Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Tündéri vízi sétány és hórihorgas kilátó ‒ útikalauz a Tisza-tóhoz

Óriási lények lakta víz alatti alagút, rejtőzködő vízi sétány, hegyvidéki patakokat idéző hallépcső és még számos más szuper program leselkedik rád a nádasokkal övezett Tisza-tónál. Tervezd meg velünk a nyaralást: pihenj varázslatos természeti környezetben Magyarország egyik legszebb részén!

Szállástippek a Tisza-tónál>>

 

Ismerd meg az élővilágot Poroszlón!

Tisza-tavi Vízi Sétány

Titkos, eldugott látnivaló bújik meg a Tisza-tó szívében, Poroszlón, melyhez csupán a vízen átkelve juthatsz el. Szállj csónakba a Fűzfa Kikötőben, ami pár perc leforgása alatt elrepít a Tisza-tavi Vízi Sétány bejáratáig. Innen kiindulva 1500 méteren át, fapallókon haladva tárul fel előtted a Tisza-tó gazdag növény- és állatvilága. A tanösvényt információs táblák és madármegfigyelők színesítik meg.

Látnivalók a Tisza-tónál - Tisza-tavi Vízi Sétány (Poroszló)Látnivalók a Tisza-tónál - Tisza-tavi Vízi Sétány (Poroszló)

 

Tisza-tavi Ökocentrum

Csodálatos utazáson vehetsz részt a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumban, ahol a Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti kincsei teljesen magával ragadnak majd. A 2600 négyzetméteren elterülő látogatóközpontban interaktív, modern kiállítás és lehengerlő panorámát nyújtó kilátótorony is helyet kapott, amit 7 hektáros szabadidőpark ölel körül.

Tipp: Sétálj víz alatti alagútban és nevezz be egy felejthetetlen hajókirándulásra is!

Látnivalók a Tisza-tónál - Tisza-tavi ÖkocentrumLátnivalók a Tisza-tónál - Tisza-tavi Ökocentrum

Látnivalók a Tisza-tónál - Tisza-tavi Ökocentrum/ Fotó: www.ttoc.huLátnivalók a Tisza-tónál - Tisza-tavi Ökocentrum/ Fotó: www.ttoc.hu

 

 

Ugorj fejest a kalandokba Sarudon!

Aquaglide Funpark

Hódolj önfeledten a nyár örömeinek Közép-Európa legnagyobb Aquaglide vízi élményparkjában, Sarudon! A több mint 2000 négyzetméteren fekvő játszótér a Tisza-tó hátán lebeg, ahol trambulinok, csúszdák, hinták és rengeteg akadály gondoskodik a szórakozásodról. Ezt a szuper nyári programot a gyerekek és a felnőttek is szeretni fogják!

Tisza-tó látnivalók, programok - Aquaglide Élménypark / Fotó: elmenyfalu.hu/kalandpart/aquaglideTisza-tó látnivalók, programok - Aquaglide Élménypark / Fotó: elmenyfalu.hu/kalandpart/aquaglide

 

HuculUdvar Lovasközpont

Kapcsolódj a természetben és tölts egy kis időt a szabad ég alatt a HuculUdvar Lovasközpontjában, ahol a Kárpátok pónijaival találkozhatsz! A nyeregben ülve megismerkedhetsz a lovaglás fortélyaival és egy felejthetetlen túra során akár a Tisza-tó különleges állat- és növényvilágához is közelebb kerülhetsz. Lóra fel!

 

 

 

Töltsd aktívan a nyaralást Tiszafüreden!

Tiszafüredi strand

Rengeteg zöld terület teszi vonzóvá a Tiszafüredi strandot, melynek partján árnyékot adó fák sorakoznak. A homokos fürdőzőhelyen multifunkciós sportpálya és vízi játszótér áll a strandolók rendelkezésére. A közeli büfében pedig a nyár slágerételeivel tömheted meg a hasad, ami után kijár egy kis ejtőzés a napvitorlák alatt.

Chili House kajaktúrák

Tudtad, hogy a Hortobágyi Nemzeti Park gyönyörű és védett területéhez tartozik a Tisza-tó jelentős része? Pedig így van. Borítékolható tehát, hogy ez a lélegzetelállítóan szép vidék ad otthont az ország egyik legizgalmasabb vízitúra terepének is. Ülj kajakba és barangold be evezés közben a nádasok és holtágak birodalmát a rövid túrától kezdve a többnapos expedícióig a Chili House segítségével!

Bringázás a 2021-es év kerékpárútján

Hangulatos, forgalomtól elzárt, szinte teljesen sík terepen vezet végig Poroszló és Tiszafüred között az a bringaút, amit 2021-ben Az Év Kerékpárútjának választottak. A 6,5 km-es tekerés során a Tisza-tó szépséges tájain legeltetheted a szemed. A kirándulás leglátványosabbnak ígérkező szakasza a kerékpárút hídja, ami Magyarország második legnagyobb tavát szeli át.

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Felejthetetlen élmények a Tisza-tónál
Titokzatos, végtelen nádasok övezik a Tisza-tó mesébe illő vidékét, mely fantasztikus élményeket tartogat. Ezúttal olyan vízi- és szárazföldi kalandok következnek, amiket vétek lenne kihagyni.

 

 

Fürdőzz Abádszalók egyik legjobb strandján!

Tisza-tó strand

Vízparti üdülés gyönyörű környezetben? Naná! Csak üss tanyát a Tisza-tó strandján, Abádszalókon, ahol a pihenni vágyók és az aktív kikapcsolódásra éhes látogatók is megtalálják a számításaikat! Ha eddig nem ültél jet-skin és vízi banánon, akkor itt az alkalom! Ezen kívül 3 óriáscsúszdán száguldhatsz végig, valamint számtalan sportpályán teheted próbára az ügyességed, mielőtt az ínyencségeket rejtő büfé felé vennéd az irányt.

Tisza-tó látnivalók, programok - Fotó: abadszalok.hu Tisza-tó látnivalók, programok - Fotó: abadszalok.hu

 

 

Fedezd fel Kisköre rejtett kincseit!

Kiskörei Hallépcső

A hegyi patakra emlékeztető Kiskörei Hallépcső Közép-Európa legnagyobb ökológiai folyosóját jelenti az uszonyosok számára. Az 1400 méteres csatornának hála szabaddá válik a halak vándorlása az alvízi folyószakasz és a Tisza-tó között, ami kívülről nézve is igen látványos. Láthatsz ugrándozó, fickándozó halakat, és a víz alá süllyesztett üvegfalakon át élőben tekintheted meg a táblákon illusztrált, jellegzetes fajokat is.

Kiskörei kilátó

Cölöplábakon álló, színes házikók közé építették meg a Tisza-tó partját ékesítő Kiskörei kilátót. A gyaloghídon átkelve nyomban a 19 méter magas építmény lábánál találod magad. Az acélszerkezetű, faborítású épület tetejéről a Tisza-tavi panoráma kendőzetlenül tárul eléd. Odafentről gyönyörködhetsz a kelet felé nyíló Abádszalóki-öböl szépségében, míg dél felé fordulva a kiskörei vízerőmű emelkedik ki a távolban.

Látnivalók a Tisza-tónál - Kiskörei kilátóLátnivalók a Tisza-tónál - Kiskörei kilátó

Tisza-tó látnivalók - kiskörei hallépcsőTisza-tó látnivalók - kiskörei hallépcső

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
51 magyar és nemzetközi figurával várja a látogatókat a Madame Tussauds Budapest a Palazzo Dorottyában. A 250 éves múltra visszatekintő turisztikai világmárka hazai premierjén felfedték a féltve őrzött titkot, hogy kiket ábrázolnak a figurák. Napjaink magyar hírességei közül Palvin Barbara világhírű modell és Hosszú Katinka olimpiai bajnok viaszmásával találkozhatnak az érdeklődők. Rajtuk kívül sztárokat, a történelem, a kultúra és a tudomány legismertebb alakjait rejtik az attrakció termei.
A visegrádi vár Magyarország egyik legemblematikusabb jelképe, amit senkinek nem kell bemutatni, valószínűleg kevés olyan honfitársunk akad, aki legalább egyszer ne látogatott volna el a Dunakanyar gyöngyszeméhez. Népszerűsége ellenére történelméről mégis meglehetősen kevés ismeretünk maradt fent, pedig unalmasnak egyáltalán nem mondható, az elmúlt évszázadokban fontos események helyszínéül szolgált.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Honnan nézzük a tűzijátékot Budapesten augusztus 20-án?
2024.07.24 | 4 perc | Események | Legnépszerűbb
Örök dilemma, hogy honnan látszik a legtökéletesebben a budapesti tűzijáték. Ha nem a képernyő előtt szeretnétek részesei lenni az élménynek, akkor adunk néhány tippet: 6 helyszín és kilátópont Budapesten, ahonnan jól látszódik a tűzijáték.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Kívánságteljesítő forrás és szulejmán lábnyomai – legendás kirándulóhelyek Kőszeg környékén
Azt az erdő mélyén megbújó, titokzatos forrást keresitek, ami teljesíti a szívetek vágyát? Tegyetek egy próbát a Kőszeg környéki kirándulóhelyekkel! Nézzétek meg, hol lelhettek rá a legendás Hétforrásra vagy túrázzatok ahhoz a panorámaponthoz, ahonnan a szóbeszéd szerint I. Szulejmán szultán figyelte az 1532-es kőszegi ostromot!
Gyerekekkel a Balatonon? Íme, 12 emlékezetes gyerekprogram
Engedd szabadjára a fantáziádat, és töltsetek egy igazán mókás napot valamelyik Balaton környéki gyerekprogramon! Vadaspark, kalandsziget, bobpálya, múzeum, vidámpark, vízimalom, és még számtalan más helyszín ígér hangos nevetéseket, önfeledt órákat, ha gyerkőcökkel érkeztek a tópartra.
13 látnivaló Sopron környékén, amitől kerek lesz a kikapcsolódás
Fedezd fel a legszebb látnivalókat Sopron környékén! Csalogasson téged is a 8 nevezetességet és 5 kilátó túrát bemutató cikkünk a leghűségesebb város szomszédságába! Kulturális kincsek, történelmi emlékhelyek, építészeti remekek, természeti csodák, ámulatba ejtő panorámák – itt bizony egy percet sem lehet unatkozni, élmények sora vár!