Többször jártunk már itt, 3 éve kissé csalódottan távoztunk, de kapott még egy esélyt. Nem bántuk meg! Ami csillagos ötös, vagy ha lehetne 5-nél magasabb pontszámot adni, akkor 10-es lenne, az a kiszolgálás volt.
A pincér türelmes és segítőkész volt, pedig telt ház volt, de nem sürgette a választást, hanem minden felmerülő kérdésünkre türelmesen válaszolt, miután elkezdtünk ebédelni, érdeklődött, h minden rendben van-e, ha menet közben szükségünk volt még üdítőre, elérhető volt. A korhely halászlét még mindig nagyon finomra főzik, a párommal egy 2 személyes tálat kértünk, őszintén szólva itt egy picit csalódtam, a mennyiségen. . . . Elég volt, de a gyerekeink által rendelt egy személyes adagtól, épp csak egy picivel volt több. . . Ami még mindig nem szuper, az a sült krumpli. Dicséretes, h friss krumpliból készült, de úszott az olajban, és alig sült át. . . Viszont a házi meggy szörp csillagos ötösre vizsgázott! A hely feelingje, igazi csárda hangulatot kölcsönöz, nem vagyok nagy rajongója a cigányzenének, de ha itt nem lenne, hiányozna! A mosdót nem teszteltem, pedig ugye, amilyen a mosdó, olyan a törölköző, de biztosra veszem, h patyolat tiszta volt.
Nem először jártam itt, már jó 10 éve ismerem a helyet. Akkor is nagyon jó volt, és egy jottányit sem romlott. (Mondjuk az árak már nem ugyan azok, de erről a hely mit sem tehet. )
Sehol ilyen jó haltepertőt nem ettem még. Friss volt, meleg volt és elképesztően finom, puha fehér kenyeret szolgálnak fel hozzá.
Ugyanezt kaptuk a halászléhez is. "Egyszerű" ponty halászlét kértünk, ebben sem csalódtunk. Aki kért, belsőséget is kapott. Szóval remek hely. Ps. : csomagoltattunk is két adagot elvitelre. :)
Családi ebédre mentünk a Halászcsárdába elsősorban halételeket enni. A kiszolgálás nem egyszerűen kiváló volt, hanem egy kis nem tolakodó humorral fűszerezve egyenesen nagyszerű volt. A felszolgált halászlevek is kiválóak voltak, a tejfölös, citromos korhely halászlevet jó szívvel ajánlom azoknak is, akiknek elsőre furán hangzik.
Ottjártunkkor speciális ajánlat volt a saját füstölésű pnty és harcsa roston sütve, ami szintén ínyenceknek való különlegesség. Mindannyian azzal az érzéssel távoztunk, hogy ide még feltétlenül vissza kell jönnünk!
Egy szegedi kirándulásról hazafelé álltunk meg ezen a helyen. Én halászlén és túros csuszát fogyasztottam, a párom tárkonyos ragú levest, rántott húst körettel, savanyúsággal. MINDEN remek, jóízű, az adag mennyisége megfelelő, a kiszolgálás udvarias, a hely tiszta, ízléses. Örültem, hogy itt álltunk meg, máskor is szívesen felkeresném ezt a helyet !
Egy kedves barátommal tértünk be ebbe a csárdában, mivel ő azon a vidéken él, én meg balatoni vagyok nagyon dícsérte az ottani halászlét hát kíváncsivá tett! ! Elösször is már az ahogy tálalták egy hal alakú tálban, szuper volt! Az adag úgy szintén! Az íze pedig fantasztikus én ilyen finoman elkészítve még nem ettem! Bátran ajánlom mindenkinek :)
A halászlé nagyon jó, nem sajnálják belőle a halat és a belsőséget sem, a kenyér is finom (pedig én általában nem eszem kenyeret, de itt nem bírom megállni), van kecsege, haltepertő, napi ajánlatban extrák. A halak egyébként nagyon jók, nem "érleltek", tökéletesen vannak irdalva, nem kell a fulladástól félni, látszik, hogy aki csinálja érti is.
Céltudatosan keresem a Halászcsárdákat, mivel feleségem imádja a halászlevet. Azt hiszem, hogy megtaláltuk a legjobbat! Az étterem összeszokott csapata gondoskodik a gyors kiszolgálásról, a szakács/szakácsok a kiváló ízekről. Igaz ez a helyi specialitásokra, a halételekre, de a szokványos ételek is nagy adagokban, szépen tálalva és magyaros ízekkel köszöntik a betérőt.
Halászlevet, rántott harcsát, túróscsuszát ettünk. Jóllakottan, csodás ízekkel a szánkban távoztunk. Az egyetlen negatívum a mosdók állapota, ami persze a vendégeket is minősíti. 5-ből 3 pontos, amiért kár! ! !
Átutazóban jártunk arra. Gondoltuk kipróbáljuk. De ha legközelebb arra járunk céltudatosan bemegyünk az tuti! Barátságos személyzet, óriás adag kaja, jó árak! És a cigány zenekar ami volt aznap este! Imádtam!! Nagyon tetszett! Köszönjük!
Szegedi Klinika után, hazafelé most először betértünk az Algyői Halászcsárdába, amit nem bántunk meg, finom ételek (halászlé- mellé jó erős zöld paprika, haltepertő finom, különleges salátával), gyors, kedves kiszolgálás. A pincérnő kedves, beszédes, segítőkész volt. A mosdó nagyon modern és tiszta volt.