Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Budapest 150 – Ünnepelj fergeteges programokkal!

2023.11.06 | 6 perc

A főváros életében november 17-e más nap, mint a többi. 1873-ban ugyanis ezzel a dátummal ért véget az az egy évig tartó egyesítési folyamat, amellyel Pestet, Budát és Óbudát Budapestté olvasztották. Mindannyiunk metropolisza – ahol a nagyvárosi zsongás és a természet csodái karon fogják egymást – most születésnapos, ünnepelj hát te is kedvenc 150-es eseményeddel!

„Városnak sok, sztorinak meg félkész” – írta Budapestről Simon Márton költő, akinek a soraival most arra invitálunk, kreálj te is sok-sok (félkész helyett akár egész) sztorit a jubileumi programokkal! Csobbanás, álomszerű fények, a múltat és a jövőt megidéző cukrászremekek – ilyen és ehhez hasonló csodaélmények várnak a Duna két partján.

Budapest 150 - Boldog születésnapot, Budapest!Budapest 150 - Boldog születésnapot, Budapest!

 

Kóstold meg a Budapest 150 tortát!

Nehéz elképzelni egy születésnapi ünneplést torta (és akár kívánságok, a múlt summázása és a jövőről szóló elképzeléseink szabadjára engedése) nélkül. Ugyanígy a régi idők és az izgalmas jövő kombinációjában született meg a főváros jubileumi tortakölteménye, amely a zsűri döntése alapján a Belvárosi Auguszt CukrászdaNatalis fantázianevű alkotása lett.

Tudtad, hogy az Auguszt cukrászdák szintén nemrég koccinthattak az alapítás 150. évfordulójára? Éppen ezért külön hatalmas öröm volt számukra, hogy ők lettek a befutók a 20 cukrászati pályamű közül. Müller Csilla desszertkreációja hűen tükrözi az egyesítés korszakát, három fő alapanyaga pedig a mogyoró, a kávé és a csokoládé. Nem hibáztatunk, ha már ez alapján megjött a kedved a kóstoláshoz, amit november 17-től minden, a Magyar Cukrász Ipartestülethez jelentkező cukrászdában megtehetsz. A születésnapi tortát legelőször éppen a jeles napon fogják bemutatni, méghozzá ünnepélyes keretek között. Amelyhez kedvcsinálóként annyit még elárulunk, hogy a gazdag ízkombinációra az áfonya vibrálása is rá-rákacsint.

Budapest tortája a Belvárosi Auguszt Cukrászda Natalis fantázianevű desszertje lett / Fotó: Budapest Brand nZrt.Budapest tortája a Belvárosi Auguszt Cukrászda Natalis fantázianevű desszertje lett / Fotó: Budapest Brand nZrt.

Budapest tortája: Natalis / Fotók: Budapest Brand nZrt.Budapest tortája: Natalis / Fotók: Budapest Brand nZrt.

 

 

Hagyd, hogy elvarázsoljanak a Lumina Park fényei!

Már nálunk is olvashattál arról az Utazás az időben című fénylő csodavilágról, amit a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. tár a látogatók elé 2023. október 19-től 2024. március 4-ig. A téma természetesen nem másra épül, mint a 150 éves főváros történetére, pontosabban annak néhány kiemelkedő szakaszára, indulva a római kortól egészen napjainkig. Vajon neked melyik időszak fényárban úszó megjelenítése lesz a kedvenced? A légiósok és gladiátorok által benépesített Aquincum, vagy az 1800-as évek miliője, vagy jóval inkább a diszkókorszak?

Irány a Palatinus fürdő strandterületére megálmodott fergeteges fénypark, indulj időutazásra a csillogás szárnyán, fedezd fel a fénylő múltat és a látogatás végére abba is bepillantást nyerhetsz, hogy vajon milyen lehet a jövő városa!

Utazás az időben - Budapest150 / Fotó: Lumina Park Facebook oldalaUtazás az időben - Budapest150 / Fotó: Lumina Park Facebook oldala

Fotók: Lumina Park Facebook oldalaFotók: Lumina Park Facebook oldala

 

 

Fürdőzz 150 forintos belépővel!

Bár a harmadik programajánlónk kizárólag budapestieknek szól, mindenképp a figyelmetekbe szerettük volna ajánlani, hogy jelképes összegért, mindössze 150 forintért lehet csobbani a főváros fürdőiben november 17-én. Fontos tudnivaló, hogy belépőket kizárólag online lehet váltani, és csak ezen a napon érvényesek.

Talán mondanunk sem kell, hogy Budapest a fürdők városa, sőt az egész ország szerte a világon ismert termálvizeiről, gyógyvizeiről, ezek jótékony, testet-lelket építő hatásairól.

Neked melyik a kedvenced?

Vajon Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, vagyis a Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda (sokak által csak „Szecska”)? Vagy inkább a szecessziós Szent Gellért fürdő, ahol a víz jótékony hatásain túl csodás alkotásokon is elrévedezhetsz? Vagy talán a Rudas Gyógyfürdő és Uszoda, ahol egyedi ajánlatra a sky terrace & spa világába is belekóstolhatsz? Bármelyik is legyen ezek közül vagy ezeken túl, a főváros születésnapja tökéletes alkalom, hogy megmártózz az élményekben!

150 forintos fürőbelépők november 17-én / Széchenyi Fürdő150 forintos fürőbelépők november 17-én / Széchenyi Fürdő

150 forintos szülinapi belépő Budapest fürdőibe / Rudas Fürdő, Gellért Fürdő és Dandár Fürdő150 forintos szülinapi belépő Budapest fürdőibe / Rudas Fürdő, Gellért Fürdő és Dandár Fürdő

 

Részletes Budapest150 programok>>

 

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A Balaton és az Őrségi Nemzeti Park között nagyjából félúton található Zalaegerszeg kedvelt turisztikai célponttá vált az utóbbi években, ami teljesen érthető, hiszen a város több napra elegendő felfedeznivalót rejt. Cikkünkben 10 olyan nevezetességet gyűjtöttünk össze, melyek kihagyhatatlanok, ha Zala vármegye székhelyén járunk.
Mezőtúron, a Holt-Körös partján egy meseszép birtok fogadja a vendégeket. Az egykori főúri kastély és az újonnan épített luxus apartman házak ma tárt kapukkal várják a pihenni vágyókat. A kikapcsolódás wellness élményekkel és az Iréne Bisztró kulináris finomságaival lesz teljes. A Hercegasszony Birtok igazgatójával, Kakuszi Lászlóval beszélgettünk az elmúlt időszak eseményeiről.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
19 termálfürdő Magyarországon, ahol télen, hóesésben is fürdőzhetünk a szabad ég alatt a kültéri meleg vizes medencében
Különleges hangulata van télen, zimankóban és hóesésben fürdőzni a kültéri termálmedencében. Bemutatunk 19 olyan gyógy- és termálfürdőt Magyarországon, ahol ezt megtehetitek.