Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

5 szüreti fesztivál, ahol nem marad üresen a poharad

Mielőtt elkezdenéd siratni a nyarat, gondolj arra, mennyi minden vár rád ősszel is! Itt van például a szüret, ami lazán lepipálhatja még a legmenőbb nyári programokat is. Mutatjuk, hova érdemes menned szeptemberben, íme!

 

Szüreti Napok, Tihany

Naná, hogy a Tihany-félsziget lakói és az arra kirándulók sem maradnak ki a szüreti mulatságokból! A szeptember 6-i hétvégén is remek zenés-kulturális különlegességekkel és gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket. A pénteki utcabállal kezdődő, vasárnap esti bállal záruló ingyenes rendezvényen bőségesen lesz program gyerekeknek, felnőtteknek, borivóknak és mustkedvelőknek is. Amit igazán élvezni fogsz, az a vasárnapi huszáros-csikós menet lesz, ami majd a tihanyi asszonykórussal és a rezesbandával együtt vonul végig a település utcáin.

A legjobb tihanyi szállásokat pedig ITT találod!Az ingyenes rendezvényen a család minden tagja talál programot magának.Az ingyenes rendezvényen a család minden tagja talál programot magának.

 

Szüreti Csirkepaprikás-főző Fesztivál, Bóly

Idén 21. alkalommal rendezik meg a már hagyományos Szüreti Csirkepaprikás-főző Fesztivált Bólyon. Te tudtad, hogy a jó szüreti csirkepaprikást a bólyiak hosszú lével és úgynevezett kanalas galuskával készítik? Ha nem, hát, most megtudod, sőt, akár meg is ízlelheted! Mert ott azt mondják, igazi szüret nincs is jó paprikás csirke nélkül. Ezt pedig lekísérheted egy jó kis bólyi szőlőlével, amiből akár otthonra is vásárolhatsz a helyszínen.

Bóly környéki szállásokat itt találsz>>A finom borok és a csirkepaprikás szerelmeseinek kötelező program.A finom borok és a csirkepaprikás szerelmeseinek kötelező program.

 

Badacsonyi Szüret, Badacsonytomaj

Szeretnéd tudni, hogyan készül a badacsonyi bor? Szívesen lennél részese az ország talán leghosszabb és legszínesebb szüreti felvonulásának? Akkor semmi kétség, hogy ott a helyed a Badacsonyi Szüreten szeptember 6-8-án! A borünnepen ezernyi finom falat, ízletes szőlőnedűk, no és sok-sok zene vár, neked csak a jókedved kell vinned. De azt még véletlenül se felejtsd otthon!

Badacsonyi szállásokért KATTINTS!Hamisítatlan badacsonyi borünnep finom falatokkal.Hamisítatlan badacsonyi borünnep finom falatokkal.

 

Soproni Szüreti Napok

Soproni borosgazdákkal együtt kortyolgathatod a szüret legfőbb italát a Soproni Szüreten. Az ugyancsak szeptember 6-án kezdődő ünnep hagyományosan a szüreti időszak kezdő eseménye és egyben a nyári turisztikai szezon búcsúztatása. A programok idei helyszíne ezúttal a Várkerület lesz, ahol az ízletes falatok és a jó borok mellett egymást érik majd a kulturális és zenei programok.

Hogy ne kelljen messzire menned borozás után, foglalj szállást Sopronban>>
Búcsúztasd a nyarat méltóképpen Sopronban.Búcsúztasd a nyarat méltóképpen Sopronban.

 

Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál, Gyöngyös

Idén szeptember 13-15-e lesz a gyöngyösi Fő téri Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál napja. Mindenképpen érdemes ellátogatnod a rendezvényre, ahol megkóstolhatod a mátrai borvidék illatos, könnyed borait a pavilonsoron, no és megannyi szórakoztató, kulturális és folklór programon vehetsz részt. Lesz itt minden, ami csak egy fesztiválról nem hiányozhat: kézműves kirakodóvásár, népi iparművészeti vásár, gulyásfőző verseny és sok-sok szőlő meg bor.

Gyöngyös környéki szállásainkat ITT találod.A borkóstoláson kívül lesz itt kézműves kirakodóvásár, népi iparművészeti vásár, gulyásfőző verseny is.A borkóstoláson kívül lesz itt kézműves kirakodóvásár, népi iparművészeti vásár, gulyásfőző verseny is.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Mit szólnál, ha a kiránduláson testközelből láthatnád kedvenc állataid, amiket akár meg is simogathatsz? Bármerre is indulsz Magyarországon, százával találkozhatsz állatsimogatókkal. Most 5 helyet közülük bemutatunk.
A világ tele van furcsábbnál furcsább dolgokkal, épületekkel, de hogy még a szállodákat is lehet cifrázni, az már tényleg minden képzeletet felülmúl. Ezúttal olyan hoteleket mutatunk, amelyeket egyszerűen nem hiszel el!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!
„Tüskevári Tündérkert” és Rákóczi pihenőhelye – sziget-túrák tavaszra
Ismered Magyarország legszebb szigeteit? Tudod, hová indulj, ha természetközeli, vízparti sétára vágysz? Kerekedj fel velünk, mert különleges sziget-túránkon a „tüskevári Tündérkertet” és Rákóczi pihenőhelyét is útba ejtjük!
7 káprázatos kastélyszálló, amit legalább egyszer ki kell próbálni
A gazdag múlt és a modern kényelem találkozik egy felejthetetlen élmény jegyében azokban a varázslatos kastélyszállókban Magyarországon, ahol a szolgáltatások magasabb szintre emelik a pihenésedet. Hódolj az elegáns enteriőröknek, élvezd a harmonikus szobákat, és fedezd fel a tágas kertek szépségét! Legyen szó romantikus hétvégéről, családi vakációról vagy baráti kiruccanásról – érdemes magatok mögött hagyni a megszokott helyeket, és elmerülni a kastélyok elbűvölő világában.
Meseösvények Magyarországon - 5 varázslatos hely az országban gyerekeknek
Minden szülő számára fontos, hogy gyermekével megismertesse a természeti értékeket már egészen kicsi kortól. A meseösvények azt a célt szolgálják, hogy interaktív, játékos módon mutassák be egy adott terület állat- és növényvilágát úgy, hogy az mind a gyerekek, mind a felnőttek számára is szórakoztató legyen. Íme néhány szuper meseösvény, ahová mindenképp érdemes idén nyáron ellátogatni!