Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Egyedülálló élmények és szórakozás felsőfokon: május 25-én nyitja meg kapuit a Madame Tussauds Budapest

2023.05.24 | 7 perc

51 magyar és nemzetközi figurával várja a látogatókat a Madame Tussauds Budapest a Palazzo Dorottyában. A 250 éves múltra visszatekintő turisztikai világmárka hazai premierjén felfedték a féltve őrzött titkot, hogy kiket ábrázolnak a figurák. Napjaink magyar hírességei közül Palvin Barbara világhírű modell és Hosszú Katinka olimpiai bajnok viaszmásával találkozhatnak az érdeklődők. Rajtuk kívül sztárokat, a történelem, a kultúra és a tudomány legismertebb alakjait rejtik az attrakció termei.

 

Lehullott a lepel, véget ért a várakozás, bemutatták a sajtónak a főváros legújabb nemzetközi turisztikai szenzációját. A Madame Tussauds Budapest attrakciót ünnepélyes keretek között adták át, amelyen részt vett a franchise jogtulajdonos Merlin Attractions Operations Ltd. képviselője Chris Scurrah, Paul Fox az Egyesült Királyság budapesti nagykövete, Balogh-Madár Emese, Belváros Önkormányzatának alpolgármestere, Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere és Kreinbacher József tulajdonos. Az attrakció csütörtöktől - 2023. május 25. - várja a nagyközönséget. A Madame Tussauds Budapest  51 élethű figurát és a hozzájuk tartozó lélegzetelállító installációkat hozza el a közönségnek. Az attrakcióban 17 magyar vonatkozású hírességgel találkozhatnak a látogatók, melyek kizárólag a budapesti produkcióhoz készültek a Madame Tussauds London melletti műhelyében. A tervezési szakaszban nagyívű felmérésben kérdezték meg a leendő közönséget, hogy kikre kíváncsiak a leginkább. A kutatás eredményei alapján történelmi személyiségek, sztárok, sportolók, kulturális ikonok és egy világhírű magyar tudós is helyet kapott a listán:

Harry Houdini, Hosszú Katinka, Karády Katalin, Kossuth Lajos, Liszt Ferenc, Lugosi Béla, Mátyás király, Munkácsy Mihály, Neumann János, Palvin Barbara, Papp László, Petőfi Sándor, Puskás Ferenc, Sissi, Szent István király, Széchenyi István és Zámbó Jimmy viaszfigurája is elkészült.

 

A Madame Tussauds-ban a közönség testközelből találkozhat a legnagyobb hollywoodi sztárokkal, híres énekesekkel, művészekkel, történelmi személyiségekkel és sportcsillagokkal. Közös fotót készíthetnek velük, megismerhetik életük egy-egy ikonikus pillanatát. Hosszú Katinka olimpiai bajnok úszó a megnyitó eseményen pillantotta meg először a róla készült alkotást.

Május 25-én nyitja meg kapuit a Madame Tussauds Budapest/ Fotó: Madame Tussauds BudapestMájus 25-én nyitja meg kapuit a Madame Tussauds Budapest/ Fotó: Madame Tussauds Budapest

 

Kizárólag Budapesten találkozhatnak a hazai és a külföldi látogatók Bud Spencer, Chuck Norris és Peter Falk élethű másaival, ezeket sehol a világon nem mutatták még be. Azt már korábban bejelentették, hogy Ferenc pápa és a néhai II. Erzsébet királynő figurái is helyet kapnak a Palazzo Dorottya falai között. Rajtuk kívül a következő hírességek, sportolók és politikusok viaszfigurái várják a látogatókat: Beyoncé, Sandra Bullock, George Clooney, Tom Cruise, Penelope Cruz, Hszi Csi-Ping, Leonardo DiCaprio, Robert Downey Jr., Lady Gaga, Mihail Gorbacsov, Ryan Gosling, Ariane Grande, Tom Hanks, Whitney Houston, Scarlett Johansson, Angelina Jolie, Jennifer Lopez, Madonna, Freddie Mercury, Lionel Messi, Marilyn Monroe, Brad Pitt, Rihanna, Cristiano Ronaldo, Ronald Reagan, Will Smith, Steven Spielberg, Donald Trump és Bruce Willis.

Május 25-én nyitja meg kapuit a Madame Tussauds Budapest/ Fotó: Madame Tussauds BudapestMájus 25-én nyitja meg kapuit a Madame Tussauds Budapest/ Fotó: Madame Tussauds Budapest

 

Középpontban Budapest

A Madame Tussauds Budapest a világhírű brand legújabb - és egyben első franchise rendszerben működő produkciója, amely tovább támogatja a főváros útját Európa vezető turisztikai élményt adó világvárosainak sorába. A magyar főváros nemcsak helyszíne, hanem inspirálója is a kiállításnak: a tárlat belső tereiben számos hazai ikonikus épület és műemlék jelenik meg. A látogatók például átsétálhatnak a Budai Váralagúton, sztárokkal „randevúzhatnak” a Duna-korzón, helikopteres filmforgatás szereplői lehetnek a Halászbástyán és elmerülhetnek a gyógyfürdők különleges világában is. Az egyedülálló installációk egyaránt tükrözik a főváros és Magyarország örökségét és hagyományait.

Az attrakció több száz szakember összehangolt és magas minőségű alkotómunkájának köszönhetően valósult meg. A kreatív koncepciót Unger Zsolt, az Unger and Partners tulajdonosa jegyzi, a látványtervező Erkel László "Kentaur" díszlet- és jelmeztervező, az Interscena tervezőiroda tulajdonosa, az építész generál tervező a Közti Zrt., a generál kivitelező pedig a Fodor Kft. volt.

 

Tele élménnyel

A kiállításon a viaszfigurák és a csodálatos díszletek mellett rengeteg élmény várja a látogatókat: interaktív képernyők, hang- és fényjátékok, lenyűgöző audiovizuális tartalmak, VR kalandok, szelfipontok és számos egyéb izgalmas meglepetés garantálja az emlékezetes szórakozást. A látogatókat egy különleges látványvilágú „Cinema Café” kávézó és egy Souvenir shop is várja. A belváros szívében található attrakció az év minden napján fogadja hazai és nemzetközi látogatóit.

A jegyvásárlás lehetséges a helyszínen is, azonban online is elérhető. A kedvezményes árú online belépőkkel jobban tervezhető a látogatás az előre lefoglalható idősávoknak köszönhetően.

 

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A Magyar Zene Háza Nekünk írták a dalt! c. időszaki kiállítása 2023 januárjában nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt, az intézmény megnyitása után 1 évvel. A rendkívül izgalmas és interaktív tárlaton a magyar zene populáris hőskorát ismerhetjük meg, Máté Péter munkásságától, Charlie-n keresztül az LGT-ig. A nagy népszerűségnek örvendő kiállítást mi sem hagyhattuk ki.
Óriási lények lakta víz alatti alagút, rejtőzködő vízi sétány, hegyvidéki patakokat idéző hallépcső és még számos más szuper program leselkedik rád a nádasokkal övezett Tisza-tónál. Tervezd meg velünk a nyaralást: pihenj varázslatos természeti környezetben Magyarország egyik legszebb részén!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
Kirándulás a Bakony fővárosában: a mesés Zirc látnivalói
Ha még nem jártál Zircen és a környékén, akkor ne is lapozz tovább, mert most megmutatjuk, hogy miért is nevezik a bájos települést egyenesen a Bakony fővárosának. Grandiózus történelmi emlékek, kalandos turistautak és finom sör vár minket, ha eltöltünk néhány napot a község vendégszeretetét élvezve.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.