Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ezeket a helyeket keressétek, ha Vác varázslatos városában jártok - látnivalók, programlehetőségek

A Dunakanyar egyik legszebb városaként Vác számtalan lehetőséggel csábít minket egy kis városlátogatásra. Ez alkalomból egy csokorba szedtük nektek a bakancslistás látnivalókat. Tartsatok velünk!

Szállásajánlatok Vác környékén>>

 

Váci Nagyboldogasszony-székesegyház

Hazánk egyik legnagyobb, barokk és klasszicista stílusjegyeket hordozó katedrálisának tervezője az az olasz-francia származású Isidore Canevale volt, aki többek között Vác városának másik különleges látványosságáért is felelős, a Diadalívért. A székesegyházat sokan választják házasságkötés vagy keresztelő alkalmából, és kivételes akkusztikája miatt hangversenyeknek is rendszeresen otthont ad.

Vác látnivalók és nevezetességek - Váci Nagyboldogasszony-székesegyházVác látnivalók és nevezetességek - Váci Nagyboldogasszony-székesegyház

 

 

Fehérek temploma

A váci Március 15. téren álló, kívülről barokk, belső kialakítását tekintve inkább rokokó stílusú Fehérek temploma közel 70 évig épült. Nevét a fehér ruhát viselő domonkos rendi szerzetesek után kapta. Bent, ha a főoltár felé szegezzük tekintetünket, a Mária mennybemenetelét ábrázoló kép alatt a törökök elleni csata sikeréért imádkozó V. Pius pápa láthatjuk.

Vác látnivalók és nevezetességek - Fehérek templomaVác látnivalók és nevezetességek - Fehérek temploma

 

 

Diadalív

Hazánk egyetlen diadalívét Mária Terézia tiszteletére építették Vácon. A klasszicizáló, késő barokk építményről egy olyan legenda kering, miszerint a királynő soha nem haladt át alatta, mert attól félt, hogy az öt hónap alatt felépült építmény rá fog dőlni.

Vác látnivalók és nevezetességek - DiadalívVác látnivalók és nevezetességek - Diadalív

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
8 szuper szállás tipp: wellness hotelek Budapest környékén
Ha kedvetek támadna eltölteni néhány napot egy Budapesthez környékén egy wellness hotelben, ami nincs túl messze a fővárostól, de mégis ki tudtok szakadni nyüzsgésből, akkor van egy jó hírünk! Bármelyik irányba is indultok, biztosan találtok olyan helyet, ami megfelel az elképzeléseiteknek. Mutatunk most 8 wellness szállodát, ami nem fog csalódást okozni.

 

Március 15. tér

A Dunakanyar egyik legszebbjének tartott barokk főtér ideális kiindulási pont, ha Vác városát szeretnénk körbejárni. Könnyen eljuthatunk a Duna-partra, pár perc sétára van a Diadalív és a Székesegyház is. A téren pedig hangulatos éttermek, cukrászdák és kávézók közül válogathatunk, valamint itt találjuk Cser Károly szobrászművész alkotását, a Kárpát-medence egyik legjelentősebb I. Világháborús Emlékművét is.

Ha ennétek egy finomat Vácon,nézzetek szét a vendéglátóhelyek között>>

Vác látnivalók és nevezetességek - Március 15. térVác látnivalók és nevezetességek - Március 15. tér

Vác látnivalók és nevezetességek - I. Világháborús Emlékmű a váci Március 15. térVác látnivalók és nevezetességek - I. Világháborús Emlékmű a váci Március 15. tér

 

Erzsébet sétány

Említettük a Duna-partot, mint Vác egyik kihagyhatatlan látnivalóját és ennek része az Erzsébet sétány is, amely egy kiváló hely, ha nagyszerű atmoszférában szeretnénk egy kicsit kikapcsolódni, tenni egy kellemes délutáni sétát vagy esetleg sportolnánk egyet.

Vác látnivalók és nevezetességek - Erzsébet sétányVác látnivalók és nevezetességek - Erzsébet sétány

 

 

1956-os emlékmű

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulójának alkalmából avatták fel a műalkotást. Az 1956-os Emlékművet a Váci Fegyház és Börtön épülete melletti kis téren találjátok. A szobor egy kettéhasadt fatörzsre emlékeztet, ugyanakkor egy emberi alak sziluettje is kivehető belőle. A műalkotás az újjászületést, a folytonosságot és a fájdalmat egyszerre szimbolizálja.

Vác látnivalók és nevezetességek - 1956-os emlékműVác látnivalók és nevezetességek - 1956-os emlékmű

 

 

Püspöki Palota

A legtöbb váci épülethez hasonlóan, a Váci egyházmegyéhez tartozó Püspöki Palotát is gróf Migazzi Kristóf püspök építtette. A klasszicizáló barokk épület legszemrevalóbb része a főbejárata és a mögötte elhelyezkedő hármasablakos aulája. Védett parkjában számos különleges növényt van lehetőségünk megtekinteni.

Vác látnivalók és nevezetességek - Püspöki PalotaVác látnivalók és nevezetességek - Püspöki Palota

 

Hétkápolna kálvária

A Hétkápolna háborítatlan milliője miatt zarándokok, búcsújárók és kirándulók ezrei érkeznek Vác városába. Neve onnan ered, hogy a templomtól induló ösvény mentén Mária hét örömének és hét fájdalmának képe szegélyezi utunkat. Népszerűségét a terület gyógyító forrásvizének is köszönheti.

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
10+2 legszebb természeti látnivaló Magyarországon - Mars-expedíció, Holdra lépés és rejtőzködő csodák a természetben
Sétáljatok vörös lankákon, másszatok fel a szélfútta fennsíkokra, utazzatok vissza a múltba, mert ezúttal a természetben lapuló, 12 különleges kincs nyomába eredünk. Magyarország legszebb természeti kincsei és látnivalói közül muatunk most párat.

 

 

Gyadai tanösvény

Aki igazán gyerekbarát kirándulóhelyet keres, annak a Gyadai-rét közelében kialakított, 13 állomásból álló tanösvény tökéletes választás lesz. A túra csúcspontjának egyértelműen a hazánk leghosszabb gyalogos függőhídján való átkelést mondanánk, amit biztosan a legkisebbek is izgalommal fogadják majd.

Vác látnivalók és nevezetességek - Gyadai tanösvényVác látnivalók és nevezetességek - Gyadai tanösvény

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
A Dunakanyar kincsei - kihagyhatatlan települések és látnivalók Szentendrétől Esztergomig
A Dunakanyar hazánk egyik legszebb pontja. Természeti szépségei mellett művészeti látnivalói és történelmi emlékei is megannyi izgalmas élményt ígérnek. A túrázás mellett érdemes bejárni a térségben található települések közül néhányat. Mi ezeket ajánljuk.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Karnyújtásnyira Soprontól és az osztrák határtól egy valódi időutazásra nevezhettek be, ha végigkövetitek a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházba vezető lábnyomainkat. Ezen a csodálatos kiránduláson elképesztő panorámapontokhoz, hűsít barlangba, izgalmas tanösvényekhez kalauzolunk el benneteket, melyek 10-12 millió évvel ezelőtt még a tajtékos Pannon-beltenger mélyén rejtőztek. Gyertek velünk és vegyetek részt ezen a hihetetlen kalandtúrán!
Ringatózzatok a magyar tenger hullámain, csobbanjatok a Balaton közepén, koccintsatok egy vitorlás fedélzetén a kapitánnyal, romantikázzatok a naplementében vagy tegyetek emlékezetessé egy különleges pillanatot a szeretteitekkel, kollégáitokkal! Felkészültetek? Akkor horgonyt fel és máris indulunk! TOP5 felejthetetlen balatoni vitorlázás kapitánnyal.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ismerd meg a Káli-medence legszebb látnivalóit!
A Zánka és Ábrahámhegy között elterülő csodás panorámás tájat számtalan bűbájos település, rom, kilátó tarkítja, melyeket végig járva nem csak a térség szépségében gyönyörködhetünk, de megtapasztalhatjuk a természet érintetlenségét, felfedezhetjük a történelem nyomait, de mindezek mellett élvezhetjük a Káli-medence marasztaló vendégszeretetét is.