Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

10 vidéki teaház, ahol egy forró ital társaságában vészelheted át a hűvös napokat

2023.02.20 | 6 perc

Mi sem lehet jobb program egy hűvös hétvégén, mint egy meleg tea, egy kellemes teaházban? Összegyűjtöttünk pár helyet, ahonnan szívesen kortyolgathatjuk forró italainkat a hidegebb időkben is.

 

Nagyi Kertje Teaház, Aszófő

Balaton talán mindannyiunk szíve csücske, ha tél van, ha nyár. A Tihanyi-félsziget mellett, Aszófő külterületén vár minket a Nagyi Kertje Teaház és Étterem, ahol a teázás új fogalmat nyer. Rengeteg fekete, fehér, vörös, gyógy- és zöld tea közül válogathatunk, ami mellé házias ínyencségeket is választhatunk.

Balatoni szállásajánlatok>>

10 vidéki teaház, ahol egy forró ital társaságában vészelheted át az őszi/téli hideget - Fotó: Nagyi Kertje Teaház (Aszófő)10 vidéki teaház, ahol egy forró ital társaságában vészelheted át az őszi/téli hideget - Fotó: Nagyi Kertje Teaház (Aszófő)

10 vidéki teaház, ahol egy forró ital társaságában vészelheted át az őszi/téli hideget - Fotó: Nagyi Kertje Teaház (Aszófő)10 vidéki teaház, ahol egy forró ital társaságában vészelheted át az őszi/téli hideget - Fotó: Nagyi Kertje Teaház (Aszófő)

 

 

Antique Cafe & Tea, Szeged

A nagy körút és a Petőfi sugárút találkozásától nem messze találjuk a régies hangulatú, ám barátságos Antique Cafe & Tea-t. Több kávéból választhatjuk ki, hogy a kávénk miből készüljön, aminél a baristák készségesen segítenek szakértelmükkel, így a teák mellett érdemes megkóstolni egy különleges kávét is. Az itallapon szerepel a klasszikus presszó, tejeskávé, capuccino és a cortado is.

Szegedi szállásajánlatok>>

10 vidéki teaház, ahol egy forró ital társaságában vészelheted át az őszi/téli hideget - Fotó: Antique Cafe & Tea (Szeged) (Aszófő)10 vidéki teaház, ahol egy forró ital társaságában vészelheted át az őszi/téli hideget - Fotó: Antique Cafe & Tea (Szeged) (Aszófő)

10 vidéki teaház, ahol egy forró ital társaságában vészelheted át az őszi/téli hideget - Fotó: Antique Cafe & Tea (Szeged) (Aszófő)10 vidéki teaház, ahol egy forró ital társaságában vészelheted át az őszi/téli hideget - Fotó: Antique Cafe & Tea (Szeged) (Aszófő)

 

 

Mandala Teaház, Győr

Győrben, a Sarkantyú köz 7 szám alatt találjuk a hangulatos Mandala Teaház és Kávézót. A hely teljesen más élményre helyezi a teázást, ahol befelé és kifelé egyaránt tudunk figyelni és megélni a pillanatot. Kellemes illatok és ízek, számtalan fekete, zöld, wellness és virágteák különlegességei várnak minket.

Astro Teaház, Győr

Győr belvárosától pár perc sétára találjuk az Astro Teaházat. Több, mint 60 féle tea, kávék, kávékülönlegességek, forró italok, forró csokik várnak minket egy exkluzív és igényesen kialakított kis helyiségben. Egy kellemes őszi séta után a belvárosban, kimondottan megnyugtató betérni egy kis pihenésre. Győri szállásajánlatok>>

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Legjobb vidéki éttermek, amikért érdemes átszelni az országot
Bár erősen főváros centrikus hazánk gasztronómiai élete, a vidék is büszkélkedhet igazi gyöngyszemekkel, hiszen egyre több különleges bisztrót és vendéglátóhelyet találunk az országot járva. Elhoztuk most a kedvenceket, melyek közül több díjat is nyert már, de néhány "újoncot" is bemutatunk - szigorúan profi séffel az élükön! A legjobb vidéki éttermekből és bisztrókból mutatunk most be tízet.

 

 

Kasléder Teaház és Kávézó, Sopron

Sopron utcájában, pontosan a Színház utca 7 szám alatt találjuk a hangulatos és széles kínálattal rendelkező Kasléder Teaház és Kávézót. Az otthonos épületben dallamos zene szól és kíséri végig a tea délutánunkat. Az idelátogatóknak könnyen a kedvenc helyévé varázsolja magát eszméletlen finom, házias süteményeivel és teáival.

Soproni szállásajánlatok>>

 

Gárdonyi Teaház, Lajosmizse

A Gárdonyi Teaház több, mint 20 éves tapasztalattal várja a lelkes teakedvelőket Lajosmizsén. Nagy hangsúlyt fektetnek rá, hogy a tea egy külön élménnyé forrja ki magát az emberekben és erősítse az itthoni teakultúrát. Gyümölcstea, fekete és zöld tea, valamint a rooibos teák egyedi ízei is a kínálatban szerepelnek.

Lajosmizsei szállásajánlatok>>

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
5 bakancslistás Kéktúra útvonal a Bujdosók lépcsőjétől a festői zempléni várakig
Szerencsére hazánkban nincs hiány gyönyörű helyekből, amiről rögtön megbizonyosodhattok, ha nekivágtok a méltán népszerű Országos Kéktúrának. Tartsatok velünk, mert ezúttal 5 csodás szakaszt hoztunk nektek a hétvégi kirándulásokhoz, amik mesés várakhoz, kilátókhoz és csodás helyekhez vezetnek!

 

 

Zöld Sárkány Teaház, Miskolc

A Zöld Sárkány Teaház lehetőséget ad arra, hogy itt igazán kiszakadj a mindennapi mókuskerékből és rohanásból. A kellemes zene és atmoszféra teljesen más érzetet nyújt, mint egy egyszerű teázás. A tea termő vidékek számos autentikus teáit kóstolhatod meg, amit profi módon készítenek el neked.

Miskolci szállásajánlatok>>

 

 

Luther Teaház, Nyíregyháza

Közel 100 féle tea vár minket Nyíregyháza eldugott kis utcájában, a Luther ház épületében. Belépve rögtön varázslatos hangulat fogad minket, ahol mindenki órákig szürcsölné a finomabbnál finomabb teákat. Az igazi kényelemről pedig a galérián található párnák és kényelmes kanapék gondoskodnak.

Nyíregyházi szállásajánlatok>>

 

Demmers Teahouse, Győr

Győrben, az Árkád bevásárlóközpontban találjuk a Demmers Teahouse üzletét. Az ide látogatók több, mint 200 féle tea közül választhatják ki a számukra legfinomabbat. Rengeteg gyümölcs, zöld, fekete és rooibs tea, de még gyógytea is szerepel a kínálatban. Az itt dolgozók készségesen segítenek eligazodni a teák rejtelmeiben.

Győri szállásajánlatok>>

 

Find Tea, Pécs

Pécsen a Jókai tér 7-es szám alatt, egy ajtó egyenesen vezet minket a legautentikusabb és legtermészetesebb teák földjére. A Find Tea egészen a keleti tea ízélményeket röpíti ide, amivel a keleti tea ivási kultúránkat is bővíthetjük. Rengeteg különlegesség közül választhatunk, a klasszikus “tejes teától” egészen a grapefruitos gyümölcsteákig.

Pécsi szállásajánlatok>>

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Országjárásaink, kirándulásaink közben számtalanszor futhatunk bele emlékhelyekbe, melyek valamilyen szomorú eseménynek állítanak emléket a színhelyre szándékosan vagy véletlenül érkezők előtt. Ha meglátogatjuk ezeket a helyeket, nem érezzük magunkat katasztrófa-turistáknak, ők a szenvedést, a füstölgő roncsokat keresik fényképezőgépeikkel, az emlékező viszont tiszteletből fejet hajt és a kegyeletét rója le.
A vadregényes Bükk-vidékre, a szelíd lankák alkotta Gödöllői-dombságra, és a Balaton északi, valamint déli partjára is ellátogattunk, hogy bemutassuk nektek Magyarország 5 ámulatba ejtő kilátóját. Szemléljétek meg az apró falvakat, a sejtelmes hegyvonulatokat, a kies völgyeket és a magyar tenger ékességeit madártávlatból!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.
Hazánk bájos vízesései, ahol a lélek is megtisztul
Erdők rejtekében bújnak meg Magyarország csodás vízesései, melyek minden kirándulást bearanyoznak, és különleges hangulatot kölcsönöznek a túrázásoknak. Kezdjétek az új évet egy szuper barangolással a természetben, és fedezzétek fel hazánk vízeséseit, ahol úgy érzitek majd, hogy még a lelketek is megtisztul.