Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

7 bakancslistás csodahely - Magyarország rejtett természeti kincsei és kirándulóhelyei

Hazánk természeti kincseit hosszasan sorolhatnánk, hiszen Magyarország annyi eldugott, különleges kirándulóhellyel rendelkezik, hogy egész évben, minden nap másikat nézhetnénk meg. Mi most hetet mutatunk neked az ország legszebb természeti csodái közül.

 

Csárda-hegyi őskarszt, Úrkút

A Bakony rengeteg izgalmas felfedeznivalót rejt magában, de ezek közül is kiemelkedik a Csárda-hegyi őskarszt, mely egy többmillió éves geológiai formáció. Úrkút leginkább a túrázás kedvelőinek lehet ismerős, ugyanis a település a Kéktúra egyik népszerű állomása. Itt bújik meg a már említett őskarszt, mely meleg időben kifejezetten csábító; a töbrök alján kellemesen hűvös idő van, ami jól fog esni az odáig vezető tanösvény bejárása után.

Szállásajánlatok a környéken>>

Magyarország rejtett természeti kincsei és kirándulóhelyei - Csárda-hegyi őskarsztMagyarország rejtett természeti kincsei és kirándulóhelyei - Csárda-hegyi őskarsztFeneketlen-tó, Mezőhegyes

A Battonya és Mezőhegyes között fekvő Feneketlen-tó kialakulása az emberi beavatkozás eredménye, és még csak nem is tudatosan: az állóvíz egy gázkitörés során keletkezett. A kutatófúrás során történt balesetben szerencsére senki sem sérült meg, viszont egy olyan nagy kráter keletkezett, amit utána a felszín alatti vizek megtöltöttek. Bár a tó mindössze 50 méter széles és 10 méter mély, mégis izgalmas belegondolni létrejöttének történetébe.

Szállásajánlatok a környéken>>

Magyarország rejtett természeti kincsei és kirándulóhelyei - Feneketlen-tóMagyarország rejtett természeti kincsei és kirándulóhelyei - Feneketlen-tó

 

 

 

Aggteleki cseppkőbarlang, Aggtelek

Hivatalos nevén Baradla-barlang, de mindenki aggtelei cseppkőbarlangként ismeri – ez hazánk egyik legismertebb természeti látványossága, melynek kialakulása 230 millió évvel ezelőtt vette kezdetét. A barlang abszolút rászolgál arra, hogy az UNESCO világörökség része legyen; a föld alatti rendszerekben változatos formájú és színű képződményeket láthatunk, melyek kialakulási ideje emberi mértékkel felfoghatatlanul sok. Kiépített járatokon is megismerkedhetünk ezzel a geológiai csodával, de a bátrabbak egy fejlámpás, kúszó-mászó felfedezőutat is választhatnak, melyen egy szakképzett barlangász lesz az idegenvezető.

Szállásajánlatok Aggteleken és környékén>>

Magyarország rejtett természeti kincsei és kirándulóhelyei - Aggteleki cseppkőbarlangMagyarország rejtett természeti kincsei és kirándulóhelyei - Aggteleki cseppkőbarlang

 

 

Hubertlaki-tó, Ugod

A Magas-Bakony rejtekében fekszik a Hubertlaki-tó, amit a helyiek csak bakonyi Gyilkos-tónak neveznek. Becenevét onnan kapta, hogy nagyon hasonlít „testvérére”, az erdélyi Gyilkos-tóra, hiszen mindkét esetben a vízből kiálló facsonkok törik meg a felszín nyugalmát. Az eredetileg vaditatónak készült tavacska körül teljes a nyugalom és a csend, és egy olyan jellegzetes hangulat öleli körül az embert, ami miatt mindenképpen érdemes megtenni az ideáig vezető túrát az erdőn keresztül.

Szállásajánlatok a környéken>>

Magyarország rejtett természeti kincsei és kirándulóhelyei - Hubertlaki-tóMagyarország rejtett természeti kincsei és kirándulóhelyei - Hubertlaki-tó

 

 

Vasas-szakadék, Szentendre

A Visegrádi-hegység rejtett kincse a Vasas-szakadék, melyet a Lajos-forrás és a Kő-hegy között, a Cseresznye-hegy északi végén találunk. A vulkáni kőzeteket hatalmas erők törték ketté, és nekünk az a szerencse jutott, hogy saját szemünkkel gyönyörködhetünk az így kialakult képződményben. Úgy sétálhatunk a mintegy 250 méter hosszú repedésben, hogy gigantikus sziklafal és óriási fák vesznek körül, miközben madarak repkednek a fejünk felett.

Szállásajánlatok Szentendrén és környékén>>

Magyarország rejtett természeti kincsei és kirándulóhelyei - Vasas-szakadékMagyarország rejtett természeti kincsei és kirándulóhelyei - Vasas-szakadék

 

 

Gerence-patak, Bakonybél

A Bakonyban lévő Marcal egyik leghosszabb mellékvízfolyása a Gerence-patak, melynek mentén a láprétek izgalmas élővilágnak adnak otthont. A víz a felé nőtt fák árnyékában kavarog az erdő mélyén, és a partján sétálva könnyedén érezhetjük úgy, hogy egy mesébe csöppentünk. A nyár végi, ősz eleji időszakban még szebb látványt nyújt a környék, úgyhogy mindenképpen érdemes betervezni egy kirándulást errefelé.

Szállásajánlatok Bakonybélben és környékén>>

Magyarország rejtett természeti kincsei és kirándulóhelyei - Gerence-patakMagyarország rejtett természeti kincsei és kirándulóhelyei - Gerence-patak

 

 

Dömörkapui vízesés, Szentendre

Bár Magyarország nem egy kifejezett „vízesés-nagyhatalom”, szerencsére azért nekünk sem kell szégyenkeznünk. Jó példa erre a dömörkapui vízesés, melyet nem mérete, hanem a környezete tesz különlegessé. A Szentendre közelében található zuhataghoz eljuthatunk sétálva, de akár biciklivel is. Így vagy úgy, ez a látványosság remek családi program lehet egy szeptemberi hétvégén.

Szállásajánlatok Szentendrén és környékén>>

Magyarország rejtett természeti kincsei és kirándulóhelyei - Dömörkapui vízesésMagyarország rejtett természeti kincsei és kirándulóhelyei - Dömörkapui vízesés

 

 

10+2 legszebb természeti látnivaló Magyarországon - Mars-expedíció, Holdra lépés és rejtőzködő csodák a természetben
Sétáljatok vörös lankákon, másszatok fel a szélfútta fennsíkokra, utazzatok vissza a múltba, mert ezúttal a természetben lapuló, 12 különleges kincs nyomába eredünk. Magyarország legszebb természeti kincsei és látnivalói közül muatunk most párat.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Következzen 5 olyan romantikus szálláshely, ahol a lehető legszebb környezetben tölthettek el néhány napot, miközben csak egymással kell foglalkoznotok.
A magyar történelem szerelmeseinek kötelező úti cél Ópusztaszer, ahol a látnivalók által betekintést nyerhetünk az elmúlt évszázadok eseményeibe, megismerhetjük, milyen körülmények között éltek őseink, hol laktak, és milyen volt a vidéki élet. Lenyűgöző kirándulás a múltban, amit a kicsik és a nagyok is élvezni fognak!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Bakancslistás kastély a Mátrában - Interjú Szélessy Andrással, a Kastélyhotel Sasvár igazgatójával
2022.08.16 | 11 perc | Szállások | Legnépszerűbb
Egy kastély, ahová egyszer mindenki el szeretne jutni. A Mátra szívében álló Kastélyhotel Sasvár nem csak szépsége és története miatt izgalmas bakancslistás szálloda, de szolgáltatásai tekintetében is egyedülálló. A szálloda igazgatójával, Szélessy Andrással beszélgettünk.
10 különleges kilátó Magyarországon, amit megéri felkeresni
Hazánk legkülönlegesebb kilátói közül megismerhetitek több között a 150 méteres magasságban lebegő Ballon-kilátót, az 1000 méteres magasságban épült körpanorámás TV-tornyot, de azt a kilátópontot is, ami egyszerre két ország területén fekszik.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
5 vadregényes Kéktúra útvonal a legszebb helyszínekkel – szurdokvölgyektől a kilátóteraszokig
Sárkány lakta barlang, mesebeli szurdokvölgy, valamint figyelemre méltó panorámák szegélyezik Magyarország talán legismertebb és egyik legkedveltebb turistaútját, az Országos Kéktúrát. Nézzétek meg, nekünk melyik az 5 kedvenc szakaszunk!
Belföldi nyaralás vidéken - TOP5 szálloda festői zöldövezetben
Ha unjátok a Balatont és a mindig nyüzsgő fürdővárosokat, és szívesebben töltenétek nyáron is néhány napot csendes, nyugodt környezetben és festő zöldövezetben, akkor jó helyen jártok. Íme 5 wellness hotel vidéken a felhőtlen nyaralásért!