Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ilyet még biztos nem láttál – Budapest legizgalmasabb múzeumai

Akár turistaként, akár tősgyökeres budapestiként fedezzük fel fővárosunk kulturális intézményeit, azt bátran kijelenthetjük, hogy az elmúlt években egyre nagyobb népszerűséget kapott interaktív központok teljesen új perspektívába helyezik a kiállítóterek látogatását. Légy szerves résztvevője az élménynek, vagy változtass kedved szerint a kiállítási darabokon legizgalmasabb múzeumainkban!

 

IKONO Budapest

Madrid, Róma és Barcelona után Budapesten nyitotta meg negyedik európai múzeumát az IKONO, melynek tárlatai arra a jelenkori igényre adnak választ, hogy egyre kevésbé szeretnénk csak megfigyelői lenni egy kiállításnak, és egyre inkább előtérbe kerül az interaktivitás. Az itt bemutatott tíz fantáziavilágnak szerves részeivé válhatunk, alakíthatjuk azt, de akár saját magunkra is szabhatjuk. A bejáratnál színes dzsungelbe érkezünk, labdatengerben csúszdázhatunk, de egy UV-festékkel készült komplett tengeri élővilágba is belecsöppenhetünk.

Budapest legizgalmasabb múzeumai - Fotó: IKONO BudapestBudapest legizgalmasabb múzeumai - Fotó: IKONO Budapest

 

 

 

 

Light Art Museum

A Hold utcai vásárcsarnok helyét az átalakításokat követően egy fényművészeti múzeum vette át, mely idén ősszel egy új, grandiózus nemzetközi kiállítással jelentkezik. A több mint 40, külföldön is elismert művész témája a fény vizsgálata a fizikai jelenség aspektusaiban, melynek célja a jelenség természetének megismerése. A Superluminal című tárlat által feldolgozott művek között a fekete lyuk, az északi fény, sőt még a párhuzamos univerzumok kérdésköre is felmerül, aki tehát elmerülne ebben a különleges világban, annak irány a Light Art Museum.

Budapest legizgalmasabb múzeumai - Fotó: Light Art Museum facebook oldalaBudapest legizgalmasabb múzeumai - Fotó: Light Art Museum facebook oldala

 

 

Madame Tussauds Budapest

Mindig is foglalkoztatott hogyan nézhetett ki közelről Marylin Monroe, Freddie Mercury vagy akár Erzsébet királynő? Akkor most eljött a te időd, hiszen idén május végén végre Budapesten is megnyitotta kapuit a nagy múltú és népszerű Madame Tussauds panoptikum. A nemzetközi sztárok mellett 17 magyar vonatkozású híresség viaszszobrával is készíthetünk szelfit, például Kossuth Lajossal vagy Houdinivel, de akár a szupermodell Palvin Barbi mellé is odaállhatunk egy közös fotóra.

Budapest legizgalmasabb múzeumai - Fotó: Madame Tussauds BudapestBudapest legizgalmasabb múzeumai - Fotó: Madame Tussauds Budapest

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.

 

 

Museum of Sweets & Selfies (Szelfimúzeum 1 és 2)

Szelfirajongók figyelem! Budapesten immáron két helyszínen, a Rákóczi úton és a  Paulay Ede utcában is lehetőség nyílik az önfeledt fotózásra, melyekhez a legelképesztőbb hátterek közül válogathatunk. A 400 négyzetméteres műteremben elmerülhetünk egy cukorkagyöngy-medencében, vagy lovagolhatunk egy flamingó hátán, persze csak az installációk keretében, de az biztos, hogy 120 percnyi szórakozás vár ránk, ha ide szerveznénk egy randevút vagy a csapatépítőt. A program végén semmiképpen nem maradhat ki a Bubble Pool Bar, ahol a legnehezebb feladatunk a koktélok kiválasztása mellett biztosan az lesz, hogy melyik legyen az itt készült fotók közül az új profilképünk.

Budapest legizgalmasabb múzeumai - Fotó: Museum of Sweets & Selfies facebook oldalaBudapest legizgalmasabb múzeumai - Fotó: Museum of Sweets & Selfies facebook oldala

 

 

Budapest Retro Élményközpont

Akár a 70-es, 80-as években születtél, akár a fiatalabb korosztályhoz tartozol, mindenképpen kötelező program a Retro Élményközpont, ahol tényleg úgy érezzük majd magunkat, mintha visszarepültünk volna az időben. Üljünk rendőrautóba a Gazdagréti lakótelepen a Szomszédok című teleregény idején, hallgassunk korabeli vicceket és a rádiókabarét, vagy próbáljuk ki milyen lehetett bemondónak lenni az egykori Híradó díszletei között. Az utazás végén irány a retro bisztrót, és ne feledkezzünk meg az elmaradhatatlan Bambiról a hot dog mellé.

Budapest legizgalmasabb múzeumai - Fotó: Budapest Retro Élményközpont facebook oldalaBudapest legizgalmasabb múzeumai - Fotó: Budapest Retro Élményközpont facebook oldala

 

 

Cinema Mystica

2023 júliusában egy egészen új koncepcióval nyitotta meg kapuit a Párisi Udvarban a Cinema Mystica nevű interaktív kiállítótér. Olyan páratlan audiovizuális élménnyel gazdagított 3D-s alkotások, nyomtatott szobrok és rövidfilmek várják az érdeklődőket, ahol az installációk misztikus világokká alakulva mossák el a valóság és a képzelet határát. A tárlat során 85 projektort, hangszórókat és speciális rezonátorokat használnak fel a tökéletes hatás elérése érdekében, azonban aki szeretne részese lenni ennek a nem mindennapi művészeti projektnek annak érdemes sietnie, ugyanis csupán fél évig tekinthető meg a bemutató.

Budapest legizgalmasabb múzeumai - Fotó: Cinema Mystica facebook oldalaBudapest legizgalmasabb múzeumai - Fotó: Cinema Mystica facebook oldala

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Van valami varázslatos abban, amikor elhagyatott, majd a természet által visszafoglalt, emberi vívmányok között túrázunk. Ilyen a Csarna-völgy (vagy Fekete-völgy) múltbéli kisvasútja is, amely a Börzsöny északnyugati részén várja a kirándulókedvű családokat, baráti társaságokat. Induljatok hát ti is útnak az első tavaszcsalogató napsugarakkal, és szerezzetek csodás emlékeket a csendes szurdok ösvényein!
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.