Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Békalábas usanka a Parlamentnél - újabb Kolodko miniszobor Budapesten

2023.05.09 | 1 perc

Kolodko Mihály ukrán-magyar gerillaszobrász egy korábban tönkretett miniszobra megújult formában bukkant fel a mai napon a Parlament közelében.

 

Kolodko Mihály gerillaszobrász újabb mini műalkotást helyezett el Budapesten, méghozzá a Parlament előtt, a Duna menti lépcsősoron. A művész egy videót is posztolt a miniszobor elhelyezésről, melynek elején egy korábbi felvétel látható arról a momentumról, amikor a szobrász Szabadság téren elhelyezett alkotását, egy párnán csücsülő usankát rongáltak meg és dobtak a Dunába. Az usanka ezúttal békalábat növesztett és a jelek szerint az Országház előtt ugrott elő a Dunából.

Újabb Kolodko miniszobor Budapesten - Fotó: Kolodko Art Facebook oldalaÚjabb Kolodko miniszobor Budapesten - Fotó: Kolodko Art Facebook oldala

Újabb Kolodko miniszobor Budapesten - Fotó: Kolodko Art Facebook oldalaÚjabb Kolodko miniszobor Budapesten - Fotó: Kolodko Art Facebook oldala

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Csodálatos látnivalókra és hangulatos szálláshelyekre vadásztok a természetben? Akkor szeljétek át velünk a festői Zemplén-hegységet, a Mátrát vagy a Balaton-felvidéket, ahol a legjobb kirándulóhelyek és szállások lapulnak!
Nem csak hideg időben eshet jól egy finom leves és szerencsénkre Budapesten az elmúlt 10 évben egyre nagyobb kultúrája alakult ki azoknak a vendéglátóhelyeknek, ahonnan akár el is vihetünk magunkkal egy pohárnyi folyékony finomságot. Cikkünkben összegyűjtöttünk 5 olyan levesezőt, ahol a tradicionális változatoktól kezdve a különlegességekig mindent megtalálunk!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Ismerd meg a Káli-medence legszebb látnivalóit!
A Zánka és Ábrahámhegy között elterülő csodás panorámás tájat számtalan bűbájos település, rom, kilátó tarkítja, melyeket végig járva nem csak a térség szépségében gyönyörködhetünk, de megtapasztalhatjuk a természet érintetlenségét, felfedezhetjük a történelem nyomait, de mindezek mellett élvezhetjük a Káli-medence marasztaló vendégszeretetét is.