Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

10 kilátó a Balaton körül, ahonnan lélegzetelállító a panoráma

A Balaton ezer arcát megcsodálhatjátok a partról, egy vitorláshajón ringatózva a tó közepéről, de felkereshetitek azokat a kilátókat és kilátópontokat is, ahonnan a legszebb a panoráma. Merüljetek el a Balaton szépségében madártávlatból! Elhoztunk nektek 10 kilátóhelyet az északi- és a déli partról.

 

Balatoni kilátók az északi part

Csere-hegyi kilátó, Alsóörs

Az Alsóörsön található Csere-hegyi kilátó nem a méretével írja be magát a történelemkönyvekbe, sokkal inkább fekvésével és különleges formájával tűnik ki a tömegből. A veszélyessé vált építményt 2001-ben felújították, ekkora kapott egy 5 méteres fa magaslatot is, hogy semmi se akadályozza a látványt.

Szállást kerestek Alóörsön és környékén? Itt találtok>>

Balatoni kilátók az északi- és a déli parton - Csere-hegyi kilátó, AlsóörsBalatoni kilátók az északi- és a déli parton - Csere-hegyi kilátó, Alsóörs

 

 

Somlyó-hegyi kilátó, Alsóörs

Alsóörs semmit sem bízott a véletlenre, amikor a kilátókat tervezte, úgyhogy van náluk még egy, amit érdemes felkeresni. A jellegzetes faépítményt könnyű felismerni, a hatszög alaprajzú, 17,5 méter magas Somlyó-hegyi kilátótorony már önmagában is csábító, de ezt még lehet fokozni – ha felmászunk a tetejére, és onnan nézünk körül.

Balatoni kilátók az északi- és a déli parton - Somlyó-hegyi kilátó, AlsóörsBalatoni kilátók az északi- és a déli parton - Somlyó-hegyi kilátó, Alsóörs

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Top5 teraszos balatoni étterem mesés panorámával
Az ínycsiklandó ételek és a balatoni panoráma tökéletes kombináció. Egy mennyei és kiadós evés után jólesik elégedetten hátradőlni, miközben tombol a nyár és hét ágra süt a nap. Ezt az élményt azonban lehet még fokozni: ebéd után egy finom bor, miközben a szemünk elé tárul a Balaton látványa. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk öt olyan éttermet, ahol sem a menüre, sem a panorámára nem lesz kifogás!

 

 

Fülöp-hegyi kilátó, Révfülöp

Révfülöp híres kilátója 2020 telén leégett, de szerencsére a kőszerkezet nem sérült, és közel másfél évvel később, tavaly júliusban át is adták a felújított építményt. A minden nap ingyenesen látogatható torony olyan építészeti megoldásokkal készült, ami a Balaton egyik legizgalmasabb kilátópontjává teszi a Fülöp-hegyi kilátót.

Szállástippek Révfülöpön és környékén>>

Balatoni kilátók az északi- és a déli parton - Fülöp-hegyi kilátó, RévfülöpBalatoni kilátók az északi- és a déli parton - Fülöp-hegyi kilátó, Révfülöp

 

 

Óvár-kilátó, Szigliget

Szigligeten két várrom is található, a Szigligeti vár maradványa sokak számára ismerős lehet, azonban a kilátó az Óváron található, melyből már csak néhány kőtömb maradt. A Királyné szoknyájú nevű dombon álló megfigyelőhely fapallós felső szintjéről csodálatos panoráma nyílik a Balatonra, de a Badacsonyban is gyönyörködhetünk.

Szállásajánlatok a környéken>>

Balatoni kilátók az északi- és a déli parton - Óvár-kilátó, SzigligetBalatoni kilátók az északi- és a déli parton - Óvár-kilátó, Szigliget

 

 

Batsányi-kilátó, Balatongyörök

Balatongyörökön a Pap-hegy csúcsán áll a Batsányi-kilátó, mely egy háromszintes fatorony elképesztő kilátással a környező tájra. A Szigligeti-öböl és a Keszthelyi-hegység is látható odafentről, és akár egy kirándulással is összeköthetjük a látogatást, hiszen a gyerekek által is nagyon kedvelt Pele apó tanösvénye erre vezet.

Szállásajánlatok Balatöngyörökön>>

Balatoni kilátók az északi- és a déli parton - Batsányi-kilátó, BalatongyörökBalatoni kilátók az északi- és a déli parton - Batsányi-kilátó, Balatongyörök

 

 

Pisky sétány, Tihany

Tihany híres arról a csodás panorámáról, amit a Pisky sétányon láthatunk, ez az út a Visszhang-dombtól indul, és a Tihanyi Bencés Apátságig tart. A könnyű sétára bárki vállalkozhat, és bár meglehetősen rövid, biztos nem csak pár perc lesz megtenni, hiszen minduntalan meg fogunk állni a kilátásban gyönyörködni.

Szállásajánlatok Tihanyban>>

Balatoni kilátók az északi- és a déli parton - Pisky sétány, TihanyBalatoni kilátók az északi- és a déli parton - Pisky sétány, Tihany

 

 

Festetics-kilátó, Gyenesdiás

A Gyenesdiáson álló Festetics-kilátóból láthatjuk a Balaton nyugati öblét, Keszthelyt és a Keszthelyi-hegység erdőrengetegét is. A 2000-ben felújított, háromemeletes építmény alatt található a Nagy-rét, mely az Országos Kéktúra útvonalát is érinti, így túrázás szempontjából sem elhanyagolható ez a helyszín.

Szállásajánlatok Gyenesdiás környékén>>

Balatoni kilátók az északi- és a déli parton - Festetics-kilátó, GyenesdiásBalatoni kilátók az északi- és a déli parton - Festetics-kilátó, Gyenesdiás

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Álmaitok nyaralása: balatoni wellness szállodák saját stranddal
Régóta szövögetitek már a tervet, hogy megvalósítjátok álmaitok nyaralását? Akkor ne habozzatok tovább, mert a most következő 7 wellness szálloda közül biztosan megtaláljátok a kedvenceteket, ahol privát strand és sok-sok élmény vár benneteket!

 

 

Balatoni kilátók a déli parton

Somoshegyi kilátó, Balatonberény

A Balaton déli partján sem maradunk kilátó nélkül; Balatonberényben az ötemeletes Somoshegyi kilátótorony vár minket, hogy csúcsáról szétnézve álmélkodjunk a lábaink alatt elterülő látványban. A Tapolcai-medence és a vulkáni tanúhegyek fenségesen festenek odafentről, ahogy maga a tó is, különösképpen szép időben.

Szállásajánlatok a környéken>>

Balatoni kilátók az északi- és a déli parton - Somoshegyi kilátó, BalatonberényBalatoni kilátók az északi- és a déli parton - Somoshegyi kilátó, Balatonberény

 

 

Gömbkilátó, Balatonboglár

Az évek alatt Balatonboglár jelképé vált a Gömbkilátó (hivatalos nevén Xantus János Gömbkilátó), a 15 méter átmérőjű építmény a maga nemében is egyedülálló. Az évtizedek alatt több változtatáson is átesett, de két dolog továbbra is vitathatatlan: a kilátó már messziről is remekül néz ki, ahogy az ottani kilátásra sem lehet panasz.

Szállásajánlatok Balatonboglár környékén>>

Balatoni kilátók az északi- és a déli parton - Gömbkilátó, BalatonboglárBalatoni kilátók az északi- és a déli parton - Gömbkilátó, Balatonboglár

 

Víztorony, Siófok

Valószínűleg a Víztorony  Siófok legemblematikusabb építménye, mely már 1912 óta a város látképének része. Azóta jelentősen modernizálták a tornyot, és napjainkban két panorámalift visz fel a csúcsra, ahol kávézó, oxigénbár és interaktív élményközpont is található. Természetesen a kilátás sem hagy kívánnivalót maga után, láthatjuk fentről a Balaton túlpartját, a Somogyi-dombságot és a Tihanyi-félszigetet is.

Siófoki szállástippek>>

Balatoni kilátók az északi- és a déli parton - Víztorony, SiófokBalatoni kilátók az északi- és a déli parton - Víztorony, Siófok

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
10 különleges látnivaló a Balatonon
Nézzétek meg a tatárjárás előtt épült magánvárat, gyönyörködjetek a panorámában az árbóc alakú kilátóból, zarándokoljatok el a bányászalakások romjaiból épített kápolnához - a magyar tenger partján mindig akad újabb felfedezésre váró látnivaló. A legjobb balatoni kirándulóhelyekből és látványosságokból gyűjtöttünk most össze néhányat.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ki ne vágyna hébe-hóba egy kis édességre? Elkalauzolunk titeket a klasszikus sütemények és torták világába, de mutatunk olyan édességműhelyeket is, ahol különleges desszerteket és bonbonokat kóstolhattok. Az ország legjobb cukrászdáiból ismerjetek meg hatot, ahol biztosan találtok valami kedvetekre való finomságot.
Ha unjátok a Balatont és a mindig nyüzsgő fürdővárosokat, és szívesebben töltenétek nyáron is néhány napot csendes, nyugodt környezetben és festő zöldövezetben, akkor jó helyen jártok. Íme 5 wellness hotel vidéken a felhőtlen nyaralásért!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
5 gyönyörű tanösvény tavaszi túrákhoz
A nyiladozó-illatozó krókuszok, tulipánok, nárciszok és jácintok egytől egyig hirdetik: beköszöntött a tavasz. Ilyen tájban egyre nagyobb vonzást érzünk a túracipőnkhöz, hogy megragadjuk, majd nyakunkba vegyük valamelyik feltöltődést ígérő útvonalat. A tanösvények tökéletes választások ilyenkor, hiszen bandukolás közben játszva tanulhatunk olyan dolgokról, amikről talán még sosem hallottunk.
Tökéletes tavaszi program: fedezd fel hazánk arborétumait!
Már bontják szirmaikat a tavaszi virágok, néhány hét, és a bokrok, fák is zöld ruhába öltöznek. A szép idő a szabadba csalogat minket, és mi sem lehetne kellemesebb, mint egy kiadós sétát tenni a természetben. Hazánk számos botanikus kerttel, arborétummal rendelkezik, érdemes felkeresnünk valamelyiket.
TOP 5 úti cél tavaszi kiruccanáshoz, ha biztosra szeretnél menni!
Nem kell ahhoz átlépnünk az országhatárt, hogy különleges helyekre leljünk; az ország számos városa rejt olyan népszerű és kevésbé ismert látnivalókat, melyek egy egész hétvégére elegendő időtöltést biztosítanak. Cikkünkben összegyűjtöttünk 5 olyan hazai várost, amivel nem tudunk mellélőni egy rövid tavaszi kiruccanás során!
Rejtőzködő kirándulóhelyek, amiket kevesen ismernek ‒ barlangok, hegytetők és csendes kolostorromok
Szebbnél szebb kirándulóhelyek vesznek körbe minket Magyarországon, melyek felkereséséért szerencsére egyetlen huncut forintot sem kell fizetnünk. Csupán az erőnkre, kitartásunkra, lelkesedésünkre kell támaszkodni és máris feltárulnak előttünk a Bükk-vidék, a Bakony vagy akár a Vértes lenyűgöző úti céljai a természetben. A listánkon szereplő látnivalóknál ráadásul szinte biztosan nem ütköztök majd turistaáradatba sem.
Palócföld ferde tornya és a hűség jelképe ‒ mesés városok a tűztornyok árnyékában
Tudtátok, hogy az olaszországi Pisa városához hasonlóan Észak-Magyarországon is rábukkanhattok egy ferde toronyra? Pedig így van! Kövessetek minket, mert ezúttal „kiemelkedő” látnivalók nyomába szegődtünk, amelyek gyönyörű panorámát és szuper történeteket ígérnek a lelkes felfedezőknek! Íme 5 kihagyhatatlan tűztorony Magyarországon.