Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Mesés látnivalók téli köntösbe bújva

Itt a tél, robognak el a hetek mellettünk, érdemes ezért legalább hétvégente lelassítani egy kicsit és feltölteni magunkat új élményekkel. A hűvös idő semmiképpen sem szabhat ennek gátat, ezért cikkünkben csupa olyan ötletet adunk, melyeknek még a leghidegebb napokon sem fogunk tudni ellenállni.

 

Varázslatos téli szállásajánlatok>>

 

Széchenyi-hegyi Gyermekvasút

Hideg időben sem áll meg az élet a Hűvösvölgy és a Széchenyi-hegy között működő Gyermekvasúton, amely nemcsak útvonala miatt különleges; a szolgálatot is gyerekek látják el fedélzetén, így a Guinness-rekordok könyvébe is bekerülhetett a látványosság. A téli szünetben külön programokkal készülnek a kicsiknek, célszerű tehát egy napot a vasutazásra szánni, ugyanis díszbe öltöztetett kocsikkal várnak mindenkit, ezzel is hozzájárulva az ünnepi atmoszféra megteremtéséhez.

Mesés látnivalók téli köntösbe bújva - Széchenyi-hegyi GyermekvasútMesés látnivalók téli köntösbe bújva - Széchenyi-hegyi Gyermekvasút

 

 

Kékestető

A Kékestető hazánk egyik legnépszerűbb kirándulóhelye, hazánk legmagasabb pontja hatalmas vonzerő a kirándulni vágyók számára. A tél beköszöntével a Mátra hófedte csúcsán megnyílik a helyi síközpont, ahol az extrém sportok szerelmesei kipróbálhatják magukat a 600 méteres és 1800 méteres lesiklópálya és szánkópálya egyikén. Ha madártávlatból szemlélnénk meg a környéket, akkor másszunk fel a hazai televíziózás jelképeként szolgáló TV-toronyba, melynek körpanorámás teraszán egy forró ital kíséretében csodálhatjuk a tájat.

Mesés látnivalók téli köntösbe bújva - KékestetőMesés látnivalók téli köntösbe bújva - Kékestető

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
5+1 vidéki vendégház, amit barátokkal is érdemes kipróbálni
Ha baráti társasággal vagy a család több tagjával mennétek el egy hosszú hétvégére, esetleg néhány napra, a legjobb választás egy olyan vendégház, mely több szobával és közösségi térrel is rendelkezik. Gyűjtöttünk néhányat, melyek a pihenéshez és az aktív kikapcsolódáshoz is jó kiinduló pontok lehetnek.

 

 

Fájdalmas Szűz-kápolna

Esztergom egyik jelképe a Szent Tamás-hegy, melynek barokk kálváriái védelmezően tekintenek le a városra, kiváltképpen az esti díszkivilágítást követően. Ebben a megszentelt környezetben található a kápolna, melyet Benyovszky János püspök építtetett a Fájdalmas Szűz tiszteletére 1823-ban. Az egészen apró alapterületű, 41 négyeztméteres fapilléres templomban Becket Tamás ereklyéit helyezték el, de elmélyedésre is tökéletesen alkalmas a dombtetőn álló intim hangulatú kis szentély.

Mesés látnivalók téli köntösbe bújva - Fájdalmas Szűz-kápolna (Esztergom)Mesés látnivalók téli köntösbe bújva - Fájdalmas Szűz-kápolna (Esztergom)

 

 

Hévízi-tó

A fürdőzők egyik első számú téli célpontja egészen biztosan a több mint 2000 éves múltra visszatekintő Hévízi-tó lesz, melynek gyógyvize a külföldi látogatók között is nagy népszerűségnek örvend. A tó hőmérséklete télen sem hűl 24 fok alá, így a legnagyobb hidegben is bátran vehetjük az irányt a város felé. Ha mégis inkább a fedett rész szolgáltatásait élveznénk, a 34 hektáron, ősfás környezetben kialakított centrumban jakuzzik, sóbarlangok, iszapmedence és számos élménymedence várja a gyógyulni vágyó vendégeket. Kikapcsolódás céljából is érdemes ellátogatni ide, hiszen a víz állandó mozgása miatt úgy érezhetjük, mintha egy folyamatos pihentető masszázson vennénk részt.

Mesés látnivalók téli köntösbe bújva - Hévízi-tóMesés látnivalók téli köntösbe bújva - Hévízi-tó

 

 

Visegrádi fellegvár

A visegrádi vár Magyarország egyik legemblematikusabb műemléke, valószínűleg kevés olyan honfitársunk akad – főleg a főváros környékén élők között –, aki tetejéről egyszer sem gyönyörködött volna a Dunakanyarra nyíló panorámájában. Elhelyezkedéséből adódóan mindig kiemelt szerepet kapott királyaink székhely választásánál, olyannyira, hogy Károly Róbert uralkodásától a Szent Koronát is itt őrizték. Sajnos a török hódítással kezdődően teljesen lerombolták az épületet, felújítására csak 2017-ben került sor. Manapság izgalmas kiállításoknak ad otthont, történeti tárlatot és vadászati emlékeket is felfedezhetünk látogatásunk során.

Mesés látnivalók téli köntösbe bújva - Visegrádi FellegvárMesés látnivalók téli köntösbe bújva - Visegrádi Fellegvár

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Bakancslista a zimankós hónapokra: 5 álomszép téli kirándóhely Magyarországon
Ne riasszanak el a mínuszok, mindenkit várnak a csodálatos téli kirándulóhelyek Magyarországon! Talpunk alatt ropog a hó, körülöttünk pedig fehér köntösbe bújt a táj - télen a természeti kincseink is egészen más arcukat mutatják. Ha ti is szeretnétek a legtöbbet kihozni a hideg évszakból, akkor válogassatok a cikkünkben lévő kirándulóhelyekből. Kapjátok fel a családot és a barátokat, és indulás!

 

 

Gödöllői Királyi Kastély

Nem kell sokat utaznunk Budapestről, hogy az ország egyik legszebb barokk uradalmát láthassuk. A monumentális méretű Gödöllői Királyi Kastély (vagy korábbi nevén Grassalkovich-kastély) leginkább Sissi királyné nyári rezidenciájaként vált népszerűvé. Jelenleg állandó kiállításai és lenyűgöző kastélyparkja miatt érdemes megtekinteni, melynek keretében történeti bemutatókat, királyi lakosztályokat, Habsburg képgalériát, sőt még Horthy Miklós bunkerjét is szemügyre vehetjük.

Mesés látnivalók téli köntösbe bújva - Gödöllői Királyi KastélyMesés látnivalók téli köntösbe bújva - Gödöllői Királyi Kastély

Szállástippek Gödöllő és környékén>>

 

 

Pécsi tévétorony

Pécsen kirándulva észrevehetjük, hogy a település legkülönböző pontjain állva szemünk mindig a híres TV-toronyra szegeződik, hiszen a grandiózus kilátó közel 200 méteres magasságával hazánk legmagasabb épületének számít. A gyorslifttel elérhető emeletek közül mindenképpen szálljunk ki legalább egy kávéra a torony éttermében, ahonnan északra tekintve a Mecsek tárul a szemünk elé, kelet felé pedig a Zengő vonulatait láthatjuk. Ingyenes tárlatai keretében Magyarország legismertebb őslényét, a mecseki dinoszaurusz rekonstruált szobrát ismerhetjük meg, a torony lábától pedig sí- és szánkópályák futnak le, így a sportolni vágyók számára is tökéletes kiindulási pont lehet Pécs jelképe.

Mesés látnivalók téli köntösbe bújva - Pécsi TV-toronyMesés látnivalók téli köntösbe bújva - Pécsi TV-torony

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Visegrád minden évszakban zseniális úti cél: fantasztikus éttermek, jobbnál jobb szálláshelyek, és prémium wellness szállodák adják meg az alapot a pihenéshez, hogy az ezernyi látnivalót, kirándulóhelyet már ne is említsük. Tökéletes hely arra, hogy kipihenjétek a mindennapok nyüzsgését, vagy feltöltődjetek a természetben, hiszen a környéken - a Dunakanyar és a Pilis szebbnél szebb látnivalóinak köszönhetően - kirándulóhelyekből sincs hiány.
Tartsatok velünk az Országos Kéktúra 7. szakaszán, mely a bakonyi erdők világába kalauzol el bennünket! A sokszínű dombok, völgyek és lélegzetelállító kilátópontok mellett kulturális értékekben és változatos programlehetőségekben is bővelkedik ez a terület, így akkor is érdemes nekivágni az útnak, ha nem a többnapos gyalogtúrák vonzanak minket a Gaja-völgybe.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.