Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Tündéri vízi sétány és hórihorgas kilátó ‒ útikalauz a Tisza-tóhoz

Óriási lények lakta víz alatti alagút, rejtőzködő vízi sétány, hegyvidéki patakokat idéző hallépcső és még számos más szuper program leselkedik rád a nádasokkal övezett Tisza-tónál. Tervezd meg velünk a nyaralást: pihenj varázslatos természeti környezetben Magyarország egyik legszebb részén!

Szállástippek a Tisza-tónál>>

 

Ismerd meg az élővilágot Poroszlón!

Tisza-tavi Vízi Sétány

Titkos, eldugott látnivaló bújik meg a Tisza-tó szívében, Poroszlón, melyhez csupán a vízen átkelve juthatsz el. Szállj csónakba a Fűzfa Kikötőben, ami pár perc leforgása alatt elrepít a Tisza-tavi Vízi Sétány bejáratáig. Innen kiindulva 1500 méteren át, fapallókon haladva tárul fel előtted a Tisza-tó gazdag növény- és állatvilága. A tanösvényt információs táblák és madármegfigyelők színesítik meg.

Látnivalók a Tisza-tónál - Tisza-tavi Vízi Sétány (Poroszló)Látnivalók a Tisza-tónál - Tisza-tavi Vízi Sétány (Poroszló)

 

Tisza-tavi Ökocentrum

Csodálatos utazáson vehetsz részt a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumban, ahol a Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti kincsei teljesen magával ragadnak majd. A 2600 négyzetméteren elterülő látogatóközpontban interaktív, modern kiállítás és lehengerlő panorámát nyújtó kilátótorony is helyet kapott, amit 7 hektáros szabadidőpark ölel körül.

Tipp: Sétálj víz alatti alagútban és nevezz be egy felejthetetlen hajókirándulásra is!

Látnivalók a Tisza-tónál - Tisza-tavi ÖkocentrumLátnivalók a Tisza-tónál - Tisza-tavi Ökocentrum

Látnivalók a Tisza-tónál - Tisza-tavi Ökocentrum/ Fotó: www.ttoc.huLátnivalók a Tisza-tónál - Tisza-tavi Ökocentrum/ Fotó: www.ttoc.hu

 

 

Ugorj fejest a kalandokba Sarudon!

Aquaglide Funpark

Hódolj önfeledten a nyár örömeinek Közép-Európa legnagyobb Aquaglide vízi élményparkjában, Sarudon! A több mint 2000 négyzetméteren fekvő játszótér a Tisza-tó hátán lebeg, ahol trambulinok, csúszdák, hinták és rengeteg akadály gondoskodik a szórakozásodról. Ezt a szuper nyári programot a gyerekek és a felnőttek is szeretni fogják!

Tisza-tó látnivalók, programok - Aquaglide Élménypark / Fotó: elmenyfalu.hu/kalandpart/aquaglideTisza-tó látnivalók, programok - Aquaglide Élménypark / Fotó: elmenyfalu.hu/kalandpart/aquaglide

 

HuculUdvar Lovasközpont

Kapcsolódj a természetben és tölts egy kis időt a szabad ég alatt a HuculUdvar Lovasközpontjában, ahol a Kárpátok pónijaival találkozhatsz! A nyeregben ülve megismerkedhetsz a lovaglás fortélyaival és egy felejthetetlen túra során akár a Tisza-tó különleges állat- és növényvilágához is közelebb kerülhetsz. Lóra fel!

 

 

 

Töltsd aktívan a nyaralást Tiszafüreden!

Tiszafüredi strand

Rengeteg zöld terület teszi vonzóvá a Tiszafüredi strandot, melynek partján árnyékot adó fák sorakoznak. A homokos fürdőzőhelyen multifunkciós sportpálya és vízi játszótér áll a strandolók rendelkezésére. A közeli büfében pedig a nyár slágerételeivel tömheted meg a hasad, ami után kijár egy kis ejtőzés a napvitorlák alatt.

Chili House kajaktúrák

Tudtad, hogy a Hortobágyi Nemzeti Park gyönyörű és védett területéhez tartozik a Tisza-tó jelentős része? Pedig így van. Borítékolható tehát, hogy ez a lélegzetelállítóan szép vidék ad otthont az ország egyik legizgalmasabb vízitúra terepének is. Ülj kajakba és barangold be evezés közben a nádasok és holtágak birodalmát a rövid túrától kezdve a többnapos expedícióig a Chili House segítségével!

Bringázás a 2021-es év kerékpárútján

Hangulatos, forgalomtól elzárt, szinte teljesen sík terepen vezet végig Poroszló és Tiszafüred között az a bringaút, amit 2021-ben Az Év Kerékpárútjának választottak. A 6,5 km-es tekerés során a Tisza-tó szépséges tájain legeltetheted a szemed. A kirándulás leglátványosabbnak ígérkező szakasza a kerékpárút hídja, ami Magyarország második legnagyobb tavát szeli át.

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Felejthetetlen élmények a Tisza-tónál
Titokzatos, végtelen nádasok övezik a Tisza-tó mesébe illő vidékét, mely fantasztikus élményeket tartogat. Ezúttal olyan vízi- és szárazföldi kalandok következnek, amiket vétek lenne kihagyni.

 

 

Fürdőzz Abádszalók egyik legjobb strandján!

Tisza-tó strand

Vízparti üdülés gyönyörű környezetben? Naná! Csak üss tanyát a Tisza-tó strandján, Abádszalókon, ahol a pihenni vágyók és az aktív kikapcsolódásra éhes látogatók is megtalálják a számításaikat! Ha eddig nem ültél jet-skin és vízi banánon, akkor itt az alkalom! Ezen kívül 3 óriáscsúszdán száguldhatsz végig, valamint számtalan sportpályán teheted próbára az ügyességed, mielőtt az ínyencségeket rejtő büfé felé vennéd az irányt.

Tisza-tó látnivalók, programok - Fotó: abadszalok.hu Tisza-tó látnivalók, programok - Fotó: abadszalok.hu

 

 

Fedezd fel Kisköre rejtett kincseit!

Kiskörei Hallépcső

A hegyi patakra emlékeztető Kiskörei Hallépcső Közép-Európa legnagyobb ökológiai folyosóját jelenti az uszonyosok számára. Az 1400 méteres csatornának hála szabaddá válik a halak vándorlása az alvízi folyószakasz és a Tisza-tó között, ami kívülről nézve is igen látványos. Láthatsz ugrándozó, fickándozó halakat, és a víz alá süllyesztett üvegfalakon át élőben tekintheted meg a táblákon illusztrált, jellegzetes fajokat is.

Kiskörei kilátó

Cölöplábakon álló, színes házikók közé építették meg a Tisza-tó partját ékesítő Kiskörei kilátót. A gyaloghídon átkelve nyomban a 19 méter magas építmény lábánál találod magad. Az acélszerkezetű, faborítású épület tetejéről a Tisza-tavi panoráma kendőzetlenül tárul eléd. Odafentről gyönyörködhetsz a kelet felé nyíló Abádszalóki-öböl szépségében, míg dél felé fordulva a kiskörei vízerőmű emelkedik ki a távolban.

Látnivalók a Tisza-tónál - Kiskörei kilátóLátnivalók a Tisza-tónál - Kiskörei kilátó

Tisza-tó látnivalók - kiskörei hallépcsőTisza-tó látnivalók - kiskörei hallépcső

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
51 magyar és nemzetközi figurával várja a látogatókat a Madame Tussauds Budapest a Palazzo Dorottyában. A 250 éves múltra visszatekintő turisztikai világmárka hazai premierjén felfedték a féltve őrzött titkot, hogy kiket ábrázolnak a figurák. Napjaink magyar hírességei közül Palvin Barbara világhírű modell és Hosszú Katinka olimpiai bajnok viaszmásával találkozhatnak az érdeklődők. Rajtuk kívül sztárokat, a történelem, a kultúra és a tudomány legismertebb alakjait rejtik az attrakció termei.
A visegrádi vár Magyarország egyik legemblematikusabb jelképe, amit senkinek nem kell bemutatni, valószínűleg kevés olyan honfitársunk akad, aki legalább egyszer ne látogatott volna el a Dunakanyar gyöngyszeméhez. Népszerűsége ellenére történelméről mégis meglehetősen kevés ismeretünk maradt fent, pedig unalmasnak egyáltalán nem mondható, az elmúlt évszázadokban fontos események helyszínéül szolgált.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.