Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

TOP5 hazai állatkert, ha hív a vadon szava…

A dzsungel mélyétől a forróságban úszó szavannákon át, az örök jég birodalmáig állati jó kalandokkal készültünk neked. Nincs más dolgod, mint velünk tartani és követni a vadon hívószavát a legjobb hazai állatkertekbe.

 

Dinó park és szavanna játszótér – Veszprémi Állatkert

A királynék városában fantasztikus állatkert bújik meg, melyben a Föld lenyűgöző élővilágát tekintheted meg. Találkozhatsz a harapós aligátorteknőssel, az örökmozgó gyűrűsfarkú makikkal vagy a ma már veszélyeztetett fajnak számító szibériai tigrissel is - többek között. Ráadásul a Veszprémi Állatkertben a gyerekek különleges dinó parkba csöppenhetnek, ahol hódolhatnak a régészkedés örömének, majd kitombolhatják magukat a szavanna park fergeteges játszóterén, ami 25 izgalmas játékelemmel bír!

Szállásajánlatok Veszprémben>>
Harapjatok valamit az egyik veszprémi étteremben>>

Különleges világba csöppen, aki ellátogat a veszprémi Dínó Parkba.Különleges világba csöppen, aki ellátogat a veszprémi Dínó Parkba.

 

 

Masírozó tengerimalacoktól a szuper „Zoo show”-ig – a győri Xantus János Állatkert

Nem véletlenül hívják Győrt a találkozások városának, hiszen itt ezer élmény vár rád! A győri Xantus János Állatkertben például bármikor összefuthatsz a hihetetlenül mókás vidrákkal, a légtornászokat lepipáló gibbonnal vagy Donával és Pippoval, a törpevízilovakkal. Utána szájtátva nézheted, ahogy naponta kétszer - menetrend szerint - elindul a tengerimalac vonat, ahol sok-sok kis rágcsáló masírozik az etető felé katonás rendben. Főszezonban pedig hétvégén és ünnepnapokon varázslatos „Zoo show” örvendezteti meg a közönséget, melynek zárásaként az állatokat is megsimogathatod.

Győri szálláshelyek>>
Éttermek Győrben>>

A győri állatkertben főszezonban Zoo Show-val is várnak mindenkit.A győri állatkertben főszezonban Zoo Show-val is várnak mindenkit.

 

 

7 kontinens élővilága egy helyen – Fővárosi Állat- és Növénykert

Budapest szívében, a Városligetben szélesre tárja kapuit előttetek a Fővárosi Állat- és Növénykert, mely több mint 8000 ezer izgalmas fajnak ad otthont. Utazd be egy helyen a 7 kontinens csodáit és nézd meg testközelből a tekintélyt parancsoló elefántokat, a vastagbőrű orrszarvúkat és a hórihorgas zsiráfokat is! Csodáld meg a Borjúfókák és pingvinek reggelijét, találkozz Zuluval, a szurikátával, majd a Ragadozók látványetetését is ejtsd útba!

Szállásajánlatok Budapesten>>
Budapesti étteremajánló>>

A budapesti állatkertben a legkisebb és a legnagyobb állatokkal is találkozhattok. A budapesti állatkertben a legkisebb és a legnagyobb állatokkal is találkozhattok.

 

 

Szárazföldi és vízi kalandok – Pécsi Állatkert és Akvárium-terrárium

Súlyos léptű puma, lustán ásító oroszlán és csíkos hátú borz is él a Pécsi Állatkertben, de az emlősökön túl természetesen madarakat, hüllőket és kétéltűeket is láthatsz. Ám nem csak szárazföldi kalandokban lesz részed, ha ide látogatsz, hanem a tengerek mélyére is betekinthetsz! Nézd meg a plankton bemutatót és a ficánkoló bohóchalakat is! A vízi részleg legnagyobb dobása pedig a 100.000 literes cápaakvárium lesz!

Pécsi szállásajánlataink>>
Ha megéheznél, nézd meg az éttermeket is>>

Emlősökkel, hüllőkkel, kétéltűekkel és madarakkal is találkozhattok a pécsi állatkertben.Emlősökkel, hüllőkkel, kétéltűekkel és madarakkal is találkozhattok a pécsi állatkertben.

 

 

Sokszínű látnivalók –  Miskolci Állatkert

A Bükki Nemzeti Park szomszédságában elhelyezkedő Miskolci Állatkert 5 kontinens élővilágát hozza el neked. A közel 120 faj megismerése mellett azonban párat meg is simogathatsz! Hazatérés előtt ne felejtsd el bejárni az itt található páratlan botanikai tanösvényt, melynek része egy 9 méteres magasles és egy 32 méter hosszú völgyhíd is! Ha nézelődés közben megéheznél, harapj valamit az állatkert Park Terasz Büféjében.

Miskolci szálláshelyekért kattints ide>>
Nézd meg a miskolci éttermeket>>

A miskolci állatkertben 5 kontinens élővilágával A miskolci állatkertben 5 kontinens élővilágával

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Nem szeretnéd otthon hagyni a négylábú családtagot, ha nyaralni indulsz? Teljesen megértjük, ezért összegyűjtöttük neked a legjobb kutyás strandokat, hogy önfeledten élvezhesd ki kedvenceddel a nyaralás perceit.
Egy finom éttermi vacsorát többféleképpen lehet még kellemesebbé tenni, például hangulatos élőzenével vagy kedves felszolgálókkal. Amitől mégis igazán tökéletes lesz, az a panoráma.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.
Hazánk bájos vízesései, ahol a lélek is megtisztul
Erdők rejtekében bújnak meg Magyarország csodás vízesései, melyek minden kirándulást bearanyoznak, és különleges hangulatot kölcsönöznek a túrázásoknak. Kezdjétek az új évet egy szuper barangolással a természetben, és fedezzétek fel hazánk vízeséseit, ahol úgy érzitek majd, hogy még a lelketek is megtisztul.
Top 10 olasz étterem Budapesten
2021.12.18 | 7 perc | Gasztronómia
Ha vérbeli olasz ízekre vágyunk, nem kell Rómáig vagy Nápolyig utaznunk ahhoz, hogy belekóstoljunk a dolce vita ízeibe, elég csak Budapest kedvelt, autentikus olasz éttermeimnek egyikébe ellátogatnunk. Mutatjuk is a kedvenc 10 olasz éttermünket!