Echo Residence All Suite Hotel Tihany bemutatkozása
Az Echo Residence All Suite Hotel a Balaton északi partján, Tihany egyik legszebb kilátással rendelkező részén, csendes, exkluzív környezetben, egész éven át várja vendégeit. A szálloda a Balaton parttól 100 méterre, tízezer négyzetméteres, ősfás területen, két épületben, 18 lakosztályt és kiegészítő szolgáltatásokat kínál.
Tegnapelőtt ebédeltem ott a barátnőmmel. Már megtalálni is nehéz volt, mert a tábla, amelyen jelezték, hol kell elfordulni, szinte észlelhetetlen. Annál nagyobb volt a várakozásunk: milyen lehet ott a konyha, ahol a kiváló füredi kávéház/bár tulaja irányít. Sajnos ambivalens kalandról kell beszámolnom.
Bár a ruccolás, máköntetes garnélarák meg a hideg sárgadinnye leves igen ízletes volt, a két főétel (mangalica szűzérmék ill. tanyasi csirke) már kevésbé bizonyult jó választásnak. Az élményt a szép kilátás meg a ház remek rosé bora hozta volna 2 pontra a döntetlen helyett, de a tulaj is ott iddogált a baráratival tőlünk pár méterre, és trágár, ordenáré, túl hangos "társalgásuk" teljesen elrontotta a hely amúgy jó hangulatát. Mintha azt kiabálta volna világgá a főnök: itt én vagyok itthon, a vendéget meg l. . . -om. Kár érte.
Előző hosszászólókkal kell egyet értenem abban, hogy a szálloda tisztasága hagy némi kívánni valót maga után. Vannak már tisztább, igényesebb helyek kevesebb pénzért. Az ételekkel nekünk nem volt gondunk, de lehetett volna nagyobb a választék. Egy dolgot viszont kiemelnék negatívumként, hogy az úszómedencét csak is úszók tudják használni, kisgyermekek csak a jacuzziba tudnak belemenni. A kilátás viszont pazar, de nem hiszem, hogy mi visszamegyünk ide.
4/5 csillagot nem ér a szálloda! A kilátás volt a legszebb! A szobák és a terasz tele volt pókkal! A függönyök és a falak koszosak voltak. A konyhasarokban 3 poháron kívül nem volt semmi. Mind a reggeli, mind pedig a vacsora igen szegényes volt, nevetséges, hogy egy magát 4/5 csillagosnak mondott hotel egy menüt kínál, nem volt választék!
Az apartmanok és a kilátás gyönyörű. A teraszok tele vannak pókokkal és természetesen hatalmas hálókkal. Egyszer sem takarították le. Mosolyt csak két alkalmazott arcán láttunk /recepciós, felszolgálóhölgy /. Mindenki más unottan végezte a dolgát. A szobák tisztasága kiváló. Mivel a szálloda apartmanos,hiányoltunk apróbb konyhai kiegészítőket. Összesen 3 db vizes pohár volt a szobában.
2022. 07. 31. 08. 05. -ig nyaraltunk férjemmel a szállodában. A lakosztály koszos,poros,pókhálós. A lépcsőház szintén. Koszos a függöny,csúnya,kopott a tapéta,állott szag. Amikor ezt szóvá tettük a férjemmel a recepción,azt kérdeztük:"ennyi pénzért ezt kapjuk? " Ugyanis amikor lefoglaltam a szobát,felét át kellett utalnom a szállodának.
Erre a hölgy:"sajnos nem fizetik vissza a pénzt. " Tehát ezzel rákényszerít a tulaj,hogy ott maradj (cseles). Ajánlott a hölgy egy másik lakosztályt,mondván: az talán tisztább (megnéztük,ugyanolyan volt),így maradtunk az 1. lakosztálynál. Kénytelenek voltunk maradni,de ami ezután jött. . . A 3. emeleten volt a lakosztályunk. Az 1. emeletre fel kellett lépcsőzni,ugyanis a lift (ami természetesen koszos volt és büdös) csak az 1. emeletről indult el! A lakosztályban folyt a kondenzvíz a légkondiból. Nem volt sötétítő függöny sem a szobában,sem a nappaliban. Volt egy kis konyha rész kopott tányérokkal,de mosogatószer,szivacs,papírtörlő,vagy legalább egy konyharuha,na az nem járt hozzá. A reggeli svédasztalos,természetesen itt is ugyanaz a kopott tapéta körbe a falon. Vacsora: 4 fogásos! Előétel,leves,föétel,desszert. Választhattunk 2 féle ételből,de csak a főételnél. Röhejes! 5 éjszaka 2 fő / 330000 Ft! A tulajt egyszer sem láttuk! Vajon miért? Nem ajánlom senkinek,nekünk is hatalmas csalódás volt!
Nagyon sok penzt es otletet oltek a helybe epulesekor, a maga idejeben biztos, hogy kiemelkedo elmenyt nyujtott a vendegeknek. Latszik a sok minosegi alapanyag, ko, burkolat, tapeta, stb. Sajnos jelenleg olyan erzese van az embernek, mintha megallt volna az ido, senki nem fejlesztette volna a helyet, karbantartas elmaradt.
Beazasok, mallo festek, lepegergo vakolat a szobaban es a wellness reszlegen, szobankban torott uveg ajto, leeso kilincs, a fuggonyon hatalmas szakadas. A wellness reszleg fantaziatlan es idejetmult, a jakuzzi jeghideg, a finn szauna nem mukodik, az infraszauna 4 panel helyett 1 panellel uzemel, a gozkabin pedig fullasztoan adagolja a gozt, senki nem marad meg benne. Torolkozo a wellness reszelegen nincsen, nem kerheto, a valasz mindig ugyanaz: nem kaptuk meg a mosodabol. A jakuzzira azt mondtak: reggelre biztosan meleg lesz a vize - ez volt 3 napja, meg ma is hideg. . . . A recepcion es az etteremben nagyon kedvesek, az etel kifogastalan, a felszolgalas gyors. A szobank tiszta es kenyelmes, torolkozok tisztak, a tv kapcsoloja torott, nem mukodik. Jobban ki kene hangsulyozni a hirdetesben, hogy nem minden szobabol latszodik a Balaton, hogy senki ne elje bele magat hiaba. Ha kicsit olcsobb lenne, jo szivvel ajanlanam barkinek, mert csendes, nyugodt hely, de jelenleg az ar-ertek aranya a helynek nagyon torz, ezert az osszegert mashol kifogastalan a szolgaltatas.
Kezdem a pozitivummal ami kevés lesz! Elhelyezkedés panoráma nagyon szép a szobábol, dizájnos berendezés, ennYi! Megkaptuk a szobát, köntös nem volt bekészítve, gondoltam felhivom a recepciot, de a telefon nem működött. Lementünk érte. Wellness részlegben a jakuzzi vicc, kb 2helyen bugyogott és hideg volt!
A lábadat nem szabadott letenni mert bekapta a beszívó áramlat. épp előttünk volt egy baleset. . . a wellness részlegbe legközelebb a mélygarázson jutottunk el. . . A szobánkban nagyon hideg volt, hiába kapcsoltuk fel, hideget fújt! ! Hiába szoltunk nem csak mi! Vacsora gyerekadag egy vicc! ! ! Leves egy fajta, főfogás 2fajtábol lehetett választani! 5szem krumpli, fél szeket hus! ! Soha többet! ! ! ! ! !
Négy éve járunk először itt. Akkor minden nagyon rendben volt. Úgy tűnik azóta csak elhasználódott minden és nem fordítanak figyelmet a felújításra. A wellness részlegben szinte semmi sem működött az egy finn szaunát kivéve. Az első szobánk ugyan két légterű volt, de egy olyan tolóajtó választotta el a szomszédtól, aminek a résein át lehetett látni.
Első éjszaka ugyan nem volt szomszédunk, de a délután felében a karbantartó a zárat javította. Másnap délután szomszédot is kaptunk. Még egymás suttogását is hallottuk a tolóajtón keresztül, ami nem csak minket zavart. Kértük a recepción, hogy keressenek megoldást erre, mivel két idegen pár elszállásolása ilyen körülmények között mindenkinek kellemetlen. A szálloda alkalmazottja segítőkész volt, de először azt a megoldást ajánlotta, hogy mi szóljunk a szomszédunkba szállásolt párnak, hogy el kell költöznük. Úgy gondoltuk ez nem a mi dolgunk, de így a végén mi kaptunk egy másik szobát. Kijelentkezéskor ugyan többször elnézést kértek a kellemetlenségért, de véleményem szerint egy 4*-os hely a szóbeli bocsánatkérés mellett mást is tehetett volna.
Nagyon vártuk a téli 2 éjszakára szóló pihenést, így meg is érkeztünk a novemberi foglalt időpontban. sajnos , így utólag ezt kell mondanom. Télen senkinek se ajánlom a problémák a következők voltak: - nem volt fűtés, 4 szer jeleztük a problémát, 17 fok a szobába, egy wellnes pihenéstől nem azt várja az ember, hogy pulóverben aludjon.
- Wifi nem működött - Tv adás élvezhetetlenül zavaros, nincs pénzük kábeltv-re, vagy műholdasra? - Meleg víz, fél óra csapfolyatás után - Szoba és a lépcsőházak tisztasága nem megfelelő - Nem egy 4 csillagos szállodához illik a Wellnes részlege, kicsi, semmi élményelem, medence hideg. - gyerekes családoknak abszolút nem ajánlom - egy 4 csillagos szállodához képest a reggelije szegényes, 2 tojásból rántotta/ fő, ami nevetséges, minden további tojás 300 Ft. ? ilyet én még nem láttam - az italok túlározottak hihetetlenül drága, rendes áron biztos nem éri meg ide menni. - vacsora mennyisége rendkívül kevés, nem ízletes, a korábbi vélemények amiket írtak a vacsoráról megállják a helyüket. - Wellnest csak úgy lehet megközelíteni, ha kimész az épületből, ami télen köntösbe, esőbe, sötétbe a 168 lépcsőn feljutva nem a legideálisabb főleg úgy nem, hogy a lépcső kivilágítása is gyatra és balesetveszélyes. ECHO SOHA TÖBBÉ. 2 dolog tetszett csupán aminek azonban semmi köze a szálláshoz, a csodás kilátás a Balatonra, és a barangolás Tihanyban. De ha az ember Wellnes pihenést tervez, akkor ez nem a megfelelő szálloda. Üdv
Internetről foglaltam,a képek alapján luxuskategóriás 2 lakosztályt. Az ára az is volt,a valóság azonban messze nem. A falból kilógó vezetékek,telefon az egyikben igen a másikban nem,félig letapétázott fal,és sorolhatnám végnélkül. A személyzet kedves volt.
Az étterem árai Hilton áraival vetekedtek,a fejünkfelett lógó szétszedett fénycsövek alatt a vacsorához kért 4 kisüveg ásványvizért 4000 forintot számoltak. A bort v. pálinkát már nem is emlitem. Előfordult,reggel 8 után még nem volt reggeli,ugyanis egy szem pékáru nem volt. Hát. . . . . . . .
• OTP SZÉP kártya • K&H SZÉP kártya • MBH SZÉP kártya
Parkolás info
• Parkolás a szálloda előtt, nem őrzött: ingyenes (Foglalás nem szükséges) • Mélygarázs, nem őrzött: 1500 Forint / nap (Foglalás nem szükséges)
Kisállat bevihető
• Kis testű kutya, 5 kg-ig: 7500 Forint / nap (Foglalás szükséges)
Étkezés
• bankett rendezési lehetőség • étterem / kávézó • gyermekmenü • gluténmentes étkezési lehetőség • laktózmentes étkezési lehetőség • vegetáriánus étkezési lehetőség • cukormentes étkezési lehetőség • étterem • bár