Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ezeket a helyeket keressétek, ha Vác varázslatos városában jártok - látnivalók, programlehetőségek

A Dunakanyar egyik legszebb városaként Vác számtalan lehetőséggel csábít minket egy kis városlátogatásra. Ez alkalomból egy csokorba szedtük nektek a bakancslistás látnivalókat. Tartsatok velünk!

Szállásajánlatok Vác környékén>>

 

Váci Nagyboldogasszony-székesegyház

Hazánk egyik legnagyobb, barokk és klasszicista stílusjegyeket hordozó katedrálisának tervezője az az olasz-francia származású Isidore Canevale volt, aki többek között Vác városának másik különleges látványosságáért is felelős, a Diadalívért. A székesegyházat sokan választják házasságkötés vagy keresztelő alkalmából, és kivételes akkusztikája miatt hangversenyeknek is rendszeresen otthont ad.

Vác látnivalók és nevezetességek - Váci Nagyboldogasszony-székesegyházVác látnivalók és nevezetességek - Váci Nagyboldogasszony-székesegyház

 

 

Fehérek temploma

A váci Március 15. téren álló, kívülről barokk, belső kialakítását tekintve inkább rokokó stílusú Fehérek temploma közel 70 évig épült. Nevét a fehér ruhát viselő domonkos rendi szerzetesek után kapta. Bent, ha a főoltár felé szegezzük tekintetünket, a Mária mennybemenetelét ábrázoló kép alatt a törökök elleni csata sikeréért imádkozó V. Pius pápa láthatjuk.

Vác látnivalók és nevezetességek - Fehérek templomaVác látnivalók és nevezetességek - Fehérek temploma

 

 

Diadalív

Hazánk egyetlen diadalívét Mária Terézia tiszteletére építették Vácon. A klasszicizáló, késő barokk építményről egy olyan legenda kering, miszerint a királynő soha nem haladt át alatta, mert attól félt, hogy az öt hónap alatt felépült építmény rá fog dőlni.

Vác látnivalók és nevezetességek - DiadalívVác látnivalók és nevezetességek - Diadalív

 

8 szuper szállás tipp: wellness hotelek Budapest környékén
Ha kedvetek támadna eltölteni néhány napot egy Budapesthez környékén egy wellness hotelben, ami nincs túl messze a fővárostól, de mégis ki tudtok szakadni nyüzsgésből, akkor van egy jó hírünk! Bármelyik irányba is indultok, biztosan találtok olyan helyet, ami megfelel az elképzeléseiteknek. Mutatunk most 8 wellness szállodát, ami nem fog csalódást okozni.

 

Március 15. tér

A Dunakanyar egyik legszebbjének tartott barokk főtér ideális kiindulási pont, ha Vác városát szeretnénk körbejárni. Könnyen eljuthatunk a Duna-partra, pár perc sétára van a Diadalív és a Székesegyház is. A téren pedig hangulatos éttermek, cukrászdák és kávézók közül válogathatunk, valamint itt találjuk Cser Károly szobrászművész alkotását, a Kárpát-medence egyik legjelentősebb I. Világháborús Emlékművét is.

Ha ennétek egy finomat Vácon,nézzetek szét a vendéglátóhelyek között>>

Vác látnivalók és nevezetességek - Március 15. térVác látnivalók és nevezetességek - Március 15. tér

Vác látnivalók és nevezetességek - I. Világháborús Emlékmű a váci Március 15. térVác látnivalók és nevezetességek - I. Világháborús Emlékmű a váci Március 15. tér

 

Erzsébet sétány

Említettük a Duna-partot, mint Vác egyik kihagyhatatlan látnivalóját és ennek része az Erzsébet sétány is, amely egy kiváló hely, ha nagyszerű atmoszférában szeretnénk egy kicsit kikapcsolódni, tenni egy kellemes délutáni sétát vagy esetleg sportolnánk egyet.

Vác látnivalók és nevezetességek - Erzsébet sétányVác látnivalók és nevezetességek - Erzsébet sétány

 

 

1956-os emlékmű

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulójának alkalmából avatták fel a műalkotást. Az 1956-os Emlékművet a Váci Fegyház és Börtön épülete melletti kis téren találjátok. A szobor egy kettéhasadt fatörzsre emlékeztet, ugyanakkor egy emberi alak sziluettje is kivehető belőle. A műalkotás az újjászületést, a folytonosságot és a fájdalmat egyszerre szimbolizálja.

Vác látnivalók és nevezetességek - 1956-os emlékműVác látnivalók és nevezetességek - 1956-os emlékmű

 

 

Püspöki Palota

A legtöbb váci épülethez hasonlóan, a Váci egyházmegyéhez tartozó Püspöki Palotát is gróf Migazzi Kristóf püspök építtette. A klasszicizáló barokk épület legszemrevalóbb része a főbejárata és a mögötte elhelyezkedő hármasablakos aulája. Védett parkjában számos különleges növényt van lehetőségünk megtekinteni.

Vác látnivalók és nevezetességek - Püspöki PalotaVác látnivalók és nevezetességek - Püspöki Palota

 

Hétkápolna kálvária

A Hétkápolna háborítatlan milliője miatt zarándokok, búcsújárók és kirándulók ezrei érkeznek Vác városába. Neve onnan ered, hogy a templomtól induló ösvény mentén Mária hét örömének és hét fájdalmának képe szegélyezi utunkat. Népszerűségét a terület gyógyító forrásvizének is köszönheti.

 

10+2 legszebb természeti látnivaló Magyarországon - Mars-expedíció, Holdra lépés és rejtőzködő csodák a természetben
Sétáljatok vörös lankákon, másszatok fel a szélfútta fennsíkokra, utazzatok vissza a múltba, mert ezúttal a természetben lapuló, 12 különleges kincs nyomába eredünk. Magyarország legszebb természeti kincsei és látnivalói közül muatunk most párat.

 

 

Gyadai tanösvény

Aki igazán gyerekbarát kirándulóhelyet keres, annak a Gyadai-rét közelében kialakított, 13 állomásból álló tanösvény tökéletes választás lesz. A túra csúcspontjának egyértelműen a hazánk leghosszabb gyalogos függőhídján való átkelést mondanánk, amit biztosan a legkisebbek is izgalommal fogadják majd.

Vác látnivalók és nevezetességek - Gyadai tanösvényVác látnivalók és nevezetességek - Gyadai tanösvény

 

A Dunakanyar kincsei - kihagyhatatlan települések és látnivalók Szentendrétől Esztergomig
A Dunakanyar hazánk egyik legszebb pontja. Természeti szépségei mellett művészeti látnivalói és történelmi emlékei is megannyi izgalmas élményt ígérnek. A túrázás mellett érdemes bejárni a térségben található települések közül néhányat. Mi ezeket ajánljuk.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Engedjetek a hullámok és a nyári napfény csalogatásának, ugyanis olyan szuper vízi élményekkel készültünk nektek, amiket szinte bűn lenne kihagyni! Túrázzatok a Tisza-tavon a Nap első sugaraiban fürdőzve, miközben felderítitek a nádasok élővilágát, jógázzatok a Velencei-tó hullámain és száguldjatok akár 30 km/h-ás sebességgel a Balaton nyílt víztükrén!
Ringatózzatok a magyar tenger hullámain, csobbanjatok a Balaton közepén, koccintsatok egy vitorlás fedélzetén a kapitánnyal, romantikázzatok a naplementében vagy tegyetek emlékezetessé egy különleges pillanatot a szeretteitekkel, kollégáitokkal! Felkészültetek? Akkor horgonyt fel és máris indulunk! TOP5 felejthetetlen balatoni vitorlázás kapitánnyal.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
10 különleges látnivaló a Balatonon
Nézzétek meg a tatárjárás előtt épült magánvárat, gyönyörködjetek a panorámában az árbóc alakú kilátóból, zarándokoljatok el a bányászalakások romjaiból épített kápolnához - a magyar tenger partján mindig akad újabb felfedezésre váró látnivaló. A legjobb balatoni kirándulóhelyekből és látványosságokból gyűjtöttünk most össze néhányat.
10 különleges kilátó Magyarországon, amit megéri felkeresni
Hazánk legkülönlegesebb kilátói közül megismerhetitek több között a 150 méteres magasságban lebegő Ballon-kilátót, az 1000 méteres magasságban épült körpanorámás TV-tornyot, de azt a kilátópontot is, ami egyszerre két ország területén fekszik.
Igyatok egy jó kávét, bármerre is jártok - 15 újhullámos specialty kávézó vidéken
2022.05.27 | 11 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
Legjobb pörkölőgépek, kézműves kávék, speciális ízjegyek. Budapesten túl a vidéki városok is bővelkednek specialty kávézókban, ahol megtaláljátok a kimagasló minőségű kávékülönlegességeket. Bemutatunk 15 vidéki specialty kávézót, ahol a mennyei kávé garantáltan szebbé varázsolja a napotokat!
Olasz életérzés hazai tájakon: élménybeszámoló a Balaton-felvidék csodáiról
Illatos levendulamezőkkel, bazaltból született tanúhegyekkel, a kék és zöld színeiben játszó magyar tengerrel, mesés látnivalókkal, valamint fantasztikus ízekkel vár benneteket az Olaszországot idéző Balaton-felvidék. Merüljetek el friss élménybeszámolónkban és engedjetek ti is a mediterrán világ csábításának!
Tapolcán biztosan nem fogtok unatkozni! Látnivalók, programok és kirándulástippek Tapolcán és környékén
A Balatontól 12 kilométerre, a Tapolcai-medence központjában fekszik ez a dinamikusan növekvő kisváros, mely már korábban is fontos bortermelői és kereskedelmi központ volt. Tapolca napjainkra a térség egyik legismertebb turisztikai célpontjává vált, mely egyrészt a rengeteg látnivalónak, másrészt a tavasztól őszig tartó színes programsorozatoknak köszönhető. Érdemes felfedezni a várost és a környékét is.