Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Egészséges séták a legjobb mezítlábas parkokban és Kneipp-ösvényeken

Egészséges, hihetetlenül szórakoztató és felszabadító sétára hívunk benneteket, ahol Magyarország legjobb mezítlábas parkjait, Kneipp-ösvényeit járjuk be. Kiránduljatok a jó levegőn, cipő nélkül, miközben a talpatokat jótékonyan masszírozzák a természet ajándékai! Ezek a kellemes túrák egyáltalán nem megterhelőek, de az egészségre mégis pozitív hatást gyakorolnak.

 

Miért szuper ötlet felkeresni a magyarországi mezítlábas parkokat?

Valljuk be: a modern kor emberére már minimum furcsán néznének, ha mezítláb ruccanna le a közértbe. Pedig cipő nélkül mászkálni nem csak mentálisan felszabadító, hanem fizikálisan is rendkívül sok előnnyel járhat. A séták ezen formája szerepet játszik a talp izmainak erősítésében, így nagyobb eséllyel lehetne meggátolni a lúdtalp kialakulását. Sőt, javítja a vérkeringést, valamint segíthet a helyes testtartás kialakításában is. Ülő munkát végzőknek pedig kifejezetten ajánlott.

Keressétek fel a hazai mezítlábas parkokat, ahol a természetben létrehozott útvonalakon tobozokon, tőzegen és kavicsokon mászkálva − a szuper szórakás mellett − még az egyensúlyérzéketeket is javíthatjátok!

 

5+1 település, ahol a túrák mellett kipróbálhatjátok a mezítlábas parkokat és a Kneipp-ösvényeket is:

 

1. Pázmánd

Mozgassátok át az lábaitokat a község szívében fekvő Pázmándi Mezítlábas Parkban, amit nem lehet nem észrevenni a csodálatosan faragott szobroknak és a remek játszótérnek köszönhetően! A 70 méteres ösvényen kukoricacsutkák, meggymagok és változatos kövek szolgáltatják a „talp alá valót”. Érdemes azonban túrázni is egyet, mert a varázslatos Pázmándi-sziklák, illetve a Természet- és Vadvédelmi Ökoturisztikai Központ is tökéletes kirándulóhelyet kínál.

Szállástippek Pázmánd környékén>>

Egészséges séták a legjobb mezítlábas parkokban és Kneipp-ösvényeken (A fotó csak illusztráció.)Egészséges séták a legjobb mezítlábas parkokban és Kneipp-ösvényeken (A fotó csak illusztráció.)

 

 

2. Mindszentkálla

Rúgjátok le a cipőt a Káli-medence egyik leghangulatosabb településén, Mindszentkállán, a Mezítkáli Mezítlábas Mászkálóban! A belépő megfizetése után csodálatos parkba csöppentek, ahol a kisgyerekeket ezernyi játék várja, míg a felnőttek bizsergő lábbal lazítanak a fűben. A kellemes ösvény bejárására szőnyegen, faháncson, tobozokon átkelve nyílik lehetőség. Lazításnak ugorjatok be a Kő fagyi?-ba vagy barangoljatok a Theodora-Kékkő tanösvényen!

Szállástippek Mindszentkálla környékén>>

Egészséges séták a legjobb mezítlábas parkokban és Kneipp-ösvényeken (A fotó csak illusztráció.)Egészséges séták a legjobb mezítlábas parkokban és Kneipp-ösvényeken (A fotó csak illusztráció.)

 

 

3. Mencshely

A Balaton-felvidék északi határánál található Talpkaland Mezítlábas Parkot minden korosztály szeretni fogja. Ezen az eldugott, pihentető helyen kikapcsol a lélek, miközben a köveken, homokon gyalogoltok vagy egyensúlyoztok a függőleges fahasábokon.  Heverésszetek a függőágyon, olvassatok, vegyetek részt workshopon – a lényeg, hogy teljesen ellazuljatok! Előtte ráadásul megleshetitek a közeli Kossuth-kilátót vagy a Halom-hegyi vulkán tanösvényt is Mencshely és Dörgicse között!

Szállástippek Mencshely környékén>>

Egészséges séták a legjobb mezítlábas parkokban és Kneipp-ösvényeken (A fotó csak illusztráció.)Egészséges séták a legjobb mezítlábas parkokban és Kneipp-ösvényeken (A fotó csak illusztráció.)

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Utazás a hullámok hátán ‒ csobbanjatok családbarát, saját csúszdás szálláshelyeken!
A gondok helyett a boldogság hullámai csapnak össze a fejetek felett a most következő toplistás, belföldi szálláshelyeken, amik saját vízi csúszdával teszik felejthetetlenné a családi vakációt. A kérdés az, hogy a 24 órás wellnesst, a saját balatoni strandot vagy a festői villaparkot részesítenétek előnyben a száguldás mellett? Böngésszétek át a szállások listáját és válasszatok!

 

 

 

4. Eplény

Töltődjetek fel az üde zöld természetben, Zirctől pár percnyi autóútra az eplényi Síaréna Vibe Parkban, ahová a legegyszerűebben az Eplényi Libegővel juthattok fel! Erdőfürdőzzetek a Mezítlábas ösvényen, ami a ragyogó panorámát ígérő Ámos-hegyi kilátóig vezet! A természetes anyagokból készített útvonalon föld, fa, mulcs és murva is kerül a talpatok alá. A Bakony olyan mesés kincsei pedig −, mint a Zirci Arborétum, a Cseszneki vár vagy a bakonynánai Római fürdő vízesés − karnyújtásra lesznek tőletek.

 

 

 

5. Dombóvár

A Dombóváron rejtőző Konda-patak völgyében igazán romantikus hangulatba kerülhettek, ha a Fogadalmi ligetben tesztek egy idilli kis sétát. Ez a hely a szerelmesek kedvelt találkozóhelye is, mert a szóbeszéd szerint, ha a párok együtt mosnak itt arcot, és szívből jövő fogadalmat tesznek egymásnak, akkor örökké tart majd a kapcsolatuk. Andalogjatok a 125 méter hosszan kanyargó Kneipp-ösvényen (amin apró medence is található), hallgassátok a természet hangjait és élvezzétek a kellemes talpmasszázst!

Szállástippek Dombóváron és környékén>>

Kneipp-ösvények és mezítlábas parkok – mi a különbség? Sebastian Kneipp német pap és természetgyógyász nevéhez köthető a Kneipp-ösvények gondolata, melyek annyiban térnek el a mezítlábas parkoktól, hogy a szárazföldi elemeken túl hidroterápiás, vagyis vízi részeket is tartalmaznak.

Egészséges séták a legjobb mezítlábas parkokban és Kneipp-ösvényeken (A fotó csak illusztráció.)Egészséges séták a legjobb mezítlábas parkokban és Kneipp-ösvényeken (A fotó csak illusztráció.)

 


+ 1: Balatongyörök

Balatongyörökön két helyen is tesztelhetitek Kneipp módszereit. Az egyik egyből a Balaton partján kapott helyet egy esztétikus gyógynövénykerttel. A többféle járófelületen kő, kavics, fa váltja egymást, de a hideg vizes taposómedencén is bátran keljetek át! A közelben felnőtt- és gyermekjátszótér is akad, de ér megpihenni a meditációs padokon is. Fedezzétek fel a festői panorámát kínáló, Szépkilátó alatt húzódó Római-forrást is, ahová keskeny lépcsősor invitál! A vízcsobogás mellett itt a hidroterápia jótékony hatásait is kiélvezhetitek.

Egészséges séták a legjobb mezítlábas parkokban és Kneipp-ösvényeken - balatongyöröki Kneipp-ösvény/ Fotó: Balatongyöröki Turisztikai EgyesületEgészséges séták a legjobb mezítlábas parkokban és Kneipp-ösvényeken - balatongyöröki Kneipp-ösvény/ Fotó: Balatongyöröki Turisztikai Egyesület

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
„Nem csak a húszéveseké a világ!” – énekelte egykor Aradszky László, hiszen mindig van lehetőség új élményeket, emlékeket szerezni. Megmártózni Magyarország mesés fürdőiben? Felfedezni a hatalmas birtokon elterülő, titokzatos kastélyokat? Utazni a nosztalgia hullámain a jobbnál jobb múzeumokban? Gondosan összeállított programjaink után a Balaton-felvidék magyaros, házias konyháiba is betérünk. Szépkorúak, útra fel!
Gondtalan csobbanás, halk relaxálás, harmónia, énidő, befelé figyelés és egymásra hangolódás – pontosan ilyen, amikor valamelyik csodás felnőttbarát szálláslehetőségre esik a választásod. Pihenjetek, töltődjetek, szerezzetek magatoknak és egymásnak romantikus, meglepetésekkel teli napokat! Így, amikor őszbe fordul a nyár, lesz miből erőt meríteni a következő közös kikapcsolódás elérkeztéig.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.