Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Elvarázsolt helyszínek, izgalmas feladatok – íme a legjobb szabadulószobák Budapesten!

2022.04.04 | 6 perc

Néhány éve kezdtek igazán betörni a köztudatba a szabadulószobák, és azóta is töretlen népszerűségnek örvendenek, nem véletlenül, hiszen kitűnő program esős napokra vagy randihelyszínnek. Ahány szoba annyi tematika, úgyhogy ebben a cikkben megmutatunk néhányat, hogy legyen miből válogatni!

Budapesti szállásajánlatok>>

 

Scavenger Escape

A Scavanger Escape csapata semmit sem bízott a véletlenre a tervezés során, a hagyományos kincskeresés és az ultramodern, belsőépítészek által tervezett szobák teljesen egyedi élményt biztosítanak. Három különböző nehézségű játékban – Rejtélyes Rendelő, Mozart Nyomában, Egyiptomi Kaland – tudjuk kipróbálni magunkat, vagy részt vehetünk a kétórás Városi Kincsvadászat: Kémjátszma nevű programon is, melynek során a belvárosban érezhetjük át, milyen lehet kémnek lenni.

Cím: 1075 Budapest, Asbóth utca 15.

Szabadulószobák Budapesten - Scavenger Escape, BudapestSzabadulószobák Budapesten - Scavenger Escape, Budapest

Szabadulószobák Budapesten - Scavenger Escape, BudapestSzabadulószobák Budapesten - Scavenger Escape, Budapest

 

Pániq Szoba

A 2012-ben indult Pániq Szoba szépen kinőtte magát indulása óta; már 13 pályájuk van Magyarországon, de jelen vannak Los Angelesben, Iránban és Ausztráliában is. Erősségük a változatosságban rejlik, hiszen rengeteg tematikus szobájuk van. Lehetünk helyszínelők, átélhetjük a Fűrész című filmben megismert borzongást, belebújhatunk Sherlock Holmes bőrébe, de akár a Trónok harca világába is elrepülhetünk. Utóbbi szobát a Paulay Ede utcában keressétek, a Mária utcai egységbe látogatva pedig a Szemfényfesztők bőrébe is belebújhattok.

Cím: 1061 Budapest, Paulay Ede u. 20., 1085 Budapest, Mária u. 29.

Szabadulószobák Budapesten - Pániq Szoba, BudapestSzabadulószobák Budapesten - Pániq Szoba, Budapest

Szabadulószobák Budapesten - Pániq Szoba, BudapestSzabadulószobák Budapesten - Pániq Szoba, Budapest

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Ízkörútra invitálunk - 10 nemzetközi étterem Budapesten, amit ki kell próbálni!
Szerencsére már nem kell repülőre szállnunk, ha egy másik nemzet konyháját szeretnénk megismerni, hiszen számos olyan étterem található az országban, ahol autentikus fogásokkal várják a vendégeket. Ez nem csak az ízlelőbimbóinknak jelent kulináris utazást, a hangulat és a környezet is illeszkedik a konyha kínálathoz. Cikkünkben 10 olyan budapesti, nemzetközi éttermet mutatunk be, ahol úgy tölthettek el pár órát, mintha több ezer kilométerre lennétek.

 

Trap Factory

A Csepelen található Trap Factory szabadulószobái kilenc különbözőféle játékot nyújtanak, kilenc különböző stílusban, hogy mindenki megtalálja azt, ami a legjobban passzol hozzá. Lehetünk katonák, kémek, és egy börtönből is megszökhetünk. A honlapon lehetőségünk van kiválasztani, hogy milyen nehézségű feladatot szeretnénk, annak függvényében, hogy mennyire vagyunk rutinosak ezekben a játékokban. Ráadásul a helyszínen kipróbálhatjuk a VR-t, valamint esküvőt és csapatépítést is szervezhetünk ide.

Cím: 1211 Budapest, Központi út 35.

Szabadulószobák Budapesten - Trap Factory, BudapestSzabadulószobák Budapesten - Trap Factory, Budapest

Szabadulószobák Budapesten - Trap Factory, BudapestSzabadulószobák Budapesten - Trap Factory, Budapest

 

ILOCKEDYOU

A filmrajongók számára igazi paradicsom az Ilockedyou, ahol a legnépszerűbb kasszasikerek köré húzták fel a játékokat. Merüljünk el a dinoszauruszok világában a Jurassic Park szobában, csatlakozzunk a Bosszúállókhoz, vegyünk részt az Éhezők Viadalában megismert kihívásokban, vagy harcoljunk a Hét Királyság trónjáért! Bármelyiket is választjuk, a részletgazdag kellékek és az ötletes feladatok nem fognak csalódást okozni. Két helyen is vár az ILOCKEDYOU, az egyik egység a Lónyay utcában, a másik pedig a Zichy Jenő utcában található.

Cím: 1092  Budapest, Lónyay utca 64., 1066 Budapest, Zichy Jenő utca 45

Szabadulószobák Budapesten - ILOCKEDYOU, BudapestSzabadulószobák Budapesten - ILOCKEDYOU, Budapest

Szabadulószobák Budapesten - ILOCKEDYOU, BudapestSzabadulószobák Budapesten - ILOCKEDYOU, Budapest

 

Exit The Room

Budapestről indult, de már 5 ország 16 városában van jelen az Exit The Room, ami Magyarországon a fővároson kívül még Debrecenben látogatható. Témából itt sem lesz hiány; börtön tematikájú szabadulószoba, zombiapokalipszis, kincskeresés az Azték Birodalomban, gyilkosság felgöngyölítése és így tovább. A szobák egyszerre nyújtanak izgalmas kikapcsolódást és agytornát, ami barátokkal még szórakoztatóbb program. Az Exit the Room-ot szintén két helyen találjátok, az egyik egységet a Csengery utcában, a másikat pedig a Diófa utcában.

Cím: 1067 Budapest, Csengery utca 76., 1072 Budapest, Nagy Diófa utca 4.

Szabadulószobák Budapesten - Exit The Room, BudapestSzabadulószobák Budapesten - Exit The Room, Budapest

Szabadulószobák Budapesten - Exit The Room, BudapestSzabadulószobák Budapesten - Exit The Room, Budapest

 

Locked Room

A Locked Room is arra törekedett, hogy mindenki találjon magának szimpatikus szobát, így különböző tematikákra felhúzott játékokkal várják a látogatókat. Hatalmas Breaking Bad rajongó vagy, esetleg szereted a nyomozós sorozatokat vagy az akciófilmeket? Ha bármelyikre is igen a válasz, akkor itt kiélheted magad, valamint bebizonyíthatod, hogy 60 perc alatt minden lehetetlennek tűnő helyzetet megoldasz!

Cím: 1061 Budapest, Székely Mihály utca 4.

Nem csoda, ha a cikk végére a bőség zavarával küzdötök, hiszen rengeteg lehetőség közül lehet választani. Azt tanácsoljuk, hogy próbáljatok ki minél többet, abból baj nem lehet!

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Craft sörözők Budapesten
Budapesten az elmúlt 5-6 évben több kulthely kezdte el forgalmazni a magyar és külföldi söröket, és igazán széles választékból szemezgethetünk, ha szeretjük, vagy meg szeretnénk ismerni a különleges söröket. Ezeken a helyeken - akár egy komoly borbárban - laza, vagy elegáns környezetben, akár különleges minőségű ételek kíséretében próbálhatjuk ki a legizgalmasabb hazai és külföldi sztárfőzdék söreit. Hogy könnyebben eligazodjunk, a legjobb budai és pesti kézműves sörözőket gyűjtöttük csokorba.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Néha legszívesebben fognátok magatokat és kisétálnátok a szürke hétköznapokból, hogy élményekkel színesítsétek meg az életet? Akkor vigyetek magatokkal pecabotot is, és lassuljatok le a most következő szállásokon, ahol még saját horgásztó is rejtőzik!
Bár erősen főváros centrikus hazánk gasztronómiai élete, a vidék is büszkélkedhet igazi gyöngyszemekkel, hiszen egyre több különleges bisztrót és vendéglátóhelyet találunk az országot járva. Elhoztuk most a kedvenceket, melyek közül több díjat is nyert már, de néhány "újoncot" is bemutatunk - szigorúan profi séffel az élükön! A legjobb vidéki éttermekből és bisztrókból mutatunk most be tízet.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Kirándulás a Bakony fővárosában: a mesés Zirc látnivalói
Ha még nem jártál Zircen és a környékén, akkor ne is lapozz tovább, mert most megmutatjuk, hogy miért is nevezik a bájos települést egyenesen a Bakony fővárosának. Grandiózus történelmi emlékek, kalandos turistautak és finom sör vár minket, ha eltöltünk néhány napot a község vendégszeretetét élvezve.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.
Top 10 olasz étterem Budapesten
2021.12.18 | 7 perc | Gasztronómia
Ha vérbeli olasz ízekre vágyunk, nem kell Rómáig vagy Nápolyig utaznunk ahhoz, hogy belekóstoljunk a dolce vita ízeibe, elég csak Budapest kedvelt, autentikus olasz éttermeimnek egyikébe ellátogatnunk. Mutatjuk is a kedvenc 10 olasz éttermünket!