Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

10 festői kastélyhotel és kúria Magyarországon

Elegancia, kényelem és felejthetetlen élmények: ezeket ígéri a következő 10 kastélyhotel, amelyek festői környezetben várnak benneteket.

 

Mr. Görgey Art Hotel & Bistro**sup, Visegrád

A Dunakanyar „fővárosába” érve vegyétek az irányt a visegrádi vár felé és annak tövében, közvetlenül a Duna parton, a Salamon-torony szomszédságában találjátok Görgey Artúr családjának egykori vadászkastélyát, a varázslatosan egyedi hangulatú Mr. Görgey Art Hotel & Bistro-t. Az extravagáns hangulatú szálloda egyszerre idézi a rég múlt időket és kínál minden mai igényt kielégítő szolgáltatásokat. Wellnessrészlegük egy különlegességgel is kecsegtet, az úgynevezett ayurvedikus masszázzsal, amit feltétlenül ki kell próbálnotok.

Foglalj szállást, vagy kérj ajánlatot>>

10 festői kastélyhotel és kúria Magyarországon - Mr. Görgey Art Hotel & Bistro (Visegrád)10 festői kastélyhotel és kúria Magyarországon - Mr. Görgey Art Hotel & Bistro (Visegrád)

 

 

Hercegasszony Birtok, Mezőtúr

A Mezőtúron található Hercegasszony Birtokot a tökéletes kikapcsolódás helyszíneként is emlegethetnénk. A több mint 100 éve épült kastély és a Körös vadregényes Túrtői holtágának vízpartja remekül kiegészítik egymást. A pihentető festői környezet és a tradicionális vidéki élmény kombinációja minden jóval kecsegtet, ha a kikapcsolódásé a főszerep. Stílusos környezete, virágos parkja és bio gyümölcsöskertje igazi zöld édenkertté varázsolja a birtokot.

Foglalj szállást, vagy kérj ajánlatot>>

10 festői kastélyhotel és kúria Magyarországon - Hercegasszony Birtok (Mezőtúr)10 festői kastélyhotel és kúria Magyarországon - Hercegasszony Birtok (Mezőtúr)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Ki áll készen a kóstolásra? Varázslatos pincefalvak, borospincék és pincesorok Magyarországon
A borkóstolók hangulata utánozhatatlan, a finom ételek és italok kóstolása, akár pincéről-pincére járva, az őszi időszak végén még aktuálisabb program. Az ország számtalan olyan pincesorral rendelkezik, ahol élhetünk ennek a szenvedélyünknek, már csak azt kell eldöntenünk, hogy melyik tájegység borait fogyasztjuk a legszívesebben.

 

 

Főnix Medical Wellness Resort, Nógrádgárdony

Ha a tradíció és a modern világ harmonikus összhangjára vágynátok, akkor Nógrádgárdonyban, egy héthektáros ősfás parkban található Főnix Medical Wellness Resort az egyik lehető legjobb választás, ha szeretnétek egy kicsit kiszakadni a valóságból. A szálloda és környéke kiválóan alkalmas csodálatos élmények gyűjtésére, legyen szó kirándulásról vagy a kényeztető szolgáltatások igénybevételéről. A wellness ökohotelben egyszerre figyelnek a kényeztetésre és az egészségmegőrzésre is.

Foglalj szállást, vagy kérj ajánlatot>>

10 festői kastélyhotel és kúria Magyarországon - Főnix Medical Wellness Resort (Nógrádgárdony)10 festői kastélyhotel és kúria Magyarországon - Főnix Medical Wellness Resort (Nógrádgárdony)

 

 

Károlyi Kastély Hotel & Restaurant Fehérvárcsurgó

50 hektáros ősfás park és arborétum ad otthont a már önmagában is pazar látványt nyújtó kastélynak, az igénybevehető szolgáltatások pedig hozzásegítenek a meghitt, nyugodt hangulathoz. A kastélyhotelben tradicionális teadélutánon is részt vehettek, miközben a hotel chef-je által megálmodott ízletes fatálak igazi gasztroélményben részesítenek. A legnagyobb élmény viszont minden kétséget kizárólag a privát lovaskocsikázás, amely kicsiknek és nagyoknak, romantikára vágyóknak egyaránt hatalmas élmény.

Foglalj szállást, vagy kérj ajánlatot>>

10 festői kastélyhotel és kúria Magyarországon - Károlyi Kastély Hotel (Fehérvárcsurgó)10 festői kastélyhotel és kúria Magyarországon - Károlyi Kastély Hotel (Fehérvárcsurgó)

 

 

Kastélyhotel Sasvár Resort, Parádsasvár

A Mátra domborulatai között bújik meg a Parádsasvárnak emlegetett kis ékszerdoboz. A község ad otthont hazánk első ötcsillagos kastélyszállodájának, az elegancia, a kényelem és az élmények triumvirátusában tündöklő Kastélyhotel Sasvárnak. A három épületszárnyban található lakosztályok a legkülönbözőbb igényeiteket is kielégítik, az országos hírű konyha felel a kulináris élvezetekért, a wellness és élményfürdőben pedig minden adott, ami a tökéletes kikapcsolódáshoz kell.

Foglalj szállást, vagy kérj ajánlatot>>

10 festői kastélyhotel és kúria Magyarországon - Kastélyhotel Sasvár (Parádsasvár)10 festői kastélyhotel és kúria Magyarországon - Kastélyhotel Sasvár (Parádsasvár)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Bakancslistás kastély a Mátrában - Interjú Szélessy Andrással, a Kastélyhotel Sasvár igazgatójával
Egy kastély, ahová egyszer mindenki el szeretne jutni. A Mátra szívében álló Kastélyhotel Sasvár nem csak szépsége és története miatt izgalmas bakancslistás szálloda, de szolgáltatásai tekintetében is egyedülálló. A szálloda igazgatójával, Szélessy Andrással beszélgettünk.

 

 

 

Teleki-Degenfeld Kastélyszálló****, Szirák

Nyugodt, vidéki, békés és barátságos hangulatra vágynátok? Látogassatok el Nógrád megyébe, ahol a Cserhát hegységei alatt elhúzódó kis településen, Szirákon, a Teleki-Degenfeld Kastélyszálló falain belül ezt átélhetitek. Finom vidéki ételek, kedves kiszolgálás és grófi kényelem vár akár egy romantikus hétvégét töltenétek el, vagy csak egy hangulatos vasárnapi ebédre tértek be. A kényeztető pihenésért a Sonya Wellness Health & Beauty Központ felel, a XVIII. századi eleganciáért pedig a kastélyszálló milliője.

Foglalj szállást, vagy kérj ajánlatot>>

10 festői kastélyhotel és kúria Magyarországon - Teleki-Degenfeld Kastélyszálló (Szirák)10 festői kastélyhotel és kúria Magyarországon - Teleki-Degenfeld Kastélyszálló (Szirák)

 

 

Batthyány Kúria és Batthyány Kastélyszálló****, Zalacsány

A Zalacsány szélén fekvő festői szépségű kastélyszálló egy több százéves, 10 hektáros, csendes, nyugodt ősparkban csalogat, hogy kiszakadjatok a hétköznapokból. A felhőtlen kikapcsolódást termálvizes élménymedence, szaunaszeánszok, grillterasz, gyermekjátszótér, lelkes animátorok által szervezett programok, számos sportolási lehetőség és persze korlátlan wellness használat garantálja. A hajdani nemesi otthon hangulatát elegáns éttermükben házias ételeikkel igyekeznek vissza idézni. A kastély közvetlen szomszédságában található a 18 lyukú Zala Springs golfpálya, ami nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas, és ahol a szálloda vendégeként kedvezményes áron sportolhattok.

Tovább a Batthyány Kúria ajánlataihoz>> I Tovább a Batthyány Kastélyszálló ajánlataihoz>>

10 festői kastélyhotel és kúria Magyarországon - Batthyány Kúria (Zalacsány)10 festői kastélyhotel és kúria Magyarországon - Batthyány Kúria (Zalacsány)

 

 

Gróf Degenfeld Kastélyszálló****, Tarcal

Ha egyszerre rajongtok a festői környezetért és hazánk borvidékeiért, utazzatok el a Tokaj-hegyaljai borvidék szívébe és kapcsolódjatok ki a 100 hektáros Gróf Degenfeld szőlőbirtokon található kastélyszállóban. A monarchia korát idéző eleganciájú, az egykori történelmi kúriából kialakított szálloda szobái a régi idők hangulatát a jelen kényelmével ötvözve nyújtanak felejthetetlen élményt. Pincelátogatás és borkóstolás, wellness szolgáltatások, az egyedülálló romantikát kedvelőknek pedig a lovas hintózás teheti fel az i-re a pontot az itt eltöltött idő alatt.

Foglalj szállást, vagy kérj ajánlatot>>

10 festői kastélyhotel és kúria Magyarországon - Gróf Degenfeld Kastélyszálló (Tarcal)10 festői kastélyhotel és kúria Magyarországon - Gróf Degenfeld Kastélyszálló (Tarcal)

 

 

La Contessa Kastélyhotel, Szilvásvárad

Oda vagytok a rég letűnt eleganciáját idéző szállásokért? Szilvásváradon, közel 7 hektáros ősparkban találjátok a több 100 éves múltra visszatekintő La Contessa Kastélyhotelt, ahol ezt az élményt elegáns olasz bútorok és nemes anyagú függönyök között élhetitek át. 650 m2-es wellness részlegükön minden olyan szolgáltatást megtaláltok, amelyek teljessé tehetik a pihentető kikapcsolódást. A különleges domboldali elhelyezkedése és a csodálatos Bükk közelsége még tovább fokozzák az egyedülálló élményt.

Foglalj szállást, vagy kérj ajánlatot>>

10 festői kastélyhotel és kúria Magyarországon - La Contessa Kastélyhotel (Szilvásvárad)10 festői kastélyhotel és kúria Magyarországon - La Contessa Kastélyhotel (Szilvásvárad)

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Fedezzétek fel Szilvásváradot és a Szalajka-völgyet - kihagyhatatlan látnivalók, kirándulóhelyek, természeti kincsek
A Bükki Nemzeti Park ölelésében fekszik Szilvásvárad, ahol aztán tényleg minden van: érdekes látnivalók, elképesztő természeti kincsek, izzasztó kirándulóhelyek, figyelemfelkeltő épületek, különleges állatok és érdekes kiállítások. Ha azt sem tudod hol kezdenél neki a környék felfedezésének, akkor ez a cikk jó kiindulópont lesz számodra!

 

 

 

Fried Kastélyszálló Resort, Simontornya

Éljétek át az igazi főúri hangulatot a Balaton környéki csendes kisvárosban, Simontornyán. Az itt található több hektáros birtokon elhelyezkedő Fried Kastélyszálló Resort a francia kastélyparkkal, a Kastéllyal, a Liliom szárny és a Vadászház épületegyüttesével, a Wellness-Fitness Központtal, a birtokot körülölelő szőlődombokkal, borospincéivel és gyönyörű tájaival igazán nyugodt környezetet biztosít, ha szeretnétek kicsit elvonulni a világ elől. Akár romantikus, elegáns, családias vagy modern környezetben pihennétek, a szálloda 3 épülete lehetőséget biztosít, hogy mindannyian megtaláljátok a számotokra legmegfelelőbbet.

Foglalj szállást, vagy kérj ajánlatot>>

10 festői kastélyhotel és kúria Magyarországon - Fried Kastélyszálló (Simontornya)10 festői kastélyhotel és kúria Magyarországon - Fried Kastélyszálló (Simontornya)

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Pécs az ország ötödik legnagyobb városa, mérete azonban egyáltalán nem von le mediterrán sármjából. Időtlenül andalogni a Király utcán, felfedezni a Széchenyi tér legszebb szegleteit, magunkba szívni az egymásra rakódott kulturális rétegek sokféleségét – ebből áll a dél-dunántúli központ varázsa, ahová lehetetlen nem visszavágyni.
Értékes időtöltés mellett teszed le a voksodat, ha zebegényi kirándulás mellett döntesz. A szemkápráztató Dunakanyar piciny ékszerdobozközsége Nagymaros és Szob között, Budapesttől mindössze 70 kilométerre fekszik. Városnézés, túraútvonalak, Duna-parti láblógatás – itt mindent megtalálsz, ami egy hangulatos kiruccanáshoz kell.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
10 szállás privát jakuzzival, pezsgőfürdővel a szobában
2022.12.02 | 7 perc | Szállások | Wellness
Mindannyiunknak jár egy kis kényeztetés néhanapján, és van, hogy erre leginkább a négy fal között vágyunk. Ezért összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szálláshelyet, ahol lehetőségetek van olyan szoba foglalására, amiben privát jakuzzi is rendelkezésetekre áll.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
19 termálfürdő Magyarországon, ahol télen, hóesésben is fürdőzhetünk a szabad ég alatt a kültéri meleg vizes medencében
Különleges hangulata van télen, zimankóban és hóesésben fürdőzni a kültéri termálmedencében. Bemutatunk 19 olyan gyógy- és termálfürdőt Magyarországon, ahol ezt megtehetitek.