Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Átadták a Somoshegyi kilátót a Balatonon

2022. június 14-én átadták a Balatonberény és Balatonszentgyörgy mellett épült Somoshegyi kilátót, ahonnan nem mindennapi balatoni panorámában gyönyörködhet, aki arra jár. A 15 méter magas, 5 szintes, fából épített kilátóból a Keszthelyi öböl keleti felétől a Tihanyi félszigetig elláttok, illetve az északi- és a déli part domborzatát is megcsodálhatjátok.

A kilátó első és második szintjén található kiszélesített járó- és pihenő terület, illetve az ezeken a teraszokon elhelyezett padok mind azt a célt szolgálják, hogy a látogatók nyugodtan élvezhessék a kilátást, és elmerülhessenek a látványban. A Somoshegyi kilátó környékén lévő erdő remek kirándulási és túrázási célpont télen/nyáron, hiszen a cseres-tölgyes erdő minden évszakban más-más arcát mutatja, ezért nem csak nyáron, de bármelyik évszakban megéri bejárni.

Szállásajánlatok a környéken>>

Átadták a Somoshegyi kilátót / Fotó: Szigeti EditÁtadták a Somoshegyi kilátót / Fotó: Szigeti Edit

A projekt keretében a kilátón kívül a Deseda-tó, -patak és arborétum, valamint a Kereki vár területén is valósít meg turisztikai fejlesztést a SEFAG Zrt. A Desedán az arborétumba vezető faszerkezetű hidat újítja fel, valamint az országos műemlékvédelem alatt álló Kereki várat, a balatoni térség egyetlen megmaradt kővárát, illetve az ide vezető gyalogos túraútvonalat is fejleszti. A teljes projekt 213 millió forintos támogatásban részesült.

A megvalósuló fejlesztések eredményeként az elmúlt időszakban egyre népszerűbb, akár hosszabb időre tervezett természetjáró túrák, kirándulások egy – egy állomásai is lehetnek a létesítmények.

Átadták a Somoshegyi kilátót / Fotó: Szigeti EditÁtadták a Somoshegyi kilátót / Fotó: Szigeti Edit

 

A 46 millió forintos költségvetésű kilátó építés a GINOP-7.1.2-15-2017-00018. számú, „Somogy bejárható varázsa” című pályázat keretében valósult meg, a Magyar Természetjáró Szövetség, mint projektgazda koordinálásában, a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. és a SEFAG Zrt.-vel konzorciumi együttműködésben.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A tiszavirágzás egy rendkívül látványos természeti jelenség, amely évről évre rengeteg látogatót vonz. Szeretnéd a saját szemeddel látni? Íme néhány hasznos és fontos információ, aminek ismeretében biztosnak felejthetetlen lesz az élmény!
Az Agóra Élményközpont 8 méter átmérőjű kupolája alatt csillagászati előadásokat és különleges teljeskupolás-filmeket is láthatnak az érdeklődők.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
Kirándulás a Bakony fővárosában: a mesés Zirc látnivalói
Ha még nem jártál Zircen és a környékén, akkor ne is lapozz tovább, mert most megmutatjuk, hogy miért is nevezik a bájos települést egyenesen a Bakony fővárosának. Grandiózus történelmi emlékek, kalandos turistautak és finom sör vár minket, ha eltöltünk néhány napot a község vendégszeretetét élvezve.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!