Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ízkörútra invitálunk - 10 nemzetközi étterem Budapesten, amit ki kell próbálni!

2022.02.22 | 7 perc

Szerencsére már nem kell repülőre szállnunk, ha egy másik nemzet konyháját szeretnénk megismerni, hiszen számos olyan étterem található az országban, ahol autentikus fogásokkal várják a vendégeket. Ez nem csak az ízlelőbimbóinknak jelent kulináris utazást, a hangulat és a környezet is illeszkedik a konyha kínálathoz. Cikkünkben 10 olyan budapesti, nemzetközi éttermet mutatunk be, ahol úgy tölthettek el pár órát, mintha több ezer kilométerre lennétek.

Budapesti szállásajánlatok>>

 

CALAVERA mexikói étterem

Mexikói ételekben nem dúskál a főváros, de azért így is találni néhány igen hangulatos egységet, ahol belekóstolhatunk a quesadillák, a buritok, az enchiladák és a fajitasok világába. A IV. kerületben található CALAVERA mexikói étterem autentikus környezetben, autentikus fogásokat kínál, ráadásul a város legnagyobb tequila választékával rendelkezik: az itallapon több mint 50 féle tequila és mezcal szerepel. Hétfőtől péntekig ebédmenüvel is készülnek.

10 nemzetközi étterem Budapesten - CALAVERA mexikói étterem10 nemzetközi étterem Budapesten - CALAVERA mexikói étterem

 

 

PAULANER bajor sörház  

Nem kell Münchenig utaznunk, hogy megtapasztaljuk a német sörfesztiválok étel- és italkínálatát, hiszen a PAULANER SÖRHÁZBAN a legjobb német söröket mérik, amihez ropogós csülök, ínycsiklandó kolbászok, és az elhagyhatatlan sörperec dukál. Az 1300 négyzetméteren hosszú asztalok mellett sörpadokon, vagy épp boxokban ülhetünk, amihez jó kisérők a csapolt sörök, a szaftos húsok. Hamisíthatatlan fesztivál hangulat várható!

10 nemzetközi étterem Budapesten - PAULANER bajor sörház 10 nemzetközi étterem Budapesten - PAULANER bajor sörház

 

 

PAVILLON DE PARIS francia vendéglő

Mint egy ékszerdoboz, olyan az I. kerületben található PAVILLON DE PARIS étterem. Különlegességét az adja, hogy míg nyáron egy belső kertben étkezhetünk, télen egy fedett pavilon fogadja a vendégeket. A hangulatos franciás miliőben olyan finomságokat kóstolhatunk többek között, mint a burgundi csiga, boeuf bourguignon, békacomb, langusztin, amit francia sajtválogatással zárhatunk le.

10 nemzetközi étterem Budapesten - PAVILLON DE PARIS francia vendéglő10 nemzetközi étterem Budapesten - PAVILLON DE PARIS francia vendéglő

 

 

FUJI Japán Étterem

Exkluzív környezetben ismerhetjük meg Japán konyhaművészetét, amihez kiváló alapanyagokat használ a FUJI Japán Étterem séfje, Borsányi Tamás Gábor. Ételeik mesteri módon ötvözik az autentikus és a modern japán konyhát, a klasszikusnak számító sushikon és sashimikon túl tempurázott fogásokat, leveseket, tészta ételeket, steakeket, vagy épp halételeket kóstolhatunk. Japán italokban sem szűkölködnek, sakék, whiskyk teszik teljessé a vacsoraélményt.

10 nemzetközi étterem Budapesten - FUJI Japán Étterem10 nemzetközi étterem Budapesten - FUJI Japán Étterem

 

 

QUÍ thai étterem

Az Arany János utcában nyitotta meg kapuit a QUI Thai Étterem távol-keleti konyhája, ahol klasszikus thai ízeket ismerhetjük meg autentikus környezetben. Az étlapon többek között wokban sült oldalas, tempurált zöldségek, thai curryk találhatóak, és még számos izgalmas fogás, amik jól reprezentálják a hagyománytisztelő, ám innovatív, modern ázsiai konyhát.

10 nemzetközi étterem Budapesten - QUÍ thai étterem10 nemzetközi étterem Budapesten - QUÍ thai étterem

 

 

WANG MESTER KONYHÁJA kínai étterem

A XIV. kerületi Gizella utcában található WANG MESTER KONYHÁJA, aki Peking kiváló éttermeiben tökélyre csiszolt tudását hozta el hozzánk. Az 5000 éves kínai konyhaművészet titkait osztja meg velünk a kiváló fogásokon keresztül, így, ha minden ízében hamisítatlan kínai ételekre vagyunk kíváncsiak, érdemes felkeresnünk éttermét.

10 nemzetközi étterem Budapesten - WANG MESTER KONYHÁJA kínai étterem10 nemzetközi étterem Budapesten - WANG MESTER KONYHÁJA kínai étterem

 

EL ASADOR DE PATA NEGRA spanyol étterem

Az EL ASADOR DE PATA NEGRA étterem húzóereje a speciális, faszenes kemencében, az asadorban rejlik, erre épülnek a fogások is. A spanyol gasztronómia legjavát teszik a tányérunkra, az asadorban készített húsok, halak, zöldségek mellett természetesen ibériai sonka, kasztíliai sajtok és spanyol borok is szerepelnek a kínálatban. A hely különlegessége, hogy saját szűrt vizet kínál, amit a kávéfőzéshez is előszeretettel alkalmaznak. Borvacsorák, üzleti ebédek kiváló helyszíne.  

10 nemzetközi étterem Budapesten - EL ASADOR DE PATA NEGRA spanyol étterem10 nemzetközi étterem Budapesten - EL ASADOR DE PATA NEGRA spanyol étterem

 

 

AKADEMIA ITALIA olasz étterem

Az AKADEMIA ITALIA egy kis Olaszország Budapest szívében, ahol nemcsak kiváló olasz fogásokat kóstolhatunk, de egy időre részesei lehetünk az olasz életérzésnek: ahol mindig forró a hangulat, ahol nem baj, ha hangosan beszélünk, ahol a delicatessben megtaláljuk kedvenc olasz ételkülönlegességeinket, ahol a tészták, húsok, halak és más finomságok mindig rendelkezésre állnak ahhoz, hogy valóban egy vérbeli olasz terített asztal fogadjon minket.

10 nemzetközi étterem Budapesten - AKADEMIA ITALIA olasz étterem10 nemzetközi étterem Budapesten - AKADEMIA ITALIA olasz étterem

 

 

BYBLOS libanoni étterem

Ha valami igazán különlegesre vágyunk, érdemes belekóstolni a libanoni konyha finomságaiba. Erre nyújt lehetőséget a BYBLOS étterem, amit a klasszikus és modern módszerek segítségével mutatja be a Levantine-i konyha remekeit. Az éttermet a Kutaini testvérpár vezeti, szakmai karrierjük beteljesedése ez a budapesti étterem.

10 nemzetközi étterem Budapesten - BYBLOS libanoni étterem10 nemzetközi étterem Budapesten - BYBLOS libanoni étterem

 

TAVERNA DIONYSOS görög étterem

A TAVERNA DIONYSOS mára fogalommá vált a görög gasztronómia szerelmeseinek, hiszen az 1993 óta működő taverna töretlen lelkesedéssel készíti a klasszikus görög ételeket. Kék-fehér színeivel már messziről kitűnik a Belgrád rakparton, és miközben a görög zene fülbemászó dallamai elandalítanak, sorban érkeznek a suvlakik, a musakák, a különféle hú- és hal ételek, amikhez tökéletes passzoló görög borokat ihatunk.

10 nemzetközi étterem Budapesten - TAVERNA DIONYSOS görög étterem10 nemzetközi étterem Budapesten - TAVERNA DIONYSOS görög étterem

 

Budapesti szállásajánlatok>>

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Már Magyarországon is pihenhetünk olyan all inclusive wellness szállodákban, ahol a korlátlan étel- és italfogyasztás biztosítja, hogy az ott töltött idő alatt tényleg semmire ne legyen gondunk, és minden a feltöltődésről, a tökéletes pihenésről szóljon. Íme 4+1 belföldi hotel all inclusive ellátással
Zubogó vízesések, barlangi túrák, csodás élmények - bababarát kirándulóhelyek, amiket babakocsival is könnyedén bejárhattok. Egy csöppséggel a fedélzeten mindig kicsit körülményesebb az utazás, viszont, jó, ha tudjátok: léteznek olyan babakocsis kirándulóhelyek Magyarországon, melyeket még a legkisebbekkel is végigsétálhattok. Ne hagyjátok ki a Fátyol-vízesést, a Fényes tanösvényt és a trópusi dzsungelt se!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.