degenfeld Kastélyszálló****sup (Tarcal)7 káprázatos kastélyszálló, amit legalább egyszer ki kell próbálni - gróf Degenfeld Kastélyszálló****sup (Tarcal)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
10 magyarországi kastély, ahol elveszhetsz a történelemben
Az ország településeit járva számos impozáns kastélyra bukkanhatunk, melyek élő példái gazdag történelmünknek és lenyűgöző építészeti örökségünknek. Betekinthetünk a mindennapi nemesi életbe, miközben családtörténeti kiállítások és festői kertek várnak, úgyhogy érdemes a nyakunkba venni Magyarországot, és felkeresni a cikkünkben szereplő kúriákat.

 

 

Károlyi Kastély Hotel & Restaurant, Fehérvárcsurgó

Tudtad, hogy az 1844-ben (a régi kastélyépület felhasználásával) építtetett Károlyi-kastély munkálataiban a fiatal Ybl Miklós is segédkezett? A klasszicista épület napjainkban is Fehérvárcsurgó ékkövének számít, nemcsak szépsége, hanem eszmei értéke miatt is. Az építtető ugyanis Károlyi György, a reformkor egyik legnagyobb alakja volt, aki az MTA egyik alapítójaként vonult be a történelembe. Ma a korhű hangulat természetesen találkozik a modern igények kielégítésével: a kastély hatalmas pincéje például gasztroeseményeknek, bor- és pálinkakóstolóknak, borvacsoráknak és kiállításoknak ad otthont. Tovább a Károlyi Kastély Hotel ajánlataihoz>>

7 káprázatos kastélyszálló, amit legalább egyszer ki kell próbálni - Károlyi Kastély Hotel & Restaurant (Fehérvárcsurgó)7 káprázatos kastélyszálló, amit legalább egyszer ki kell próbálni - Károlyi Kastély Hotel & Restaurant (Fehérvárcsurgó)

 

 

Kőkapu Vadászkastély és Hotel, Nagyhuta

Irány a Zempléni-hegység középső részén nyújtózkodó békés, madárcsicsergős zsáktelepülés, Nagyhuta, és az ott magasodó vadászkastély, amely a 19. és 20. század fordulóján épült! Digitális detoxra tökéletes helyszín, ugyanis a szálláshely lokációjából adódóan sem az internet, sem a mobilhálózat nem működik fennakadásmentesen. Vonulj hát el a modern, nyüzsgő, látszólag meg nem álló pörgés elől a Kőkapu Vadászkastélyba, ahol napjainkban 5 teljes körűen felszerelt lakosztály található, méghozzá mennyei panorámával a szomszédos zempléni vonulatokra és a csónakázótó festői víztükrére! Legyen tél vagy nyár, itt aktív programokat is biztosan találsz: barangold vagy biciklizd körbe az erdőbirtokot, pattanj fel az erdei kisvasútra, kirándulj terepjáróval, vagy épp síelj, szánkózz, korcsolyázz! Tovább a Kőkapu Vadászkastély ajánlataihoz>>

7 káprázatos kastélyszálló, amit legalább egyszer ki kell próbálni - Kőkapu Vadászkastély és Hotel (Nagyhuta)7 káprázatos kastélyszálló, amit legalább egyszer ki kell próbálni - Kőkapu Vadászkastély és Hotel (Nagyhuta)

 

 

La Contessa Kastélyhotel****, Szilvásvárad

Szilvásvárad kérdés nélkül Magyarország egyik legszebb kirándulóhelye, olyan látnivalókkal, mint a Szalajka-völgy, a Fátyol-vízesés, az Istállós-kői-barlang, a Millenniumi Kilátó és a Kerektemplom. A kisebb-nagyobb kincsek felkutatásához pedig érdemes grófi kényelemmel bíró origót választani – ezért is ajánljuk jó szívvel a több 100 éves La Contessa Kastélyhotelt. A legenda szerint a kastélyt őrgróf Pallavicini Alfonz Károly ajándékként vásárolta szerelmének, Wenckheim Mária grófnőnek. Az általuk megtestesített elegancia és romantika mind a szobákban, mind a 650 négyzetméteres wellnessközpontban visszaköszön. Tapasztald meg te is! Tovább a La Contessa Kastélyhotel ajánlataihoz>>

7 káprázatos kastélyszálló, amit legalább egyszer ki kell próbálni - La Contessa Kastélyhotel**** (Szilvásvárad)7 káprázatos kastélyszálló, amit legalább egyszer ki kell próbálni - La Contessa Kastélyhotel**** (Szilvásvárad)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Ördögök építette hegy és a Vértes merész vára – egynapos kirándulások Magyarországon
Túrázz a Kemenesalja legendás hegyén, amit a régi öregek szerint az ördögök építettek Lucifernek! Mászd meg a Vértes sziklaszirtjéről őrködő Csókakő várát, merülj el a „dolce vita”, azaz az édes élet érzésben Villányban, vagy találj rá Magyarország többi szuper, egynapos kirándulásra alkalmas úti céljára is!

 

 

Kastélyhotel Sasvár****, Parádsasvár

Az 1800-as évek végén épült – Ybl Miklós által tervezett – kastélyt számos izgalmas részlet teszi egyedivé: működött már főúri rezidenciaként, gyermektáborként, és sajnos egykor lepusztult, üres rom is volt. Története 1996-ban vett fordulatot, ugyanis ekkortól üzemel szállodaként. A Mátra domborulatainak északi oldalára érkezve pedig nem is találhatnánk mesésebb szálláshelyet: a természeti környezet és a berendezés eleganciája bámulatos, a kényelemből kihozták a maximumot, sőt az élményfürdő is vissza-visszacsábít egy újabb csobbanásra. Kalandozz te is a Mátra megdöbbentően szép kastélyában! Tovább a Kastélyhotel Sasvár ajánlataihoz>>

7 káprázatos kastélyszálló, amit legalább egyszer ki kell próbálni - Kastélyhotel Sasvár**** (Parádsasvár)7 káprázatos kastélyszálló, amit legalább egyszer ki kell próbálni - Kastélyhotel Sasvár**** (Parádsasvár)

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A napfényes tavaszi időben nincs is jobb egy szuper kirándulásnál. Ajánló cikkünkben olyan településekről olvashattok, ahol a wellness pihenés mellett számtalan érdekes látnivaló, izgalmas programok és meseszép környezet vár rátok. Így hát elő a bőröndökkel és kezdjetek csomagolni!
A Zánka és Ábrahámhegy között elterülő csodás panorámás tájat számtalan bűbájos település, rom, kilátó tarkítja, melyeket végig járva nem csak a térség szépségében gyönyörködhetünk, de megtapasztalhatjuk a természet érintetlenségét, felfedezhetjük a történelem nyomait, de mindezek mellett élvezhetjük a Káli-medence marasztaló vendégszeretetét is.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
Cegléd több mint gondolnád: töltődj fel a ceglédi fürdőkomplexumban és apartmanparkban!
A Ceglédfürdő Apartmanpark és Kemping színes szolgáltatásainak köszönhetően új családi élményekkel lesztek gazdagabbak, de akár a lemerült energiatartalékaitok feltöltésében is segítségetekre lehet. Akár egy 1 napos pihenéssel is jót tehettek a szervezetetek számára, hiszen a kikapcsolódás önmagában is óriási segítség az immunrendszernek. A ceglédi fürdő medencéiben, gyógyvizében, szaunáiban lehetőségetek nyílik arra, hogy a gondokat elfeledve átadjátok magatokat a felhőtlen kikapcsolódásnak.
A magasból még kellemesebb a tavaszi levegő – függőhidak és lombkoronaösvények Magyarországon
Süt a nap, csicseregnek a madarak, visszavonhatatlanul itt a tavasz! A sok beltéri programot követően eljött a kirándulások ideje, és ha éppen azon törnétek a fejeteket, hogy merre is induljatok a hétvégén, akkor a legjobb helyen jártok, hiszen mostani cikkünkben a függőhidak, tanösvények és lombkoronasétányok világába kalauzolunk el benneteket.
Sosem tudhatod mit tartogat a túloldal – 13 lenyűgöző gyaloghíd Magyarországon
Csapjuk fel a szótárat: a híd definíciója szerint olyan építmény, amely kapcsolatot teremt, akadályokon átível és összeköt. Ennél pontosabb nem is lehetne a meghatározás, hiszen a hidak sok esetben valóban kapcsolatot teremtenek köztünk és lélegzetelállító látványosságok között, melyek közül 13-at össze is gyűjtöttünk ebben a cikkünkben. Fahidak, kőhidak, függőhidak – itt mindent megtaláltok!