Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Várnak a Belgrád rakpart éttermei!

2023.09.26 | 6 perc

Mi sem lehetne csalogatóbb egy kellemes vacsorához, mint a Duna és Budapest látványa. Ehhez induljunk el a Belgrád rakpartra, ahol számos kiváló étterem vár ránk, hogy emlékezetes percekkel és ígéretes fogásokkal gazdagodjunk.

 

Baalbek

1056 Budapest, Belgrád rakpart 22.

Letisztult környezetben nyílt 2022-ben új helyen a Matild Palace-ban már megkedvelt libanoni étterem. Az autentikus levantei ételeket három libanoni séfnek köszönhetjük, akik szakértelmükkel nagy figyelmet fordítottak arra, hogy az ízek és a gasztronómiai élmények pontosan olyanok legyenek, mintha Bejrútban járnánk. Az étlapra számos hideg és meleg mezze került, ezzel lehetővé téve a közösségi étkezés feledhetetlen élményét. Érdemes megkóstolni a grill fogásokat is, többféle grillezett bárány és csirke, továbbá hal különlegességekből válogathatunk. A kellemes élményt egy frissítő marokkói teával zárhatjuk, vagy élhetünk az egyedülálló sisha választék lehetőségével.

Várnak a Belgrád rakpart éttermei! - Fotó: BaalbekVárnak a Belgrád rakpart éttermei! - Fotó: Baalbek

Várnak a Belgrád rakpart éttermei! - Fotó: BaalbekVárnak a Belgrád rakpart éttermei! - Fotó: Baalbek

 

 

Beef & Bone

1056 Budapest, Belgrád rakpart 17.

A 2022-ben nyílt étteremVizi Attila tulajdonos, és Tobai Róberttulajdonos és séf nevéhez kapcsolható, kínálatuk fókuszában a minőségi húsokból készített steakek állnak. Az étterem pici mérete ne tévesszen meg senki, a konyhán magas minőségű ételek készülnek, az étlapról jól ismert nemzetközi húsokat rendelhetünk, az angus marha mellett a magyar tarkából készült steak is kerülhet az asztalunkra. A kínálat a marha választékon túl könnyedebb fogásokat is rejt, tökéletesen elkészítve.

Várnak a Belgrád rakpart éttermei! - Fotó: Beef & BoneVárnak a Belgrád rakpart éttermei! - Fotó: Beef & Bone

Várnak a Belgrád rakpart éttermei! - Fotó: Beef & BoneVárnak a Belgrád rakpart éttermei! - Fotó: Beef & Bone

 

 

Tapas Fino

1056 Budapest, Belgrád rakpart 24.

Rögtön a Belgrád rakpart elején találjuk a frissen nyílt spanyol tapas bárt, a Tapas Fino-t, mely a Hotel Vision Budapest földszintén található, hangulatos utcafronttal és mindig nyüzsgő terasszal. Az étterem különlegessége, hogy a húsok többsége Josper-kemencében sül, számos finomság, mint a sonkák, sajtok, halak egyenesen Spanyolországból érkeznek, és a klasszikus tapas fogásokon túlmenően Sipos Tamás séfnek köszönhetően izgalmas baszk ételeket is kóstolhatunk. Érdemes a séf ajánlatát is átböngészni, mindig szerepel néhány ellenállhatatlan fogás. A borkínálat a spanyol borokon kívül magyar és francia italokat is tartalmaz, a koktél felhozatal izgalmas, így akár egy késő délutáni vagy egy kellemes esti koccintásra is érdemes betérni. A látvánnyal ütős párost alkotnak.

Várnak a Belgrád rakpart éttermei! - Kép forrása: Tapas Fino Facebook oldalaVárnak a Belgrád rakpart éttermei! - Kép forrása: Tapas Fino Facebook oldala

 

 

Bambuszliget Japán Étterem és Sushi Bár

1056 Budapest, Belgrád rakpart 18.

Az autentikus japán konyhaművészet fogásaira hívja fel a figyelmet az immár 15 éve működő sushi étterem. A megbízható minőséget garantáló szerény étterem terasszal, illetve boxos belső térrel várja a vendégeket. Kiváló ramenek és leveseket kóstolhatunk, sushi választékjuk nagyon színes, érdemes figyelni a heti ajánlatot, amiben kiemelt különlegességeket találunk. Ha nincs kifejezett kedvencünk, vagy szeretnénk mindent megkóstolni, a sushi hajó jó választás lehet: nemcsak nagyon mutatós, de bőséges is. Egy kis extra Ázsia néven pedig különleges egytálételeket fogyaszthatunk.

Várnak a Belgrád rakpart éttermei! - Fotó: Bambuszliget Japán Étterem és Sushi Bár Facebook oldalaVárnak a Belgrád rakpart éttermei! - Fotó: Bambuszliget Japán Étterem és Sushi Bár Facebook oldala

 

 

Dionysos Taverna

1056 Budapest, Belgrád rakpart 16.

Húsz éve rendíthetetlenül áll a pesti Duna-parton a Dionysos étterem, melynek hangulata és az autentikus görög ételek sokasága egy pillanat alatt elrepítenek minket Görögországba. Az étlapon a klasszikus görög fogásokon túlmenően gazdag hal kínálatból választhatunk. Érdemes megkóstolni a grillezett fogásokat, ha nagyobb társasággal érkezünk, a többszemélyes tálakból csemegézhetünk. Többféle húsmentes étel szerepel az étlapon, gyors és pontos kiszolgálás mellett könnyen átadhatjuk magunkat a görög életérzésnek. Akkor sem leszünk gondban, ha tanácstalanok lennénk az ételek elnevezése miatt, bátran hagyatkozzunk a pincérek tudására.

Várnak a Belgrád rakpart éttermei! - Kép forrása: Taverna Dionysos Budapest Facebook oldalaVárnak a Belgrád rakpart éttermei! - Kép forrása: Taverna Dionysos Budapest Facebook oldala

 

 

Trattoria Toscana

1056 Budapest, Belgrád rakpart 13.

Biztos pont a Belgrád rakparton azoknak, akik az olasz konyha szerelmesei, hiszen a Fabrizio Caldarazzo executive séf vezetésével működő konyha immár több mint 20 éve nyűgözi le vendégeit. A kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával készített ételek a toszkán konyha remekeit mutatják be számunkra, büszkék a faszénen sült steakükre, fatüzelésű kemencében készült pizzáikra és kiváló házitésztáikra. Az autentikus olasz ételekhez toszkán borok társulnak, pompás budapesti panorámával párosítva.

Várnak a Belgrád rakpart éttermei! - Fotó: Trattoria ToscanaVárnak a Belgrád rakpart éttermei! - Fotó: Trattoria Toscana

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Fedezd fel a legszebb látnivalókat Sopron környékén! Csalogasson téged is a 8 nevezetességet és 5 kilátó túrát bemutató cikkünk a leghűségesebb város szomszédságába! Kulturális kincsek, történelmi emlékhelyek, építészeti remekek, természeti csodák, ámulatba ejtő panorámák – itt bizony egy percet sem lehet unatkozni, élmények sora vár!
Földalatti pincelabirintusok, romantikus romtemplomok, szőlőkkel betakart domboldalak... Nem, ez nem a franciaországi borvidék – pedig épp az is lehetne. Hazánkban járva ugyanis több olyan csodálatos helyszín akad, ahol az egyedi hangulat vagy épp a festői látvány miatt szinte külföldön érezheted magad. Ezekből hoztunk ízelítőt.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.