Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

„A többlábon állás ad stabilitást” - Interjú Gere Andreával

2022.10.28 | 9 perc

Gere Andreával beszélgettünk múltról és jelenről, arról, hogyan lehet tervezni a jelenben, mit tanít a múlt, mit jelent erős márkát építeni, és hogyan működtethetők a női energiák egy borász családban.

Szerző: Kovács Nóra

 

Visszatekintve az elmúlt időszakra, hogyan érzed, mik voltak azok a pillanatok, amik meghatározták az életeteket?

2020 márciusában a derült égből érkezett a hír, hogy a szállodát be kell zárnunk, és 50 alkalmazottunk életéről kell döntenünk. Édesapám, aki már sokat látott, még ő is tanácstalanul állt a helyzet előtt, de tudtuk, hogy valahogyan át fogjuk vészelni ezt az időszakot. Mivel pár hétig a borrendelések is leálltak, ezért nem csak a szálloda, de a borászat élete is bizonytalanná vált. Tudtuk, hogy mindenhol nagyon értékes emberek dolgoznak, akikért felelősséggel tartozunk, nem szerettünk volna senkit sem elveszíteni. Ezért úgy döntöttünk, hogy átszervezzük a szállodai munkaköröket. Volt, aki a szőlőbe ment, más a borászatban segített be. Mint egy nagy család, úgy fogtunk össze, és ez jó is volt: sokkal szorosabb kapcsolat alakult ki köztünk. Másfelől a kollégák ily módon beleláthattak más feladatkörökbe is, ami csapatépítésnek sem volt utolsó. Ez az időszak lehetőséget adott arra is – pályázati források segítségével – hogy felújítsunk a szállodai szobákat, hogy a kertet rendbe hozzuk. De igazán akkor voltunk boldogok, amikor újra kinyithattunk.

Gere AndreaGere Andrea

 

 

Hogyan látod a jelenlegi helyzetet?

Óriási kihívás elé néz a turisztikai szektor, az új energiaárak nagyban befolyásolják majd a szállodák működését. Azok az egységek, amelyek wellnessrészleggel rendelkeznek, még nagyobb gondban vannak, hiszen ott folyamatosan biztosítani kell a megfelelő hőmérsékletet, akár van vendég, akár nincs. Mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy évekkel ezelőtt átálltunk vegyes fűtésre, geotermikus energiát is alkalmazunk, venyigével fűtünk, napkollektorokat telepítettünk, de mindez nem elegendő a teljes energiai függetlenséghez. Abban bízunk, hogy lesz majd némi kormányzati támogatás a szektornak, mert az áremelkedést nem lehet végérvényesen a vendégre hárítani. A szektor ellehetetlenítése pedig végképp nem lehet cél. A működéseteknek egyik erőssége, hogy több lábon álltok. A borászat és a szálloda mellett erős támaszt jelent a Mandula Étterem és Borbár, és természetesen a Gere étrendkiegészítők és a kozmetikumok értékesítésével is számolni tudtok.

"Talán a legnagyobb erősségünk, hogy egy erős, megbízható brandet sikerült felépítenünk az elmúlt évtizedek során, így a GERE név garancia arra, hogy a magas minőséget nyújtunk. Stabilitást ad a működésünknek a többlábon állás, ami a legnehezebb pillanatokban is biztonságérzetet nyújt."

 

Hogyan tovább?

Szinte minden halad a maga rendjén, úgy, ahogyan eddig is tettük. Várjuk a vendégeket a borkóstolókra, pincelátogatásokra, nemrég vettünk részt a Villányi Vörösbor Fesztiválon, de már tervezzük a Márton napi újbor vacsorákat is. Hogy ne csak egy hétvégére korlátozódjanak a Márton napi vigalmak, ezért mi egész novemberben degusztációs menüvel várjuk a hozzánk érkezőket. A szombati vacsora alatt 6 fogást kínálunk, mellé jó vörösborokat. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a libáink a saját majorságunkon nevelkedtek, így garantálni tudjuk a jó minőséget, a finom ízeket.

Mandula Étterem és BorbárMandula Étterem és Borbár

 

 

Új séf került a konyha élére. Mit tudhatunk Molnár Lászlóról?

Laci régóta itt dolgozik, mint séf helyettes tevékenykedett korábbi séfünk, Molnár Peti mellett. Hamar felvette a ritmust, kreatívan oldja meg a rá váró feladatokat. A napokban kóstoltuk le az új menüsort, ami az őszi-téli idényhez illően húsokban bővelkedik. Valójában ez a mi idényünk, amikor a vadak, a vörös húsok mellé végre kínálhatjuk a testesebb vörösöket, egy Kopárt, egy Franc-t. De azok számára is tartogat az étlap meglepetést, akik húsmentesen étkeznek, vagy épp a könnyedebb falatokra vágynak. És nem titok, a desszert kínálatunk tartogat némi meglepetést.

A Márton nap jegyében egész novemberben degusztációs menüvel várják a vendégeket a Mandula Étterem és Borbárban.A Márton nap jegyében egész novemberben degusztációs menüvel várják a vendégeket a Mandula Étterem és Borbárban.

 

 

Ha már szóba került a bor: neked mit jelent azon túl, hogy ebben a világban nőttél fel?

Igen, az egész gyerekkorom erről szólt, de ez sosem volt kényszer, sokkal inkább szerelem. Rengeteget kaptam tőle, csodálatos barátokat, élményeket. Amikor a pandémia idején el kellett gondolkodnunk azon, hogy mit tegyünk a legrosszabb forgatókönyv esetén, akkor arra ébredtem rá, hogy ha bármelyik egységünktől meg kellene válnunk, akkor a szívem szakadna meg. Már az a tény, hogy hónapokig zárva volt a szálloda, borzasztó érzés volt, hiszen itt mindent mi hoztunk létre. Hogyan lehetne elengedni?

 

Nem titok, hogy ebbe a férfias szakmába képes vagy belecsempészni a nőiességet, a finomságot. Egyfelől a GERE szőlőmagolaj és őrlemények megalkotásával, másfelől a GERE kozmetikumok piacra dobásával.

A GERE szőlőmagolaj és őrlemény egy nagyon is kézenfekvő megoldás volt, már csak azért is, mert adva volt a szőlőmag, amivel érdemes volt kezdeni valamit. De emellett az egészségünkre gyakorolt hatása is nagyon fontos volt számunkra. Óriási munka áll amögött, hogy ezek a termékek ma nemzetközileg elismertek, szeretettek és keresettek lettek. Kezdve azzal, hogy rengeteg fejlesztést igényelt, hogy elérjük a megfelelő minőséget, és megalkossuk azt a termékcsaládot, amit eredetileg megálmodtunk. Másfelől egy teljesen új piacra léptünk, aminek a működését menet közben sajátítottuk el. Az újabb feladatot a kozmetikai piac megismerése jelentette, ahol szembe kellett néznünk az erős konkurenciával és azzal a ténnyel, hogy hosszabb időt vesz igénybe a személyes üzenet ismertté tétele, mint gondoltuk. De a kihívások sosem riasztottak el.

 

Andrea Gere Skin CareAndrea Gere Skin Care

 

Milyen új élményeket hozott számodra az Andrea Gere Skin Care márka megalkotása?

Nagyon jó érzés volt ebben a minőségben kipróbálnom magamat. Egy új világ nyílt meg előttem, sminkmesterekkel, szépség mentorokkal ismerkedtem meg, beleláttam egy teljesen új szektorban és üzletasszonyként is kiteljesedhettem. Mindig is közel állt hozzám a nőies gondolkodás, az esztétikum, a finomság. Ezeket nem csak a kozmetikai termékeimben szeretném nyilvánvalóvá tenni, de a borok esetében is erre törekszünk. Szerencsére Édesapám is teljes mértékben tud azonosulni ezzel az elegáns, kifinomult stílussal.

 

Miben mutatkozik meg mindez?

A ’90-es évekre jellemző karakteres borok helyett ma már egy kifinomultabb vonal figyelhető meg a borainkban. A finomhangolás talán a legfontosabb momentum, a részletek, az esztétikum, a gondosság, az emberi kéz nyoma mindenhol jelen van. Fontos, hogy milyen a hordó, milyen a donga, milyenek a bor párosítások. Nincs is annál szebb, mint amikor semmi sem túlzó, hanem minden a helyén van. Számomra az a jó bor, amit a szád minden szegletében érzel. Tökéletes az, amikor az íz kitölti a szádat, és részletgazdagság, harmónia figyelhető meg minden cseppjében. Ehhez kell a női energia.

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Barangold be Villány pincéit, dűlőit, túrázz és pihenj!
Villányt talán nem is kell bemutatnunk, lévén az egyik legismertebb és leglátogatottabb borvidékünk. Ha nem csak borkóstolásra érkezünk a térségbe, akkor is tartogat olyan látnivalókat, amiket érdemes akár egy háromnapos pihenésbe beiktatni.

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
5 wellness szállodát hoztunk a hűvösebb napokra. Stresszmentes pihenésről ábrándoztok, ahol végre lelassulhattok és kiélvezhetitek a tengernyi élményt, ami körülvesz? Akkor ne hezitáljatok tovább, mert épp itt az ideje egy őszi kikapcsolódásnak! Van is 5 szuper, négycsillagos szálláshely tippünk, ahol a wellnessre, a szobákra és az ízekre sem lesz panasz!
Az OOTON nem hisz az önfeláldozásban: szerintük az egészség- és környezetbarát vegán ételek érdekében nem kell lemondanunk az ízekről, színekről, izgalmakról, és akár egy pohár prosecco elfogyasztásáról. Az új koncepció célja, hogy a növényi alapú étkezés kipróbálására inspiráljon - a testünk, a környezetünk és az állatok jólléte érdekében.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Pécsen megtaláltam a helyem - interjú Kurucz Attilával, a Morzsa séfjével
2022.04.28 | 5 perc | Gasztronómia
Kurucz Attila neve sokaknak ismerősen csenghet. Találkozhattatok vele a Laci! Konyha!, és az innio éttermekben is, mára pedig Pécs és az ország egyik legjobb bisztrójának a konyháját vezeti, és egyben társtulajdonosa is. Kurucz Attilával, a Morzsa séfjével beszélgettünk.
Interjú: a Bárka Étterem és a La Casa Ristorante séfjével, Fűri Tomival beszélgettünk
2022.06.01 | 11 perc | Gasztronómia
Csongrádon a Bárka, Szentesen a La Casa konyhájában készülnek Fűri Tamás kedvenc ételei. Mint mondja, 365 napot az éttermeire áldoz, de terveiben ennél több szerepel. A népszerű séffel múltról és jövőről is beszélgettünk.
Farkas Richárd a Pajta után a BDPST Group kreatív séfjeként folytatja
2023.04.06 | 4 perc | Gasztronómia | Események
Farkas Richárd, március 1-jétől a BDPST Group gasztronómiai egységeit összefogó F&B divíziót erősíti. Korábban közel hat évet töltött az Őrségben a Pajta étterem séfjeként, számos elismerést kapott nem csak a vendégektől, de a szakmától is. A BDPST Group kreatív séfjeként feladatai közé tartozik a cégcsoport éttermi koncepcióinak fejlesztése, a hazai, termelői, minőségi alapanyagok felkutatása.
Kipróbáltuk: Eger megér egy misét – Macok Bisztró és barátai
2022.06.30 | 6 perc | Gasztronómia
Egy esküvőre voltam hivatalos Egerbe, és ha már arra jártam, akkor beiktattam egy plusz 1,5 napos gasztro túrát is. Kipróbáltam egy vacsora erejéig a Macok Bisztrót.
Fedezd fel Magyarországot miniben - Mini Magyarország Szarvas - interjú
A szarvasi Mini Magyarország nem csupán egy makettpark, de olyan élménypark, amely garantáltan maradandó emlékeket kínál. Mivel a Makettpark folyamatosan fejlődik, így a Mini Magyarországba időről-időre mindenkinek érdemes visszatérnie, hogy felfedezze az újdonságokat, újabb területeket barangolhasson be miniben. Klemann Tímeával, a Mini Magyarország vezetőjével beszélgettünk.
Gyakran ismételt kérdések - mit tudhatsz meg ebből a cikkből?
Mi ad stabilitást a vállalkozás működéséhez a nehéz időkben?
A több lábon állás és a jól ismert Gere brand ad stabilitást: borászat és szálloda mellett a Mandula Étterem és Borbár, valamint a Gere étrendkiegészítők és kozmetikumok értékesítése is erős alapot ad. A vállalkozás a minőségre épülő, erős márkában bízva képes a nehezebb időszakokon átvinni a működését.
Hogyan reagáltatok a 2020 márciusi válságra és mit tanultok ebből az időszakból?
A bezárás idején 50 alkalmazott sorsáról kellett dönteni. A megoldás az volt, hogy a szállodai munkaköröket átszerveztétek: voltak, akik a szőlőbe mentek, mások a borászatban segítettek. Egy nagycsaládként összefogva erősödött a csapat, és pályázati forrásokkal felújítottátok a szállodát és a kertet.
Milyen lépéseket tettek az energia- és költséghatékonyság növelésére, hogy a vendégek terhei ne nőljenek túlzottan?
Geotermikus energiára, vegyes fűtésre, venyigére és napkollektorokra támaszkodtok, de ez önmagában nem ad teljes energiafüggetlenséget. A költségek elosztása érdekében a kormányzati támogatásokra is számítotok, és nem a vendégre terhelitek a drágulást.
Hogyan mutatkozik meg a női energia az üzletben és a termékekben?
A női energia a finomhangolásban, esztétikában és részletekben nyilvánul meg: a boroknál a kifinomultság és harmónia, a kozmetikai vonalon a GERE Skin Care és a szőlőmagolaj-őrlények fejlesztése is ezt a stílust tükrözi. Emellett a családi vállalkozásban a gondoskodó, minőségközpontú szemlélet erőteljesen jelen van.
Mik a legfontosabb újdonságok és terveik a közeljövőben?
Új séf, Molnár László, a konyha élére állt, és megújult őszi-téli menü segíti a szezonális kínálatot: vadak, vörös húsok, illetve húsmentes opciók is szerepelnek. A borok között testesebb vörösök, például Kopár és Franc kerülnek a fókuszba. Emellett az Andrea Gere Skin Care kozmetikai termékek bevezetése és a szőlőmagolaj-őrlemények továbbfejlesztése is fontos. Novemberben degusztációs menü és Márton napi újbor vacsorák is várják a vendégeket.
Legnépszerűbb cikkek
Érdekes cikkeink
Nyerj wellness hétvégét!
Wellness Hotel Szindbád
A nyeremény értéke:
87600 Ft