Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Budapesti éttermek vízpart mellett

2022.09.28 | 6 perc

Az ősz talán utolsó napsütéses pillanatait érdemes a szabadban eltölteni, így most olyan éttermeket hoztunk, ahol egyszerre élvezhetjük a finom ételeket, a kellemes időt, mindezt vízparton, Budapesten.

 

A tökéletes budapesti kirándulást tervezed? Kattints ide a mesés szállásajánlatokhoz>>

 

Robinson Étterem, Budapest

Igazi klasszikus a Városligetben, amelynek lenyűgöző étterme a Városligeti tóba nyúlik be. Tökéletes romantikus vacsorára vagy családi programokra, hiszen kimagasló vendéglátásban lesz részünk feledhetetlen fogások mellett a Robinson Étteremben. Az étlapon a mediterrán konyha remekei, kóstolhatunk kiváló rizottókat, Josperben sült húsokat, klasszikus magyar ételeket, de a desszert kínálatnak sem érdemes hátat fordítani. Mint ahogy a tónak sem, ahol a kacsák mellett időnként feltűnik egy úszó hajó, amin privát vacsorát vehetünk igénybe.

Budapesti éttermek vízpart mellett / Fotó: Robinson Étterem, BudapestBudapesti éttermek vízpart mellett / Fotó: Robinson Étterem, Budapest

 

 

VakVarjú Csónakház Étterem, Budapest

A pesterzsébeti Duna parton élvezhetjük a folyó csendes vízparti hangulatát a VakVarjú 2018-ban nyitott egységében, ahol a régi csónakházat alakították ki úgy, hogy mind az étterem, mind a rendezvényház helyet kapjon benne. Nincs is annál hangulatosabb, mint egy kiadós ebéd után a parton sétálva gyönyörködni a természet szépségében. Ehhez kiváló koktélok, gin tonic variációk társulnak, augusztus 25-től pedig chef András új ételekkel várja a vendégeket. Lávakövön grillezett tintahal, kecskesajtos-kukoricás rizottó vagy épp kókuszos mangóleves csábít minket falatozásra.

Budapesti éttermek vízpart mellett / Fotó: VakVarjú Csónakház Étterem, BudapestBudapesti éttermek vízpart mellett / Fotó: VakVarjú Csónakház Étterem, Budapest

Budapesti éttermek vízpart mellett / Fotó: VakVarjú Csónakház Étterem, BudapestBudapesti éttermek vízpart mellett / Fotó: VakVarjú Csónakház Étterem, Budapest

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Romantikus szállások Budapest környékén
Bármelyik hétvége kiváló ürügy arra, hogy kinézzetek egy romantikus szállást Budapest környékén, ahol kettesben eltölthettek néhány napot. Összegyűjtöttünk nektek 5 olyan helyet, ahova elvonulhattok, hogy a külvilágot kizárva csak egymásra kelljen figyelnetek!

 

 

Hemingway Étterem, Budapest

Buda szívében, a Feneketlen-tó partján találjuk a Hemingway éttermet, melynek panorámás terasza nyáron és télen egyaránt emlékezetes pillanatokat nyújt. Hangulatos berendezése hosszas ott tartózkodásra invitál, a jól komponált étlapon olyan finomságok várnak ránk, mint nyúlcomb filé kacsamájjal és spárgával töltve, a borjúsült parmezános panchettával sütve, de érdemes megkóstolni a tandori sült kacsamellet rokfortos gnoccival. Ha egy kis kikapcsolódásra vágyunk, de mégsem szeretnénk nagyon eltávolodni a várostól, itt meghittségre és ízletes falatokra találunk.

Budapesti éttermek vízpart mellett - Hemingway Étterem/ Fotó: ittjártam.hu, ZigZagBudapesti éttermek vízpart mellett - Hemingway Étterem/ Fotó: ittjártam.hu, ZigZag

Budapesti éttermek vízpart mellett - Hemingway Étterem/ Fotó: ittjártam.hu, sm33Budapesti éttermek vízpart mellett - Hemingway Étterem/ Fotó: ittjártam.hu, sm33

 

 

Fruska Bisztró, Budapest

Ha egy helyes, laza, egyben romantikus helyre vágysz, minden kötöttség nélkül, ahol egy limonádé mellett is éppen úgy elücsöröghetsz, mint egy kellemes ebéd mellett, akkor Kopaszi-gát egyik kedvelt bisztrója, a Fruska tökéletes választás lesz. A kockásterítős asztalokra könnyed bisztró fogások kerülnek, úgymint pilled pork szendvics, BBQ sertésoldalas vagy vörösboros marhapörkölt, de kérhetünk burgereket vagy rántott csirkét is. Extra, hogy kérésre piknik kosarat is összeállítanak nekünk, amiből a fűben heverészve fogyaszthatjuk el a Fruska fogásait.

Budapesti éttermek vízpart mellett - Fruska Bisztró/ Fotó: ittjártam.hu, DEndreBudapesti éttermek vízpart mellett - Fruska Bisztró/ Fotó: ittjártam.hu, DEndre

 

Budapesti éttermek vízpart mellett - Fruska Bisztró/ Fotó: ittjártam.hu, DEndreBudapesti éttermek vízpart mellett - Fruska Bisztró/ Fotó: ittjártam.hu, DEndre

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Budapesti borbárok: ha nemzetközi bort kóstolnál, ide érdemes betérned!
Egy jó bor, egy szépen gyöngyöző pezsgő megadja a módját az étkezésnek, bár sokszor érdemes csak önmagában, a bor szépségéért kóstolni. És mi lehetne ehhez jobb helyszín, mint egy borbár, ahol a nemzetközi márkák legszebb tételeit kínálják a bor rajongóknak. Nemzetközi borbár körképünk következik!

 

Csónakház Mulató, Budapest

Ha szeretsz termeszét közelben lenni, érdemes a Duna parti éttermek közül választani egyet, mondjuk a Római parton. A Csónakház Mulató fedett résszel is rendelkezik, nem véletlen, hogy kedvelt esküvői helyszín is, de a la carte étlapjukról csütörtöktől vasárnapig bárki választhat vacsorát. A közevetlenül a folyó partján található panorámás teraszról csodálatos látvány tárul elénk, a lemenő napfényben a Duna ragyogása megér egy túrát.

 

 

DP BBQ Asador, Budafok

Budafok kedvenc BBQ helyszínét, a DP BBQ Asadort a Duna partján keressétek, ahol a szabad tűzön készült ételek és a vérbeli BBQ fogások Sajben Csaba tolmácsolásában készülnek. A séf mindent megtesz azért, hogy a hétvége ne maradjon szaftos húsok nélkül, így ismét bedurrantják a grillt, a hétvégi ajánlatokért érdemes a közösségi oldalt bújni, hogy hírt kapjunk az aktualitásokról. A babzsákok, a zene, a kerti party hangulat és a Duna látványa vár minket, hogy laza környezetben falatozzunk egy emlékezeteset.

Tovább a budapesti környéki szállásajánlatokra>>

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Fedezd fel Budapest legjobb éttermeit! 10 új hely a fővárosban, amit érdemes kipróbálni
Gasztrorajongóknak kifejezetten ajánljuk a következő 10 helyet Budapest legjobb éttermei közül, hiszen változatosan színesítik a főváros kulináris élményeit. Találtok köztük kifinomult nemzetközi konyhát képviselőt, de aki az autentikus keleti ízeket kedveli, az sem fog csalódni.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Magyarország gyógyvíznagyhatalom, országszerte mintegy 150 melegvizes gyógyfürdő, köztük számos termálfürdő fogadja a vendégeket. De hogy miért is jó nekünk a gyógyvíz, arról kevesebbet tudunk. Nézzünk a dolgok mélyére!
Ezúttal Nagybörzsöny látnivalóit és csodálatos kincseit gyűjtöttük nektek csokorba. A varázslatos Dunakanyar híres településeit, mint Visegrád, Esztergom vagy Szentendre mindenki jól ismeri. Azonban az itt lapuló kisebb, kevésbé gyakran látogatott helyekért is bőven megéri felfedezőútra indulni. Múltidéző tájházak, magányos templomok, gyönyörű csipkefaragások következnek Nagybörzsönyből – némi horgászattal, mézeskalácsozással és erdei kisvonatozással kiegészítve.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
Ismerd meg a Káli-medence legszebb látnivalóit!
A Zánka és Ábrahámhegy között elterülő csodás panorámás tájat számtalan bűbájos település, rom, kilátó tarkítja, melyeket végig járva nem csak a térség szépségében gyönyörködhetünk, de megtapasztalhatjuk a természet érintetlenségét, felfedezhetjük a történelem nyomait, de mindezek mellett élvezhetjük a Káli-medence marasztaló vendégszeretetét is.