Balatongyörök község a Balaton északi partjának nyugati részén található, a Keszthelyi-hegység tövében, Tapolca városának közelében. A település klasszicista stílusú római katolikus temploma előtt egy 1848-as kőkereszt áll őrt. A község keleti szélén elhelyezkedő, Szigligeti-öbölre néző Szépkilátó az innen a látogatók elé táruló csodás panorámáról kapta a nevét.
Az aljában eredő Római-forrás egykor az 1940-es évek során feltárt kis római fürdőt látta el vízzel. Balatongyörök szőlőhegyén, a Bece-hegyen régi présházak láthatók. Balaton-felvidéki Nemzeti Park a Balatongyörök és Balatonederics között több rövidebb és hosszabb körútból álló tanösvénnyel várja a kirándulókat. A városban májustól késő őszig számos rendezvény várja az üdülővendégeket, turistákat, érdeklődőket. A környéken rendszeresek a júliusban kezdődő és még kora ősszel is tartó borhetek, szüreti mulatságok, borfesztiválok.
A település alig több mint 1000 fős, 2 db kis vegyesboltot fedeztünk fel, illetve zöldséges, dohánybolt, éttermek, fagyizó található. Keszthely autóval 10 perc, ahol viszont több szupermarket is van. A szállás csendes rendezett utcában, 900 méterre a vízparttól helyezkedik el. A ház szó szerint...
Az étterem bejáratánál öles betűk hirdetik, hogy "NYITVA". Ezzel szemben 2026.05.07.-én, csütörtökön 17 óra 20-kor sehol-senki fogadott. Azért oda mentem, mert többéves tapasztalatom alapján kiváló a környezet, a konyha és a kiszolgálás is. Bakker!
2026.05.07.-én próbáltam az egyébként egész évben nyitva tartó étteremben megvacsorázni. A kifüggesztett nyitvatartási idő 20 óra, ezzel szemben 17 óra 30 perckor közölték velünk, hogy éppen most zártak be. Soha a büdös életbe nem megyek ide.