Balatonfüred történelmi központjában, egy több mint 200 éves, felújított épületben, a méltán világhírű Anna-bálok helyszínén található a legmagasabb szintű szolgáltatásokat nyújtó négy csillagos Anna Grand Hotel Wine & Vital.
Csendes, nagy terekkel, külön terasszal rendelkező 1200 négyzetméteres wellness részleggel és a borászként ismert tulajdonos által biztosított gazdag borválasztékkal várja vendégeit; a Balaton-part, a híres Tagore sétánnyal, 100 méterre található a szállodától.
A szálloda lényegese többet nyújt, mint egy 5 csillago szálloda! különösen az éztermi szolgáltatásai lépik túl akategória elvárásait, mid választékban, mind minőségben, mind a személyzet vonatkozásában. Ezidáig ilyen minőséget , eleganciát és profizmust , csak külföldön tapasztaltam! Szerintem túlszárnyalja a S.
Hotel /Sárvár /szolgáltatásait! AHinátszálloda nagyon praktikus, szép és esztétikus berendezésű. Kényelmes, patika tisztaságú-egyszerűen gyönyörű! A fürdőszoba egy álom kategória! Hiányosságot egyedül a tájékoztató táblák hiánya okozott , a parkolástól , a velnesz megtalálásáig és a szállodákban szokásos tájékoztató füzet v könyv is jó lenne! A magam részéről hiányzott néhány magyar nyelvű Tv film- csatorna az esti szórakozáshoz!
Nem először járunk az Anna Grand Hotelben. Nagyon szeretjük! Az elhelyezkedèse, a felújított szálloda,a szobák fantasztikusak. Az ètterem ètelei nagyon finomak ès minden igènyt kielègítőek! A szemèlyzet kedvessège is figyelemremèltó! A wellnessben a víz hőmèrsèklete lehetne melegebb,nèha dideregtünk benne.
Ha egy negatívumot ki kellene emelnem,az a Hotel kávèzója lenne. (Egyèbkènt ezt már nem először tapasztaljuk) Az ott dolgozó szemèlyzet nem túl kedves. A beérkező ismerőseiket lelkendezve fogadták-amivel nem is lenne baj- majd hangosan mondták nekik,hogy kedvezmènyben rèszesülnek. Mi nagyon sokat vártunk 2 db sütemènyre ès 2 db üditőre,amièrt -nem kedvezmènyesen- 8165 ft-ot fizettünk. Ezután nem volt kedvünk beülni oda.
A szállás kiváló helyen van, az épület szép, az ételek az étterem rendben van, friss finom minden , széles a választék. A szállodában lévő személyzet kedves , segítőkész. A mi szobánk enyhén szólva is a tűrhető kategóriába tartozott. A szőnyegpadlón több helyen gusztustalan kitudja milyen eredetű foltok.
a fürdőszobában szinte minden már barkácsolt javított repedt tükör és wc kagyló stb. a szoba egyébként összességében tiszta , csak a végét járja, a stílusból megítélve vélhetően a 90es évek közepe-vége felé volt utoljára szoba felújítás. az ezóta eltelt idő látszik mindenen. A szobák állapotát tekintve a szobaárak irreálisan magasak . Az alábbiakban leírt szoba állapotokat leszámolva mindennel megvoltunk elégedve.
A jakuzzi, az élmény medence egyik része, az egyik infra szauna és az aroma kabin nem működött. Erről információ nem volt sem a hotel honlapján sem a hotelben a recepción, csak a helyszínen szembesültünk vele. A wellness részlegben a férfi mosdóban 1 angol wc működött és a teljes időtartam alatt erős vizelet szag volt.
Mi télen voltunk, Karácsony után, földszinti szobákat kaptunk: ott minden tökéletes volt, az ágy fantasztikusan kényelmes, a szobák melegek, tágasak, igaz - nem túl világosok, de napközben úgyse a szobában tartózkodtunk. A reggeli nagyon finom volt, télen sárgadinnyét nem sokszor látni szállodai reggelikben. A diós bejgli isteni volt.
Az étteremhez viszont csak a kerten keresztül lehetett eljutni, vagyis kabát kell, főleg ha fagy van. A wellness részleg jó volt, bár a vízsugarak elég gyengék, nincs gőzszauna, de van 2 infraszauna és igazi uszómedence.
Nagyon jól éreztük magunkat , a szilveszter remekül sikerült. Köszönet a remek kiszolgáló személyzetnek. A recepción , az étteremben , udvarias, kedves emberekkel találkoztunk. Segítőkész, pontos,precíz személyzet . A takarító személyzet úgyszintén udvarias, és segitőkész volt egész ottlétünk alatt.
A szilvesztert egy igazán jó csapat tette emlékezetessé, azon voltak hogy jól érezzük magunkat, egy csomó energiát fektettek a jó hangulat érdekében. Na és az ételek! Igazán nagyon finom, és rendkívül bőséges volt minden. Jól esett a wellness használat lehetősége kellemes volt a fürdő. Persze a felújítás több helyen is indokolt, de amint hallottuk a volt tulajdonostól , arra is sor fog kerülni. Jó lenne majd ismét egy pár napot tölteni a hotelben, akár a családdal együtt. Jó érzés töltött el bennünket, amikor a volt tulajdonos azt mondta, hogy a tulajdonos váltást követően is alkalmazásban maradnak a személyzet tagjai. Meg is érdemlik, hiszen egy jól működő összeszokott csapat ők , akik a vendégekért sokat tesznek.
Félpanziós ellátást választottam. A reggelivel is és a vacsorával is teljesen meg voltam elégedve. Széles volt a választék, és nagyon finoman főznek. Nekem nagyon ízlett. A szobával is meg voltam elégedve, a felszereltségével is. A wellness részleget is maximálisan kihasználtam.
Én jól éreztem magam, szívesen ajánlom másoknak is, főleg hogy a szállodától nincs messze a Balaton (vagy fordítva ) szép a környék. Kellemes pihenést kívánok az arra járóknak.
Kényelmes, tiszta szoba. Az 2 matracos ágy nem a kedvencünk, de ettől függetlenül kényelmes volt. Wellness részleg is rendben, kellemes meleg víz, elég sok férőhellyel. A Balaton közelsége nagyon tetszett, kellemes sétákat lehetett tervezni a parton. Az étteremben picit választékosabb ételekre is vágytunk volna, de ízben, minőségben rendben volt!
A szoba tiszta volt, jó volt a kilátás. A wellness részleg is tetszett, a szolgáltatások - szauna szeánsz, masszázs - kiválóak. A wellness részleg kapacitása, főleg masszázs tekintetében kicsi a helyhez képest, érdemes jó előre foglalni. Néhány apróságra illene odafigyelni: az eü.
papír utántöltése, illetve a vörösborok tárolása ( a ház bora oxidos volt, némi almasav is volt benne, de a vacsora mellé kért Syrah sem volt sokkal jobb…).
Gyönyörű épület, gyönyörű helyen, de nagyon lepukkant a szoba. Koszos szőnyeg, sérült mosdó, vízkő a padlón, klíma mellett beázás, az ágymatrac nagyon kemény volt. A wellnessben a medence alján kosz vagy penész hömpölyög, kipotyogott mozaik csempék. Az ételek finomak de unalmas választék. Személyzet kedves, udvarias.