Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kipróbáltuk: Sfinx Gin és Wine Bar Budapest – „Az Opera Gin hazatalált”

2022.05.20 | 7 perc

Az Andrássy úton 2021 őszén nyitották meg - elsőre csak csendesen, majd annál nagyobb robajjal - az Opera Gin tulajdonosai a SFINX bárt. Elsőre nem biztos, hogy pontosan tudták, hogy mit is akarnak, mert egyszerre volt üzleti ebédlős hely, koktél bár, kis tányéros (small plate) étterem, borbár, és esti szórakozóhely. Azt állítják magukról, hogy mindenből a legjobbat szeretnék adni. Lássuk hogyan sikerült.

Vendégszerzőnk, M letesztelte az étel- és itallapot, és elmondja, szerinte milyen volt.

 

Az Andrássy út világraszóló szépségét senkinek nem kell bemutatni, ahol a Deák térhez közelebbik eső felén, a Hotel Moments aljában kapott helyet a Sfinx bár. Az enteriőr egyszerre idézi egy New Yorki bár, és egy elegánsabb étterem hangulatát. Ízléses, de nem hivalkodó. Elegáns, de nem az a feszengős stílus.

A séf az a Kiss Mariann, aki körbejárta a világot, és olyan neveknek is főzött, mint Angelina Jolie, Brat Pitt, és Anthony Hopkins.

Nemzetközi alap kis adagos bisztró konyhát visznek. A koncepció jól átgondolt, és próbálnak mindenki kedvébe járni.

A személyzet kifejezetten kedves. Néha, ha sok vendég van, akkor kapkodják a fejüket, de mindig utolérik magukat, és az udvariasságukkal, személyiségükkel gyorsan helyre hozzák azt.
A borválaszték nemzetközi próbál lenni, de egyelőre még nem sikerült nekik magas szinteket döntögetni, de ígérik, hogy lesz egy hatvan tételes borlap. Amikor mi ott jártunk, ennek még nem volt se híre, se hamva, pedig részben emiatt is mentünk.

A koktél választék viszont remek.

Nem túl sok, pont könnyen lehet választani, és eszméletlenül jól átgondolt italok vannak, amit „Frankie”, az Opera gin nagykövete rakott össze, a jól ismert Hotsy Totsy bártendere.

Mi egy Kedd estén jártunk ott, és kellemesen nyugodt volt a hely, csak 1-2 asztalnál ültek.

Nézzük az ételeket.



Vegán paradicsomos húsgolyók: pontosan nem tudtuk, hogy hogyan lehet egyszerre egy golyó vegán is, és húsos is, de ez a tényeken nem változtat. Nagyon kellemes fasírt szerű, teljesen csak növényekből gyúrt kis golyókat kapunk. Pont jól van megsütve, szép barna a széle, enyhén ropogós, belül pedig még szinte krémes. A házi készítésű paradicsomszósz nagyon szép savakkal játszik, enyhén fűszeres, egy kisgyereknek is tökéletes választás. A tetején zöldborsó csíra van, ami kifejezetten feldobja, és frissíti az ételt.


Kacsamáj, pirított kalács, hagymalekvár: a kacsamáj nem volt teljesen kierezve, így nem örültünk annyira, és a minősége is „csak” egy jó közép felső volt. Ellenben tökéletesen volt elkészítve, és nagyon jó volt a kalács, és a fűszeres hagymalekvár kiegészítés. Pont akkora adag, hogy az embert nem telíti el teljesen.

Garnéla kókusz bundában, mangó szósszal: Az elképzelés már-már tökéletesnek mondható, de a kivitelezés nem sikerült tökéletesre. A panko morzsához kevertek reszelt kókuszt, ami zseniális lett volna, de sajnos nem sült meg roppanósra. Ellenben a garnéla is egy már egy kicsit kihűlt. A mangó szósz egyszerre volt édeskés, enyhén savanykás, nagyon jól kiegészítette a rákot. (Ennek a fogásnak adni kell még egy esélyt, amikor pont jól van elkészítve.)

Koreai bbq csirkeszárnyak: minden téren normálisan, jól el volt készítve, de valami hiányzott belőle. A fűszerezés kellemes volt, nem hivalkodó, a csirkeszárny pont kellemesen volt megsütve, de nem okozott igazi áttörést. Egy sima bbq csirkeszárny, enyhén ázsiai fűszerekkel. Ennyi.
Hamburger: teljesen átlagos, jól elkészített hamburger. A húspogácsát picit vékonynak találtam az egészben, de jól volt megsütve. Kellemes házi hamburger szósz. Zöldségek dögivel, és egy korrekt buci. Semmi extra, de nem is volt semmi baja.

Sajtburger tavaszi tekercs: elképzelni sem tudtuk, hogy ez mit takar. Legnagyobb meglepetésünkre kihoztak 3 darab sült tészta rudat, és három szószt mellé. Olyan kellemesen roppanós volt a tészta, hogy eldobtam az agyam. Olyan finom volt a darálthúsos sajtos töltelék, hogy csak na! 3 különböző ízesítésű majonéz volt hozzá, és mindegyikkel parádésan működött az étel. Nagyon jó ízekkel mulattatta az ember ízlelő bimbóját, zseniális textúra játékkal. Már csak ezért is megérte eljönni ide. Fantasztikus!

 

Összességében egy kellemes vacsora volt.

Kipróbáltuk a koktélokat is, és abban tényleg nagyon magas szintű minőséget raknak le az asztalra. Az egyik kedvencünk a Limeys, ami egy tökéletes sav-cukor egyensúlyú, természetesen Opera gin alapú koktél, és értelemszerűen limeal készül.

 

Hétvégenként DJ játszik. Szerintem hozzák azt, amit egy jobb bárnak tudnia kell, és még az árakban sincsenek elszállva, mint egyes belvárosi helyek. Azt hiszem már megtalálták, hogy miben igazán jók, azok a koktélok, és az egyszerű, de jól kitalált ételek. Felesleg ennél többet tudni.

Érdemes megnézni, akár csak egy jó koktélozásra, vagy egy könnyedebb vacsorára a Sfinx bárt. Mindenképpen ajánlott kipróbálni az Eve nevű koktélt is, de az legyen meglepetés, hogy mit takar, mert annyira komplex, és elegáns ital, hogy szavakkal biztosan nem tudom átadni.

Visszajövünk hely!

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Ízkörútra invitálunk - 10 nemzetközi étterem Budapesten, amit ki kell próbálni!
Szerencsére már nem kell repülőre szállnunk, ha egy másik nemzet konyháját szeretnénk megismerni, hiszen számos olyan étterem található az országban, ahol autentikus fogásokkal várják a vendégeket. Ez nem csak az ízlelőbimbóinknak jelent kulináris utazást, a hangulat és a környezet is illeszkedik a konyha kínálathoz. Cikkünkben 10 olyan budapesti, nemzetközi éttermet mutatunk be, ahol úgy tölthettek el pár órát, mintha több ezer kilométerre lennétek.
Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ahogy ők nevezik magukat – „Rutin gasztrolubickoló”. Itt aztán tényleg lubickolhatunk az ízek élvezetében. Michelin csillagos színvonal, a (legjobb) baráti áron. Budaörsön jártunk és elmeséljük, milyen a Rutin étterem. Élménybeszámoló "M" tollából.
Egy kellemes masszázs, egy hangulatos séta a romantikus kastélyparkban vagy egy ínycsiklandozó gasztronómiai kalandozás; a testi-lelki feltöltődés garantált! Válasszátok ti is a szilvásváradi La Contessa Kastélyhotel legjobb wellness csomagját!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.