Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Csontvárynak állít emléket az új Kolodko miniszobor

2023.07.05 | 2 perc

Kolodko Mihály ukrán-magyar gerillaszobrász miniszobrairól ismert, melyekkel számtalan helyen találkozhatunk Budapesten, az ország nagyvárosaiban, de még külföldön is. Újabb alkotásával Csontváry munkássága előtt tiszteleg.

 

2023. július 5-én osztotta meg a művész Facebook oldalán újabb miniszobrát, amely Csontváry Kosztka Tivadar magyar festőművészt ábrázolja. Csontváry 1853. július 5-én született, ma 170 évvel ezelőtt, így a miniszobor minden bizonnyal neki állít emléket. Kolodko Mihály Csontváry Az ifjú festő című festményéről is posztolt egy képet, amely ihlette a miniszobrot.

Természetesen rögtön elindult a találgatás, hogy vajon hol kapott helyet a miniszobor, ami az eredeti bejegyzésből nem derül ki. Kolodko azonban később megosztott egy újabb fotót, amiből sejthető, hogy a miniszobor a Hortobágyon, a Kilenclyukú híd közelében található.

Csontvárynak állít emléket az új Kolodko miniszoborCsontvárynak állít emléket az új Kolodko miniszobor

Csontvárynak állít emléket az új Kolodko miniszoborCsontvárynak állít emléket az új Kolodko miniszobor

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Hűsítő medencében elmerülni, ízletes ételeket kóstolni, kényelmes szobákban sziesztázni, pezsgőfürdőben lazítani a városnézés vagy kirándulás után. Valamennyi élményben részetek lehet a kulturális- és természeti kincsekben gazdag Balmazújvárosban. Bár az is lehet, hogy nem kívántok majd semerre menni, ha az ár-érték arányban tökéletes Hotel Kamilla**** vendéglátását élvezhetitek.
Gondoltad volna, hogy a könyveken kívül egyszer saját szemeddel is láthatod kedvenc bolygóidat? Országszerte találhatóak olyan csillagvizsgálók, ahol erre egy távcső segítségével bármikor lehetőséged nyílhat, úgyhogy összegyűjtöttük nektek azokat az obszervatóriumokat, ahol filmek, előadások és megfigyelések keretében kinyílik számotokra a végtelen univerzum.
Előző
Következő
Ajánlott cikkek
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Ismerd meg a Káli-medence legszebb látnivalóit!
A Zánka és Ábrahámhegy között elterülő csodás panorámás tájat számtalan bűbájos település, rom, kilátó tarkítja, melyeket végig járva nem csak a térség szépségében gyönyörködhetünk, de megtapasztalhatjuk a természet érintetlenségét, felfedezhetjük a történelem nyomait, de mindezek mellett élvezhetjük a Káli-medence marasztaló vendégszeretetét is.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
Székesfehérvár kincsei – A Bory-váron innen és túl
Székesfehérvár látnivalóival, ékes történelmével, hangulatos belvárosával, irigylésre méltó múzeumi gyűjteményével, valamint a legromantikusabb – és az egyik leggyakrabban posztolt – magyar várral, a Bory-várral nem kevés turista bakancslistáján szerepel előkelő helyen. Fedezd fel te is, hogy mi teszi különlegessé Fejér megye székhelyét, a közép-dunántúli régió központját! Szerintünk nem is húzódhatna ennél szebb helyen, éppen félúton Budapest és a Balaton között.
Átadták a helyreállított boldogkői várat
2024.03.20 | 3 perc | Szuper látnivalók | Események
Közel 650 millió forintból valósult meg a vár belső felújítása és eredeti állapotának visszaállítása, valamint látogatóközpont is épült. "A versenyképességet szolgálja a középkori kastélyok és várak felújítása" - mondta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Boldogkőváralján a helyreállított boldogkői vár megnyitóján, kedden.