Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

10 festői kastélyhotel és kúria Magyarországon

Elegancia, kényelem és felejthetetlen élmények: ezeket ígéri a következő 10 kastélyhotel, amelyek festői környezetben várnak benneteket.

 

Mr. Görgey Art Hotel & Bistro**sup, Visegrád

A Dunakanyar „fővárosába” érve vegyétek az irányt a visegrádi vár felé és annak tövében, közvetlenül a Duna parton, a Salamon-torony szomszédságában találjátok Görgey Artúr családjának egykori vadászkastélyát, a varázslatosan egyedi hangulatú Mr. Görgey Art Hotel & Bistro-t. Az extravagáns hangulatú szálloda egyszerre idézi a rég múlt időket és kínál minden mai igényt kielégítő szolgáltatásokat. Wellnessrészlegük egy különlegességgel is kecsegtet, az úgynevezett ayurvedikus masszázzsal, amit feltétlenül ki kell próbálnotok.

Foglalj szállást, vagy kérj ajánlatot>>

10 festői kastélyhotel és kúria Magyarországon - Mr. Görgey Art Hotel & Bistro (Visegrád)10 festői kastélyhotel és kúria Magyarországon - Mr. Görgey Art Hotel & Bistro (Visegrád)

 

 

Hercegasszony Birtok, Mezőtúr

A Mezőtúron található Hercegasszony Birtokot a tökéletes kikapcsolódás helyszíneként is emlegethetnénk. A több mint 100 éve épült kastély és a Körös vadregényes Túrtői holtágának vízpartja remekül kiegészítik egymást. A pihentető festői környezet és a tradicionális vidéki élmény kombinációja minden jóval kecsegtet, ha a kikapcsolódásé a főszerep. Stílusos környezete, virágos parkja és bio gyümölcsöskertje igazi zöld édenkertté varázsolja a birtokot.

Foglalj szállást, vagy kérj ajánlatot>>

10 festői kastélyhotel és kúria Magyarországon - Hercegasszony Birtok (Mezőtúr)10 festői kastélyhotel és kúria Magyarországon - Hercegasszony Birtok (Mezőtúr)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Ki áll készen a kóstolásra? Varázslatos pincefalvak, borospincék és pincesorok Magyarországon
A borkóstolók hangulata utánozhatatlan, a finom ételek és italok kóstolása, akár pincéről-pincére járva, az őszi időszak végén még aktuálisabb program. Az ország számtalan olyan pincesorral rendelkezik, ahol élhetünk ennek a szenvedélyünknek, már csak azt kell eldöntenünk, hogy melyik tájegység borait fogyasztjuk a legszívesebben.

 

 

Főnix Medical Wellness Resort, Nógrádgárdony

Ha a tradíció és a modern világ harmonikus összhangjára vágynátok, akkor Nógrádgárdonyban, egy héthektáros ősfás parkban található Főnix Medical Wellness Resort az egyik lehető legjobb választás, ha szeretnétek egy kicsit kiszakadni a valóságból. A szálloda és környéke kiválóan alkalmas csodálatos élmények gyűjtésére, legyen szó kirándulásról vagy a kényeztető szolgáltatások igénybevételéről. A wellness ökohotelben egyszerre figyelnek a kényeztetésre és az egészségmegőrzésre is.

Foglalj szállást, vagy kérj ajánlatot>>

10 festői kastélyhotel és kúria Magyarországon - Főnix Medical Wellness Resort (Nógrádgárdony)10 festői kastélyhotel és kúria Magyarországon - Főnix Medical Wellness Resort (Nógrádgárdony)

 

 

Károlyi Kastély Hotel & Restaurant Fehérvárcsurgó

50 hektáros ősfás park és arborétum ad otthont a már önmagában is pazar látványt nyújtó kastélynak, az igénybevehető szolgáltatások pedig hozzásegítenek a meghitt, nyugodt hangulathoz. A kastélyhotelben tradicionális teadélutánon is részt vehettek, miközben a hotel chef-je által megálmodott ízletes fatálak igazi gasztroélményben részesítenek. A legnagyobb élmény viszont minden kétséget kizárólag a privát lovaskocsikázás, amely kicsiknek és nagyoknak, romantikára vágyóknak egyaránt hatalmas élmény.

Foglalj szállást, vagy kérj ajánlatot>>

10 festői kastélyhotel és kúria Magyarországon - Károlyi Kastély Hotel (Fehérvárcsurgó)10 festői kastélyhotel és kúria Magyarországon - Károlyi Kastély Hotel (Fehérvárcsurgó)

 

 

Kastélyhotel Sasvár Resort, Parádsasvár

A Mátra domborulatai között bújik meg a Parádsasvárnak emlegetett kis ékszerdoboz. A község ad otthont hazánk első ötcsillagos kastélyszállodájának, az elegancia, a kényelem és az élmények triumvirátusában tündöklő Kastélyhotel Sasvárnak. A három épületszárnyban található lakosztályok a legkülönbözőbb igényeiteket is kielégítik, az országos hírű konyha felel a kulináris élvezetekért, a wellness és élményfürdőben pedig minden adott, ami a tökéletes kikapcsolódáshoz kell.

Foglalj szállást, vagy kérj ajánlatot>>

10 festői kastélyhotel és kúria Magyarországon - Kastélyhotel Sasvár (Parádsasvár)10 festői kastélyhotel és kúria Magyarországon - Kastélyhotel Sasvár (Parádsasvár)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Bakancslistás kastély a Mátrában - Interjú Szélessy Andrással, a Kastélyhotel Sasvár igazgatójával
Egy kastély, ahová egyszer mindenki el szeretne jutni. A Mátra szívében álló Kastélyhotel Sasvár nem csak szépsége és története miatt izgalmas bakancslistás szálloda, de szolgáltatásai tekintetében is egyedülálló. A szálloda igazgatójával, Szélessy Andrással beszélgettünk.

 

 

 

Teleki-Degenfeld Kastélyszálló****, Szirák

Nyugodt, vidéki, békés és barátságos hangulatra vágynátok? Látogassatok el Nógrád megyébe, ahol a Cserhát hegységei alatt elhúzódó kis településen, Szirákon, a Teleki-Degenfeld Kastélyszálló falain belül ezt átélhetitek. Finom vidéki ételek, kedves kiszolgálás és grófi kényelem vár akár egy romantikus hétvégét töltenétek el, vagy csak egy hangulatos vasárnapi ebédre tértek be. A kényeztető pihenésért a Sonya Wellness Health & Beauty Központ felel, a XVIII. századi eleganciáért pedig a kastélyszálló milliője.

Foglalj szállást, vagy kérj ajánlatot>>

10 festői kastélyhotel és kúria Magyarországon - Teleki-Degenfeld Kastélyszálló (Szirák)10 festői kastélyhotel és kúria Magyarországon - Teleki-Degenfeld Kastélyszálló (Szirák)

 

 

Batthyány Kúria és Batthyány Kastélyszálló****, Zalacsány

A Zalacsány szélén fekvő festői szépségű kastélyszálló egy több százéves, 10 hektáros, csendes, nyugodt ősparkban csalogat, hogy kiszakadjatok a hétköznapokból. A felhőtlen kikapcsolódást termálvizes élménymedence, szaunaszeánszok, grillterasz, gyermekjátszótér, lelkes animátorok által szervezett programok, számos sportolási lehetőség és persze korlátlan wellness használat garantálja. A hajdani nemesi otthon hangulatát elegáns éttermükben házias ételeikkel igyekeznek vissza idézni. A kastély közvetlen szomszédságában található a 18 lyukú Zala Springs golfpálya, ami nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas, és ahol a szálloda vendégeként kedvezményes áron sportolhattok.

Tovább a Batthyány Kúria ajánlataihoz>> I Tovább a Batthyány Kastélyszálló ajánlataihoz>>

10 festői kastélyhotel és kúria Magyarországon - Batthyány Kúria (Zalacsány)10 festői kastélyhotel és kúria Magyarországon - Batthyány Kúria (Zalacsány)

 

 

Gróf Degenfeld Kastélyszálló****, Tarcal

Ha egyszerre rajongtok a festői környezetért és hazánk borvidékeiért, utazzatok el a Tokaj-hegyaljai borvidék szívébe és kapcsolódjatok ki a 100 hektáros Gróf Degenfeld szőlőbirtokon található kastélyszállóban. A monarchia korát idéző eleganciájú, az egykori történelmi kúriából kialakított szálloda szobái a régi idők hangulatát a jelen kényelmével ötvözve nyújtanak felejthetetlen élményt. Pincelátogatás és borkóstolás, wellness szolgáltatások, az egyedülálló romantikát kedvelőknek pedig a lovas hintózás teheti fel az i-re a pontot az itt eltöltött idő alatt.

Foglalj szállást, vagy kérj ajánlatot>>

10 festői kastélyhotel és kúria Magyarországon - Gróf Degenfeld Kastélyszálló (Tarcal)10 festői kastélyhotel és kúria Magyarországon - Gróf Degenfeld Kastélyszálló (Tarcal)

 

 

La Contessa Kastélyhotel, Szilvásvárad

Oda vagytok a rég letűnt eleganciáját idéző szállásokért? Szilvásváradon, közel 7 hektáros ősparkban találjátok a több 100 éves múltra visszatekintő La Contessa Kastélyhotelt, ahol ezt az élményt elegáns olasz bútorok és nemes anyagú függönyök között élhetitek át. 650 m2-es wellness részlegükön minden olyan szolgáltatást megtaláltok, amelyek teljessé tehetik a pihentető kikapcsolódást. A különleges domboldali elhelyezkedése és a csodálatos Bükk közelsége még tovább fokozzák az egyedülálló élményt.

Foglalj szállást, vagy kérj ajánlatot>>

10 festői kastélyhotel és kúria Magyarországon - La Contessa Kastélyhotel (Szilvásvárad)10 festői kastélyhotel és kúria Magyarországon - La Contessa Kastélyhotel (Szilvásvárad)

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Fedezzétek fel Szilvásváradot és a Szalajka-völgyet - kihagyhatatlan látnivalók, kirándulóhelyek, természeti kincsek
A Bükki Nemzeti Park ölelésében fekszik Szilvásvárad, ahol aztán tényleg minden van: érdekes látnivalók, elképesztő természeti kincsek, izzasztó kirándulóhelyek, figyelemfelkeltő épületek, különleges állatok és érdekes kiállítások. Ha azt sem tudod hol kezdenél neki a környék felfedezésének, akkor ez a cikk jó kiindulópont lesz számodra!

 

 

 

Fried Kastélyszálló Resort, Simontornya

Éljétek át az igazi főúri hangulatot a Balaton környéki csendes kisvárosban, Simontornyán. Az itt található több hektáros birtokon elhelyezkedő Fried Kastélyszálló Resort a francia kastélyparkkal, a Kastéllyal, a Liliom szárny és a Vadászház épületegyüttesével, a Wellness-Fitness Központtal, a birtokot körülölelő szőlődombokkal, borospincéivel és gyönyörű tájaival igazán nyugodt környezetet biztosít, ha szeretnétek kicsit elvonulni a világ elől. Akár romantikus, elegáns, családias vagy modern környezetben pihennétek, a szálloda 3 épülete lehetőséget biztosít, hogy mindannyian megtaláljátok a számotokra legmegfelelőbbet.

Foglalj szállást, vagy kérj ajánlatot>>

10 festői kastélyhotel és kúria Magyarországon - Fried Kastélyszálló (Simontornya)10 festői kastélyhotel és kúria Magyarországon - Fried Kastélyszálló (Simontornya)

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Pécs az ország ötödik legnagyobb városa, mérete azonban egyáltalán nem von le mediterrán sármjából. Időtlenül andalogni a Király utcán, felfedezni a Széchenyi tér legszebb szegleteit, magunkba szívni az egymásra rakódott kulturális rétegek sokféleségét – ebből áll a dél-dunántúli központ varázsa, ahová lehetetlen nem visszavágyni.
Értékes időtöltés mellett teszed le a voksodat, ha zebegényi kirándulás mellett döntesz. A szemkápráztató Dunakanyar piciny ékszerdobozközsége Nagymaros és Szob között, Budapesttől mindössze 70 kilométerre fekszik. Városnézés, túraútvonalak, Duna-parti láblógatás – itt mindent megtalálsz, ami egy hangulatos kiruccanáshoz kell.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
Cegléd több mint gondolnád: töltődj fel a ceglédi fürdőkomplexumban és apartmanparkban!
A Ceglédfürdő Apartmanpark és Kemping színes szolgáltatásainak köszönhetően új családi élményekkel lesztek gazdagabbak, de akár a lemerült energiatartalékaitok feltöltésében is segítségetekre lehet. Akár egy 1 napos pihenéssel is jót tehettek a szervezetetek számára, hiszen a kikapcsolódás önmagában is óriási segítség az immunrendszernek. A ceglédi fürdő medencéiben, gyógyvizében, szaunáiban lehetőségetek nyílik arra, hogy a gondokat elfeledve átadjátok magatokat a felhőtlen kikapcsolódásnak.
Utazik a család! - 10 gyerekbarát wellness hotel Magyarországon
2023.06.13 | 8 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Nem számít, hogy nagy vagy kis családdal vágtok neki a nyaralásnak, ha megtaláljátok a számotokra legjobb gyermekbarát szállodát! A vakáció ugyanis csak akkor lesz pihentető, ha a legkisebbek is jól érzik magukat. A cikkünkben bemutatkozó 10 mesebeli wellness hotelt a családok igényeire szabták!
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!