Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Barangold be Villány pincéit, dűlőit, túrázz és pihenj!

Villányt talán nem is kell bemutatnunk, lévén az egyik legismertebb és leglátogatottabb borvidékünk. Ha nem csak borkóstolásra érkezünk a térségbe, akkor is tartogat olyan látnivalókat, amiket érdemes akár egy háromnapos pihenésbe beiktatni.

 

Baranya megye csodálatos természeti értékei már önmagában is megérnek egy nagyobb túrázást, de ha összekapcsoljuk a kellemest a hasznossal, akkor valóban egy nagyon tartalmas és programokban bővelkedő pihenésre tehetünk szert. Ne csak Villányban gondolkodjunk, hanem látogassunk el a környékre is, akár Mohács, akár Siklós csupán néhány kilométerre található innen, sőt, Harkány sincs messze, ahol kényelmesen rápihenhetünk boros élményeinkre.

Látnivalók VillánybanLátnivalók Villányban

 

Azért lássuk be, Villány mégiscsak az egyik legkedveltebb borvidékünk

Villányban a dűlőtúrák, a pincelátogatások, a borkóstolók egymásnak adják a kilincset. A borvidék a maga 2100 hektáron elterülő szőlőültetvényeivel csodálatos látványt nyújt minden évszakban, tavasztól őszig azonban bővelkedik élményekben.

A Villánykövesdi Műemléki Pincesor ez egyik legszebb fotópont, 57 színes pincéivel visszaadják azt az egyedi hangulatot, amit a vidék annyira szépen prezentál. Itt nem kell sietni, hanem komótosan akár több napot rászánva érdemes kiválasztani azokat a pincéket, ahol szeretnénk a térség legjobbjait megkóstolni.

Szállástipp! A közvetlenül a kiváló borozóból megközelíthető Blum Vendégház & Pince igazán felejthetetlenné teszi a borvidéki pihenést mediterrán udvarával és gazdag borválasztékával. Tovább a villányi szállás ajánlataihoz>>

Látnivalók Villányban - Villánykövesdi PincesorLátnivalók Villányban - Villánykövesdi Pincesor

 

 

Nem is az a cél, hogy minél többet igyunk, hanem, hogy megéljük a helyiek vendégszeretetét

Szánjunk időt a történetek meghallgatására,  ismerjük meg a borvidék nagyjait, borkülönlegességeit, kóstoljunk finomakat a helyi ételekből, harapjunk jókat, és persze élvezzük az itt töltött időt. Ha szeretnénk a borkészítés, a szőlőtermesztés történetében is megmerítkezni, akkor a Villányi Bormúzeum látványos kiállításán keresztül erre alkalmunk nyílik. Az archív fotók mellett eredeti eszközökkel és munkagépekkel ismerkedhetünk, és egy kicsit beleláthatunk a borászok rejtélyes világába.

Szállástipp! A környék egyik legújabb szállodája a Vitis Hotel, ahol finn- és infra szauna, merülőkád, relax szoba, kényeztető masszázsok és kültéri dézsafürdő garantálja a vendégek pihenését. Tovább a villányi szállás ajánlataihoz>>

 

Turisztikai szempontból is tartogat meglepetéseket a környék

Az egyik leglátogatottabb pontja a Templom-hegy, melynek paleontológiai jelentősége miatt védettséget élvez, a hegy tetejére vezető egyórás gyalogút az Ammonitesz ösvényen keresztül vezet, lehetőséget ad a helyi állat és növényvilág megismerésére is.

Ha szeretnénk egyszerre túrázni és borozni is, akkor a dűlőtúrák lesz a megfelelő választás számunkra. A Sauska pincészettől egy gyalogosan is kényelmesen végig járható út halad a szőlők között, de a kalandra éhezőknek traktoros és kisbuszos túrákat is szerveznek, melyek a gyönyörű, panorámás Konkoly-,Kopár- és Ördögárok-dűlőkre visznek fel. A Vylyan Fekete-hegy tetején található teraszától egy 4 és félórás sétaút vezet Palkonyára, menet közben fából faragott táblák segítenek a tájékozódásban.

A Gere Pincészet is szervez a dűlőire túrákat, előre jelzett időpontban érdemes csatlakozni ehhez a remek programhoz, hiszen a dűlők között piknikezni, bort kóstolni örök emlék lesz.

Szállástipp! A pincészettől 7 perc autóúta található a Hotel Cabernet, mely egy régi nemesi kúria felújításából született. A három soros, műemléki védelem alatt álló Pincesor lábánál található szállás vendége ráadásul csodás, a Fekete-hegyre nyíló kilátásban gyönyörködhetnek. Tovább a villánykövesdi szállás ajánlataihoz>>

Látnivalók Villányban - ÖrdögárokLátnivalók Villányban - Ördögárok

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Dél-Dunántúli barangolások a Ferde-vízeséstől a kalandos Siklósi várig
Mesebeli titkok nyomába eredtünk a Dél-Dunántúlon, ahol betértünk a legendás Siklósi várba, megnéztük az óbányai Ferde-vízesést, valamint a híres Csepegő-sziklát, de útba ejtettük a komlói Mini Zoo-t és Pécsváradot is. Ezt ne hagyjátok ki!

 

Mint írtuk, érdemes összekötni a villányi borkóstolókat a környék látnivalóinak megtekintésével, úgyhogy jöjjön néhány tipp, amivel színesebbé tehetitek ott tartózkodásotokat!


Máriagyűdi Kegyhely

Az egyik legkedveltebb kegyhely hazánkban, elhelyezkedése, szépsége minden turistát elbűvöl. A kéttornyú, barokk stílusú terakotta-fehér színű templom látványosan emelkedik ki a környezetéből, az oda vezető lépcsősor, az azt körül ölelő park áhitatra készteti az embert. Csodatévő helyként ma is látogatott zarándokhely, a csodatételek mementóit megtekinthetjük a templomban.

Siklósi szállásajánlatok>>

Látnivalók Villányban és környékén - Máriagyűdi KegyhelyLátnivalók Villányban és környékén - Máriagyűdi Kegyhely


Harkányi Gyógyfürdő

A harkányi gyógyvíznek köszönhetően a városi fürdő a mozgásszervi betegségek kezelésének egyik központjává emelkedett, a kutakból nátrium-, kálcium-, hidrogénkarbonátos kloridos víz tör fel, mely gyorsabban felszívódó hatásának köszönhetően a mozgásszervi, reumatológiai, nőgyógyászati és bőrgyógyászati panaszok enyhítésében nagy szerepet játszik. A 13,5 hektáros fürdő kültéri részlege egy hatalmas szabadtéri-, élménymedencékkel, gyermek medencékkel, játszóterekkel és árnyékos pihenő részekkel kialakított élményközpont, mely nyáron és télen is egyaránt kedvelt rekreációs hely.

Harkányi szállásajánlatok>>

Látnivalók Villányban és környékén - Harkányi GyógyfürdőLátnivalók Villányban és környékén - Harkányi Gyógyfürdő

 

 

Siklósi Vár

A Siklósi Vár egy valódi élményparadicsom, mely szakítva az unalmas várlátogatások emlékével, interaktívvá és kalandokban gazdaggá teszi az itt töltött időt, azonban ez nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is számos programlehetőséget tartogat. Nyaranta különféle rendezvényekkel teszik színesebbé a nyári szünetet, a vár látogatását – a gótikus zárterkély, a várkápolna, a rosarium, a várbörtön, a kínzókamra vagy a középkori fegyver és hadtörténeti kiállítást – mindenképpen vezetett túrán járjuk végig, mert meglepően érdekes történeteket ismerhetünk meg ily módon. Az élő történelemóra elmaradhatatlan pillanata a vár ágyúinak elsütése.

Siklósi szállásajánlatok>>

Látnivalók Villányban és környékén - Siklósi várLátnivalók Villányban és környékén - Siklósi vár

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Wellness oázisok, festői környezetben: TOP5 szuper hotel a természetben
Maximális kényelem, ínycsiklandó ételek, színes wellness kínálat, ráadásul mindez a természetben, kültéri medencével? IGEN! Ezeket a szolgáltatásokat mind biztosítják azok a hotelek, amik felkerültek a TOP5-ös listánkra.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Hamisítatlan balatoni hangulat, isteni ízek, finom italok, hangulatos teraszok, kedves kiszolgálás. A Balaton körül rengeteg hangulatos vendéglőt találtok, mutatunk most nektek ötöt.
Magyarország borai messze földön híresek, és nem véletlenül! Ebben a cikkben összegyűjtöttünk 5 olyan hotelt, ahol az elsőosztályú nedűk iszogatása közben teljesen elengedhetjük magunkat, mert a nap végén a kényelmes szállás is garantált.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.