Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ételallergiád van? 10 hely, ahol nem lesz gondod a finom falatokra

2019.07.24 | 7 perc

Glutén, tojás, laktóz, cukor - sokak életét nehezíti meg valamilyen érzékenység vagy táplálékallergia. Összeállításunkban olyan hazai szállodákat és éttermeket ismerhetsz meg, ahol felkészültek a diétás ételekre.

Aki benne van, pontosan tudja, milyen alapos előkészületet igényel már a nyaralás megtervezése is, mert csakis olyan helyek jöhetnek számításba, ahol diétás ételeket készítenek. Glutén, tojás, laktóz, cukor - sokak életét nehezíti meg valamilyen érzékenység vagy táplálékallergia.Glutén, tojás, laktóz, cukor - sokak életét nehezíti meg valamilyen érzékenység vagy táplálékallergia.

 

Fontos: a listánk nem hivatalos, csupán iránymutatás a helyeket pusztán a tapasztalatainkra hagyatkozva gyűjtöttük össze! Ha tehát biztosra akarsz menni, mindenképpen tájékozódj az adott szálláshelyen vagy étteremben!

 

Park Inn by Radisson Zalakaros

A híres Zalakarosi Gyógy- és Élményfürdő közvetlen szomszédságában található Park Inn by Radisson Zalakarosban mindenki megtalálja a számára legideálisabb gasztronómiai élvezeteket. Ételeik között nem csak a vegetáriánus vendégek találnak maguknak finom falatokat, a hotel a menüsorai összeállításánál ugyanis a különböző ételintoleranciával és allergiával élő vendégekre is gondolnak.

Nézd meg a szálláshely ajánlatait és foglalj>>

 

Hunguest Hotel Erkel Gyula

A híres zeneszerző szülővárosában található, gyulai Hunguest Hotel Erkel éttermében a magyar specialitások mellett a nemzetközi konyha ízeivel és persze helyi különlegességekkel is megismerkedhetnek a vendégek. No és ezekből nem kell kimaradniuk a diétázóknak sem: a szálloda ugyanis speciális étrendet állít össze a laktóz- és gluténérzékenyeknek, diabéteszeseknek és más diéta követőinek. Ne feledd: a diétás étrendet a foglalás alkalmával mindenképpen egyeztetned kell!

Szívesen kipróbálnád? Foglalj szállást itt>>

 

Gotthard Therme Hotel Szentgotthárd

Az Őrség kapujában álló szentgotthárdi Gotthard Therme Hotel három ország gasztronómiáját bemutató konyhájával várja vendégeit, és egy olyan ízletes ételekből összeállított menüsorral, amelyen részletesen szerepel, hogy melyik fogás milyen allergént tartalmaz. Ráadásul kínálatuk kutyamenüvel is bővült, amely fogásai nem tartalmaznak mesterséges színezéket, ízfokozót, gabonát és glutént sem.

Nézd meg a szálloda szuper ajánlatait itt>>

 

Hotel Medián Hajdúnánás

A Hajdúnánás szívében található Hotel Medián is figyel a diétázókra. A szálloda éttermében mindenki talál magának fogára való falatot, akinek egészségügyi okokból valamilyen speciális diétát kell követnie. Legyen az laktóz- vagy gluténérzékeny, esetleg cukorbeteg vagy tejfehérjére allergiás, lesz bőven, mi a tányérjára kerülhet a hotel reggeli és esti svédasztalos kínálatából.

A szálláshely ajánlataiért kattints ide>>

 

Velence Resort&Spa

A Velence Resort&Spa is gondol a diétázó vendégeikre, a szállodában a laktóz- és gluténérzékenyek is jól lakhatnak. A reggeliknél például gluténmentes pékárukat, valamint laktózmentes tejet, rizs- és szójatejet kínálnak, és a büfévacsorák menükártyáin, valamint az Ala carte étlapukon is feltüntetik, hogy mely ételeket fogyaszthatják a diétázók. A cukorbeteg vendégek számára külön ételt is készítenek, sőt, a szállodai étterem desszertkínálatában is minden nap szerepel olyan sütemény, amelyet fogyaszthatnak.

Nézd meg a hotel ajánlatait itt>>

 

MUTATUNK NÉHÁNY ÉTTERMET IS

 

FREE Gluténmentes Finomságok, Debrecen

Levesek, előételek, főételek, köretek, pizzák, hamburgerek, desszertek tovább is van, mondjuk még? A debreceni FREE Gluténmentes Finomságok étteremben minden olyan ételt megtalálsz, amelyek sem ízben, sem állagban, sem minőségben nem különböznek a jól megszokott ételektől csak éppen 100 százalékban gluténmentesek. Az ott készült fogásokat természetesen helyben is megkóstolhatod, de ha kéred, házhoz is szállítják.

 

Black Sheep Grill&Lounge, Balatongyörök

Hekk, lángos, hamburger és palacsinta egy Balaton-parton nyaraló mi másra vágyna? Hogy a gluténérzékenyek se maradjanak e klasszikus ízek nélkül, a balatongyöröki strandon álló Black Sheep Grill&Lounge szíves-örömest készít egyet bármelyikből. Akkor is keresd bátran a teraszos helyet, ha épp pizzát ennél, de elárulunk egy titkot: a zöld saláta ágyra fektetett gluténmentes tökmagos csirke is verhetetlen!

 

Neked Csak Szofi, Pécs

Pécs kellős közepén is találsz egy olyan helyet, ahol a legtöbb ételt kérheted laktóz- és gluténmentes változatban. A Neke Csak Szofiban nézz ki egy levest, egy főételt, előételt, hamburgert, köretet, tésztát vagy éppen rizottót, majd kérd meg a pincért, hogy készítsék el neked diétásan! Tuti, nagy lesz a sikere.

 

Várvölgy Vendéglő, Csesznek

Különleges környezetben, a cseszneki vár felé vezető út mellett, a falu közepén található a Várvölgy étterem, ahol ínycsiklandozó falatokkal várják a vendégeket. Az ételeket ráadásul glutén- és tejérzékenyek számára is elkészítik, amelyek ráadásul ugyanannyiba kerülnek, mint a hagyományosak. Fontos információ: az ételek alapanyagait az előírásoknak megfelelően tárolják és szeparáltan készítik el!

 

Kedves Palacsinta, Nyíregyháza

Ha Nyíregyházán jársz és épp egy jó palacsintára áhítozol, akkor van egy jó hírünk! A szabolcsi megyeszékhely Kedves Palacsinta nevű helyén milliónyi finomság készül, amelyeket kérésre a legnagyobb gondossággal glutén-, laktóz-, tojás-, cukor- és tejmentes változatban is elkészítenek. És még valami: a palacsintán kívül pizzát, levest, tésztákat, ízletes reggelit és turmixot is kérhetsz!

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Végre! Még ugyan bő két hét, de most már tényleg mindjárt itt van a nyár leghangulatosabb fesztiválja! Idén augusztus 1-jén csapnak bele a Jazzpiknikbe Paloznakon, hogy aztán három napig meg se álljon a buli.
Szerencsések vagyunk, hiszen idén négynapos hétvégével tehetünk pontot 2019 legforróbb évszakának a végére. Ráadásul ezeken a napokon megannyi klassz program vár országszerte, amit vétek lenne kihagyni.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
10 kirándulástipp a következő meseszép kiruccanásaidhoz
Egyedülálló sziklaformák, páratlan panorámás kilátók, csörgedező vízesések, eldugott erdei útvonalak, rejtélyes pincesorok, kápolnák, templom- és kastélyromok – csak hogy néhányat említsünk arról a legújabb listánkról, amin te is biztosan találsz kedvedre valót! Szemezgess, inspirálódj és vedd nyakadba az országot!
Meseösvények Magyarországon - 5 varázslatos hely az országban gyerekeknek
Minden szülő számára fontos, hogy gyermekével megismertesse a természeti értékeket már egészen kicsi kortól. A meseösvények azt a célt szolgálják, hogy interaktív, játékos módon mutassák be egy adott terület állat- és növényvilágát úgy, hogy az mind a gyerekek, mind a felnőttek számára is szórakoztató legyen. Íme néhány szuper meseösvény, ahová mindenképp érdemes idén nyáron ellátogatni!
5 izgalmas óriás akvárium és ócenárium Magyarországon, amit látnotok kell
Bár Magyarország a tavak és folyók mellett sajnos nem bővelkedik tengerpartokban és óceánokban, szerencsére nem kell messzire utaznotok, ha kicsit belesnétek a sósvízi élőlények titkos életébe is. Itthon is találhattok ugyanis olyan ócenáriumot és óriás akváriumot, amelyek közelebb hozzák a víz alatti világ lakóit. Szuper program kicsiknek és nagyoknak, ahol rengeteget megtudhattok a tengeri- és édesvízi élőlényekről.