Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Izgalmas tematikus városi séták és városnéző túrák Budapest alatt és felett

Boszorkányok, gyilkosok és kurtizánok nyomába eredhettek Budapest legjobb tematikus sétáin. Az út során bepillantunk a budai vár mélyére, nyomozásba lendülünk, barlangtúrázunk vagy épp ízletes csokikat kóstolunk majd. Ne maradjatok le!

Szállásajánlatok Budapesten>>

 

Föld alatti Budapest – a Várnegyed mélye

A Budai Vár mélyének titkai tárulnak fel előttetek az Imagine Budapest jóvoltából, ha beneveztek erre a különleges, föld alatti sétára. A hatalmas, évmilliókról suttogó termek bejárása során izgalmas történetekkel és legendákkal lehettek gazdagabbak, miközben szinte megelevenednek előttetek a hajdani ősemberek vagy fővárosi polgárok. A körülbelül 2,5 órás kiránduláson a Szentháromság tér, valamint a Budavári Polgármesteri Hivatal alatti világot is felderíthetitek. Indulás előtt érdemes alaposan felöltözni, hiszen a járatokban minden évszakban hűvös van!

Korhatár ajánlat: 16 év felett.
Találkozó: Bécsi kapu tér 2–4. (Magyar Nemzeti Levéltár főbejárata)

Tematikus városi séták és városnéző túrák Budapesten - Szentháromság térTematikus városi séták és városnéző túrák Budapesten - Szentháromság tér

Imagine.hu / Tematikus városi séták és városnéző túrák Budapesten Imagine.hu / Tematikus városi séták és városnéző túrák Budapesten

 

Édes élet – habkönnyű belvárosi séta (nem csak) édesszájúaknak

Kóstoljatok bele a hamisítatlan „dolce vita” életérzésbe ezen a remek túrán -amit szintén az Imagine Budapest szervez-, persze csak akkor, ha nem számolgatjátok a kalóriákat! Az Édes élet sétán ugyanis a Király Pál utcától a Wesselényi utcáig egy eszméletlenül jó gasztrokirándulás vár rátok. Ízleljétek meg a selymes bonbonokat, a szemkápráztató tortaszeleteket és a színvonalas cukrászdák világát akár 3 órán át, miközben csak úgy repkednek majd körülöttetek a kulináris történetek!

Korhatárajánlat: Nincs.
Találkozó: V. kerület, Királyi Pál utca 18.

Imagine.hu / Tematikus városi séták és városnéző túrák Budapesten Imagine.hu / Tematikus városi séták és városnéző túrák Budapesten

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Ahol a sütemény nem megalkuvás – Budapest legjobb mentes cukrászdái és legfinomabb mentes édességei!
Nem csak mítosz, hogy a mentes sütemények éppen annyira finomak lehetnek, mint klasszikus társaik, hanem kézzel fogható valóság is. Ennek ékes bizonyítékai azok a budapesti desszertezők, ahol minden mentes, vegán vagy éppen cukormentes finomságokat kóstolhatunk – bűntudat nélkül.

 

Nyomozós és városfelfedező játék Budapesten

Szívesen ötvöznétek egy szuper városnézést egy kis játékkal? Akkor vegyetek részt a Nyomozz velünk! detektívkalandban, melynek során nem csak a budai várat ismerhetitek meg közelebbről, hanem útközben számos rejtvénnyel is meg kell küzdenetek. A kiterjesztett valóság bevonásával életre kel előttetek a múlt, miközben felejthetetlen, új élményeket szereztek.
A túra megközelítőleg 2 órát vesz igénybe és akár 5 fő is jelentkezhet rá. Ezen a különleges küldetésen bepillantást nyerhettek a tragikus sorsú Erzsébet királyné életébe egy közepes nehézségű út során. Bár a nyomozós játék eredeti verzióját 12 éves kortól ajánlják, de a családi kiadásban már 7 éves gyerkőcöket is szeretettel várnak. Vajon sikerrel jártok?

Korhatárajánlat: Már 7 éves kortól.
Találkozó: budai vár, Hess András tér

Tematikus városi séták és városnéző túrák Budapest - budai várTematikus városi séták és városnéző túrák Budapest - budai vár

 

Boszorkányok a Gellért-hegyen

Boszorkányperek, pogány örökségek, valamint vallási küzdelmek hátborzongató helyszínére tévedtek, ha a SétaműhelyBoszorkányok a Gellért-hegyen című barangolását választjátok. Az itt magasodó sziklaormok, a titokzatos források és a buja növényzet is arról árulkodik, hogy ezt a vidéket erőteljesen áthatotta a misztikum. A maximum 2,5 órás talpalás alatt felkereshetitek majd a tekintélyt parancsoló Sziklatemplomot, a Forráskutat és közben a Gellért-hegy rejtélyei is feltárulnak előttetek.  

Korhatárajánlat: 12 éves kor felett.
Találkozó: Szent Gellért tér (a Gellért Hotel előtti szökőkút)

Tematikus városi séták és városnéző túrák Budapesten - Gellért-hegyTematikus városi séták és városnéző túrák Budapesten - Gellért-hegy

 

Bűnös város

Zsebesek, kurtizánok, gyilkosok és hétpróbás bűnözők sötét alakjait idézi meg a HosszúlépésBűnös város elnevezésű, több mint 2 órás tematikus sétája. Bohózatba illő lebukások, modern bűnüldözési módszerek és hihetetlenül különleges helyszínek olyan izgalmas elegyében lehet részetek, amit nem csak az elhivatott krimirajongók fognak élvezni. A magukkal ragadó történetek mellett pedig elgondolkodtató, erkölcsi kérdések is felmerülnek majd a gyaloglás alatt.

Korhatárajánlat: 16 év felett.
Találkozó: V. kerület, a Szervita tér

Hosszúlépés -Járunk? - Tematikus városi séták és városnéző túrák BudapestenHosszúlépés -Járunk? - Tematikus városi séták és városnéző túrák Budapesten

 

Barlangtúrák Budapest alatt

A végére egy igazán különleges, extra kalandot tartogattunk nektek, melyben Magyarország leghosszabb barlangjába hatolhattok be, miután felöltöttétek a túrákhoz szükséges overallt és sisakot. A Pál-völgyi-barlangrendszerben ugyanis csak kúszva-mászva lehet előrehaladni, ezért az igen intenzív, alaphangon is 2,5 órás barlangtúra végén biztosan elfáradtok majd. Útközben azonban egy rögtönzött földrajzórán is részt vehettek, vagy a játékosabb, barlangi kincskereső kalandtúrát is kipróbálhatjátok. Rutinosabb, edzettebb alkattal rendelkezőknek pedig lesz lehetőségük extrém formában is megközelíteni a járatokat, ám csak abban az esetben, ha betöltötték már a 14. életévüket.

Korhatárajánlat: Alsó korhatár az iskoláskor és minimum 120 cm-es testmagasság.
Találkozó: Szépvölgyi út 162.

Tematikus városi séták és városnéző túrák Budapesten - Pál-völgyi-barlangrendszerTematikus városi séták és városnéző túrák Budapesten - Pál-völgyi-barlangrendszer

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Kihagyhatatlan barlangok Magyarországon
A barlangokat különleges atmoszférájuk miatt sokan keresik fel, napjainkban egyre többen és többen. A madarak csicsergésétől hangos erdőkben és hegyvidékekben megtett kirándulások alkalmával különösen jól esik megpihenni bennük. Éppen ezért összeszedtünk nektek az ország különböző pontjairól olyan barlangokat, ahol élvezhetitek a természet által kínált nyugalmat.

 

Szállásajánlatok Budapesten>>

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Tavasszal ébredezik a természet, egyre melegebbre fordul az idő, nyílnak a virágok, a fák zöldbe borulnak - ilyenkor a legjobb útra kelni és felfedezni Magyarország legszebb kirándulóhelyeit! Legyen szó hegyvidékről vagy tópartról, a zöldellő természetben rengeteg látnivaló vár titeket. Cikkünkben 8 tökéletes tavaszi úti célt mutatunk be, ahol mesés kirándulást tehettek. Járjátok be mind és meséljétek el, melyik tetszett a legjobban!
Szombathely – vagy ahogy a rómaiak hívták: Savaria – az egyik leggazdagabb múlttal rendelkező városunk, ahol látnivalókból sincsen hiány. Összegyűjtöttük nektek a legérdekesebb nevezetességeket, ha Nyugat-Magyarország felé vennétek az irányt!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.
Top 10 olasz étterem Budapesten
2021.12.18 | 7 perc | Gasztronómia
Ha vérbeli olasz ízekre vágyunk, nem kell Rómáig vagy Nápolyig utaznunk ahhoz, hogy belekóstoljunk a dolce vita ízeibe, elég csak Budapest kedvelt, autentikus olasz éttermeimnek egyikébe ellátogatnunk. Mutatjuk is a kedvenc 10 olasz éttermünket!
Tavaszi kirándulásra termett városok - szállásajánlóval
A napfényes tavaszi időben nincs is jobb egy szuper kirándulásnál. Ajánló cikkünkben olyan településekről olvashattok, ahol a wellness pihenés mellett számtalan érdekes látnivaló, izgalmas programok és meseszép környezet vár rátok. Így hát elő a bőröndökkel és kezdjetek csomagolni!