Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Bike Maffia - Másik Szoba kávézó és bár nyílt Budapesten a Tűzoltó utcában

2023.09.28 | 4 perc

Hallottál már a Bike Maffiáról? 2011 karácsonyán hozta létre a szervezetet néhány fiatal kerékpáros azzal a céllal, hogy kétkeréken, közvetlenül segítsenek a rászorulóknak. Alaptevékenységük az adománygyűjtés, így most is a segíteni akarás jegyében kinyitották a Másik Szoba ajtaját, ami a nevével ellentétben nem egy lakóhely, hanem egy kávézó-forró csokizó és közösségi tér, amolyan „bikemaffiásan“.


Aki hallott már a Budapest Bike Maffiáról, az tudja, hogy a 2011-ben alakult civil szervezet az elmúlt években dinamikus nőtt. Sok önkéntes csatlakozott hozzájuk az évek során, Budapesten kívül több hazai nagyvárosban, Debrecenben, Pécsett, Székesfehérváron, Szegeden és Miskolcon is jelen vannak, sőt, a kolumbiai Pereira városában is tevékenykednek.

Küldetésük többek között az előítéleket csökkentése, a társadalmi szemléletformálás, az igényeknek megfelelő segítségnyújtás a rászorulók részére. 

Fotó: Másik Szoba - Bike Maffia kávézó & bár Facebook oldalaFotó: Másik Szoba - Bike Maffia kávézó & bár Facebook oldala

Fotó: Budapest Bike MaffiaFotó: Budapest Bike Maffia

 

 

Új kezdeményezés - Másik Szoba - Bike Maffia kávézó & bár

Új projektként megnyitották a Másik Szoba kávézójukat Budapesten a Tűzoltó utcában. Ha itt eszel vagy iszol, a fogyasztásod után minden esetben adományozol is egyben egy-egy kiválasztott jó ügyre. A fogyasztás minimum 10%-a egy adományalapba megy (nem összekeverednő a borravalóval!), amiből rászoruló csoportokat támogatnak: gyerekeket, időseket, családokat, állatmenhelyeket, hajléktalan embereket, kórházakat - minden héten mást. Az ügyet és az adomány mértékét a helyszínen elhelyezett kijelzőn folyamatosan nyomon követheted, azt pedig, hogy mindezt a Bike Maffia hogyan költi el, megtalálod a Másik Szoba és a Bike Maffia Facebook és Instagram oldalán. A hivatalos megnyitó napján például a Gyermekgyógyászati Klinika Tűzoltó utcai részlegének kezdtek el gyűjteni, hogy az intézmény betegirányító táblákat tudjon készíttetni és könnyebb legyen a tájékozódás az épületen belül.

Válogathattok a sörök, borok, koktélok, shotok, alkoholos forró csokik és kávékülönlegességek közül, de az itallapon üdítők, limonádék, alkoholmentes kávék és forrócsokik, illetve teák is megtalálhatóak.

Fotó: Budapest Bike MaffiaFotó: Budapest Bike Maffia

Fotó: Másik Szoba - Bike Maffia kávézó & bár Facebook oldalaFotó: Másik Szoba - Bike Maffia kávézó & bár Facebook oldala

 

A kávézó hivatalos megnyitóját szeptember 15-én tartották. A Facebook oldalukról kiderült, hogy ahol a kávézó áll, ott alakult közel 12 éve a Bike Maffia is. 

Néhány plusz infó:
- Hétköznaponként 16.00 és 18.00 között Happy Hour van, amikor 1 menő koktél áráért 2 jár
- Terveznek beszélgetéseket, szendvicskészítést, kézműveskedést, gyerekprogramokat, workshopokat, koncerteket is a Másik Szobába, de Bike Maffia csapatépítésre is jelentkezett már be hozzájuk csapat.
- Lehet koccintani Bike Maffia shot-tal és Vitamin Kommandó koktéllal is 

 

Adni és segíteni jó! Aki szeretne jó ügyeket támogatni, feltétlenül látogasson el a Másik Szoba - Bike Maffia kávézó & bárba., hétközben 15.00-23.00, vagy hétvégén 09.00-23.00 között. Cím: 1094 Budapest, Tűzoltó utca 22. (az Élesztőház szomszédságában).

 

(Nyitókép: Másik Szoba - Bike Maffia kávézó & bár)

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Már az Andrássy úton sikeresek voltak, ám a belvárosi üzlet megnyitásával egy teljesen új korszak kezdődött a Hoppá Bistró számára. Az elegáns bisztró az Október 6. utca gasztro forgatagában talált igazán magára. Jancsa Janival az étterem népszerűségéről, a háttérben húzódó nehézségekről és az újítás szépségéről beszélgettünk.
Az ország településeit járva számos impozáns kastélyra bukkanhatunk, melyek élő példái gazdag történelmünknek és lenyűgöző építészeti örökségünknek. Betekinthetünk a mindennapi nemesi életbe, miközben családtörténeti kiállítások és festői kertek várnak, úgyhogy érdemes a nyakunkba venni Magyarországot, és felkeresni a cikkünkben szereplő kúriákat.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.