Korábban már jártunk ott és nem voltunk - alapvetően az ételekkel - elégedettek. Ezért nem is terveztük, hogy ott fogunk meg állni. Mivel azonban a velünk lévő gyerekek hirtelen rájöttek, hogy mindjárt éhen halnak - és a hely pont útba esett - mégiscsak bementünk a vendéglőbe. Kellemesen csalódtunk. Minden megfelelő volt.
A csárda az Országos Kéktúra útvonalán fekszik, így túrázóknak tökéletes választás, mi is ezért tértünk be, de másnak is ajánlom. Semmi extrára nem kell számítani, de kellemes, családias csárda hangulat fogad, az ételek háziasak és bőségesek. A kiszolgálás kedves és gyors volt. Az étlap bőséges, minden leves kérhető csészében és tányérban is.
Mi palóclevest, Jókai bablevest és babgulyást fogyasztottuk, mindegyik ízletes és extra tartalmas volt, nem csalódtunk. Második fogás: gombapaprikás sztrapacskával (a köret igazából sima nokedli volt), vargányás tócsni, őzpörkölt vargányával és krokettel (itt a vargányát nem találtuk a pörköltben). Összességében a főételek is olyanok voltak, mint vártuk, az adagon és az ízeken itt sem találtunk kifogásolhatót. Ár-érték arányban is teljesen átlagos a hely, 4 főre a számla 22. 000 Ft volt (az ételek mellé limonádéval, desszert nélkül).
Hollókői kirándulás után, Budapestre menet már igencsak éhesek voltunk. Még Hollókő felé láttuk ezt a kedves kis éttermet az út szélén nagyon sok autóval. Visszafelé be is tértünk. Nagyon jó választás volt, a főpincér, aki lehet, hogy az üzlettulajdonos is nagyon kedves volt, viccelődött és jó humorú volt.
Már harmadszor tértünk be ide nógrádi barangolásunk idején. Mindig megfogott a hely egyszerűsége és a szlovákos vadételek, és különféle magyaros levesek széles és izletes választéka. A kiszolgálás gyors, barátságos és udvarias volt. Talán a mosdóra fordíthatnának nagyobb figyelmet. Ha erre járunk biztos, hogy be fogunk ismét térni ide.
. . . mert a kiszolgálás olyan, ahogy a nagykönyvben meg van írva. A parkolás kicsit nehézkes, főleg, ha tele van a parkoló. Belépve azonban kedves kis hely, ahol megáll az idő. Rögtön úgy éreztük, hogy itt a vendég a fontos: az asztal, amelyhez leültünk szűkösen, de elég lett volna 6 főnek, a felszolgáló rögtön jelezte, hogy nyugodtan foglaljuk el a nagyobb asztalt, hiszen szabad, semmi baj, hogy nem üljük körül.
Az ételek nem érkeztek meg gyorsan, de mi igazából nem siettünk sehová, az adagok bőségesek és számunkra ízletesek. A pálmát vitte - legalábbis nálunk - a Palócleves és a Sztrapacska, bár tudjuk nem ezek a "nevezetességei". Való igaz a mosdóra valóban fordíthatnának több figyelmet. . . DE összességében elégedetten és jóllakva távoztunk, ha legközelebb erre járunk biztos betérünk a Bableves csárdába!
Cserháti kirándulásunk során, a Tepke csúcsán figyeltünk fel az érdekes útjelző táblára: Bableves csárda. Igaz, hogy Mátraszőlős felé hagytuk el a hegyet, de úgy döntöttünk, hogy megkeressük ezt az Alsótoldi csárdát. Az erdő közepén lévő étterem a kéktúra vonalán található. Falusi, kellemes hangulat, kedves kiszolgálás.
Különböző bablevesek, palóc ételek,és vad fogások szerepelnek az étlapon. Mi a választott ételekkel maximálisan meg voltunk elégedve, nagyon finomak voltak. Ár-érték arányban megfelelő volt. Egy kellemes túra ízletes zárása. Mindenkinek ajánlom, mi biztosan visszatérünk.